Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Мицевски е наш најдобар играч, не знам што треба да прави за да бидете задоволни. Најмногу истрчани километри има, секогаш се нуди за топка, единствено тој знае да даде луцидна топка, игра најагресивен пресинг кога сме во фаза на одбрана. Само Гачевски е на тоа ниво, ама него не го користиме толку зашто противниците ни шутираат во просек по 2 пати на натпревар. Сите други играчи се далеку од тој квалитет, иако досега сум задоволен како играат и Мишковски и Христов, а Демир кога ќе биде физички поспремен ќе биде од голема корист. Сега ни престојат главните натпревари со конкурентите за влез во прва лига и затоа доаѓајте на стадион, преносите на спорт клуб нека бидат само за тие што се вон земјата. За гостувања тешко да не пуштат во Гостивар, со Тетекс најверојатно во Велес(казнети се 4 средби вон Тетово),а Битола гледам дека им е спремна и втората трибина и за таму уште од сега спремајте се, 4.12.2022 да отидеме 500+. Некој ќе рече ние во Скопје не се собираме толку, ама тоа е нашето најголемо дерби и затоа секој од нас треба да донесе по еден другар што од разни причини веќе не доаѓаа на стадион и таа бројка е остварлива.

za micevski da "igra" potrebni mu se i igraci okulu nego. so ovie ova e maks... dzabe topki da delis koga pola neznaat eden sprint da istrcaat.

slednite 2 ni se bitni... tepame li so gostivar veke ke imame dobra razlika od 3tiot. voska doma mislam ke ja dobieme mada ke bide na muskuli.

kolku boda ke ostoime narednite 2 kola? so kolku bi bile zadovolni? dali 2 neresini vo ovoj moment ni odgovaraat?

Е ајде да не биде најдобар поединец покрај детенце ко Јусуфи и анонимус ко Јаневски.
Од нив не можам да сум разочарам, знам дека се тапанарија. Од него очекувам далеку повеќе.
Симе се бори доста, ама џабе, нема ефект на крајот, завршница нула.

Откако го дадовме голот и ние ја огравме педерската, се скапаа лежејќи нашите. Срамота е екипа ко Вардар да држи време со една Беса. Исто Демир откако го даде голот, не се помести после тоа, се влечеше ко желка по терен. Да не се повреди одма?
Секако дека има простор за критика кон Панта за одредени настапи, но вчера според мене беше на приближно ниво од она кое го познаваме. Сепак му треба и на него поголема поддршка од останатите во везниот ред. Мора да се има во предвид дека пред 3 години соиграчи му беа Најдовски и Цујо, а моментално нема ни приближно некој од тој калибар.
Демир се повреди и беше заменет од Жоглев на крај, но мислам дека не беше нешто сериозно. Очигледно се одразува недостатокот на утакмици што го имаше.

micevski vo prva liga bese dobar deka pokraj nego cesto imase i kreativec vo sredina kako avramovski i so toa i za nego imase povise prostor i dobri dodavanja i do nego. mnogu polesno e za igrac kako nego koga ima nekoj koj moze da ja zadrzi topkata i ima i pregled. posebno kako tim koj cesto igra protiv defanzivna protivnici na vardar mu fali nekoj kako avramovski.

andrej simevski koj tuka vi go spomnav na pocetok na sezonata e takov fudbaler, mislam deka ke vi pomognese. kako sto pisav togas znae da igra i centarfor i desno krilo, no kako polu spic/ofanziven vezen e verojatno podobar. eden vid kopija e na avramovski, sekako na poslab level. i simevski e visok, baven i tromav, no dobar tehnicar i kreativec so oset vo levata noga. belasica go sobra i do sega vo vtora liga na sekoj natprevar bese starter i mislam postigna 3 golovi. eden od najdobrite igraci im e, isto kako i sto bese eden od najdobrite kaj negovite prethodni vtoroligaski klubovi osogovo i sloga. totalno potcenet i igra za mizerna plata, kaj vas rezervisti ima so pogolema plata. so toa sto igrase prethodno vo vtora liga istok izgleda pa ic ne bil na radarot na vardar. da igrase na zapad i da go vidoa na nekoj natprevar mozda nekoj od vasite ke go zabelezese. top ke vi dojdese protiv defanzivni protivnici, ke kreiravte povise kvalitetni sansi, baska ima soliden sut so leva od dalecina sto ke vi bese korisno i od igra i preku prekini. eventualno na zima da go soberite, belasica sekako verojatno ovaja sezona nema da igra za nisto.

Ќ

kolku boda ke ostoime narednite 2 kola? so kolku bi bile zadovolni? dali 2 neresini vo ovoj moment ni odgovaraat?
Четири бода се таман. Нерешено со Гостивар и победа со Воска е идеално сценарио :D

Четири бода се таман. Нерешено со Гостивар и победа со Воска е идеално сценарио :D

jas bi porado obratno pa i gostivar da go eliminirame... nebitno mi e dali nie so voska ke zavrsime prvi/vtori ili obratno ova e dobra moznost da se odlepime od drugite. plus sakam voska da gi plesneme na gosti, ako dojde da morame i toa da bide :D

Што е со составов на Грне?

Вецевски штопер, Јовче бек, Парталко крило... Ристески, Демир и Жоглев на клупа.

valjda planot e 0-0 prvo pa da pritisne vtoro lol
Врска немаат, среќа со послаби екипи игравме првиве кола.
Уште 2-3ца и ја напаѓаме Европа, само уште да излеземе од шеснаесетник со Гостивар.
Не знам што ми комбинира Грне, на најважен натпревар излегува со Вецевски во одбрана.
Гача резил за пеналов, уште да му кажеше каде ќе му шутне, со 1 на саат, низ раце му влезе топката.
Е вака се изведуваат корнери и слободни, секое нафрлување е остро, три корнери, три опасности имаа, еднаш од гол линија вадевме.
Нашите корнери и слободни, Мицевски како балони ги нафрла, баба ми ќе стигне да ја исфрли во лет.
Автоматски споено мислење:

Срамен пенал. Почна бркањето, со вакво судење пак ќе не скинат.
Не беше толку очигледна ситуацијата. Го намести ко мало дете, се фрли Каланоски (ако беше он), а де факто лактот на Јовче му беше на грб.

Врска немаат, среќа со послаби екипи игравме првиве кола.
Уште 2-3ца и ја напаѓаме Европа, само уште да излеземе од шеснаесетник со Гостивар.
Не знам што ми комбинира Грне, на најважен натпревар излегува со Вецевски во одбрана.
Гача резил за пеналов, уште да му кажеше каде ќе му шутне, со 1 на саат, низ раце му влезе топката.
Е вака се изведуваат корнери и слободни, секое нафрлување е остро, три корнери, три опасности имаа, еднаш од гол линија вадевме.
Нашите корнери и слободни, Мицевски како балони ги нафрла, баба ми ќе стигне да ја исфрли во лет.
Автоматски споено мислење:

Не беше толку очигледна ситуацијата. Го намести ко мало дете, се фрли Каланоски (ако беше он), а де факто лактот на Јовче му беше на грб.

se zaebavav de, totalno nelogicen sostav e ova

А со екстра засилувањето Маркоски што стана? Пола сезона помина никаков ефект од него

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

А со екстра засилувањето Маркоски што стана? Пола сезона помина никаков ефект од него

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk
Изгледа затоа и дојде, кој друг ќе го земе за да дреме повреден. Иако, стаклениот веројатно се повреди против Борец.

Страшно ме изнервираа со овие тактички промени пред НАЈВАЖНАТА утакмица. Мислам не е крај на свет ако изгубиме, ама ќе ги вратиме од мртвите ако не извадиме нерешено.
Претпоставувам дека целиот проблем е што веројатно е повреден Серафимов или суспендиран. Тука губиме првотимец под 21 година и на сметка на тоа игра Парталко, а Јовче е вратен позади.
Втора работа, Вецевски во ниту една варијанта не може да ми е стартер на штоперска позиција, колку и да игра слабо Ристески, а мислам дека минатото коло беше одбран во составот на колото.
Христов разочарува, Жоглев игра мотивирано, ако ништо друго можеше да добие шанса. Исто и Десниќ бескорисен, не знам како е Демир со повредата, ама не може Дарио да стартува пред него.
И за крај, тој Николовски е невидлив досега, мораше Јаневски да стартува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom