Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Одма ќе ти одговорам дека со гледањето на утакмици ти за разлика од мене си хендикепиран од едноствна причина што јас сум од скопје а ти од дрг дел од Македонија (без навреда). Додека тебе најјака утакмица која си ја гледал ти е Тетекс:Вардар, јас сум го гледал Вардар против бившиве југословенски екипи (иако татко ми носел па малку се сеќавам), сум го гледал Вардар против Бордо, ЦСКА, Спарта Прага, Спартак Трнава, Бекеншчаба, Рома, Хит Горица Анортозис, Работничли против Болтон, кошарка Мзт против Реал, Порто, Бенфика, Улм, Плама, Загреб, ракомет уште многу европски утакмици како на Кометал (женски), Вардар (машки). Така да не треси кога си отишол на една утакмица, кога ти си хендекепиран овде. Второ, да Белград е поголем, но што правиме за Сплит кој е два пати помал од Скопје, или за Загреб, ако репер за споредба ти е големината на градот. И на крај и да сме поназад од навивачките групи што ги споредуваш, моето кажување и желба за споредба со нив е од едноставна причина што прогресот и напредокот може да се забележи само ако се споредуваш и следиш со поголеми од тебе, а не да се споредуваш и да ги следиш навивачките групи од по 20 члена. Само ќе се уназадиш така. А Вие како Војводи би можеле да си споредувате и натпреварувате со Лозари, Чкембари, Мајмуни, Вампири и други. Додека Комити и Фамили (иако се во кошарка ќе ги спомнам пошто стварно се многу јаки) се далеку над сите, и споредбата со сите останати не е можна

Ахам, ние сељациве од Тетово ништо не знаеме, тоа е. Ние сме сељаци што идеме секоја утакмица без разлика гости/дома, а ти си опасен што само чекаш Вардар да игра со некоја европска екипа за да идеш на стадион. Прав навивач нема што...

Ахам, ние сељациве од Тетово ништо не знаеме, тоа е. Ние сме сељаци што идеме секоја утакмица без разлика гости/дома, а ти си опасен што само чекаш Вардар да игра со некоја европска екипа за да идеш на стадион. Прав навивач нема што...

Батали. Неможе никој да свати дека некогаш кога македонската лига имала квалитет, и во времето на ЈУ, со мерак се одела на утакмици. Тешко е сега да докажеш колку си голем фан, во едно вакво сивило на Македонскиот фудбал. Да дојдат подобри времиња, сите ќе се вратат на стадион...
Лесно е да навиваш кога твојот тим има амбиции, кога на спротивната страна ти дошле 1 000 противнички фанови, кога си рамноправен со тим од самиот европски врв, но тешко е да навиваш на меч со тимови како Турново, каде што си единствена навивачка група на трибини, кога имаш утакмица со по 2 шута на гол, со ниту една асална акција...
Сите сме свесни колку бил понапред нашиот фудбал порано, а со тоа и ривалствата меѓу навивачите на клубовите. Како ќе се развива навивањето кога дали на десетина мечеви во цела сезона има присутво на две навивачки групи:smir:
И најбрзите спринтери немаат добри резултати, во споредба со трките кога крај нив има некоја блага конкуренција...

...:tv:

факт е тоа дека од 92 па натаму скоро секоја навивачка група беше анти-Комити и анти Скопје настроена,никој не го оспорува тоа.............
но пријателството со Војводи датира уште од пред 15 години кога се играше Македонија-Албанија во Тетово,каде што требаше да присуствуваат и Чкембари и Комити, но само Комити отидоа,и заедно со Војводи навиваа и правеа ршум низ градот(кршење,крадење,инциденти итн)
+ 2000 година шкендија вардар у тетово кој дојдоја комитите во тетово имале поддршка од 300-400 војводи и не биле примени на стадионот и исто имало многу фрки низ тетово:toe:

Е ај нека му е честито на Стефан, многу ми е кеиф кога некој наш е промовиран во голем клуб од Европа :pipi:

deckoto so "blag" prekar,vo "ljuboven zanes" so drugarite mu od 6-tata skopska opstina!
54091238181274378122464.jpg

znaci ova e isto ko da gi gledame "vodzite" na delije i grobari,torcida i bbb,horde zla i manijaci...samo ova go ima edinstveno vo MAKEDONIJA!
ne be deckoto so "blag" prekar ne e vodja na komiti,on samo im vodi navivanje,a po potreba se pojavuva na tv,dava izjavi vo vesti,vodi protesti pred site po ulici,mu pravat intervjua vo fanzinot na komiti...ne ,ne e on vodja,taman rabota,on e "dirigent" od makedonska filharmonija!

Па ги викнале во емисија што има туку лошо,треба да се тепаат ли таму :tapp::tapp::tapp:

Одма ќе ти одговорам дека со гледањето на утакмици ти за разлика од мене си хендикепиран од едноствна причина што јас сум од скопје а ти од дрг дел од Македонија (без навреда). Додека тебе најјака утакмица која си ја гледал ти е Тетекс:Вардар, јас сум го гледал Вардар против бившиве југословенски екипи (иако татко ми носел па малку се сеќавам), сум го гледал Вардар против Бордо, ЦСКА, Спарта Прага, Спартак Трнава, Бекеншчаба, Рома, Хит Горица Анортозис, Работничли против Болтон, кошарка Мзт против Реал, Порто, Бенфика, Улм, Плама, Загреб, ракомет уште многу европски утакмици како на Кометал (женски), Вардар (машки). Така да не треси кога си отишол на една утакмица, кога ти си хендекепиран овде. Второ, да Белград е поголем, но што правиме за Сплит кој е два пати помал од Скопје, или за Загреб, ако репер за споредба ти е големината на градот. И на крај и да сме поназад од навивачките групи што ги споредуваш, моето кажување и желба за споредба со нив е од едноставна причина што прогресот и напредокот може да се забележи само ако се споредуваш и следиш со поголеми од тебе, а не да се споредуваш и да ги следиш навивачките групи од по 20 члена. Само ќе се уназадиш така. А Вие како Војводи би можеле да си споредувате и натпреварувате со Лозари, Чкембари, Мајмуни, Вампири и други. Додека Комити и Фамили (иако се во кошарка ќе ги спомнам пошто стварно се многу јаки) се далеку над сите, и споредбата со сите останати не е можна
СЕ ГЛЕА КОЛКАВ НАВИВАЧ СИ НЕМАШ ПОЈМА ШТО ЗБОРИШ :tapp: ПА ПРЕКУ К.Р АКО СИ БИЛ ДА ГЛЕАШ КОЈ ИГРАЛ ВАРДАР СО РОМА И ТЕТЕКС ИГРАЛЕ ЕДНО ВРЕМЕ У ЈУ-ЛИГА СО ХАЈДУК,ПАРТИЗАН,ЗВЕЗДА ПА ШТО ??? НАС ВОЈВОДЕТЕ МОЖЕШ ДА НЕ СПОРЕДИШ СО ЛОЗАРИ И ВАМПИРИ СЕ ГЛЕА ДЕКА МНОГУ ПРАТИШ СПОРТ ПА ДАЛИ СИ БИЛ БЕ ТИ НЕКАД НА СТАДИОН КОЈ ИГРАЛ ТЕТЕКС НИЕ ВОЈВОДЕТЕ СМО СТАНДАРД НА СЕКОЈА УТАКМИЦА БИЛО ДОМА БИЛО ГОСТИ ЗА НАС ТОА НЕ Е БИТНО УВЕК НА СВКА УТАКМИЦА ИМАМО КОРЕОГРАФИЈА ПРОШЛА СЕЗОНА ИМАВМО НАЈВИШЕ ЗАПАЛЕНО БАКЛЕ НА НИВО НА МАКЕДОНИЈА КОМИТИ И ФЕМИЛИ СЕ ПОДОБРИ ОД НАС НЕМОЖЕМ ДА РЕЧЕМ НЕ АМА У ТЕТОВО МАКЕДОНЦИТЕ СМО МАЛЦИНСВО АМА КАКО ТАКЕ ОПСТОЈУЕМО :toe: ПОЗЗ КОМИТИ ТЕТОВО-СКОПЈЕ

deckoto so "blag" prekar,vo "ljuboven zanes" so drugarite mu od 6-tata skopska opstina!
54091238181274378122464.jpg

znaci ova e isto ko da gi gledame "vodzite" na delije i grobari,torcida i bbb,horde zla i manijaci...samo ova go ima edinstveno vo MAKEDONIJA!
ne be deckoto so "blag" prekar ne e vodja na komiti,on samo im vodi navivanje,a po potreba se pojavuva na tv,dava izjavi vo vesti,vodi protesti pred site po ulici,mu pravat intervjua vo fanzinot na komiti...ne ,ne e on vodja,taman rabota,on e "dirigent" od makedonska filharmonija!
Друже ај ќе ти даам еден предлог ја.....
У недела,на 2 мај се игра со Турново утакмицата на Филип II,иди и кажи им у лице на дечкото на сликата шо е погоре,и на останатите што ги водат Комити се што мислиш..... Не го тупи веќе овде на форумов,преку куров више од сите шо се јачаат на форум или незнам каде. Ако имаш против некого нешто иди кажи му у лице и крај :tapp:

Без разлика... ја што сум обичен спектатор да облечам дрес на Вардар и да седнам на исто столче со две педерчиња у зелени мајци... НИКАД!!!!!! :nenene:

@Clint
Абе човек и што докажуваш?И врапчињата знаат дека Комити,а и останатите групи во Македонија во моментов во најмла рака се бедни.Јест да 80% од работите што ги кажуваш имаш право,ама ја претеруваш.На секој можен фан клуб само да се јадело бурек,на се замерка да наоѓаш...............
Ако сакаш да смениш нешто дојди на утакмици,пробај нешто да направиш,а не по форумов да критикуваш.Комити можеби сега се никакви,но и вакви Комити се алфа и омега за останатите во Македонија...........

Clint у сите фан клубови се правиш паметен дајј веќе не паламуди жити се!!!!Знаеме дека КОМИТИ ВОЈВОДИ и сите други се никакви знаеме дека СКОПЈЕ е село знаеме дека и МАКЕДОНИЈА е катастрофа држава...Само да се јадело бурек..ебате АНТИМАКЕДОНЕЦОТ, олабави малце не знам која ти е целта да се јаде бурек само преќини не ти е првпат ова ти ги имам постовите бан ке јадеш:tapp:

Можеби најважниот натпревар за нашиот Вардар сезонава!
Недела 02.04.2010, 16:30, Градски Стадион.

vardarhorizont.jpg

ПРИСУСТВОТО
Е

ЗАД
ОЛЖИТЕЛНО!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom