Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
По повод последниов натпревар, Вардар не успеа да избори место во Европа, но следната речиси со сигурност играме во лигата на шампиони. Победа, не знам, има ли некакви шанси, какви се твоите прогнози MAKEDONEC_PP?? :nesum:

Инаку, вчера на Код, го видовте ли оној фраер ипол Мајмун, дојден на стадион у кошулче?! :pos: И тој е навивач на Победа... не ме ни чуди што повеле истрага против прилепчани... :pos2:

По повод последниов натпревар, Вардар не успеа да избори место во Европа, но следната речиси со сигурност играме во лигата на шампиони. Победа, не знам, има ли некакви шанси, какви се твоите прогнози MAKEDONEC_PP?? :nesum:

Инаку, вчера на Код, го видовте ли оној фраер ипол Мајмун, дојден на стадион у кошулче?! :pos: И тој е навивач на Победа... не ме ни чуди што повеле истрага против прилепчани... :pos2:

А бе навреда е за мене со такви да ме споредуваш!!!:nenene:
Ама кој че му забрани да изјава шо сакаат на ТВ????

Затоа јас викам дека ФАН КЛУБОВИТЕ треба да бидат правни лица со ОФИЦИЈАЛНО ИМЕ, ПЕЧАТ, ХИМНА, ЗАШТИТЕН ЗНАК, ОФИЦИЈАЛНИ ПРЕТСТАВНИЦИ и сл.

А бе навреда е за мене со такви да ме споредуваш!!!:nenene:
Ама кој че му забрани да изјава шо сакаат на ТВ????

Затоа јас викам дека ФАН КЛУБОВИТЕ треба да бидат правни лица со ОФИЦИЈАЛНО ИМЕ, ПЕЧАТ, ХИМНА, ЗАШТИТЕН ЗНАК, ОФИЦИЈАЛНИ ПРЕТСТАВНИЦИ и сл.

Па колку што знам регистирирани се како "Здруженија на Граѓани", Комити ги имаат сите овие обележја што ги наведе (лого, химна, итн итн итн) а за останатите не би можел да коментирам.

Костовски одлучи да штеди во Вардар

Трифун Костовски нема да биде главен финансиер на Вардар, а одлуката на партнерите од раководството на клубот и на јавноста дефинитивно ќе им ја соопшти денеска или најдоцна утре.

- И ако останам како спонзор, тоа ќе биде симболично. Ќе помагам колку што можам, но главен финансиер повеќе нема да бидам.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=435ECEC9D4967F4E9CE8430628EDB350

Ништо од вардар и следнава сезона што е ова толку замрсено што не може да се одмрси има ли некој што знае.

Костовски одлучи да штеди во Вардар

Трифун Костовски нема да биде главен финансиер на Вардар, а одлуката на партнерите од раководството на клубот и на јавноста дефинитивно ќе им ја соопшти денеска или најдоцна утре.

- И ако останам како спонзор, тоа ќе биде симболично. Ќе помагам колку што можам, но главен финансиер повеќе нема да бидам.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=435ECEC9D4967F4E9CE8430628EDB350

Ништо од вардар и следнава сезона што е ова толку замрсено што не може да се одмрси има ли некој што знае.
И сега има надеж да се најде некој квалитетен спонзор?? Или ќе пропадне и наредната сезона и многу други понатаму:toe:

Добро бе нема ли маж од 2 милиона народ што ќе направи нешто добро за нашата гордост :toe: е***е се безкичмењаци :tapp:

Mislis na Pobeda?!?!?!? :helou:
Ха ха...одма ќе ти кажам да не сум испровоциран :helou: ама клуб со 1-2 титули и прв клуб казнет во историјата на УЕФА за лажирање неможе да е гордост на Македонија :baeh:

ВКУПНО 3!!! 2 шампионски и 1 куп титула!!! И ај да си признам Вардар можи е најценет и најтрофеен, ама веднаш тука е и ПОБЕДА без конкуренција на второто место, без разлика шо има клубови со повеќе титули. Ако не веруваш прашај некој постар!!!:helou:

ja bi rekol pobeda e sram za makedonija posle se ova sto se desi so mestenjeto

ВКУПНО 3!!! 2 шампионски и 1 куп титула!!! И ај да си признам Вардар можи е најценет и најтрофеен, ама веднаш тука е и ПОБЕДА без конкуренција на второто место, без разлика шо има клубови со повеќе титули. Ако не веруваш прашај некој постар!!!:helou:

Според кој критериум Победа е најценет фудбалски клуб? А каде се Пелистер, Работнички, Тетекс...

Нема да дознаете, бидејќи прилепчанецот е баниран од темата заради дрвење. За да го заштитиме форумот и форумџиите од масовна дијареа моравме да го сториме тоа. Коментари во врска со Вардар се добредојдени и понатаму... :helou:

Трифун го врти Вардар кон градските власти

Од канцеларијата на актуелниот скопски градоначалник Коце
Трајановски велат дека разговори на тема Вардар, немало

Трифун Костовски како лидер на сегашното раководство на Вардар, најавува разговори со градските власти во Скопје за спас на македонскиот фудбалски гигант. Костовски ни потврди дека нема да биде главен финансиер на „црвено-црните“, но вели дека ќе продолжи да помага.

- Дефинитивно нема да бидам главен спонзор на Вардар. Откако и целата бизнис-заедница не покажа интерес за влез во клубот спасот го гледам во градските власти. Го знаеме примерот на Сплит со Хајдук, и Динамо од Загреб. Таму градските власти даваат огромни средства за функционирање на клубовите. Започнати се разговори со претставниците на градот Скопје за подршка на Вардар. Нешто што јас не стасав да го започнам во мојот мандат како градоначалник, ќе се обидам да го реализирам сега за да му помогнеме на клубот - ни рече Костовски.Од канцеларијата на актуелниот скопски градоначалник Коце Трајановски велат дека разговори на тема Вардар, немало.

- Засега нема ништо. До овој момент разговори немало - ни рекоа од канцеларијата на Трајановски, кој неодамна го наследи Костовски како градоначалник на главниот град. Проблем за реализацијата на идејата на Костовски е што и градот најави кастрење на буџетот за оваа година. Од досегашното искуство кај нас во такви случаи први страдаат спортските проекти.

- Засега нема ништо. До овој момент разговори немало - ни рекоа од канцеларијата на Трајановски, кој неодамна го наследи Костовски како градоначалник на главниот град. Проблем за реализацијата на идејата на Костовски е што и градот најави кастрење на буџетот за оваа година. Од досегашното искуство кај нас во такви случаи први страдаат спортските проекти.

Не може ни да има. Во администрацијата работат дилетанти, кои немаат поим што може да се загуби а што да се добие од ваква “зделка“. Самиот Коце е изгубено момче кое мисли дека е генијалец (би било супер да се зачлени на форумот, ќе се дружиме :) ) па можност за такви разговори тешко и да има, а ако се случат навистина не знам во кој правец би течеле тие разговори, бидејќи ни едните ни другите нема да знаат што сакаат на тој состанок, а ако случајно претходно седнат да размислат, гарант ќе искочат со некои идеи кои ни оддалеку нема да соодветствуваат со темата и целата работа повторно ќе искочи папазјанија. :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom