Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Zvezda mi e najneposakuvan radi toa sto cel kup srbomani ke se iznagledame na gradski.

Inace tie 3te so gi spomna ko bate I apoel ako ne pominat ke bide za vlakno
Уште ако и на резулатат од 2-3 гола у нивна корист доаѓаат на Градски ќе бидат као домќини. Па и лани против Апоел Вардар лесно можеше у Кипар да прими 3 комада, Пачовски беше супер а и они доста промашија, креираа доста шанси.

Уште ако и на резулатат од 2-3 гола у нивна корист доаѓаат на Градски ќе бидат као домќини. Па и лани против Апоел Вардар лесно можеше у Кипар да прими 3 комада, Пачовски беше супер а и они доста промашија, креираа доста шанси.
Pa toa ti vikam za apoel... Ne sme do tolku supaci vo odbrana, ima sekogo da namacime. Ako slucajno pomineme nekoj ko apoel ke bideme favoriti vo 3to kolo.

Што одлучија со шконтарциве Скендербег
Првично ги банираа од учество во Европа, но бидејќи од Скендербег поднесоа жалба (и со тоа конечната одлука допрва ќе треба да се носи дали смеат да играат или не), утре (ако ми е точна информацијата) ќе бидат во ждрепката за ЛШ и доколку отпосле ја изгубат жалбата и остане одлуката дека немаат право на настап, тогаш нивниот противник автоматски ќе оди понатаму без да играат дуел. Значи ова е најголема шанса за Вардар, ако им се падне Скендербег за противник :D Тогаш 90% е сигурно дека автоматски поминуваат во следно коло хахаха

Последно уредено:
Од многу игрици сте изгубиле осет за реалнот.. И Роналдо да ни го донесат некој од вас ќе искоментира како тоа не е добар трансфер дека е стар и не е у форма. Сите трансфери горе доле ни беа исти и некој од нив ни се погодија, што за мене е доволно. Не може секој трансфер да се погоди, па да донесеме и некој играч што се топ кај нас може да не изиграт ништо.Што очекувате трансфер да дојде некој од прва лига Аргентина или Бразил? За мене одлично работиме до сега, секогаш се може повеќе и треба да настојуваме кон повеќе но не да претеруваме. Противник дај боже да се падне некој послаб време е веќе после 2006 да победиме во ЛШ, и да поминеме едно коло.

Сите трансфери горе доле ни беа исти и некој од нив ни се погодија, што за мене е доволно. Не може секој трансфер да се погоди
Се согласувам со ова. Демек Хамбарџумјан и Дашјан како познати играчи од Премиер Лигата ги донесоа... И двајцата ги донесоа како анонимци од просечен Ерменсколигаш, па ете и двајцата одлични трансфери испаднаа (Хамбарџумјан посебно, можеби најдобар трансфер во нашата лига), така да ако тие ангажмани беа целосно оправдани, тогаш не знам зошто е скандал ако носат играчи од Кипар или втора Бразилска лига. Точно дека се тоа несигурни засилувања ама ете, може да испаднат одлични трансфери како Ерменциве, каде за џабе пари добија топ играчи. Некои ќе се погодат, некои не, ама боље него Мирко Ивановски да ми го донесат. Али се согласувам и со коментарот дека сепак треба да се обидат некој проверен играч да донесат, барем конкретно за напаѓач каде под итно мора да најдат добро решение, а не да експериментираат со анонимци, таква трансфери се ОК ама повеќе како за резерви а не како за главно решение за квалификациите во ЛШ.

Едини трансфер последниве две сезони на Вардар на кој стварно не можев да му најдам грам логика беше тој на Денковски. Го земаа прво као на проба, ама не играше на пробите оти се повредил само што им се приклучи, ама после сепак му дадоа договор, иако игра офанзивен везен (како Фелипе и Дашјан) каде што нема шанси ни за на клупа да се наметне а не па да игра. И цела сезона ни еднаш ни на клупа не го земаа, се до последното коло кога одиграа со целосно резервен состав. Стварно не разбирам што им беше поентата да го ангажираат кога ниту е на нивото на останатите, ниту пак имаше било каква шанса да им притреба ни како за на клупа, апла беше дека нема што да бара во тимот, неговиот ангажман беше очигледно од други причини, барем нема друго логика.

Иначе мене повеќе ми смета што многу нелогично ги расфрлаат парите и ги прават трансферите. Пример, за Дарко Велковски платија 150.000 Евра (најскап трансфер во нашата лига) и последниве 6 месеца изигра едно полувреме. Па што толку пари фрлаат ако сметаат дека нема место за него во составот? И пред се е ова бизарно кога се работи за млад играч кој го носат како голем потенцијал, па со оваквата работа не само што нема да го искористат неговиот потенцијал и што нема да направат играч од него, туку уште повеќе ќе го уназадат. Па бар прати го на позајмица негде да држи форма отколку да скапува на клупа 6 месеци. И сега еве Игор Алексовски го носат, а во составот ги имаат Пачовски и Гачевски, значи Игор ќе им биде трет голман... И која е поентата на тој трансфер, го зимаат како млад талент со голем потенцијал за да му го застанат развојот и да не се оствари ништо од него. Боље ќе му беше него во Македонија ЃП да остане и да игра редовно, отколку во Вардар од време на време принудно да седне на клупа ако Пачовски отпадне поради повреда.

Од многу игрици сте изгубиле осет за реалнот.. И Роналдо да ни го донесат некој од вас ќе искоментира како тоа не е добар трансфер дека е стар и не е у форма. Сите трансфери горе доле ни беа исти и некој од нив ни се погодија, што за мене е доволно. Не може секој трансфер да се погоди, па да донесеме и некој играч што се топ кај нас може да не изиграт ништо.Што очекувате трансфер да дојде некој од прва лига Аргентина или Бразил? За мене одлично работиме до сега, секогаш се може повеќе и треба да настојуваме кон повеќе но не да претеруваме. Противник дај боже да се падне некој послаб време е веќе после 2006 да победиме во ЛШ, и да поминеме едно коло.
Не бе, другарче. Не сме изгубиле ние никаков осет со реалноста. Ако за тебе е одлично работење што Вардар на 20 дена пред најбитните 2 утакмици од сезоната, за кои цела година се подготвувал претходно, е без дефиниран тим, ондак стварно нешто не е у реду со нас. Луѓето само не прифаќаат да бидат манипулирани повеќе со дадени ветувања за редовно учество во групите од ЛШ (?!)... тоа не е никакво претерување.[DOUBLEPOST=1466358438][/DOUBLEPOST]
Се согласувам со ова. Демек Хамбарџумјан и Дашјан како познати играчи од Премиер Лигата ги донесоа... И двајцата ги донесоа како анонимци од просечен Ерменсколигаш, па ете и двајцата одлични трансфери испаднаа (Хамбарџумјан посебно, можеби најдобар трансфер во нашата лига), така да ако тие ангажмани беа целосно оправдани, тогаш не знам зошто е скандал ако носат играчи од Кипар или втора Бразилска лига. Точно дека се тоа несигурни засилувања ама ете, може да испаднат одлични трансфери како Ерменциве, каде за џабе пари добија топ играчи. Некои ќе се погодат, некои не, ама боље него Мирко Ивановски да ми го донесат. Али се согласувам и со коментарот дека сепак треба да се обидат некој проверен играч да донесат, барем конкретно за напаѓач каде под итно мора да најдат добро решение, а не да експериментираат со анонимци, таква трансфери се ОК ама повеќе како за резерви а не како за главно решение за квалификациите во ЛШ.

Едини трансфер последниве две сезони на Вардар на кој стварно не можев да му најдам грам логика беше тој на Денковски. Го земаа прво као на проба, ама не играше на пробите оти се повредил само што им се приклучи, ама после сепак му дадоа договор, иако игра офанзивен везен (како Фелипе и Дашјан) каде што нема шанси ни за на клупа да се наметне а не па да игра. И цела сезона ни еднаш ни на клупа не го земаа, се до последното коло кога одиграа со целосно резервен состав. Стварно не разбирам што им беше поентата да го ангажираат кога ниту е на нивото на останатите, ниту пак имаше било каква шанса да им притреба ни како за на клупа, апла беше дека нема што да бара во тимот, неговиот ангажман беше очигледно од други причини, барем нема друго логика.

Иначе мене повеќе ми смета што многу нелогично ги расфрлаат парите и ги прават трансферите. Пример, за Дарко Велковски платија 150.000 Евра (најскап трансфер во нашата лига) и последниве 6 месеца изигра едно полувреме. Па што толку пари фрлаат ако сметаат дека нема место за него во составот? И пред се е ова бизарно кога се работи за млад играч кој го носат како голем потенцијал, па со оваквата работа не само што нема да го искористат неговиот потенцијал и што нема да направат играч од него, туку уште повеќе ќе го уназадат. Па бар прати го на позајмица негде да држи форма отколку да скапува на клупа 6 месеци. И сега еве Игор Алексовски го носат, а во составот ги имаат Пачовски и Гачевски, значи Игор ќе им биде трет голман... И која е поентата на тој трансфер, го зимаат како млад талент со голем потенцијал за да му го застанат развојот и да не се оствари ништо од него. Боље ќе му беше него во Македонија ЃП да остане и да игра редовно, отколку во Вардар од време на време принудно да седне на клупа ако Пачовски отпадне поради повреда.
Не можеш да праиш апсолутно никаква паралела со трансферот на двајцата Ерменци. Тие воопшто не дојдоа како анонимци, туку како едни од најдобрите играчи во ерменското првенство и дел од националната селекција. Јас не познавам некој што негодуваше за нивниот ангажман, туку баш напротив сите го поздравија доаѓањето на актуелни репрезентација на една држава, особено што Ерманија е подобро рангирана од нас на листата на ФИФА!

Последно уредено:
Не е проблем што се носат анонимци (баш напротив), туку проблемот е во тоа што тие анонимци се носат врз основа на некоја статистика (која што не е којзнае каква) или врз основа на рекла-казала муабети. Не може никој да ме убеди дека ги носат затоа што ги следеле некое време и се задоволни од нивната игра. Ако е така тогаш одма ќе ги потпишуваат, а нема да ги држат две недели на припреми за да видат за какви играчи станува збор и да влегуваат во ризк кој што може да ги остави без напаѓач на 5 дена до утакмицата од ЛШ. Дури и она што го напиша ЦЦС за скаутирањето од цели две недели е жив резил и срамотилаци. Што можеш да видиш за две недели бе ? Како ќе заклучиш за што играч стварно станува збор ? Колку сериозни утакмици може еден играч да одигра во период од две недели ? Организацијата ни е чиста нула само ајде ...

Последно уредено:
Дојде денот за нашиот противник во ЛШ ..
Ја сум за Звезда да ни падне , за полн стадион и добра атмосфера ..:) ( +гостување )

Дојде денот за нашиот противник во ЛШ ..
Ја сум за Звезда да ни падне , за полн стадион и добра атмосфера ..:) ( +гостување )
Kakva zvezda, dajte tamu nekoj od Vels, Dinamo Tbilsi.. tuku zdrepkava koga e ? i dali ke ima prenos ?

Kakva zvezda, dajte tamu nekoj od Vels, Dinamo Tbilsi.. tuku zdrepkava koga e ? i dali ke ima prenos ?
Во 12 ке почне , али еве сега одредија група од 5 тима кои може да ни се паднат
- Динамо З
-Салзбург
-Тренчин
-Шериф
-Карабах

Многу тешки противници , првите три тима се многу силни , Тренчин може ви е непознат али јас бидејки доста го играм на спортска го познавам и има многу странци во тимот .
Карабах исто е добра екипа ,последниве сезони инвестира доста, једино само Шериф би го поминале ..

Последно уредено:
Само не Динамо, па Слазбург, Карабах и Тренчин би било добро да се избегнат.:D

Dinamo ili salzburg za da vidat slepcite sto se evropski klubovi

Dinamo i Salzburg se klasi pred nas Sherif i Karabah imaat mnogu dobri stranski igraci a i vo Azerbejzan ke bide nezgodno za igra.Trencin e najslab od ovie i daj boze da ni se padne.

Ајде Шериф, време е еднаш да не посака ждрепка, ма да и Тренчин и Карабах не се лоша опција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom