Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
когс немаше ништо се играше на маџари и беше полна една трибиничка, во време на самсоненко пак имаше негодувања и не успеавме ни во групна фаза да напуниме стадион така да да не се лажеме се е интерес :)
А памтиш зошто беше тоа така? Ти текнува на давањето на цела јужна на турците? Ти текнува на енормното зголемување на цената на картите? На крај, ти текнува дека презентираа план за изградба на стадион без трибина позади гол (западна)? Истите финти, срања и провокации како сегашното наметнување на свињата, иако нели има милион други опции.

Што очекувате од мастермајндот Матија Мирков и утакмицата со Струга? Многу лесно може на -6 да отидеме уште во второ коло и да заврши сезоната.
Баш да видиме кои играчи ќе бидат отстранети (играчите кои се условно на Фабијани). Дали само аргентинците или и некој друг ќе лета.

Буквално ништо ново не очекувам од Матија Мирков. Мислам дека на сите ни е повеќе од јасно дека Фабијани на крај беше пуштен низ вода, од кои причини веќе е небитно со ростерот што го имаше на располагање, според мене Фабијани во повеќе наврати го извади максимумот се виде и против Рига и против КуПС на гостувањата, имаше грешки имаше дискутабилни измени и можеби некои од нив беа клучни ама на крај играчите се тие и квалитетот е тој. Поразот од Шкендија дома со 0:2 за мене не е реално мерило на овој Вардар, посебно со се што се случуваше околу клубот во тој период.
Ако веќе зборуваме за промени во Вардар, добро знаеме каде одамна се потребни. Миленко и Омерагиќ треба да си заминат а ако сега Мирков реши да бојкотира или да тргне на страна одредени фудбалери без разлика дали се аргентинците или некој друг мислам дека само дополнително ќе си ја отежни работата. Не гледам дека Вардар во моментов има некои многу поквалитетни играчи од Кастањеда, Пулеио, Торес и останатите што играа досега. Ростерот е тој, а отприлика и максимумот е тој. Треба само реално да гледаме што имаме на располагање.
Што се однесува до Струга, според мене Вардар има поквалитетна екипа. Секако дека гостувањето таму не е лесно, моја прогноза сепак е победа на Вардар, 0:2 или 1:2.

когс немаше ништо се играше на маџари и беше полна една трибиничка, во време на самсоненко пак имаше негодувања и не успеавме ни во групна фаза да напуниме стадион така да да не се лажеме се е интерес :)
Кој црн интерес.
Други проблеми имавме тогаш, нема врска со Самсоненко.
На сите начини пробуваа дпмне да ја преземат трибината. Ќотек секоја утакмица, Бате Боле, упадот со Стеауа, раката на Турчин, буквално маме ни ебаа.
Се распадна групата повторно од причини кои немаа никаква врска со резултатите на клубот.
Слаба група = нема публика.
Клубот во било која доба бил неспособен да привлече публика, ако мобилизацијата не ја направеле Комити.

Народот е до толку утепан и потиштен што за Македонија не се мобилизира и со прст не мрда, не па за Вардар. Приметувате ли дека кај речиси сите МК клубови е иста ситуација, за разлика од клубовите од другите националности, каде има поголема посетеност. Чувството за припадност е тотално изгубено до мера да му е сеедно.
Народот е крив за се што се случува 35 години, а тоа властите вешто го користат.

И уште нешто, сите се вардарци кога на клубот му оди, помодари врие, а на прв пад на клубот ги снемува. Неутралните само се шалтаат, навиваат за клубови кои во моментот имаат одреден успех.

Затоа треба масовност на натпреварите и отворен став кон тоа што не чини. Само така ќе се сети власта за промена. Ама ова е речиси невозможно, ѓаволски тешко изводливо.

И многу се нервирам кога низ маалските паркчиња и теренчиња гледам деца со дресови од клубови од соседството.

Кој црн интерес.
Други проблеми имавме тогаш, нема врска со Самсоненко.
На сите начини пробуваа дпмне да ја преземат трибината. Ќотек секоја утакмица, Бате Боле, упадот со Стеауа, раката на Турчин, буквално маме ни ебаа.
Се распадна групата повторно од причини кои немаа никаква врска со резултатите на клубот.
Слаба група = нема публика.
Клубот во било која доба бил неспособен да привлече публика, ако мобилизацијата не ја направеле Комити.
Буквално ништо ново не очекувам од Матија Мирков. Мислам дека на сите ни е повеќе од јасно дека Фабијани на крај беше пуштен низ вода, од кои причини веќе е небитно со ростерот што го имаше на располагање, според мене Фабијани во повеќе наврати го извади максимумот се виде и против Рига и против КуПС на гостувањата, имаше грешки имаше дискутабилни измени и можеби некои од нив беа клучни ама на крај играчите се тие и квалитетот е тој. Поразот од Шкендија дома со 0:2 за мене не е реално мерило на овој Вардар, посебно со се што се случуваше околу клубот во тој период.
Ако веќе зборуваме за промени во Вардар, добро знаеме каде одамна се потребни. Миленко и Омерагиќ треба да си заминат а ако сега Мирков реши да бојкотира или да тргне на страна одредени фудбалери без разлика дали се аргентинците или некој друг мислам дека само дополнително ќе си ја отежни работата. Не гледам дека Вардар во моментов има некои многу поквалитетни играчи од Кастањеда, Пулеио, Торес и останатите што играа досега. Ростерот е тој, а отприлика и максимумот е тој. Треба само реално да гледаме што имаме на располагање.
Што се однесува до Струга, според мене Вардар има поквалитетна екипа. Секако дека гостувањето таму не е лесно, моја прогноза сепак е победа на Вардар, 0:2 или 1:2.
Стварно сте контрадикторни па за што се плука
Па за што е цел овој притисок ако немаме подобри од торес пуелио и кастањеда ?! Торес од кога дојде у вардар не шутнал на гол како го представија како нови марадона , циркуз медрано… прво плукање за аргентинциве после сме немале боље дај не ме јеби…мене ме чуди падот на формата кај одредени играчи како данев матич и јанкулов посебно на почетокот играше одлично кога дојде но сега е тежок просек..

Стварно сте контрадикторни па за што се плука

Па за што е цел овој притисок ако немаме подобри од торес пуелио и кастањеда ?! Торес од кога дојде у вардар не шутнал на гол како го представија како нови марадона , циркуз медрано… прво плукање за аргентинциве после сме немале боље дај не ме јеби…мене ме чуди падот на формата кај одредени играчи како данев матич и јанкулов посебно на почетокот играше одлично кога дојде но сега е тежок просек..
Поентата на мојот коментар не беше да ги оправдувам или фаворизирам Аргентинците. Поентата ми беше улогата на Фабијани и ростерот што му беше ставен на располагање реално не беа донесени засилувања од повисоко ниво. Со тоа што го имаше, сметам дека Фабијани го извлече максимумот и тука прашањето е што би направил кој било друг тренер со истиот состав и истите подготовки.За формата на Данев, Матиќ, Јанкулов и останатите едно е да изгледаш добро против Брера, Пелистер или Арсими, а друго е Европа. Против Рига и КуПС се виде реалната физичка подготвеност: по 45 минути дел од играчите едвај стоеја затоа критиката ми е пред се кон аматерските подготовки, немањето јасна стратегија и погрешните приоритети при засилувањето на тимот Вардар мора да знае каде му се слабостите и таму да инвестира тоа ми беше целата поента.

Back
На врв Bottom