Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
нека ги зимаат тие африканците
ке видиш дека ако ги земат нема да дриблаат туку само ке ги претрчуваат

Досега колко африканци и бразилци излеззее промашени инвестиции..ехее... секоја чест за брага. Верен на клубот. Сигурен играч.

Кога сме веќе кај Африканците, го земале Муса Али од Силекс.

Кога сме веќе кај Африканците, го земале Муса Али од Силекс.
Каков гол ни здена тој Муса Али... одличен играч за македонска лига според мене... Добар избор, а Ванче... никогаш не сум го сакал.

Во Вардар дошол Муса Али?
Јас слушнав дека вчера тренирал со Работнички :toe:
Сепак супер ќе биде доколку би дошол Трајанов. Вардар наредниве неколку години го гледам како Динамо во Хрватска.

Сепак во Вардар
Едит :

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Муса Али две години во Вардар[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Довчерашнио член на Силекс Муса Али од вчера е фудбалер на Вардар. Тој потпиша двогодишен договор со "црвено-црните" и требаше да се вклучи на нивните подготовки во Златибор.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]- Се работи за фудбалер кој настапува во шпицот на нападот, со што очекувам да ја засили конкуренцијата во напаѓачката линија. Вчера се договоривме и со Србинот Ненад Младеновиќ, кој предходно го носеше дресот на белгискиот Гент и Металург од Доњецк. Него го има тренирано токму нашиот тренер Достаниќ - информира техничкиот директор на Вардар, Дејан Чекаров.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Предходно Вардар се засили со Артим Полжани и Тони Мегленски, како и со дури 14 фудбалери од Работнички. [/FONT]

Во Вардар дошол Муса Али?
Јас слушнав дека вчера тренирал со Работнички :toe:
Сепак супер ќе биде доколку би дошол Трајанов. Вардар наредниве неколку години го гледам како Динамо во Хрватска.

Пријателе, Итуа тренира со Работнички, а не Али. Иначе за Трајанов мислам дека и тоа како бил добро засилување за Вардар во моментов.

Али вчера тренираше со Работнички.Јас вчера бев на тренингот и лично се уверив додека Итуа вчера го немаше на тренингот поради та што иимаше преговори со клубот.

Musa Ali e potpisan za Vardar, ne znam sto ima vrska sto treniral so RAbotnicki, ekipa na Vardar za nekoj den se vrakja vo Makednonija, i fala bogu covekot ne moze na 2 dena da ide vo Zlatibor. inaku vo vrska so mislenjeto na Capitano deka ke sme bile ko Dinamo - daleku sme od Dinamo Zagreb, klub so 18mil. budjet , so prefektna organizacija, so pojako prvenstvo, mislam deka treba da pominat barem uste 10 godini za da go dostigneme nivoto na Dinamo. da ne zaboravime deka poslednive 3 godini ovoj klub od transferi zaraboti preku 50 milioni evra

Јас како што разбрав, Муса Али ќе тренирал со Работнички додека не му дојдат новите соиграчи од подготовките во Златибор. Така да многу ми е жал Романтичари, ама Али ќе игра за Вардар.:baeh:

додека екипата се врати од Златибор, само да дадам осврт на моменталната ситуација со суспендираните играчи. мислам дека комплетно сите 15 играчи кои што бараат од ФФМ да бидат ослободени, треба да им се даде суспензија бидејќи клуб како Вардар да го оставиш на цедило и тоа во предпоследното коло од првенството не е мала работа. имаше многу подобри начини да се изреагира, али никако како што тоа тие го направија. посебно не по срамниот пораз на Вардар од Милано со 9-1. без разлика можеби денешните генерации ќе знаат дека тоа било поради штрајкување на играчите, сепак ќе остане во историјата како еден од најтешките порази. инаку во Вардар пристигна и Дарко Стојанов млад играч лев бек. Утре е последната контрола со Будуќност по што екипата ќе се врати во Скопје.

Се надевам на што повеќе Комити на запад во наредната сезона и се надевам дека Вардар ќе се врати на местото кое што му припаѓа......

А можеби и јас ќе почнам да доаѓам .....Која среќа сум со МЗТ нема да земе Вардар титула 10 години ама ај да не кобам.....

А од сега, од мојот 1000-ти пост ете ме и мене на кирилица .....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom