Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Бод со Беса многу ќе значи со Беласица ќе ја среди Цобе не се секирај,а со Гостивар мора да се накрцаме што повеќе

Да имаше влијание Цобе у Беласица, 2:0 ќе беше на полувреме у Автокоманда со нив.

Да имаше влијание Цобе у Беласица, 2:0 ќе беше на полувреме у Автокоманда со нив.

togas mislevme sigurni ke se tie bodovi, sega imase dovolno vreme da dogovori ako e potrebno....

besa igra za voska... nefi jadese kotek u gostivar. zosto ne se dogovori 3 za 3, neka ni pusti besa pa da im ja pustime na voska i da se ocisitime od kartoni togas... sekako za taa so voska ke sme baagi potroseni prvo besa pa gostivar pa oni...

inace so gostivar na sto e mozno pomal stadion treba da se igra... idealno u ffm

Многу сте самоуверени, а не сме играле со ниту еден сериозен противник.
Океј е се тоа, играме убаво, имаме хемија, ама допрва идат тешките утакмици и сами гледате дека се мачиме во напад, 100 шанси ни требаат за гол да дадеме.

По мене Воска прва, Гостивар втор, ние со Пелистер ќе решаваме за трето место.
Со Гостивар дома и со Беласица на гости, тоа се двете утакмици каде што ни треба да изиграме топ, до дербито со Пелистер.
Ми мириса на бараж со Скопје.
Некои премногу самоуверени, а некои ко тебе вечити песимист:D Вистината некаде на средина.
Шала на страна, и ја не сум за летање у небо како шурите. Затоа ја поддржувам девизата што ја имаат и во стручен штаб. Фокусот да биде строго од коло за коло. Најпрво успешно нека се помине Беса, па после се останато.

Нема да победите во врапчиште, не дека беса игра за воска за ова не сум сигурен, но имаат добар тим па можно е следна сезона и да атакуваат за прва лига. Се работи таму, професионално. Евентуално со еден бод треба да сте задоволни. Инаку башка и рамазан во најмала рака на фул стадион.

Него зошто не им ја пушти беса на тетекс, исто и на нив им беа потребни и те како бодови за опстанок? И пријателска одиграа скоро пред да почне пролетниот дел.

Нема да победите во врапчиште, не дека беса игра за воска за ова не сум сигурен, но имаат добар тим па можно е следна сезона и да атакуваат за прва лига. Се работи таму, професионално. Евентуално со еден бод треба да сте задоволни. Инаку башка и рамазан во најмала рака на фул стадион.

Него зошто не им ја пушти беса на тетекс, исто и на нив им беа потребни и те како бодови за опстанок? И пријателска одиграа скоро пред да почне пролетниот дел.
Беса де факто игра за Воска.
Знам дека ќе биде тешко, очекувам тврд дуел кој веројатно ќе биде решен со 1-2 гола. Затоа не се согласувам ни со тие што ќе речат сигурно ќе тепаме, ниту со тие дека нема шанси да победиме.

Што екипа има Беса?
На голманска позиција го имаат Деки Силјановски. Го познавам долго време, просечен голман, ништо посебно. Ќе пушти некој гол ако треба, ќе средат некои форумџии тука :P
На последнава како десен бек им играл крилото Фатмир Ариф. Играч кој лани мислам играше за Кораб, нема некој позначаен успех во кариерата.
Штопери им биле Хакан Лимани за кој исто не знам ништо и Имран Фетаи. Вториот е млад играч, дете на Шкендија, веројатно има некоја перспектива.
На лев бек настапиле со Мухарем Мислими, 23 годишен играч кој играл за Велешта лани.
На средина играле со Малик Бељури чиј најголем клуб во кариерата е Гостивар, како и 19 годишниот младинец на Шкендија кој е дојден на позајмица, Октај Ракипи.
Капитен им бил десното крило Џемаил Есати (22 години), кој гравитирал меѓу Гостивар и Слога, но веројатно ниту еден настап не забележал.
Лево им играл Артан Велиу, екс крило на Ренова и Гостивар, со некакво искуство во прва лига.
И во напад играл Љабридим Скендери кој има највеќе настапи во прва лига и ми е единствен познат играч (Ренова и Гостивар), како и најистурениот, 18 годишен младинец на Шкендија, Зани Назифи.

Значи, на хартија немаат некоја посебна екипа, воглавно млади деца, кои морам да кажам дека одлично се носат во лигата. Можеби се 5-ти по квалитет, зад водечката четворка, нешто како Детонит во прва полусезона и Беласица.

На домашен терен веќе претрпеа три порази и една изиграа нерешено, не е дека се непобедливи.
Загубија од Охрид (1-3), Пелистер (1-2) и Воска (0-1), додека со Гостивар ремизираа (1-1).

Вардар и те како има шанси да победи, но не е целосен фаворит, да правев коефициенти за кладилница ќе ми беа исти за победа на било која од двете екипи :D

Инаку до крај, распоредите се вака:

Вардар:
Беса (г)
Гостивар (д)
Воска (г)
Слога Виница (д)
Беласица (г)
Тетекс (д)
Пелистер (д)
Кожуф (г)

Воска:
Беласица (д)
Тетекс (г)
Вардар (д)
Кожуф (г)
Арсими (д)
Охрид (г)
Детонит (д)
Борец (г)

Гостивар:
Тетекс (д)
Вардар (г)
Кожуф (д)
Арсими (г)
Охрид (д)
Детонит (г)
Борец (д)
Караорман (г)

Пелистер:
Слога Виница (г)
Борец (д)
Беласица (г)
Караорман (д)
Тетекс (г)
Фортуна (д)
Вардар (г)
Саса (д)

Воска има прилично лесен распоред. Освен со Вардар, потешка може да им биде со Кожуф, кој се бори за опстанок, локалното дерби со Охрид (освен ако не им го шитнат пошто нема да играат за ништо во тој момент) и можеби со Беласица дома.

И Гостивар нема тежок распоред. Освен гостувањето кај нас, имаат релативно тешка со Охрид дома кој ако сака да игра за друг тим, може да им создаде проблеми и со Детонит во Радовиш. Детонит да ги задржеше играчите, сигурно ќе можеше да им скине бар два бода, вака може да завршат ко Беласица претходно коло.

Пелистер ги одигра сите тешки утакмици, им остана само потешко гостување кај нас и она во Струмица со Беласица. Евентуално ако Тетекс некако задржи шанси за опстанок, може и тоа да им биде мааалку потешко гостување.

Со други зборови, мора да тепаме со Гостивар дома за да не се доведеме во ситуација утакмицата со Пелистер да ни биде финале и да треба да бркаме победа :D

Последно уредено:

gladni i zhedni ke igraat ili radi vardar haram ke pravat? :popce:

That is very logic yes

Едно не ми е јасно. Како торлакон Самоил пак е земен да работи во клубов на Самс? Го гледам се врти во нашава екс академија.
Во нормална држава, ќе ги дигневме на клоци и насилно ќе си ја вратевме академијата. Не знам како ниту една герила акција не се направи, Симев требаше да виси закачен на знакот ПАРК, додека не си ги подмири фиктивните долгови, да му ебам мамицата негова.

Едно не ми е јасно. Како торлакон Самоил пак е земен да работи во клубов на Самс? Го гледам се врти во нашава екс академија.
Во нормална држава, ќе ги дигневме на клоци и насилно ќе си ја вратевме академијата. Не знам како ниту една герила акција не се направи, Симев требаше да виси закачен на знакот ПАРК, додека не си ги подмири фиктивните долгови, да му ебам мамицата негова.
Па таму се скоро сите од академијата на Вардар оние пролазни Вардарци да ги наречам што само коа има пари се вртат околу клубот и се праат големи Вардарци почнувајќи од тој Саше Милошевски мислам дека Кралевски е исто така останат оној Миле Крстев и останати.

Што те чуди. Десно маде му е на Самсоненко. Иначе што ме зачуди, го видов на слика од ракомет:свиркам:
337555897_167716572821286_5761858040938164818_n.jpg
Па таму се скоро сите од академијата на Вардар оние пролазни Вардарци да ги наречам што само коа има пари се вртат околу клубот и се праат големи Вардарци почнувајќи од тој Саше Милошевски мислам дека Кралевски е исто така останат оној Миле Крстев и останати.
Не го заборавај шупакот битолски Ѓорѓи Христов, кого и во родниот град не го мирисаат. Све Вардарец до Вардарец се' собрани...

За утре има некој шанси да се гостува или тешко изводливо?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom