Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Иначе последниве 2 кола ги глеав оние ФК Скопје у втора лига и оној Виктор Димков што ви е на позајмица кај нив многу добар и борбен ми се виде. Јес да е втора лига и нивото е пониско али сепак мислам има надеж во него. Зимоска се надевам ќе го вратат во Вардар и вклучил на подготовките, каде-каде 100 пати поарен ми изглеа него мртвион Бериша на пример. И да не рачунаат на него за во првиот тим (и да сакаат попрво на позајмица да го пратат него евентуално на клупа да дреме кај вас) тогаш бар да пробаат пролетта кај некој прволигаш да го пратат.

mene najdovski ic ne mi se sviga. moze se dobiva na cvrstina ama ja gusi igrata. sekoja bukvlano sekoja topka ja vraka nazad a imase i dva tri kiksa protiv sileks. vo ovoj vardar koga nema drug ok moze proaga ama daleku e od igrac kakov sto ni treba.
ako on ja gusi igrata sto da se kaze za micevski? najdovski definitivno e poasalen od nego koga e vo prasanje ofanzivata, a i podobar e od sto bese gligorov. ne ni znam kaj si gledal deka sekoja topka ja vraka nazad, na natprevaroti koi gi gledav ovoja sezona nekolku pati i vleguvase vo ofanzivni dueli. sepak se soglasuvam deka (se uste) ne e na potrebnoto nivo, no spored mene toa e do slabata kondicija i nedostig na sigurnost bidejki verojatno strav mu e da go izgubi mestoto pa igra plaslivo. pisav pred nekoe vreme deka e daleku od toa sto go pokaza vo minatoto, ama mislam deka ke se podobri so tek ma vremeto koga ke se osekava posiguren. IMO uste sega e podobar od micevski iako micevski go igra toa sto go znae, a najdovsko e mozda na 75%.

@Bibo
berisha sigurno igra zaradi nekoi vrski ili pari, go kazav toa uste pred meseci. drvce e i momentalno vo vtorite ligi nisto posebno ne bi pokazal a ne pa vo 1. MFL. pred nekolku nedeli go gledav i za U19 na turnirot vo letonija i duri vo toj prosecen sostav bese eden od najmizernite, ama vrskite (parite, sto i da e) i tamu mu nosat nezasluzena minutaza. mnogu loso sto vardar forsira takov igrac pa i da e so 5 minuti na natprevar.

ako on ja gusi igrata sto da se kaze za micevski? najdovski definitivno e poasalen od nego koga e vo prasanje ofanzivata, a i podobar e od sto bese gligorov. ne ni znam kaj si gledal deka sekoja topka ja vraka nazad, na natprevaroti koi gi gledav ovoja sezona nekolku pati i vleguvase vo ofanzivni dueli. sepak se soglasuvam deka (se uste) ne e na potrebnoto nivo, no spored mene toa e do slabata kondicija i nedostig na sigurnost bidejki verojatno strav mu e da go izgubi mestoto pa igra plaslivo. pisav pred nekoe vreme deka e daleku od toa sto go pokaza vo minatoto, ama mislam deka ke se podobri so tek ma vremeto koga ke se osekava posiguren. IMO uste sega e podobar od micevski iako micevski go igra toa sto go znae, a najdovsko e mozda na 75%.

@Bibo
berisha sigurno igra zaradi nekoi vrski ili pari, go kazav toa uste pred meseci. drvce e i momentalno vo vtorite ligi nisto posebno ne bi pokazal a ne pa vo 1. MFL. pred nekolku nedeli go gledav i za U19 na turnirot vo letonija i duri vo toj prosecen sostav bese eden od najmizernite, ama vrskite (parite, sto i da e) i tamu mu nosat nezasluzena minutaza. mnogu loso sto vardar forsira takov igrac pa i da e so 5 minuti na natprevar.

ni gligorov ne bese nesto posebno.

micevski ne sum go zaprimetil i nemam oformeno nekoe mislenje za nego, najverojatno si i u pravo ali izgledaj go uste ednas mecot so sileks ako imas moznost i ke vidis sto zboram. bukvalno SEKOJA topka ja vrati nazad, daj boze e toa los den za nego i da si u pravo ama zagledaj go u sabota pa aj da vidime sto ke bide... retko kritikuvam igraci na vardar ama ova epten mi padna u oci na OVAA utakmica, drugi mu nemam premnogu zagledano pa nemozam da komentiram.

najdovski go imam gledano na mozda 30 natprevari vo tek na poslednite 7 godini, taka sto moeto mislenje za nego ne sum go steknal ovoj mesec. igrac ne se ocenuva posle 2-3 natprevari osven ako ima krajno ogranicen kapacitet (na primer fizicki voopsto da ne go biva za odredena pozicija). sekoj igrac ima podobri i polosi natprevari, sekoj igrac ima period na poslaba forma (fudbalerski i nekogas fizicki). zaradi toa ne biva posle eden natprevar na koj losata strana bila prepazlivost da se misli deka nekoj igrac ne go biva.

btw ne sakam da kazam deka e igraciste, samo uste koga go potpisa vardar rekov deka e dobar transfer gledajki vo koja situacija e klubot i kolku pari trosat na nego vo sporedba so troskovite za drugi igraci.

Не бев во можност да одам во Штип, ниту да го гледам првиот дел.
Но, гледам дека повторно притискаме на старт од второ полувреме. И одново даваме навремен гол. Лира искористи една топка одбиена од стативата.
Дај боже да издржиме до крај, а ќе видиме дали ќе има промена на резултатот во Струмица.[DOUBLEPOST=1538233048][/DOUBLEPOST]Победа - Вардар 0-1
Академија Пандев - Шкендија 0-0

Одиме на +5.

Инаку, по постигнатиот погодок одигравме многу лошо. Ставивме се' на една карта - одбраната. За разлика од дуелот со Силекс кога бевме сигурни по постигнатиот гол, денес дозволивле Победа неколку пати да се закани посериозно. За среќа, продолжува низата од победи. Чудо е како вадиме вакви резултати, без пари во клубот. Да видиме до кога ќе трае...

Последно уредено:
Сите можни натпревари на минимум добиени али битно Вардар си цепа :D

Штета едино што Новак доби 5ти жолт картон па против Академија Пандев ќе мора без него.

Не бев во можност да одам во Штип, ниту да го гледам првиот дел.
Но, гледам дека повторно притискаме на старт од второ полувреме. И одново даваме навремен гол. Лира искористи една топка одбиена од стативата.
Дај боже да издржиме до крај, а ќе видиме дали ќе има промена на резултатот во Струмица.[DOUBLEPOST=1538233048][/DOUBLEPOST]Победа - Вардар 0-1
Академија Пандев - Шкендија 0-0

Одиме на +5.

Инаку, по постигнатиот погодок одигравме многу лошо. Ставивме се' на една карта - одбраната. За разлика од дуелот со Силекс кога бевме сигурни по постигнатиот гол, денес дозволивле Победа неколку пати да се закани посериозно. За среќа, продолжува низата од победи. Чудо е како вадиме вакви резултати, без пари во клубот. Да видиме до кога ќе трае...
Плус 5???
Види ја табелата уште еднаш. плус 4 сте од вториот :P

Абе Бесар Исени жив е уопште? Го заборавија дека постои чоече. Ај разбирам дека не рачунаат баш на него (реално не се покажа нај нај), ама ни во купов коа играат со младинци ни на клупа не го зимаат чоече. Ми делува дека има нешто тука, или е повреден целово време а нигде не е објавено, или е нешто скаран со Васоски и овој го има избришано.

Иначе, иако разбирам дека во купот играат со комбиниран состав за да ги одморат првотимците оти купов не им е приоритет, сепак мислам дека денес претераа со тоа и требаше нешто посериозен состав да извадат оти се на раб на елиминација (денес мора да победат) а они види со што офанзива излагаат: Талески, Бериша, Цветаноски и некој си нов Ибиши како главен напаѓач. Одбраната и среден ред ок, али сепак требаше бар двајца поискусни да има напред, оти стварно ќе биде тапа ако ради ваков потег испаднат од купот. Ако ништо друго бар можеа место Битанг и Попзлатанов (лев бек) да играат со Адем и Антовски, а во офанзива со двајца постари (пример Попзлатанов како десно крило а напаѓач Максимов), така пак ќе имаа 4 младинци на терен ама барем ќе беа распоредени и во секоја линија ќе имаа и поискусни и помлади, а не вака напред со 4 младинци.

Последно уредено:
Абе Бесар Исени жив е уопште? Го заборавија дека постои чоече. Ај разбирам дека не рачунаат баш на него (реално не се покажа нај нај), ама ни во купов коа играат со младинци ни на клупа не го зимаат чоече. Ми делува дека има нешто тука, или е повреден целово време а нигде не е објавено, или е нешто скаран со Васоски и овој го има избришано.

Иначе, иако разбирам дека во купот играат со комбиниран состав за да ги одморат првотимците оти купов не им е приоритет, сепак мислам дека денес претераа со тоа и требаше нешто посериозен состав да извадат оти се на раб на елиминација (денес мора да победат) а они види со што офанзива излагаат: Талески, Бериша, Цветаноски и некој си нов Ибиши како главен напаѓач. Одбраната и среден ред ок, али сепак требаше бар двајца поискусни да има напред, оти стварно ќе биде тапа ако ради ваков потег испаднат од купот. Ако ништо друго бар можеа место Битанг и Попзлатанов (лев бек) да играат со Адем и Антовски, а во офанзива со двајца постари (пример Попзлатанов како десно крило а напаѓач Максимов), така пак ќе имаа 4 младинци на терен ама барем ќе беа распоредени и во секоја линија ќе имаа и поискусни и помлади, а не вака напред со 4 младинци.
Исени е повреден. Баш Васоски, пред неколку дена во интервју за некој од нашиве портали, се пожали на малиот број на играчи што ги има за ротација. И ги наведе позициите плејмејкер и лев бек, каде се соочува со недостаток на алтернативни решенија.

Само да победиме утре со пандевци, ем ќе ги откажеме од сонот за титула, ем со Шкендија ќе се влезе со поголем мотив.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom