Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе даваа утре на а1? Баш ми е мило што конечно се стабилизиравте малу :)
Пак ќе гледамо јако дерби Вардар-Тетекс... :)

Конечно во 5 до 12 некаква конкретна промена на работите во клубот. Е сега дали Вардар конечно ќе означи еден суштински и успешен нов почеток, останува да видиме!
Поучени од претходните искуства не треба да се занесуваме пред време, а и новиот спонзорско-раководен состав искрено кажано е далеку од идеален, и мене лично не ме бендисува многу. Тука е сеуште Орце Камчев којшто доколку искрено сакаше да вложува во Вардар, клубот немаше да дојде до ова дереџе, а на фамилијата Николовски по санкцијата на нивната МЃП, Вардар им дојде како кец на десетка за да си ги промовираат нивните фудбалери! Се најавува дека во финансиската конструкција на клубот ќе се вклучи и Велија со своите Хедис и А1, ама сите го знаеме каква личност е, така да незнам за вас, ама јас во Велија едноставно неможам да гледам искрен и долгорочен спонзор кој што со срце и душа ако треба и од уста ќе вади само за да има за клубот!
За составот пак којшто ќе ги брани боите во пролетниот дел од сезоната можам само да кажам дека е скрпен и гледајќи ги имињата неможам да бидам оптимистички расположен дека ќе имаме подобри резултати од есеноска и дека со сигурност ќе го избегнеме баражот. Но ајде да видиме, Илчо Ѓорѓиевски е во секој случај квалитетен тренер, а ако ни се приклучат Милан Илиевски, Васко Митрев, и Жорж Амбуре тогаш дефинитивно ќе добиеме и на квалитет а не само на квантитет. Но кога веќе сме кај составот, дефинитивно од тука треба да започне преродбата на Вардар пред се во морална смисла. Тука мислам на почитта кон сопствените играчи. Момчињата коишто ги одиграа пријателските натпревари во зимскиот подготвителен период и коишто на свој грб го одржуваа клубот во живот дефинитивно не смеат да бидат заборавени, бидејќи предолга ни е листата на сопствени фудбалери коишто без никакво обесштетување беа одфрлени од клубот! Секој оној којшто барем малку се разбира од фудбал, знае дека играчите што потекнуваат од матичната школа се најголемото богатство на еден клуб, и затоа ако сакаме Вардар повторно да биде лидер на домашната фудбалска сцена не само резултатски туку и во во секој друг поглед, како што тоа беше некогаш, тогаш дефинитивно ќе треба да се води поголема грижа за играчите што потекнуваат од клубот и истиот го носат во срцето!

Пак ќе гледамо јако дерби Вардар-Тетекс... :)

Мене ќе ми биде навистина тешко на срцето да го гледам ова дерби, ... да го гледам еден од нашите најголеми таленти Оливер Пеев (за кој што многумина велеа дека е новиот вардаров Рингов) како игра против нас!

Абе мајмун, ради такви искомплексирани малограѓани како тебе, ми е ептен ќеиф што ја пернаа Победа со казна од 8 години. Ќе скапете со Ацуле и Хари, гнаси едни неизбањати.

Podobro neiskapen,nego kapen vo gnasniot Vardar,vo koj i ribite umiraat...Vie samo mislite deka se kapite,a ustvari smrdite koga ke izlezete od nego...I zboruvaj makedonski...kolku sto znaam "Banja" e srpski zbor,ebave srbomanite...

Podobro neiskapen,nego kapen vo gnasniot Vardar,vo koj i ribite umiraat...Vie samo mislite deka se kapite,a ustvari smrdite koga ke izlezete od nego...I zboruvaj makedonski...kolku sto znaam "Banja" e srpski zbor,ebave srbomanite...
Оф бре,толку се разбираш у мак. јазикот патриотче.:tapp:

Ако бања е српски збор, тогаш кој е македонскиот, купатило!? :tapp:

Митиќ најде за патриотизам да зборува :toe:

Мене ќе ми биде навистина тешко на срцето да го гледам ова дерби, ... да го гледам еден од нашите најголеми таленти Оливер Пеев (за кој што многумина велеа дека е новиот вардаров Рингов) како игра против нас!
takov e zivotot brat, se slucuva dvajca braka eden protiv drug da igraat, pa eve ako sakas i dva bratski kluba kako vardar i teteks godinava se konkurenti za opstanok, ama toa nema vrska brakata si ostanuvaat braka i za vreme na utakmica i posle utakmica.

vojvodi - komiti
tetovo - skopje
zasekogas

Мојсов потпиша за Воша и нема шанси да се врати у Македонија.
greska si bratuced, mojsov uste nema potpisano zos mnd gjp ne mu dava sertifikat zos vojvodina nema plateno za negoviot transfer, zos on koj zamina tamu uste ne bea definitivno suspendirani i transferot trebase da bide so site nisani, ama uste ne e oficijaliziran.

Што така, не потпиша он за Војводина?

Па официјално уште не потпишал,а и да потпише има можност како позајмен да игра во пролетниот дел во Вардар

Абе мајмун, ради такви искомплексирани малограѓани како тебе, ми е ептен ќеиф што ја пернаа Победа со казна од 8 години. Ќе скапете со Ацуле и Хари, гнаси едни неизбањати.

еееееееееее... и то дојде... зато државава ни е на ова ниво...
кога тие граѓани, синови на стари (по години) и млади скопски курви, по потекло од блиските и подалечните села и планини од скопје каде се пердашеле со коњи и магариња (и по некој пес), од недостиг на ИНТЕЛЕГЕНЦИЈА И КУЛТУРА, а и основно образование, кога ќе се видат немоќни со збор да вратат и на интелектуален начин, почнуваат да лупаат се и сешто без врска шо е, вреѓаат се наоколу (а тие се и бетер) и на крај се наоѓа некој уште поизрод кој се смее на то и на тој начин се покажува каков глупак е!
ПОБЕДА Е ВЕЧНА!!!!!!!!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom