- Член од
- 8 април 2007
- Мислења
- 16.034
- Поени од реакции
- 9.126
Одма ќе ти одговорам дека со гледањето на утакмици ти за разлика од мене си хендикепиран од едноствна причина што јас сум од скопје а ти од дрг дел од Македонија (без навреда). Додека тебе најјака утакмица која си ја гледал ти е Тетекс:Вардар, јас сум го гледал Вардар против бившиве југословенски екипи (иако татко ми носел па малку се сеќавам), сум го гледал Вардар против Бордо, ЦСКА, Спарта Прага, Спартак Трнава, Бекеншчаба, Рома, Хит Горица Анортозис, Работничли против Болтон, кошарка Мзт против Реал, Порто, Бенфика, Улм, Плама, Загреб, ракомет уште многу европски утакмици како на Кометал (женски), Вардар (машки). Така да не треси кога си отишол на една утакмица, кога ти си хендекепиран овде. Второ, да Белград е поголем, но што правиме за Сплит кој е два пати помал од Скопје, или за Загреб, ако репер за споредба ти е големината на градот. И на крај и да сме поназад од навивачките групи што ги споредуваш, моето кажување и желба за споредба со нив е од едноставна причина што прогресот и напредокот може да се забележи само ако се споредуваш и следиш со поголеми од тебе, а не да се споредуваш и да ги следиш навивачките групи од по 20 члена. Само ќе се уназадиш така. А Вие како Војводи би можеле да си споредувате и натпреварувате со Лозари, Чкембари, Мајмуни, Вампири и други. Додека Комити и Фамили (иако се во кошарка ќе ги спомнам пошто стварно се многу јаки) се далеку над сите, и споредбата со сите останати не е можна
Ахам, ние сељациве од Тетово ништо не знаеме, тоа е. Ние сме сељаци што идеме секоја утакмица без разлика гости/дома, а ти си опасен што само чекаш Вардар да игра со некоја европска екипа за да идеш на стадион. Прав навивач нема што...