Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
spored mene popzlatanov ne moze da ja zatvori dupkata na krilata, ne e on klasicen krilen napagac, mislam deka pogolema idnina ima na podefanzivna pozicija. na vardar mu treba igrac koj e podobar ili potalentiran vo ofanzivata. gjorgjev bi bil podobar izbor, sekako ako ima moznost da se dobie.

ako navistina gi donesat tosevski i popzlatanov, a ne zamine ni eden stralicen bek, togas klubot bi bil prenatrupan so stranicni bekovi. so hof, brda, todoroski, tosevski i popzlatanov bi imale duri 5 + demiri i glisic na LB, znaci i da planiraat so eden od desnite bekovi da igraat na LB previse bi bilo. vo takva konstelacija logicno bi bilo nekoj na pozajmica da go pratat.

ПОПЗЛАТАНОВ ЌЕ БИДЕ ЗАМЕНАТА ЗА ЏИГАУРИ

Јован Попзлатанов е фудбалер кој што игра на неколку позиции во тимот. Тој може да игра и како десен бек, и како десно крило. Токму десната крилна позиција ќе остане испразнета во Вардар со заминувањето на Џамбул Џигаури од таборот на првакот, и Попзлатанов би требало да биде неговата замена во таборот на Вардар.
- Nishto cudno ovaj da potpishe za nas, Chede imashe glasano za nego na taa analizata na Makedonski sport ako ne se lazham za najdobri igrachi/treneri.
- Plus ako e vistina za Toshevski znachi nosime 2 domashni igrachi, imame prostor za ushte 2 stranci a Dare najavi 2 do 3 MAKSIMUM zasiluvajna, vo megjuvreme se spomnuvaat iminja ko Gjorgjev, pa igrachi od prva Belgiska liga koj ke se na proba vo tekot na pripremite, hmm ke vidime kako ke ispadne, so zaminuvajne na Jiguari, Italo i nosejne na Toshevski i Popzlatanov titula ne se brani, osven ako imaat ambicii za evroliga togash okej :)
Ти бе друже не знам како не сфаќаш дека бодовната разлика е исклучиво ради преморот на играчите, а не дека нема потребен квалитет за одбрана на титулата. Уосталом самиот пласман во групи треба доволно да ти кажува. А втора работа, сега не зависат сите работи од Вардар. Може и 11 најдобри играчи од Европа да ги имаш, ама ако Шкендија не киксира на пролет, се ти е залудно.

веќе ги имавме продадено Спировски,Којашевиќ и Балотели па заминувањето на Џигаури во тој период ќе не ослабеше доста.Инаку Самс добро си наплати од овие тројца така да човекот си ја знае работата..
Знам дека за Балотели добро наплати, ама сигурен си за другиве двајца? Оти јас колку што знам за Спировски само 200,000 добија а Којашевиќ за без пари го пуштија оти мораа под итно да направат простор за странец, така да од нив двајца не би рекол дека направи некоја заработка.

Што се однесува до Попзлатанов, дечкото добро си игра ама како што пиша некој погоре, не е баш класичен крилен напаѓач (поеќе е десен бек), така да не го гледам како решение во офанзивата место Џигаури, додека во одбрана па исто не е потребен на толку десни бека (особено оти пишувате дека Тошевски веќе бил договорен). Цветаноски не дека е некое ирачиште или многу подобар од Јован ама ако веќе барате замена за Џигаури во некој наш надежен млад играч тогаш мислам дека Матеј би бил поадекватен место Попзлатанов.

Последно уредено:
Igraci sto spored mene mozat da bi bilo nesto za vardar.

Na mesto Gligorov:

Milovan petrovic
Dusko Trajcevski

Ne deka sa koj znat kakvi igraci ama pak i pomladi i podobri.

"Dream"

Jani Atanasov

Namesto Glisic (lev bek)

Herrera

Felipe dobivat premnogu minutaza. I ni trebit nekoj za nego sto mozit da vlezit vo igra.

Najdenov (i najdenov ne e koj znat koj. Mrza ama dobar so topkata (samo Felipe kaj nas mozit da drzit edna topka vo stredina) ama "dream player" be bilo David babunski. Realno bi bilo ako ne dobivase minutaza ko sega poslednite kola vi japonija.

Mladi za Vardar:
Todorov
Popzlatanov
Boban georgiev
Matej cvetanovski

Ama spored mene trebit vardar da e kako dinamo, partizan i crvena zvezda. Mladi na pozimatzia. Sega ne sa za vardar

Drugi nasi: Tosevski? Ne e podobar od tie sto gi imame. I ne ke bide. Za titula i evropa ne e sega za sega.

Kitanovski, ashkovski, stojkovski i ne znam koj isto taka. Nemat potreba za vardar.

Drugi nasi sto bi gi sakam vo vardar:

Zajkov! Togas uste eden stranec mozit da izberkame (novak)

Take out: stojkov, glisic, gligorov, matkovic

Za stranci?! Koj znat. Zavisit od sto mu e na planot na pancev

Doriev, markoski ne gi imam videno mnugo. Dali se tie nesto za vardar?

не дека нема потребен квалитет за одбрана на титулата
Jas pram muabet potreben kvalitet za odbrana na titula koga se naogjame -8 boda zad Shkendija, deka Shkendija ke kiknsi 2-3 utakmici naprolet e mnogu verojatno, osven normalno so Shkupi, Renova, nie e bitno da donesime vistinski kvalitetni zasiluvajna so koj mozhime da gi dobieme 2te utakmici i vo Tetovo i vo Skopje, so segashniov kadar na igrachi teshko toa, (barem na gosti) site se sekjavame kako dobivavme vo Tetovo godini unazad.

Oвие пoлуигрaчи штo ги нaбрoјувaте, вooпштo немa дa гo згoлемaт квaлитетoт вo екипaтa. Сите се нa истo нивo кaкo oние штo ги имaме, немa пoтребa дa се трупaме сo тaкви игрaчи. Верoјaтнo требa дa гo земеме сaмo Херерa oд Рaбoтнички, ми личи декa ќе имa нaпредoк кaј негo вo иднинa. Штo ќе ни е Тoшевски нa пример? Oн е дoбaр, aмa мислaм декa тoј е блиску дo врвoт вo кaриерaтa. Лoшo е штo aкo oди вo Шкендијa ќе ги зaсили, бидејќи се дрвa вo oдбрaнa.
Нa вaрдaр му требaaт игрaчи вo срединaтa, aмa тaкви зa жaл немa вo мaкедoнскo првенствo.

Oд стaрт нa сезoнa aе виде кoи игрaчи зa кур не ги бивa. Џaбе ги брaневте нa темaвa кoгa збoрев декa oдмa требa дa се избркaaт. Тукa влaгaaт aмн зaмн Џигaури, Итaлo Скендербег и секaкo Вaњa Кoњевиќ. Третиoв ќе гo зaдржaт кaкo мaскoтa вo тимoт.
Злaтен Кoјaшевиќ гo дaдoa бре, зa oвие трупетини. Oдмa требa дa ги зaшутирaaт пoлa oд игрaчите, никaкo дa не се зaебaг дa им прoдoлжaт дoгoвoри зa дa ги прoдaле вo иднинa. Убaвo кaжa nsan, не oдaт тaкa глaткo тие рaбoти.

Последно уредено:
Мене лично Максимов ми е поголемо разочарување од Итало. Не знам, можеби сум очекувал повеќе од него затоа што дојде како најдобар стрелец од квалификации плус за него плативме за трансферот али мислам дека и на терен беше послаб. На пример за Итало можам да кажам дека не донесе никаков квалитет во нападот, ама не ми текнува на ниедна утакмица он да промашувал зицери и да бил еден од директни кривци за пораз, а за Максимов можам да набројам неколку. Комично беше на првата со Работнички кога три пати се сопињаше од топка и паѓаше, со Слога во Чаир на 0-0 промаши две чисти шанси од пет метра, од која втората беше подобра од пенал, потешко беше да се промаши таму, исто како и на последнава со Работнички она што го промаши точно пред голот, среќа во продолжение на акцијата Барсегјан погоди и се спасивме. Можеби имало и повеќе, на овие ми текна во моментот. Ми делува некако тромаво во играта и како да му треба доста слободен простор околу него за да направи нешто конкретно.
Се на се, и двајцата не донесоа поголем квалитет во нападот од Балотели оваа полусезона, можеби е попаметно што го задржија Максимов затоа што е помлад и постои некоја минимална шанса да напредува, али мислам дека ќе биде грешка ако останат само со него во нападот и не планираат да донесат уште еден напаѓач во тимот.

И тој е дрветино, од самиот старт бев против величењето кое го добиваше во медиумите,а дечкото доаѓа од лига послаба од македонската.
Сепак, за разлика од Итало овој барем влегува во шанси, кои патем не ги реализира :icon_mrgr:
Треба да му се даде шанса уште една полусезона, ако не се поправи чао пријатно.

Jas pram muabet potreben kvalitet za odbrana na titula koga se naogjame -8 boda zad Shkendija, deka Shkendija ke kiknsi 2-3 utakmici naprolet e mnogu verojatno, osven normalno so Shkupi, Renova, nie e bitno da donesime vistinski kvalitetni zasiluvajna so koj mozhime da gi dobieme 2te utakmici i vo Tetovo i vo Skopje, so segashniov kadar na igrachi teshko toa, (barem na gosti) site se sekjavame kako dobivavme vo Tetovo godini unazad.
Па токму со овој играчки кадар ја добивавме Шкендија години уназад. Не беа некои други играчи во прашање, 90 % од нив се исти. Не знам како не ти е јасно на што алудирам...

Ќе распука Максимов на пролет бе, добар играч е :D Сега за сега, ништо конкретно околу засилувањава, Тошевски е добра опција, ама не е осетно моментално засилување, Попзлатанов и Цветановски мислам дека се непотребни, еден од нив двајца можда, двајцата заедно ќе биде глупост. Обавезно мора да се носи засилување во среден ред, ама да почекаме и со заминувањата што ќе биде..

Oвие пoлуигрaчи штo ги нaбрoјувaте, вooпштo немa дa гo згoлемaт квaлитетoт вo екипaтa. Сите се нa истo нивo кaкo oние штo ги имaме, немa пoтребa дa се трупaме сo тaкви игрaчи. Верoјaтнo требa дa гo земеме сaмo Херерa oд Рaбoтнички, ми личи декa ќе имa нaпредoк кaј негo вo иднинa. Штo ќе ни е Тoшевски нa пример? Oн е дoбaр, aмa мислaм декa тoј е блиску дo врвoт вo кaриерaтa. Лoшo е штo aкo oди вo Шкендијa ќе ги зaсили, бидејќи се дрвa вo oдбрaнa.
Нa вaрдaр му требaaт игрaчи вo срединaтa, aмa тaкви зa жaл немa вo мaкедoнскo првенствo.

Oд стaрт нa сезoнa aе виде кoи игрaчи зa кур не ги бивa. Џaбе ги брaневте нa темaвa кoгa збoрев декa oдмa требa дa се избркaaт. Тукa влaгaaт aмн зaмн Џигaури, Итaлo Скендербег и секaкo Вaњa Кoњевиќ. Третиoв ќе гo зaдржaт кaкo мaскoтa вo тимoт.
Злaтен Кoјaшевиќ гo дaдoa бре, зa oвие трупетини. Oдмa требa дa ги зaшутирaaт пoлa oд игрaчите, никaкo дa не се зaебaг дa им прoдoлжaт дoгoвoри зa дa ги прoдaле вo иднинa. Убaвo кaжa nsan, не oдaт тaкa глaткo тие рaбoти.
Абе Коњаник си се фатил за тој Којашевиќ ко слеп за стап. Златен кога беше расположен да игра, ама многу почесто безволно се влечеше по терен. Он скоро цела оваа година не одигра ништо. Забораваш изгледа дека беше најлошиот од сите странци на Вардар во квалификациите од ЛШ и ЛЕ, па дури и еден Балотели изигра поарно од него. Башка колку што не знам не ни сакал да го продужи договорот, па најпаметно што се решија од него. На крај крајева, типот заврши во Војводина, која моментално е тежок распад и служи за потсмев во Србија. Повеќе од јасно е дека најдобрите фудбалски години се зад него и сега само може кариерата да му оди по надолна линија...

od maksimov ne ocekuvav mnogu znaejki kolku e slaba ligata kade sto igrase, nasata e podobro. tamu imalo i napagaci koi postignuvale dvojno povise golovi od maksimov, a posle sepak ne se probile ni vo prosecni ligi. toa ne znaci deka vo idnina nema da ima nikakov efekt za vardar, no mozno e skros da razocara. momentalno povise mi lici na filip ivanovski von forma, ama vo nasata skapana liga mozno e i da postigne mnogu gola ako mu trgne na timot. inaku onaka individualno epten ogranicen deli, ne mi se veruva deka nekogas bi se probil vo asalna liga.

PS
kaj tosevski ne treba da se zaboravi deka i kako stoper ima igrano. malku siten e za taja pozicija, no moze i tamu da se proba. ako se pokaze moze od letoto natamu da se tera so nego, velkovski, musliu i novak + nekoj od mladincite.

od maksimov ne ocekuvav mnogu znaejki kolku e slaba ligata kade sto igrase, nasata e podobro. tamu imalo i napagaci koi postignuvale dvojno povise golovi od maksimov, a posle sepak ne se probile ni vo prosecni ligi. toa ne znaci deka vo idnina nema da ima nikakov efekt za vardar, no mozno e skros da razocara. momentalno povise mi lici na filip ivanovski von forma, ama vo nasata skapana liga mozno e i da postigne mnogu gola ako mu trgne na timot. inaku onaka individualno epten ogranicen deli, ne mi se veruva deka nekogas bi se probil vo asalna liga.

PS
kaj tosevski ne treba da se zaboravi deka i kako stoper ima igrano. malku siten e za taja pozicija, no moze i tamu da se proba. ako se pokaze moze od letoto natamu da se tera so nego, velkovski, musliu i novak + nekoj od mladincite.
Pa neli po forumov nekoj pisaa deka navodno mnogu delel na treninzi Maksimov, plus Pancev go bendisal, okej ima 22 godini deckoto, problem e sho se plashi od agresivni protivnici, inache se sekjavam doma so Shkendija ko igravme, ako ne se lazham prv negov nastap beshe toa i dosta dobro izigra, posle se navaka beshe prosecno.

Pa neli po forumov nekoj pisaa deka navodno mnogu delel na treninzi Maksimov, plus Pancev go bendisal, okej ima 22 godini deckoto, problem e sho se plashi od agresivni protivnici, inache se sekjavam doma so Shkendija ko igravme, ako ne se lazham prv negov nastap beshe toa i dosta dobro izigra, posle se navaka beshe prosecno.
Тогаш се враќаше да ја прими топката, игра добро со неа, после тоа игра класично напред и чека топки, нема искуство за такво нешто, јас би ги сменил со Барсегјан, тој да биде најистурен, а Максим да игра повеќе со топка

Максимов е за втор напаѓач. Покрај него му треба еден корпулентен што ќе му напраи простор и да врзат дупли пас. Со послабите тимови ја би пробал со 3-4-1-2

Муслиу - Грне - Даре
Тошевски - Фелипе - Николов - Хамба
Берсегјан
9ка - Максимов​

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom