Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Скрши курац тој Итало, нека го вратат од каде што дојде.
Тој Вања не би го оставил 90 минути двор да ми коси, камо ли во екипа да ми игра. Нека го пратат на цепење дрва дур е сезоната, после клоците на полусезона.
Ytalo se vide fizicki nebeshe spremen, dodeka Vanja fizicki e tenk, prvata utakmica ubo izigra so Sileks, za denes ne komentiram, i so Dare ko sportski direktor se vleckame so igrachi kvalitet ala Filip Despotovski :jajce:, pa dobro be majku mu ebem LIGA EVROPA igrame GRUPI, kako nemozhea 2ca kvalitetni da donesat neznam jas, kako sakaat da nabildat koeficient :toe:, barem 1 nereshena i 1 pobeda da izvlecime od grupava, a kako ni trgna vo ligava nishto cudno i da igrame barazh za Liga Evropa..

Кога велев дека Вања за кур не го бива вие ме правевте луд, ниту едно не е добро засилување освен Максимов

Мислеа само ќе истрчаат на терен и ќе тепаат.

Не знам кој ги излажал дека донеле засилувања во тие неколку странци.
Марковиќ е тешка коњина, ни за Славија не може да биде засилување.
Мизерија, потоп...
Судиш предвреме играч што има едвај 30 минути одиграно. Полека малце...
Мене една друга работа ме буни: Вардар сега им ја спасува кариерата на пропаднати играчи и пензионери (Глишиќ, Попов, Стојков) или јас не разберам нешто??? Па не сме хуманитарна организација да му се невиди...[DOUBLEPOST=1505671542][/DOUBLEPOST]
А Попов и со три литри ракија пак ни е најдобар бек.
Еден најдобар веќе што да ти кажам... не може спринт еден да истрча.

Скопје последен на табела со скор 0 победи, 2 нерешени (3 со се оваа денес) и 2 порази. Играчи кои тренираа во Вардар, па дремеа по кладилници и сега играат за Скопје (ај да не ги издавам, помалце битно). Играта очајна, Гачевски пак повеќе пати пливаше, останатите што да се каже, лежарно. Мислам дека откако летово прават резултати во Европа, многу почнаа ај да речам "глумат ѕвезди" и потценуваат, играат како да не се ни замараат. Истото го имам приметено со Локомотива, најпрво прво полувреме тогаш го игравме онака колку ради реда, иако Локомотива е мн. класи под нас, во второ ништо не покажавме, дури и гол примивме од исто така маалски играчи. Истото се случи и со Силекс, направија разлика и лежарно, примија гол во 2ро, среќа Силекс утна пеналот немаше да се зачудам и 3-3 да беше. Единствена "добра" утакмица што ја изгираа за МК лига/куп е онаа со Победа.
Денес без никакви шанси, дадовме гол и оттогаш јалова "доминација". Глишиќ, Итало, Брдаровски, Стојков далеку се за овој "Европски Вардар". Па тука би го додал и Гачевски, после оној меч со Фенер во Истанбул и одбранетиот пенал со Силекс, премногу слабо брани. Како што пишаа погоре кога Попов ти е најдобар играч на утакмицата нема што повеќе да бараме. Мислам дека треба да се уозбилат и да играат подобро во МК лига затоа што Шкеднија има 6+ (со 1 меч повеќе), а сме 5-то коло.

Играва денес повеќе од Сонцето не утепа, потполно се согласувам со Коњаникот истиот муабет и за време на утакмицава го правевме...За Глишиќ пишав и после утакмицата со Силекс дека не е бек ни за во трета лига, што сакате кажете за Попов, ама дечкото е измислен за сите на таа позиција, без тренинзи да е и само на утакмици да се појавува пак класа ќе биде за Глишиќу. Ако одбраната ни беше најсилниот дел од тимот пред некое време сега е тиња. Гача една ќе брани ќе си помислиш кој знае какво голманште е, после 10 ќе плива, ваков Вардар мора да има подобар голман. Хамбар денес колку толку се трудеше и одигра солидно, Муслиу искина, единствен што вреди во моментов, мора да биде стартер во ЛЕ, од него може да биде одличен стопер во иднина, Грне го јадат веќе годините, ќе истера уште сезона две, ама мора да се размислува за екстра стопер, една класа подобар од моменталниве, Велковски катастрофа, на лев бек па побетер. Мора да се пазари добар голман, стопер и лев бек. Се гледа разликата и во средина без Стефан, никаква игра немавме против еден маалско рекреативен клуб. Ќе видиме како ќе се вклопи овој Вања, многумина знаеле на почеток да не покажат ништо а потоа да се разиграат, а од тоа до сега што го видов за мене не е ни просечен играч, не знам ни со Силекс што ви се допаднало, два шута имаше, еден заврши кај Комити, за другион милиш голманов требаше да излазе понапред за да ја фати, како изгубен ми е дечкото скроз али ајде може ќе се вклопи па барем за во лига да врши работа...За во напад што побрзо да се среди работата со Максимов се надевам ќе може некако да игра затоа што црно ни се пишува..И уште една работа од кога дојде Чеде освен со Победа што одигравме мајсторски и тоа во Ѓорче, на другиве утакмици воопшто не ми се допаѓа како играме...Силекс ни направи еден куп шанси на Градски, малку фалеше да се вратат, утепаниве Скопје гол ни дадоа и бодови ни скинаа што се смеевме во друшто како на нивен корнер пола екипа во одбрана им седи...Веројатно густиот распоред си го прави своето али сепак ова од денес не смее да се повтори ќе видиме како ќе биде понатаму, сезонава изгледа потешка ќе биде од ланската...Дечките од темната страна се попалија што ни скинаа бодови а од Шкендија петарда ќе примат им посакувам среќно испаѓање во втора лига и никад да не се вратат, најсељачки клуб во мак фудбалот.

Ќе имаше и навивање екстра, и ќе се продолжеше колку толку еуфоријата кај Комити да не пуштеа сељачиштата, не знам на кој основ не го направија истото, можеби имаше и 200-300 Комити, па после тоа дел се снаоѓаше по ридчиња, некој си отиде, некој влезе со обична публика па денот пропадна од навивачки аспект...

98861-komiti-od-sosednoto-ridche-navivaat-za-vardar.jpg

Ytalo se vide fizicki nebeshe spremen, dodeka Vanja fizicki e tenk, prvata utakmica ubo izigra so Sileks, za denes ne komentiram, i so Dare ko sportski direktor se vleckame so igrachi kvalitet ala Filip Despotovski :jajce:, pa dobro be majku mu ebem LIGA EVROPA igrame GRUPI, kako nemozhea 2ca kvalitetni da donesat neznam jas, kako sakaat da nabildat koeficient :toe:, barem 1 nereshena i 1 pobeda da izvlecime od grupava, a kako ni trgna vo ligava nishto cudno i da igrame barazh za Liga Evropa..

Objasni go delot za Filip Despotovski te molam???

Glishic, Stojkov i Brda OUT. Na zima da se zemi Kristijan Toshevski od Pelister, Vanja Markovic mora da dobie minutazha od 90 min po natprevar, mora sho pobrzo da se vklopi inache svrshivme rabota so Gligorov vo Rosenborg..neznam kako mozhi 3 sezoni po red da ne zemat eden kvaliteten veznjak majku mu ebem, se samo igrame so nekoj proseci a imame evropski ambicii (y) Ytalo go nemashe vo sostavot, se raboti za poseriozna povreda ili ?
Ali toshevski e desen bek ... Bi trebal da igra na mestoto Hambar ...

Vo pravo si ama mislim ne bi pruzil ni pola od toa sho moze da go dade na desen .
Нормално, само се ограничуваат играчите коа со сила ги ставаш на позиција на која природно не играат. Посебно ова важи за странични бекови, кои мора да се местат при секој центаршут на природно посилната нога, ни можеш да центрираш во трк ни ништо.

Скрши курац тој Итало, нека го вратат од каде што дојде.
Тој Вања не би го оставил 90 минути двор да ми коси, камо ли во екипа да ми игра. Нека го пратат на цепење дрва дур е сезоната, после клоците на полусезона.
Не знам зошто заклучи дека Итало скршил курац, па уште и да го враќаат. Затоа што се повреди? Човекот сосема солидно се покажа во премалата минутажа која Чеде му ја даде како единствен шпиц што го имаме. Вања успеав да го погледнам само на кратко во една ситуација со Силекс и изреагира како најтромавиот играч од општинска лига, баш си реков вадља е збунет, не дека му е тоа квалитетот. Ќе почекам да го изгледам на една утакмица во живо за да го проценам, али после таа ситуација со Силекс и ова што го пиша ти сега не ми изгледа на арно работата со него.
Инаку со доаѓањето на Чеде баш очекував да се смени дисциплината и несериозниот пристап на вакви утакмици за кои сметав дека Седлоски нема авторитет да ги спроведе, така да големо разочарување ми е не само киксот, него и начинот на кој е направен - од наши грешки и несериозност и потценување на противникот. Мислам дека Чеде извлече поука и нема да дозволи повеќе ваква глупост во првенство.

Бреј што народ ќе бевме, читам по коментари на фејсбук одма плукање, манекени биле, педерчиња биле, вака-така. Пу бе, абе у Лига европа влегоа идиоти едни, покажете малце респект, а не после еден кикс да се фрла со дрва и камења по нив. Не бев тука, па не ја гледав вчера утакмицата, не знам како изиграа, многу глупо примен гол, мада можда имаше и ситен прекршок, ама Даре бе, не може така лежерно да изреагираш на 20 метри од гол во ситуација кога си последен играч.. Ако не се лажам, и Чеде самиот имаше некоја изјава пред некој ден дека он сакал уште некој играч, за поширок ростер, ама ништо од тоа, на крај ептен се утна работа, ова со Максимов не исече скроз, па сега и повредата на Итало. Средината дефинитивно беше најголем проблем, со Спировски уште полошо отиде, сега цела полусезона ќе зависи од Вања, прерано е да го судам, со Силекс беше доста активен, точно дека лошо изреагира во 2 наврати напред, ама па и доста офанзивно идеше тогаш веќе имавме водство, иначе е дефанзивен играч, така да рано е да го судиме сеуште, мора да почне прва со Ренова. Фалеше и Николов ептен, глеам не го спомињате него, ни со Силекс не играше, ни вчера. Исени го има потенцијалот ама сеуште некако укочен ми е, како со трема да игра, треба послободно, мада и поофанзивен е он.. Глигоров му пројде времето, очајно фали уште еден играч во среден ред, еден од Вања или Николов не дај боже да се повреди и толку од полусезоната. Со Даре џабе се залажуваме во среден ред, местото му е на штоперската позиција.. И не можам да разберам зошто Демири не игра, коректен беше кога и да играше, и е сигурно подобар од Глишиќ или Брда на таа позиција. На зима мора везњак да се носи уште еден, фали и крило во моментов, ама кога би го имале Максимов ќе оди Тигран на крило и нема да биде толку проблем..

Играва денес повеќе од Сонцето не утепа, потполно се согласувам со Коњаникот истиот муабет и за време на утакмицава го правевме...За Глишиќ пишав и после утакмицата со Силекс дека не е бек ни за во трета лига, што сакате кажете за Попов, ама дечкото е измислен за сите на таа позиција, без тренинзи да е и само на утакмици да се појавува пак класа ќе биде за Глишиќу. Ако одбраната ни беше најсилниот дел од тимот пред некое време сега е тиња. Гача една ќе брани ќе си помислиш кој знае какво голманште е, после 10 ќе плива, ваков Вардар мора да има подобар голман. Хамбар денес колку толку се трудеше и одигра солидно, Муслиу искина, единствен што вреди во моментов, мора да биде стартер во ЛЕ, од него може да биде одличен стопер во иднина, Грне го јадат веќе годините, ќе истера уште сезона две, ама мора да се размислува за екстра стопер, една класа подобар од моменталниве, Велковски катастрофа, на лев бек па побетер. Мора да се пазари добар голман, стопер и лев бек. Се гледа разликата и во средина без Стефан, никаква игра немавме против еден маалско рекреативен клуб. Ќе видиме како ќе се вклопи овој Вања, многумина знаеле на почеток да не покажат ништо а потоа да се разиграат, а од тоа до сега што го видов за мене не е ни просечен играч, не знам ни со Силекс што ви се допаднало, два шута имаше, еден заврши кај Комити, за другион милиш голманов требаше да излазе понапред за да ја фати, како изгубен ми е дечкото скроз али ајде може ќе се вклопи па барем за во лига да врши работа...За во напад што побрзо да се среди работата со Максимов се надевам ќе може некако да игра затоа што црно ни се пишува..И уште една работа од кога дојде Чеде освен со Победа што одигравме мајсторски и тоа во Ѓорче, на другиве утакмици воопшто не ми се допаѓа како играме...Силекс ни направи еден куп шанси на Градски, малку фалеше да се вратат, утепаниве Скопје гол ни дадоа и бодови ни скинаа што се смеевме во друшто како на нивен корнер пола екипа во одбрана им седи...Веројатно густиот распоред си го прави своето али сепак ова од денес не смее да се повтори ќе видиме како ќе биде понатаму, сезонава изгледа потешка ќе биде од ланската...Дечките од темната страна се попалија што ни скинаа бодови а од Шкендија петарда ќе примат им посакувам среќно испаѓање во втора лига и никад да не се вратат, најсељачки клуб во мак фудбалот.

Ќе имаше и навивање екстра, и ќе се продолжеше колку толку еуфоријата кај Комити да не пуштеа сељачиштата, не знам на кој основ не го направија истото, можеби имаше и 200-300 Комити, па после тоа дел се снаоѓаше по ридчиња, некој си отиде, некој влезе со обична публика па денот пропадна од навивачки аспект...

98861-komiti-od-sosednoto-ridche-navivaat-za-vardar.jpg

Нека не те чуди што не ве пиштија . Го избркаа од школата калц сељакот пред неколку дена а истиот сељак е тренер у Скопје . Леб земаше од Вардар сељакот и ете како враќа

Инаку уште мислите дека не ни треба стадион? Дај боже никој да не им го изнајми градски па целосно да пропадне мамицата нивна идиотска.

Нека не те чуди што не ве пиштија . Го избркаа од школата калц сељакот пред неколку дена а истиот сељак е тренер у Скопје . Леб земаше од Вардар сељакот и ете како враќа
Не му е прв пат ова. Когао испаѓавме сезоната ко мајмун скокаше пред северна и се расправаше со цела трибина. Сељачиште најголемо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom