Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Да сум тренер на Вардар мојата формација би била:

Пачовски

Хамбарџумијан Грнчаров Мијушковиќ Попов

Асани Глигоров Фелипе Дашјан Стојков

Блажевски

Што е со Таневски? Има некоја повреда? Да не ја влече истата од крајот на сезоната?
Сепак мислам дека на Андреев изборот ќе падне на Велковски во одбрана, што мислам дека ќе биде погубно за нас, Асани нема да игра, ќе настапи Грозданоски итн.

По списоков ми делува дека сепак нема да играме со тројца во одбрана туку ќе играме 4-4-2 формација.

Одбраната ни е најсилниот дел ама чим изјавил Андреев дека Велковски е сигурен првотимецзначи тандем ќе бидат Грнчаров и Велковски, мада јас пак ќе пишам Влековски би го играл како последен играч пред одбранта, а во одбрана би ги форсирал Мијушковиќ и Грнчаров, покажа црногорецот дека е квалитет. На бекови стандард Попов и Хамбурџимијан.
Со петорица во одбрана ќе играат, на пријателските цело време така се спремаа и подготвуваа за дуелот со АПОЕЛ. Така да Грнчаров, Велковски и Мијушковиќ сите ќе бидат стартери, плус Попов и Хамбарџумјан. Во среден ред Глигоров и Николов како ДМ/ЦМ, а најверојатно Дашјан како плејмејкер, односно ЦАМ. И Блажевски и Стојков (или евентуално Филип Ивановски) како напаѓачи.

Формацијава лично не ме многу фасцинира, ама како што кажав, така се подготвуваа цело време и барем на првиот натпревар на гости очекувам така да играат, со 5 дефанзивци. Се надевам дома после 4-2-3-1 ќе играме.

Со петорица во одбрана ќе играат, на пријателските цело време така се спремаа и подготвуваа за дуелот со АПОЕЛ. Така да Грнчаров, Велковски и Мијушковиќ сите ќе бидат стартери, плус Попов и Хамбарџумјан. Во среден ред Глигоров и Николов како ДМ/ЦМ, а најверојатно Дашјан како плејмејкер, односно ЦАМ. И Блажевски и Стојков (или евентуално Филип Ивановски) како напаѓачи.

Формацијава лично не ме многу фасцинира, ама како што кажав, така се подготвуваа цело време и барем на првиот натпревар на гости очекувам така да играат, со 5 дефанзивци. Се надевам дома после 4-2-3-1 ќе играме.
Felipe?

Андреев изјавил декеаФелипе е веќе првотимец заедно со Велковски, а се надевал дека и Стојков ќе се наметнел што поскоро, да стартуваме со тројца дефанзивци од вкупно тројца тогаш тука се гледа стручноста на нашиот тренер, ако не дај боже дојде до повреда што ќе прави ќе ја менува формацијата и целата концепција само ради тоа што му се повредил некој дефанзивец, а овој не понел замена.
Т.е ми текна усвари ќе стартува со Попов и доколку не дај боже тргне нешто наопаку Попов ќе биде прекомандуван како централен а Љамчевски ќе влезе како лев бек.

Фелипе ако игра тогаш ќе биде на местото на Дашјан, ама не верувам Дашјан да го извадат од почетен состав. Во таква ситуација тогаш Дашјан ќе мора повлечен како ЦМ да игра во линија со Глигоров, а Николов ќе седи на клупа. Јес да јас повеќе сум за Дашјан како ЦАМ да игра што му е права позиција, не на ДМ/ЦМ.[DOUBLEPOST=1436528469][/DOUBLEPOST]
Т.е ми текна усвари ќе стартува со Попов и доколку не дај боже тргне нешто наопаку Попов ќе биде прекомандуван како централен а Љамчевски ќе влезе како лев бек.
Освен ако Андреев не го бапне пак Грозданоски како лев бек.

На гости:
Пачовски

Хамбарџумијан Грнчаров Мијушковиќ Попов
Велковски
Гроздановски Фелипе Николов Спировски

Блажевски

Дома:

Пачовски

Грнчаров Мијушковиќ Велковски

Хамбарџумијан Глигоров Спировски Попов
Фелипе
Блажевски Ивановски

Дашјан е некако себичен, ама у топ форма исто и Асани, очекувам овие да бидат џокери :sneaky:

Џабе си праете филмови, се знае почетниот состав уште сеа.

Пача
Мујушковиќ - Грне - Даре
Хамба - Николов - Глигоров - Гроздановски
Фелипе
Ивановски - Блажевски

Ја би сакал вака:

Пачовски
Хамба - Грне - Мујушковиќ - Попов
Даре
Глигоров - Дашјан
Фелипе
Стојков - Блажевски

Фелипе ако игра тогаш ќе биде на местото на Дашјан, ама не верувам Дашјан да го извадат од почетен состав. Во таква ситуација тогаш Дашјан ќе мора повлечен како ЦМ да игра во линија со Глигоров, а Николов ќе седи на клупа. Јес да јас повеќе сум за Дашјан како ЦАМ да игра што му е права позиција, не на ДМ/ЦМ.[DOUBLEPOST=1436528469][/DOUBLEPOST]
Освен ако Андреев не го бапне пак Грозданоски како лев бек.
Pa mozit Gligirov da igrat DM, Dashjan i Felipe CM, ovaj Nikolov slabo na podgotovkite fizicki e mn slab :\

Џабе филмови, формации, кога составот е тој, 3-5-2 или 5-3-2 ќе биде формацијата, прашање е само дали Попов или Влатче лево, и Стојков или Фичо напред, Дашјан мислам дека нема да биде во први 11.. Греота е што ваков силен играчки кадар и не толку лоша ждрепка (Апоел не е тоа што беше) нема да го искористиме ради стручњакот на клупа..

Нема нов стручњак пошо ако дојде некој нов што сака он да си го води тимот, рачунајте дека таа баграта Влатче, Грне, Попов..на чело со Васовски се има да лета на клоци.

Момци утре од 18 и пол е последниот тренинг на нашиве, а тренингот е на помошното во Аеродром.
Ќе има навивачки собир, така да присуството е задолжително :D
Добра можност и да се собереме кајганџииве :D

Момци утре од 18 и пол е последниот тренинг на нашиве, а тренингот е на помошното во Аеродром.
Ќе има навивачки собир, така да присуството е задолжително :D
Добра можност и да се собереме кајганџииве :D

Dali Komiti dali simpatizeri ne e bitno, bitno da se dade podrska na igraacite

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom