Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
se baraat poveke sponzori od fk vardar da vlezat no sekoj saka sam da finansira za mn malce pari kako dragi setinov saka da go vodi sam klubot so 150000evra na godisno nivo a znaeme deka na nekoj toa im e godisna plata vo makedonskata liga

Не ми е јасно зошто сите клубови (Србија, Хрватска, Бугарија ...) да работат со ќар, а само нашиве да немаат спонзори, а и тие што имаат спонзор да викаат дека спонзорирале од љубов, демек ич пари не им се враќале?? :toe:
Тоа е затоа што сите сакаат за година или две да си ги вратат парите. Е нема така. Ќе инвестираш, ќе создаваш фудбалери, па после ќе собираш пари.
Раководството на Вардар треба да најде начин како да го приватизира клубот. Да се знае кој дава пари и кој ќе зема пари.
Пред некој ден Трифун кажа неколку паметни работа за Вардар, една од нив е дека Вардар најтрофејниот клуб, нема свое игралиште. Тоа што е позади Исток, ќе го снема кога ќе се шири стадионот. До пред некоја година немаа ни службени прстории. Под кирија беа, и стално се селеа. Личи ли тоа на најтрофеен клуб?
Вардар како бренд уште вреди нешто на овие простори, ама како стопански субјект (актива, недвижнини ...) е рамен на нула. Жално.
сите сакаат дома да ги вратат парите,па кога ќе видат дека не можат одма по навивачите плукаат(типичен пример Стража) демек они се најгломите кочничари за Успешен и Квалитетен Вардар:tapp:

Не е така лесно како што мислите :toe: Вардар има многу долгови на многу фирми,сите тие ги наследува новиот финансиер така да...инаку само за Васовски треба да исплати на Цементарница 40 000 евра,кај се другите фирми,за стадионот,простории на клубот,плати,премии....

vardar vo ovoj moment nema nisto osven pretsedatelot i 5 igraci i plus dolgovi ama sepak mislam deka moze da se najdat sponzori za da vardar barem opstane slednata sezona posto 50% od igracite veke imaat dogovoreno za transfer nadvor od makedonija

Јас пак ќе кажам со брацо вујчич како така вардар некако функционираше а сега откако се направи иницијативен одбор за спас на вардар испаѓа дека тоа бил одбро за пропаст на вардар. Што сакате зборете ама јас не видов ништо подобро од новото раководство туку све бетер и бетер за вардар.

Јас пак ќе кажам со брацо вујчич како така вардар некако функционираше а сега откако се направи иницијативен одбор за спас на вардар испаѓа дека тоа бил одбро за пропаст на вардар. Што сакате зборете ама јас не видов ништо подобро од новото раководство туку све бетер и бетер за вардар.

А кој го доведе Вардар во ваква ситуација???

А кој е Бојан Захариев? Знам што е во Вардар, ама не знам што работел порано. Од неговата способност да најде спонзор зависи Вардар???

Јас како што знам он е газда на менаџерската агенција Кикофф која го продаде Вашингтон од Македонија Ѓп во Партизан.

А кој го доведе Вардар во ваква ситуација???

Епа кој го доведе? Па тие што го презема а не најдоја асален спонзор :helou: ти ако правиш одбор за спас на вардар го презимаш и не ја подобруваш ситуацијата од што било претходно како може некој да каже дека брацо е крив за таа ситуација? Тие што се сега во управа членови тие се најодговорни за ова ситуација.

п.с. ак одобро се сеќавам со брацо вардар секогаш озлегуваше на евросцената а сега две години по ред нема излез во европа. Епа како заклучи дека сега е подобро?

Епа кој го доведе? Па тие што го презема а не најдоја асален спонзор :helou: ти ако правиш одбор за спас на вардар го презимаш и не ја подобруваш ситуацијата од што било претходно како може некој да каже дека брацо е крив за таа ситуација? Тие што се сега во управа членови тие се најодговорни за ова ситуација.

п.с. ак одобро се сеќавам со брацо вардар секогаш озлегуваше на евросцената а сега две години по ред нема излез во европа. Епа како заклучи дека сега е подобро?

vo pravo si zote plus i klubot sega ima mn dolgovi

Долгот кон Цементара е на Брацо зашто не го плати тој :toe: кај се парите од сите трансфери на фудбалерите кога играа со Спарта П :toe: не зборете така...секој во Вардар лапнал по нешто,кој повеќе кој помалку,само на никој не му е гајле вистински за клубот и за неговиот опстанок :nesum: сварно е жално тоа

vo pravo si zote plus i klubot sega ima mn dolgovi
Значи појма немате и двајцата, ама тоа е кога им верувате на нашиве корумпирани медиуми.
Одборот за спас го превзема клубот и мнозинскиот дел му го предаде на Трифун. Како може да се тие криви, кога Трифун го водеше клубот минатата сезона? Баш би сакал да ми објасните!
А големите долгови постоеа и претходно, само што барем од Одборот успеаа да издејствуваат откажување на долговите од Трифун и Камчев кои ги има Вардар према нив. Затоа не трескајте без врска бидејќи клубот во ваква ситуација го доведоа Драган Томовски, Боро Ристески, Брацо Вујчиќ и ред други фаци, а не од Одборот за спас.

dragan tomovski ne bese gazda na fk cementarnica?

Сега е нешто како претседател во Цементарница. Може веќе и таму да не е.

Иначе на времето Томовски беше во Вардар. Не беше газда или финансиер, туку нешто како директор или претседател. Баш од моментот кога го сменија Томовски почнаа турбуленции во клубот. После него дојде Брацо, па останатите.

Немам позитивно мислење за Брацо, ама факт е дека 3то коло во ЛШ и двата дуела со ЦСКА и Спарта Прага, а после и со Рома беа во негово време. Дали имал финансиска добивка и колкава, не знам. Мене ми е битно да гледам добар фудбал. Кој дава пари, тој нека зема.
Ама изгледа во Вардар сите се задолжуваат во име на клубот, а од добивката не ги враќаат долговите туку си земаат во џеб.

Значи појма немате и двајцата, ама тоа е кога им верувате на нашиве корумпирани медиуми.
Одборот за спас го превзема клубот и мнозинскиот дел му го предаде на Трифун. Како може да се тие криви, кога Трифун го водеше клубот минатата сезона? Баш би сакал да ми објасните!
А големите долгови постоеа и претходно, само што барем од Одборот успеаа да издејствуваат откажување на долговите од Трифун и Камчев кои ги има Вардар према нив. Затоа не трескајте без врска бидејќи клубот во ваква ситуација го доведоа Драган Томовски, Боро Ристески, Брацо Вујчиќ и ред други фаци, а не од Одборот за спас.

Епа тоа и го мислев јас! Зашто му се дали доверба на Трифуна ако го остави вардар на цедило? Дали ме разбираш? Не сакам да шпекулирам ама мора да имало некој заеднички интерес, така? Ак осе нашло вистински финасиер денес вардар ќе се спремаше најамлку за куп уефа а во најдобар случај за лига шампиони. А сега вардар е без финасиер и никој не сака да влезе во вардар, а сето тоа треба да го реши иницијатвниот одбор.

п.с. како што кажа и членот ИДМАК, мене ми е гајле кој е во вардар кој е газда и слично, јас сакам да гледам квлаитетн фудбал со странски екипи и сонот на сите македонци некој наш клуб да игра во лига на шампиони, а по можност тоа да биде вардар зашто е голем клуб. Тоа кој ќе го направи тогаш ќе речам дека се подобри од претходните. Јас од моја гледна точка вака ги разбирам работите.

dolgot kon fk cementarnica 55 e od braco no bidejki braco gi sponzorirase togas i cementarnica tie kjutea a koga braco si otide od vardar pretsedatelot na cementarnica dragan tomovski odma se oglasi i pocna da go bara dolgot da se podmiri

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom