Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Доста тогаш критики без причина. Све нешто не ти чини а во последните 10 години у ствари никад не било подобро бар на организациско ниво. Да се вратиме у ерата еве на Сетинов кога немаа за прашок за перење или струја да платат....На терен сме биле резултатски подобри кога не водел едино градот ама и тогаш ако добро се сеќавам сереше дека не чинело, пак било партиски, првиот човек бил партиски поставен, бил кошаркар и што ти не... Убаво те прашав кажи кој конкретно треба да дојде за да бидеш среќен. Секој бизнисмен во македонија ви е на еден или друг начин партиски ако не дирекно тогаш е етикиран, странциве дури и тие што имаат направено пари пред да дојдат во МКД ви се партиски потрчковци, дијаспората исто абе утре марсовци да дојдат прво што ќе прашате за која партија се а ако не одговорат гарант ќе најдете начин како да заклучите која страна ја подржувате и ќе ги обоите некако. Македонија неможе да крене глава не од партиите него таквите ко тебе што само тоа им е у главата и се критикуваат наместо да видат дали има напредок.

Смешно е да кажеш дека како клуб не идеме напред ама ајде ти си знаеш, најлесно е да си хејтер само пази тоа не ти стане навика за се во животот зашто така далеку нема да стигнеш.
Хејтер не хејтер пак сум на стадион, додека ти само паметуваш од пичке си материне.
Жити се држи си се до инвестициите на Путин во Македонија и Субрата Рој, барем тие глупости што ги тропаш се интересни.

Абе брат доста ги браниш, сеа зашто имале преднсот 3 бода пред Работнички и што испаднавме од купот е ради повредите.
Факт е дека треба да летаат од Андреев па до Симев.
Замисли чим на многу од наивавчлите ни се згади да идеме на стадион, еве лично за мене ќе кажам изгубив секаква желба да одам на стадион, а не сум единствен многу сме. Еве и покрај носење на Пачовски, Попов Спировски, Блажевски сепак уште нема ни еуфроија у мене, нити мерак за на утакмици да чекам едвај да дојде Март, за да идам на утакмици.
Гледам ја збориш таа емисијата ВардарТв, колку само им е смешна, и колку се смешни тие водителките, да не ти ги барам од секоја емисија глупостите. Прашуваат некој глупи прашања, извештаиите им се комедии.
ЗА веб страната гледам си пишал не се знаелео ко јда ја води ЕКипа или Спортмедиа, епа зар треба некој спортски веб страници да ни ја овдата странта, и како што правешеш екипа да си корисит тоа, и место прво да иде информацијата на вардар странта они си ја пласираа кај нив. А и што има тие да ни водат страна кога си има такви комапниии кој се занимаваат со веб услуги, ќе си вработат фоторепортер, ќе вработат некој новинар што би им ги пишувал текстовите и ете ти навремено ажурирана веб страна, правење интервјуа.
Според мене многу е просто да водиш фудбалски клуб, пред се ради тоа што имаш кај да учиш, го имаат на тацна Шалке, можат да посетат мал број клубови низ светов да видат како фунцкионираат и лесно да ги примената тука.
Јас мислам дека кога ќе видиш дека се тотално незаинтерсирани да ја дигнат соработката со Шлаке на едно повисоко ниво, ќе ти стане јасно колкави незналици се овие.

Денес со овие социјални медиуми можеш пропагандата на Гебелс да ја пресликаш и да испереш мозок на цела Македонија, не е ништо тешко да направиш супер сајт (демек немаат пари), да организираш наградни игри, лајкни ова, лајкни она, лајв чет со фудбалер, снимено видео кај што посакуваат среќни празници, да не набројувам. Барем денес е лесно зошто и има еден куп курсеви за работа со социјални медиуми и кревање на популарност, од професионална гледна точка кажувам.
На ФК страната гледам монтирале инфографици за секој фудбалер ама пак не е тоа тоа, оскудно е, плус посчеден пат кога отворив, не се отвораа сите фудбалери.

Туку ај, да ви ги средат прво играчите и тренерот па за ова најмал проблем... :)

Аман бе овој (да не го именувам сите го знаат) ко потпарол да е пратен од вардар (управа) за секој нешто што ќе коментира овој(истиот погоре споменат) има одговор со одбрана на управата на вардар, веќе ми здосади да го оправдува кога сите гледаат и знаат дека моменталнава управа е тиња во секој поглед

не е уопште како минатите години. од првин мислев дека е сменет поради намалениот број на екипи ама и така нема логика тоа што е направено. иако сме први на пример му гостуваме на работнички што не треба да е случајот, како први треба да сме домаќини на 2риот и 3то пласираниот... Се имам осет дека ФФМ намерно не ни дава да се одлепиме од шкенди

http://ffm.mk/prva-mfl

ама ти тоа што го гледаш е распоред за третиот дел а не за последниот. последниот воопшто не е внесен бидејќи како што и кажав, треба прво првите 3 дела да завршат за потоа да се знае кој клуб од која позиција ќе стартува. на ФФМ распоредот е внесен до 27мо коло, а сезоната има 32, фалат последните 5 кола кои се всушност плеј-оф.

нема тука никакви задкулисни игри. кога се правеше распоредот и се влечеа бројчињата за правењето на распоредот, вие не бевте први бидејќи сезоната не беше почната. овој распоред за првите 3 дела е направен од пред почеток на сезоната и уште од тогаш знаевте дека во третиот дел му гостувате на Работнички. не заборавај дека сезонава има 4 дела, а не 3 како порано. значи за последниот кој порано беше трет дел а сега четврти, се прави распоред во зависност од позицијата на табелата. и треба сите 3 дела да завршат за да се направи тој распоред. и бај д уеј, во стариот систем во последниот дел првиот му беше домаќин само на второпласираниот, додека на третиот му гостуваше.

Абе брат доста ги браниш, сеа зашто имале преднсот 3 бода пред Работнички и што испаднавме од купот е ради повредите.
Замисли чим на многу од наивавчлите ни се згади да идеме на стадион, еве лично за мене ќе кажам изгубив секаква желба да одам на стадион, а не сум единствен многу сме. Еве и покрај носење на Пачовски, Попов Спировски, Блажевски сепак уште нема ни еуфроија у мене, нити мерак за на утакмици да чекам едвај да дојде Март, за да идам на утакмици.
Гледам ја збориш таа емисијата ВардарТв, колку само им е смешна, и колку се смешни тие водителките, да не ти ги барам од секоја емисија глупостите. Прашуваат некој глупи прашања, извештаиите им се комедии.
ЗА веб страната гледам си пишал не се знаелео ко јда ја води ЕКипа или Спортмедиа, епа зар треба некој спортски веб страници да ни ја овдата странта, и како што правешеш екипа да си корисит тоа, и место прво да иде информацијата на вардар странта они си ја пласираа кај нив. А и што има тие да ни водат страна кога си има такви комапниии кој се занимаваат со веб услуги, ќе си вработат фоторепортер, ќе вработат некој новинар што би им ги пишувал текстовите и ете ти навремено ажурирана веб страна, правење интервјуа.
Според мене многу е просто да водиш фудбалски клуб, пред се ради тоа што имаш кај да учиш, го имаат на тацна Шалке, можат да посетат мал број клубови низ светов да видат како фунцкионираат и лесно да ги примената тука.
Јас мислам дека кога ќе видиш дека се тотално незаинтерсирани да ја дигнат соработката со Шлаке на едно повисоко ниво, ќе ти стане јасно колкави незналици се овие.
Vo pravo si za mn raboti, ke vidime kako ke se odvivaat rabotite ponatamu..[DOUBLEPOST=1419891131][/DOUBLEPOST]Btw za arno neka e samo, spored Crveno - Crno SEMEJSTVO - Вардар и Даниел Мојсов се пред договор... :)

Спасот е регионална лига и мислам дека место да се заебаваат со каков било маркетинг освен за евро утакмиците, за нив треба, слободно нека се концентрираат и нека преземат иницијатива за создавање балканска лига.
За евро утакмици добро знаеме сите дека не ти ни треба било каков маркетинг, луѓето сами ќе си дојдат на стадион.
Кои се обврските на Симев?
Ај што е фудбалска незналица (уште еднаш ќе ја повторам неговата изјава), него типот си покажа дека везе си нема од менаџирање на работите. На пример да се запраша како на толку фрлени пари од неговиот претпоставен во играчки кадар, а не паметиме дека стадионот зјаел некогаш вака празен. Ако препознаат луѓето труд и ангажман од играчите, а не да се влечат на терен како стари баби, ќе се вратат на стадион. Второ човекот нема никаква контрола над тие што се под него, Тетовка во комбинација со Ѓошевски и Седлоски си праат шеми и си носат нивни играчи, со што се праи евидентен раскол во екипата. Еве најнов доказ е што Седло си го носи Мојсов, а на негово место игра капитенот. Главните звезди во екипата како Попов, Грне, Деспот, Илчо изиграваат шерифи и не ебат жива сила. Значи, кратко и јасно во клубот владее класичен башибозук, а фраерот нема капацитет и авторитет да го среди сето тоа. Слична ситуација и со младинската школа, Митев си поставува негови луѓе за тренерски кадар, нормално си форсираат нивни играчи и затоа нема никаков помак и тука. Да не праиме дека маркетингот и ПР-от на клубот е катастрофа за клуб со таков буџет, никакви акции и анимирање за привлекување на публика на стадион. Тоа како одговорни лица во најголемиот и најтрофеен клуб во државата им е обрвска!

Хејтер не хејтер пак сум на стадион, додека ти само паметуваш од пичке си материне.
Жити се држи си се до инвестициите на Путин во Македонија и Субрата Рој, барем тие глупости што ги тропаш се интересни.

Џабе си го губиш времето на стадион ако се окулу клубот хејташ ;)

Уште чекаме од тебе кој треба да го води Вардар за да бидеш задоволен, не ме вади надвор од контекст ти беше тој што инсистираше дека Вардар и Самс го контролираат некој ситни партски ликови[DOUBLEPOST=1419937033][/DOUBLEPOST]

Грешно си ме сфатил. Емисијата е дел од маркетинг кој вие викате дека го нема. У спореба со порано ете нешто ново. Мене ми е гајле за емисијата јас се радувам дека се работи на добивање концесија за 24 часовен канал.

За веб страната се слагам дека треба да си имаме свој тим што тоа ќе го спроведе, пишав дека можно е да немаме зашто некој чека некое ситно тендерче таму.

Со Шалке соработката е чист на навијачко поле, нема ништо меѓу управите. Да не беа навијачите на Шалке немаше ни пријателската да се одигра. Сите тие клубови си имаат управи и луѓе што тоа долго време им е струка и имаат заврено адекватно образование, кај нас во управа во клубовите се углавно залутани фаци, затоа и немаме спортски работници. Не е тешко се слагам, и ако гледаш без предрасуди тоа се случува, играчи, инфраструктура па се друго[DOUBLEPOST=1419937218][/DOUBLEPOST]
Денес со овие социјални медиуми можеш пропагандата на Гебелс да ја пресликаш и да испереш мозок на цела Македонија, не е ништо тешко да направиш супер сајт (демек немаат пари), да организираш наградни игри, лајкни ова, лајкни она, лајв чет со фудбалер, снимено видео кај што посакуваат среќни празници, да не набројувам. Барем денес е лесно зошто и има еден куп курсеви за работа со социјални медиуми и кревање на популарност, од професионална гледна точка кажувам.
На ФК страната гледам монтирале инфографици за секој фудбалер ама пак не е тоа тоа, оскудно е, плус посчеден пат кога отворив, не се отвораа сите фудбалери.

Туку ај, да ви ги средат прво играчите и тренерот па за ова најмал проблем... :)

Баш така, до вчера собиравме пари да купиме прашок за перење денес носење репрезентативци е лоша работа. Нека се среди тимот и инфраструктурата па се друго[DOUBLEPOST=1419937428][/DOUBLEPOST]
Аман бе овој (да не го именувам сите го знаат) ко потпарол да е пратен од вардар (управа) за секој нешто што ќе коментира овој(истиот погоре споменат) има одговор со одбрана на управата на вардар, веќе ми здосади да го оправдува кога сите гледаат и знаат дека моменталнава управа е тиња во секој поглед

Да ги вратиме Боро и Гризли? Или ти си за Трифун и Орце? Панчев и Сетинов? Брацо? Град Скопје? Кажи која чинела повеќе...[DOUBLEPOST=1419938443][/DOUBLEPOST]
За евро утакмици добро знаеме сите дека не ти ни треба било каков маркетинг, луѓето сами ќе си дојдат на стадион.
Кои се обврските на Симев?
Ај што е фудбалска незналица (уште еднаш ќе ја повторам неговата изјава), него типот си покажа дека везе си нема од менаџирање на работите. На пример да се запраша како на толку фрлени пари од неговиот претпоставен во играчки кадар, а не паметиме дека стадионот зјаел некогаш вака празен. Ако препознаат луѓето труд и ангажман од играчите, а не да се влечат на терен како стари баби, ќе се вратат на стадион. Второ човекот нема никаква контрола над тие што се под него, Тетовка во комбинација со Ѓошевски и Седлоски си праат шеми и си носат нивни играчи, со што се праи евидентен раскол во екипата. Еве најнов доказ е што Седло си го носи Мојсов, а на негово место игра капитенот. Главните звезди во екипата како Попов, Грне, Деспот, Илчо изиграваат шерифи и не ебат жива сила. Значи, кратко и јасно во клубот владее класичен башибозук, а фраерот нема капацитет и авторитет да го среди сето тоа. Слична ситуација и со младинската школа, Митев си поставува негови луѓе за тренерски кадар, нормално си форсираат нивни играчи и затоа нема никаков помак и тука. Да не праиме дека маркетингот и ПР-от на клубот е катастрофа за клуб со таков буџет, никакви акции и анимирање за привлекување на публика на стадион. Тоа како одговорни лица во најголемиот и најтрофеен клуб во државата им е обрвска!

Сами ќе дојдат 10-15000 освен ако другиот тим не е познат. За другите 15 000 ти треба маркетинг или добар резултат на страна ко со Бате. Да ја игравме првата со нив дома без маркетинг немаше да имаме полн стадион.

Стадионот секако ќе зјае празен, никој не го интересира лигата. Од кој играчи си ти незадволен и дали сега се донесоа нивни замени? Иначе имаме +19 гол разлика колку треба за да почне народ да иде? Сфати дека народот не го интересираа оваа лига и дека повеќе од тоа што е на стадион нема да ти дојде. Најубав доказ ти е акцијата со ракометните карти, значи им даваш безплатен влез на луѓе што РК Вардар ги интересира и пак не ти идат, што понатака да дискутираме, од подиректен маркетинг и гратис во прави раце од тоа амин...

Бојке ќе си оди а треба и Дино да лета, се виде колку можат да покријат кога некој е повреден позади. Ако сакаме европски Вардар на секоја позиција треба да имаме барем 2ца квалитетни играчи. Било кој од репрезентативците што може да ги донесеме ТРЕБА да ги донесеме. Како ќе се ослободуваат од договорите така ќе ги носиме.

Последно уредено:
Џабе си го губиш времето на стадион ако се окулу клубот хејташ ;)

Уште чекаме од тебе кој треба да го води Вардар за да бидеш задоволен, не ме вади надвор од контекст ти беше тој што инсистираше дека Вардар и Самс го контролираат некој ситни партски ликови[DOUBLEPOST=1419937033][/DOUBLEPOST]
Заклучивме дека Путин стои позади Самсоненко.
Дај сеа да разјасниме кај е гробот на Александар Македонски.

ама ти тоа што го гледаш е распоред за третиот дел а не за последниот. последниот воопшто не е внесен бидејќи како што и кажав, треба прво првите 3 дела да завршат за потоа да се знае кој клуб од која позиција ќе стартува. на ФФМ распоредот е внесен до 27мо коло, а сезоната има 32, фалат последните 5 кола кои се всушност плеј-оф.

нема тука никакви задкулисни игри. кога се правеше распоредот и се влечеа бројчињата за правењето на распоредот, вие не бевте први бидејќи сезоната не беше почната. овој распоред за првите 3 дела е направен од пред почеток на сезоната и уште од тогаш знаевте дека во третиот дел му гостувате на Работнички. не заборавај дека сезонава има 4 дела, а не 3 како порано. значи за последниот кој порано беше трет дел а сега четврти, се прави распоред во зависност од позицијата на табелата. и треба сите 3 дела да завршат за да се направи тој распоред. и бај д уеј, во стариот систем во последниот дел првиот му беше домаќин само на второпласираниот, додека на третиот му гостуваше.

ОК не знаев дека пред почетокот на сезоната го смениле начинот за третиот дел и дека објавиле. Мислев дека третиот дел ќе биде ко порано а потоа за четвртиот дел нешто ќе смислат што не објавиле. Значи ова испаѓа зависно од како ќе те извлечат може да имаш една повеќе домашна утакмица или ако немаш среќа може 5 години 2 пати да гостуваш на некој тим...[DOUBLEPOST=1419939357][/DOUBLEPOST]
Заклучивме дека Путин стои позади Самсоненко.
Дај сеа да разјасниме кај е гробот на Александар Македонски.

Не Орце и неколку владини клошари стојат :facepalm:

Ме мрзи да ја барам оргиналната статија од македонски спорт ама и ова е доволно... Сите знаеме кој стои зад газпром ама ајде ќе изиграваме слепи и глупи

http://www.mactel.com.au/php/sr_news_flash.php?newsid=46161

Последно уредено:
@kano
Токму тоа и го пишав јас дека чисто навивачка е, а може таа соработка да ја искористат од Вардар и да ја дигнат на едно повисоко ниво. Шалке ја имаат можеби и најдобрата младинска школа во Германија, можеме на многу полиња да ги искорстиме нив. А сигурно со тоа ќе добие многу Вардар, никако не може да му се наштети. Па доволно е по еден-двајца играчи да ни праќаат на позајмица, ние ќе имаме ќар.
А гледам си постирал нешто и со Гапром, па еве една година помина и сеуште ништо нема со влегувањето на Газпром.

у пичку матер кај ќе ни е крајот

На тронот на ЛШ за некоја година Реал и Барса гома да јадат ;) Само пак мислам дека и тогаш нешто ќе хејташ :D[DOUBLEPOST=1419942501][/DOUBLEPOST]
@kano
Токму тоа и го пишав јас дека чисто навивачка е, а може таа соработка да ја искористат од Вардар и да ја дигнат на едно повисоко ниво. Шалке ја имаат можеби и најдобрата младинска школа во Германија, можеме на многу полиња да ги искорстиме нив. А сигурно со тоа ќе добие многу Вардар, никако не може да му се наштети. Па доволно е по еден-двајца играчи да ни праќаат на позајмица, ние ќе имаме ќар.
А гледам си постирал нешто и со Гапром, па еве една година помина и сеуште ништо нема со влегувањето на Газпром.

Која управа ја имавме кога беше пријателската со Шалке? Тие беа поставено во Вардар да го спасат и потоа гледаа да си одат што е можно побрзо, они уствари не гледаа на Вардар како шанса да направат кариера или нешто повеќе него како отскочна даска за некоја друга функција во државната администрација или ко Илчо во ФФМ. Сам виде дека со прст не мрднаа да ја изрекламираат утакмицата па на крај имавме едвај 5000 публика (уште еден доказ дека треба маркетинг и за европските утакмици). Сега би требало да е различно. Клубот е приватизиран, сите се на дебели плати па не веруваме дека сегашните директори би сакале да идат да се шефови у водовод на пример. Се друго се слагам, треба да се направи напор за нешто повеќе дали со Шалке (навијачи) дали со Антрахт (Васовски) дали со Нинберг (побратим град на град скопје).

Тоа со Газпром е за чичо кумплук, еден од партнерите на Самс за влез у вардар беше Газпром а не Орка спорт или мијалков компани. Поентата на постот кој ете толку му влезе у очи е баш тоа, дека ако веќе Самс е нечии човек, не верувам дека е, ама ако ете е, тогаш далеку е од овие локалните кловнови.

Последно уредено:
So Mojsov znae nekoj dali e sigurna rabotava, oficijalno e ili .. ? Btw slusham mn kritiki vo vrska so Mojsov, jas samo 1 ke kazham - Mojsov od Tanevski e 2 klasi podobar, Popov Grne Mojso Hamba .. to bi bilo evropska odbrana.

Сами ќе дојдат 10-15000 освен ако другиот тим не е познат. За другите 15 000 ти треба маркетинг или добар резултат на страна ко со Бате. Да ја игравме првата со нив дома без маркетинг немаше да имаме полн стадион.

Стадионот секако ќе зјае празен, никој не го интересира лигата. Од кој играчи си ти незадволен и дали сега се донесоа нивни замени? Иначе имаме +19 гол разлика колку треба за да почне народ да иде? Сфати дека народот не го интересираа оваа лига и дека повеќе од тоа што е на стадион нема да ти дојде. Најубав доказ ти е акцијата со ракометните карти, значи им даваш безплатен влез на луѓе што РК Вардар ги интересира и пак не ти идат, што понатака да дискутираме, од подиректен маркетинг и гратис во прави раце од тоа амин...

Бојке ќе си оди а треба и Дино да лета, се виде колку можат да покријат кога некој е повреден позади. Ако сакаме европски Вардар на секоја позиција треба да имаме барем 2ца квалитетни играчи. Било кој од репрезентативците што може да ги донесеме ТРЕБА да ги донесеме. Како ќе се ослободуваат од договорите така ќе ги носиме.
Шо е толку битно поединечно од кого ја не сум задоволен. Погледни ја целокупната физиономија на тимот. Излагаат колку да победат, најчесто и се мачат да стигнат до целта, без никаков мотив за игра и некој посебен ангажман, а за парите што ги зимаат треба буквално да ги газат сите. Народот не е мутав само ќе ти кажам. Имал Вардар и по 8000-10000 гледачи на мечеви од домашна лига, не е точно дека секогаш стадион зјаел празен.
Па баш таа акција со сезонските од ракомет ти е најубава потврда за залутаноста на тие што као демек го работат маркетингот на клубот. Како очекуваш таа публика да ти доаѓа на стадион, кога ни 50 % од структурата на истата не се стари вардарци што си идат ради името, а не од мода на ракомет. Таму пола и више се ради што е актуелен ракометниот клуб во моментов и за Вардар чуле од кога е дојден Самсоненко, како и дел со гратис карти добиени зашто компаниите кај што работат се спонзори на клубот. Тоа треба да си ретко глуп за да од сам старт не сфатиш дека е осудено на пропаст, а очигледно такви ги има побајаги во клубот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom