Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ајајај многу тешко дека ќе дојдеме до бод...

Ќе стартуваме изгледа со истиот состав како и со Пелистер, што ич не ми се допаѓа...

Захов на гол, одбрана Илиевски, Таневски, Бојовиќ и Цикарски.
Средина Петров, Темелков, Стојаковиќ и Георгиев, Маневски ко полушпиц и Костовски напад...

Многу тешко ќе биде... Време е да му се даде шанса на Оса, ни треба малце креативност во играта.

Некако во сенка на случувањата од дербито со Пелистер, доаѓа многу битниот дуел за Вардар во Тетово. Додатна неатрактивност на самиот натпревар си ја прави и онаа веќе стандардната забрана за гостување што доаѓа во координација меѓу Шкендија, ФФМ и МВР. Штета што не успеаа да се оспособат Ранѓеловиќ и Хименез за овој меч, али што е, тука е. Мораме и можеме и без нив! Очекуваме од Ѓоргиев да биде нашиот клучен играч, веројатно ќе има повеќе простор за игра, прашање е само како ќе му одговара лошиот терен во Тетово. Со поволен резултат против Шкендија, веројатно во голема мера ќе биде наша есенската титула. Искрено само ме плашат лошите игри на гостински терен во досегашниот дел од првенството, а и Шкендија засега е непрекисновена дома. Со среќа на нашите играчи утре, ќе им треба многу во Тетово!

Ќе стартуваме изгледа со истиот состав како и со Пелистер, што ич не ми се допаѓа...

Средина Петров, Темелков, Стојаковиќ и Георгиев, Маневски ко полушпиц и Костовски напад...

Многу тешко ќе биде... Време е да му се даде шанса на Оса, ни треба малце креативност во играта.
Ајде почна одма ти со твоите песимистичките очекувања :D Маневски е време да се пресели на клупа. За Тетово ни требаат играчи што практикуваат цврста дуел игра и многу трчање, а Маневски дефинитивно не е таков. Битолчанецот на клупа, а Остоја или Оса во прв тим, и одма е подруго! Стојаковиќ позади Костовски.

Како бе само ни искочуваат поведени играчи што е работава една утакмица комплетни не може да одиграме.
Утре и со бод ќе бидам задоволен

Како бе само ни искочуваат поведени играчи што е работава една утакмица комплетни не може да одиграме.
Утре и со бод ќе бидам задоволен
Добро сеа не смее да бареме изговор во отсуството на двајца играчи. Ипак сме Вардар и не зависиме од ниеден играч посебно! Башка да не заборавиме дека Хименез веќе еден месец е во аут и пропушти преку 60 % од досега одиграните натпревари. Тимот горе-доле е тој, останува да изиграат на ниво и да остварат добар резултат.

Добро сеа не смее да бареме изговор во отсуството на двајца играчи. Ипак сме Вардар и не зависиме од ниеден играч посебно! Башка да не заборавиме дека Хименез веќе еден месец е во аут и пропушти преку 60 % од досега одиграните натпревари. Тимот горе-доле е тој, останува да изиграат на ниво и да остварат добар резултат.
Не бе ова не е никаков изговор само чудно ми е како само ни искочуваат секоја утакмица по некој повреден играч ај Хименез видовме како стартуваа остро врз него ама Ранѓеловиќ и Бошковски на тенинг ли се повредија, многу лесно ни се повредуваат играчиве и тоа што е полошо па многу споро се опоравуваат.
А за утре највеќе ми е страв од катастрофалниот терен мада и Шкеднија играат добро така да затоа реков и бод би било добро.

Очекувам Боби да примени нешто и од тактиката на Илчо :D
Не смееме безглаво да нападнеме. Со цврста игра на средината шансата да си ја бараме преку контри. За разлика од лани сега го имаме брзиот Ѓорѓиев така да мора да се искористи максимално. Лани ги победивме таму, зашто да не и сега. И со бод би бил задоволен.

Аман бе сте се упичкале од овие у пм.......
Ги тепаме утре што се секирате.Ќе има пренос на ем ти ви или ?

Сите очекувате бод , а утре со цел плен се враќаме од Тетово.

Сите очекувате бод , а утре со цел плен се враќаме од Тетово.

Дај боже иако теренот во Тетово е во очајна состојба а на таков терен нашите не се навикнати.Видовме што се случи во Кратово на тоа нивата неможеа нашите да се движат и една акција да сврзат.Мора утре средината да изигра на ниво инаку го наебавме :cautious:

Нема шанси да настапи како против Пелистер, самоубиство е тоа...

Заборавив да искоментирам после натпреварот со Пелистер, изборот на играчите беше катастрофален што и се виде со играта. Не смее да излезе никогаш повеќе(било Шкендија или Еуромилк) со 5 офанзивни играчи и само еден деструктивец во средина.

Кој и да излезе утре, ќе мора да се утепа од трчање и да ги натераат да ја избиваат топката, а не да ја играат.

Денес според мене најдбор би било да поченем со Захов - Илиевски-Таневски-Бојовиќ-Цикарски-Стјепановиќ-Темелков-Стојаковиќ-Ѓоргиев-Петров-Хименез

Денес според мене најдбор би било да поченем со Захов - Илиевски-Таневски-Бојовиќ-Цикарски-Стјепановиќ-Темелков-Стојаковиќ-Ѓоргиев-Петров-Хименез
Костовски на крај, каков Хименез :D

Јас не се согласувам, ми треба малце креативност, место Темелков сакам да го видам Оса, другото нека остане исто :)

Костовски на крај, каков Хименез :D

Јас не се согласувам, ми треба малце креативност, место Темелков сакам да го видам Оса, другото нека остане исто :)
Сум утнал бе :D
А Темелков мислам дека ќе го изигра најдобриот меч во Вардар ќе го вреѓаат планинците ќе му даде мотив ќе кине на терен, е сеа има и друго сценарио да се упичка па да не направи ништо :D

Аууу Петров сине што утна :eek:
Ќе ги закопавме уште во 40-та секунда :D
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 15:07 ---
Ти ебам тоа гомната на секој старт се бунат и закануваат, копилиња гнсни :mad:
Нека не се даваат нашиве, одма пробуваат притисоци да направат.
Него доста слабо почнавме, Неџипи не поминува како сака, ама среќа не се конкретни во нападите...
Ептен сме на контри насочени, без креативец играме...
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 15:18 ---
Еве ви го оптимизмот, 1-0 губиме :unsure:
Каква катастрофална реакција на одбранбената средина резилаци...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom