Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Третиот на Марковски ми се чини не беше офсајд,туку друго ми е муабетот на сите асални судии слободни ова коло овие од ффм го најдоа овој анонимусот што се изгуби во утакмицата.

shteta, eden ponisten gol radi ofsajt i stativa za celosen presvrt da napravime. realno ni dadoa 2 gola so nikakva igra ali toa e, cela sezona sme katastrofa pri prekini i nasi i nivni. na kraj gaca mozese i da ja zaebe... 2-2 za nas e ok. slednava polusezona voska vo gosti ni ostana a tamu mislam deka nema da zagubime, site drugi ni idat doma taka da OK sme.

Имаше офсајд од Марковски, тоа е.

Реално тешко гостување, иако Вардар ги заслужи сите 3 бода. Константно напаѓаа, имаа еден куп шанси. Пелистер ништо не покажа, освен првиот гол. Вториот им беше по грешка на Гача, кој исплива у празно, а можеше комотно да иде на топпка.

При крај на второ, Панта гаѓа статива, топката се одбива во грбот на противничкиот играч, голманов едвај ја спаси, само Господ знае како таа шанса не влезе у гол.

Можеа нашиве и до 3ти гол, подобар противник беа ама тоа е фудбалот. Панта играч на натпреварот, секаде го имаше, еден куп шанси направи.

Ова денес се загубени 2 бода, а не добиен 1 … Катастрофално прво полувреме, два пати пелистер пројде половина два гола ни дадоа… Второ одлично, заслуживме да тепаме, се немаше среќа… Добро е што нив ги држиме на дистанца, вошка што киксна исто е добро, не знам како ама мора да се најде добар шпиц… Исто, ми изгледа дека полека полека Кире Марковски фаќа форма, нека продужи вака и на пролет, кога е во форма е класа играч…

Конечно Кире Маркоски! Гача денес криминален, при 2;2 среќа оној Фазлиу е хаос. На полувреме изгледавме криминално, ретко кој очекуваше ваков 2 дел. Пелистерци немаат кондиција, само среќата ги спаси на крај. Ќе треба чудо да се деси тука да не влезат Вардар и Гостивар.

3К луѓе пратеа во живо на ТВ ФФМ, да се знае кој е бренд и кое е право дерби во МК фудбал.

Дај боже и Вардар и Пелистер да влезат во прва лига.

П. С. Комити опасно развалија денес, респект до нив.

3К луѓе пратеа во живо на ТВ ФФМ, да се знае кој е бренд и кое е право дерби во МК фудбал.

Дај боже и Вардар и Пелистер да влезат во прва лига.

П. С. Комити опасно развалија денес, респект до нив.
Истото сакав да го пишам. Очигледно привлекува значаен интерес ова дерби, и покрај што е во Втора лига.
Конечно Кире Маркоски! Гача денес криминален, при 2;2 среќа оној Фазлиу е хаос. На полувреме изгледавме криминално, ретко кој очекуваше ваков 2 дел. Пелистерци немаат кондиција, само среќата ги спаси на крај. Ќе треба чудо да се деси тука да не влезат Вардар и Гостивар.
Гача криминален, ама и Глишиќ барабар со него. Погледни ја неговата реакција при вториот гол. Се надевам денес ова му е последна опомена за она што го „пружа“ на терен, изваден беше на полувреме, нека игра во склад со реномето или да се поздравиме најубаво. Кога еден Парталко изигра посолидно од него, што повеќе. Јовче исто така. Иако бар он изгина денес.
Гача не знам што размислуваше на крај. Иста глупост напраи и со Воска. Има среќа што не не' коштаа неговите глупости.
За Симе ми е мерак што пикна гол денес. Се труди ептен константно, а мислам дека со Панта убедливо најмногу трчаат.
Кире со своето влагање го сврте натпреварот, штета што не и крајниот резултат. Класа за македонски услови. Детено Величковски не е за во прв тим апла се глеа, изгубен тотално, онаква прилика само ја додаде до голманот, али мислам дека намерата на Грне беше да жртвува некој напред за сметка на посигурна одбрана. Што и баш не се покажа денес како паметно решение.
За Пелистер не ми се збори. Смешен тим, не можеа да се движат после 65-70-та минута. Уште не ми е јасно како извлекоа глава. Ги почастивме бод денеска со нашите глупости. Но во секој случај не претставуваат никаков конкурент за Прва лига ако останат со истиов тим. Плус треба да дојдат во Скопје на пролет, а мислам и во Гостивар, и Охрид.
Ова денес се загубени 2 бода, а не добиен 1 … Катастрофално прво полувреме, два пати пелистер пројде половина два гола ни дадоа… Второ одлично, заслуживме да тепаме, се немаше среќа… Добро е што нив ги држиме на дистанца, вошка што киксна исто е добро, не знам како ама мора да се најде добар шпиц… Исто, ми изгледа дека полека полека Кире Марковски фаќа форма, нека продужи вака и на пролет, кога е во форма е класа играч…
Зашто бе шпиц!? Па ги иаме Десниќ, Кире, Жоглев. Сеа нормално ако се укаже шанса за некое екстра име, нормално дека треба да се искористи. Али во глобала повеќе од солидно е тоа со што располагаме. По мене, добро би било да се појача одбраната со плус еден стопер, па и лев бек...

Odbranata mora da se pojača.Zaradi odbranata gubime natprevari koi mora da gi dobieme. Denes trebaše lagano da se dobie Palister, teški drva bea,ama so onakvi demotivirački gluposti vo odbrana dobro i se vrativme vo natprevarot.

Десниќ и Кире не се класични шпицеви, Жоглев е добар, но не е за 90 минути, убаво кажа и ти, не мислев по секоја цена, али ако искочи некоја екстра квалитетна комбинација зошто да не, немаме некоја сјајна реализација да бидеме реални…

Штета што имаше офсајд при поништениот гол за 3:2 и што не влезе во гол топката што заврши во статива :D Прво полувреме катастрофа изигравме, второ беше друга приказна, напаѓаа цело време и гинеа со тоа што влеваа со клизачи често, пиес нека каже некој што гледаше на стрим како се слушавме? :D Искрено Чкембари ги слушав само при кратките паузи кога се мењаваше репертоар на песни или кога се даваа инструкции за кога да се пали пиро и кога да се креваат пароли.

Десниќ и Кире не се класични шпицеви, Жоглев е добар, но не е за 90 минути, убаво кажа и ти, не мислев по секоја цена, али ако искочи некоја екстра квалитетна комбинација зошто да не, немаме некоја сјајна реализација да бидеме реални…
Како на пример Цујо:cool:
Шала на страна, не знам какви се шансите да го собереме Дробаров, али топ би ни дошол за назад. Наше дете, изгорен Вардарец, ама никад не заигра официјално за прв тим. Со пари плаќање слабо стоиме, али бар добри играчи привлекуваме:D

Моцарт по страна има поголем придонес на 4 5 текми од манекенот цела сезона.

Не ја бива работата во ФКВ. Каков Матеј, каков Цујо.. Пак јово наново. Бајо нека каже нешто повеќе за другар му шљоки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom