Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Za blodiraneto, kaj bese policijata koga Komitite odea vo stadion, koga divea po domovite na albancite, tepa zeni i deca? Kade? Zasto ne gi pridruzil, kako sto toa sekade vo svetot se pravi?

Градоначалникот на општината, побара одговорност од полицијата, зошто не ги придружувала Комитите кога оделе на натпревар.
Не можам да сфатам како можела полицијата да дозволи толкава толпа на луѓе да с движи без обезбедување, и кога дошло до инцидент полицијата да стои на страна, и да го набљудува случајот“, вели Јакимовски, градоначалник на Карпош.

Друже без навреда ама глуп си или тренираш да бидеш? SYN 100 пати напомена дека го осудува тоа што полицијата не презела никакви мерки за да се спречат инцидентите,а во тие мерки влегува и тоа да има придружба со Комити до стадион. Он општо без страсти ниту кон едната ниту кон другата страна го пишува постот.

Сфати или ?

Мал коментар и корекции околу денешните случувања.
Комити се собираа на игралиштето во Влае, по кратко време дојдоа неколку деца и кажаа дека биле нападнати од таканаречени шверцери од нерези, по што се упативме да ги видиме тие храбри момци. Никој не беше нападнат се додека истите тие шиптарчиња не почнаа да го пцујат светото име Вардар, за подоцна да се покажат како успешни спринтери, по кратко време се појавиа други храбри дечки во бројка од 50-60 и почнаа да ги напаѓаат нашите деца, при што петорица беа со ладно оружје(секири), во цела таа мешаница биле повредени и случајни минувачи како жени и деца(немора да значи дека од страна на Комити).

Зарем сме ненормални од никоја причина да нападнеме невини жени?Ако е така секоја утакмица ќе напаѓавме не само оваа, зарем невините "жители на нерези" со себе од невиност носат секири, копачи, ножеви и слично?

Полицијата споро реагираше но не одвои при што се упативме кон стадионот и по пат направивме успешно и квалитето Кортео за кое многу навивачки групи може да сонуваат(подоцна и визуелно).
Пред натпреварот се соочивме со апсење на наши членови, по што секако мотивот падна, навивањето исто така бидејќи Вардар лошо почна(судење катастрофално). Цело време нашиот диригент беше симнуван од горе за да неможе да не води и слично, голема полициска репресија се случи.Поради апсењето на нашите членови ја напуштивме трибината
На враќање поголема група невини нережани, подржани сега со многу повеќе исто така невини кондовци и тетовчани беше собрана после мостот обединети нации и ја имаа блокирано главната улица. Ние бевме пренасочени преку друг пат, но сепак една помала екипа од 20 тина луѓе се најде на местото и беше нападната но за разлика од "храбрите" мештани не се повлече и реагираше на предизвикот. Овој пат исто така напад со секири, шипки, камења а полицијата немо го прогледа сето ова.
Во меѓувреме од локалните дознавме дека дошле наоружани луѓе со комбиња од правец Тетово и многу функционери на политички партии.

IZVADOK OD EDEN NAVIVACKI FORUM !

Не знам што се трудите да му реплицирате на красниќи, поготово ти Syn, тој си зацртал една цел во глава и тера по таа. Никој не тепал жени и деца, па сега ако верувате вие на македонски новинарски измишљотини, ваш проблем.

значи како ме нервира вака....сега 100% комити ќе бидат виновните за инцидентов....малку сте му дале требало да не одите на утакмица и да ги тепате цел ден

Ova ALBINOVCIVE cudna rasa se ej ... Sekogas oni se nevini , sekogas na vesti posle pustaat da placat deca i zeni (valjda pod oci kromid im drzat ) . Jas ne sum navivac na Vardar i sekogas probuvam da gledam realno na rabotite , i gi znam "GANGSTERITE" od nerezi posto istite faci mi imaat mene drzeno noz do grlo samo zasto sum bil "KAUR" . Taka da 100 posto sum siguren deka "NEVINOTO" Albansko naselenie go zapocnalo incidentot i koga videle deka go vlecat podebeliot kraj odma se svrtea kon nivnite "STARI" prijateli : Mediumite.

На крај се знае секогаш Комити се криви :toe: а и овие а1 се најголеми серковци секогаш серат против се Македонско ебате телевизијата усрана а и повеќето новинари се такви серковци:toe: СРАМОТА
иначе поддршка за Комити:pipi:
некои слики нешто видео има од кортеото ова она?

abe kakvi zeni i deca daj neka ne zborat gluposti i dosta so postiranje nemora sekoj da se praj pameten pozz

http://alsat-m.tv/index.php/lajme/vendi/17621.html

eve go nevinoto albansko naselenie .. kako vooruzeni so Sipki i sekakov vid na drugo ladno oruzje gi napagaat zlostornicite ( ama cekajte si gi branat domovive, decata , zenite ) ne se oni krivi .. Nemojte da gi osuduvate

Samo me interesira kaj e istata taa policija koja za vreme na incidentot pomegu CPB i F.A dojde dovolno vooruzena za da ja vrati Egejska Makedonija

Кој пропуст невидена работа! Требаше веднаш да се разбие толпата, а не они ги молат да си отидат.
Детено фрла камења цајканон го гледа и поминува покрај него. Брука!

Поддршка за Комитите иако сум навивач на Македонија ЃП...Неможам ни самиот да верувам како можеше да дое до резултат 5:0 али иненадувачки беше фактот и коа губевте со 5:0 играчите не беа нешо демотивирани...јас сум за една заедничка македонска навивачка група која ќе ги штити македонските спортски белези...

Сменете го начинот на реторика, претерувате .

Што претеруваме бе?
Во фанклуб Тетекс,тие нас каури не викаат,никој ништо не им вика..а вие овде се прајте.
За тоа што го натепале детето,бетер ќе ги снајде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom