Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Да правиме реално муабет во Македонија нема ни една навивачка група којашто има 100 членови со членски карти коишто даваат по 100,200 денари месечно коишто тие пари се слеваат во буџетот на групата за изработка на реквизити,финансирање на гостувања така да пак ова ќе биде некоја донација на Трифун за да бидете мирни.Ако сме искрени:smir:.

Ти кажувам не е донација на трифун, и не е наша инвестиција, кога ќе се земе бусот официјално тогаш ќе пишам сега нема потреба.

Дај боже да си го земете немам ништо против ама незнам од кај ќе најдете 40-50 000 евра.Велам со среќа.Инаку налетав на добар сајт за македонски навивачки групи http://ultras.konzuli.com/.

кадети куп финале

вардар-слога 4-0

убедлива победа на вардар над шипциве.

а што више стадионот не се вика Градски Скопје?

ne. Nacionalna Arena Filip Vtori, oficijalno ke bide ova koga ke bide gotov, ama vise se postaveni patokazite i na niv ne se spomnuva gradski.

Не дека иам нешто против античките обележја, ама толку по убаво, по “интимно“, по наше ми звучи “Градски“ што е чудо. Знаеш дека е наш, дека си растел околу него и со него. Вака се осеќам ко да ми го зимаат. :toe:

Не дека иам нешто против античките обележја, ама толку по убаво, по “интимно“, по наше ми звучи “Градски“ што е чудо. Знаеш дека е наш, дека си растел околу него и со него. Вака се осеќам ко да ми го зимаат. :toe:
Баш така. „Градски“ си е „Градски“ и не ми иде да го нарекувам поинаку. Ама тоа е, со лаици, кои мислат дека од се имаат познавања, не можеш да излезеш на крај.

Баш така. „Градски“ си е „Градски“ и не ми иде да го нарекувам поинаку. Ама тоа е, со лаици, кои мислат дека од се имаат познавања, не можеш да излезеш на крај.

Ќе се навикнете.:smir:

Абе ок дечки.... Градски, ама и Филип 2ри не е лошо.... значи за нас сите ќе остане Градски тој стадион....не верувам дека некој ќе го нарече Филип 2ри ...ама сепак.... името е сменето и добро е:smir:

Абе за нас ќе си остане Грдаски, а за наредните генерации Филип II

Ти ако сакаш навикнисе, за мене секогаш бил и ќе остане ГРАДСКИ,и за многу други.

Шо се замарате со глупости не ми е јасно!!!! Ти како сакаш викајго...ама глупо е НАЈГОЛЕМИОТ ФУДБАЛСКИ ХРАМ во МАКЕДОНИЈА кој е исто толку мој колку и твој, да нема име (Градски НЕ е име)!!!

П.С. И во Прилеп има градски стадион кој се вика "ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ"!!!

^ Зошто бе пријател тебе би те интересирало за Вардар и неговиот стадион за да напишеш на темава и по ова прашање? Не обвинуваат дека ние, навивачите на ФК Вардар, сме биле самобендисани и сме летале во облаци. Па што да правиме кога сите се заинтересирани за нашите проблеми и повеќе разговараат за нас отколку за себе.

“Градски“ и тоа како е име. Особено што е наше, и ќе го викаме како сакаме. За споредба иако не знам зошто има потреба да ти докажувам и објаснувам како да се бранам... во Рим, стадионот на кој сега ќе се игра финалето во лигата на шампиони, се вика "Stadio olimpico" што во превод значи олимписки стадион, односно стадион каде се одржува олимпијадата. Мислиш дека треба да го сменат името во Арена “Гај Јулие Цезар“ за да не се чувствуваат навивачите “безимени“?

Патем, се надевам дека се` добро ќе се заврши за Победа, и дека ќе опстане клубот, па да се натпреваруваме повторно во првата лига за бодови, а не ревијално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom