Фан клуб: Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Ej само да ги прашам на Лозарите дали гледаа што се дешава на центарот ? оти им оставиф линк да гледат !

Ти па ти па шо си се исплашил толко требало да одеш.. јас бех и супер си поминах навивах за Струмица никој ништо не ми кажа!
Јас не се исплаших јас ке одаах и никој немаше да ме тепа ама ја Богојо го убеди на тато да не ме ПУШТЕ :toe:

Abe aj poarno da ne idat,za nas ke nema mesto ne pa za nih...:vozbud::vozbud:

Абе поарно да дојдат ќе биде поинтересно !

Abe aj poarno da ne idat,za nas ke nema mesto ne pa za nih...:vozbud::vozbud:
Кој ке идат бе ти па.. они у Кавадарци мајале предмети по нијните играчи ќе ти идат у Струмица да ги гледат.. Ти ќе си одаш порано 1 саат најмалку ако сакаш да фатеш место :)

So vikas u pravo si neka dojdat da vidat kako se naviva...ama bez nisto osekam oti nema da si odat....:vozbud::vozbud::vozbud:

Ако не маја шишина у Кавадарци може да дојдеш ама ако си мајал поарно не иди :)

Како прво не мавав шишиња туку ги мавав тие сељаците околу мене шо фрлаа, а и да сум мавал вие не можете да знаете :smir:

Е братче сварно незнам што ќе му се случи на некој Кавдарчанец ако се излаже да дојде тука:pos2: , на мене Богојо не ми даде да одам оти Перо Антиќ му се јавувал и + некој другар од Кавадарци да не одат СТРУМИЧАНИ оти може лошо да си поминат...:uvo:

И шо ако дојдам, ја не идам таму за нешто лошо, идам да гледам кошарка (ако дојдам), сеа може нема до скокам на секој поен на Фени ама сакам да ја изгледам у живо утакмицата, и така одамна неам дојдено у Струмица :)

Ги имаа сите предуслови, водство (3:2) во серијата од големото финале во македонската кошарка, полна сала "Јасмин" исполнета со нивните верни навивачи, одлична игра во три четвртини, неверојатна предност од 19 поени, но и голем противник во "ликот" на Струмица

Хахахаха нивните верни навивачи

Кој ке идат бе ти па.. они у Кавадарци мајале предмети по нијните играчи ќе ти идат у Струмица да ги гледат.. Ти ќе си одаш порано 1 саат најмалку ако сакаш да фатеш место :)

Уште еден мит извадивте, никој не маваше по нашите играчи, шишињата беа наменети за вашите играчи, а втората серија беше за судиите :)

Пак ќе кажам, нит сум мавал нит сум ги свиркал нашите играчи...

И шо ако дојдам, ја не идам таму за нешто лошо, идам да гледам кошарка (ако дојдам), сеа може нема до скокам на секој поен на Фени ама сакам да ја изгледам у живо утакмицата, и така одамна неам дојдено у Струмица :)
Слободно дојди и гледај кошарка..Струмица е цивилизирано место никој нема да те малтретира...дури и отворено да навиваш за Фени...

eeeeeeeeee у сабота ќе се играааааааааааааааа

04.06.2008 :: Одлуката за шампионот одложена за сабота

Струмица 2005 го покажа својот шампионски дух и славеше со 83:78 над Фени Индустри во Кавадарци во 5. меч од финалната серија “подобар од седум“ во македонскиот кошаркарски шампионат.
Резултатот сега е 3:3 во победи, пред решавачкиот дуел во Струмица оваа сабота.

Кавадарчани, кои минатата сабота во Струмица ја испуштија победата, еквивалентна на шампионската титула, синоќа беа подготвени за славје. Исто како и нивните навивачи, кои мораа да го прифатат фактот дека нивните миленици нема да ја освојат шампионската титула во својот град сезонава.

А, нештата започнаа убаво за нив. Бековите Самарџиев, Поповиќ и Браун одлично ги разигруваа Гоцевски и Кол. Американецот покажа дека е еден од најдобрите играчи во нашата лига сезонава, а покрај тоа што беше најефикасен, успеваше со своите атракции постојано да ја држи публиката на нозе.
Играта одеше во прилог на домашните, водството во 1. дел беше и двоцифрено, а упорните гости вратија на минус пет на полувреме.

Третата четвртина требаше да ја потврди доминацијата на Фени Индустри. Така и беше, домашните беа незапирливи, подобри во секој еден поглед. Се разигра и шутерот Прековиќ, предноста достигна 19 поени, и се чинеше дека беше одработен најтешкиот дел од работата.
Сепак, непотребната техничка грешка на Поповиќ го стави на чекор од исклучување поради 5 фаули, Браун заработи повреда.
Струмичани заиграа агресивно во одбраната, набрзина направија 3 лични грешки на стартот на последниот период, но нивната стратегија се покажа како успешна. Успеаја да ја растурат играта на Фени Индустри во нападот, а постепено си ја вратија самодовербата во офанзивен план.
Следуваше 5. фаул на Поповиќ, на Самарџиев остана единствен бек на теренот. Капитенот на Струмичани, Ефтим Богоев покаже зошто беше избран за најдобар дефанзивец на завршниот турнир на Купот на Македонија. Тој во целост го неутрализираше Самарџиев, а со тоа и играта на домашните во напад.
Не помогнаа ниту двата тајм аута на Емил Рајковиќ, Струмичани со солидна игра ја стопија големата предност. Почнувајќи со поените на Пуповиќ, во вистински момент се разигра и Тасовски.
Во самиот финиш на 38. минута Богоев погоди тројка за 75:74, а веднаш потоа Тасовски украде топка и со забивање го доведе својот тим во водство во последната минута.
Следуваше нова грешка на домашните, и тројка на Тасовски. Кол врати со иста мерка, Богоев беше фаулиран, ги промаши двете слободни фрлања, но Латовиќ ја прифати топката, и реализираше едно од двете слободни.
Потоа Самарџиев ја загуби топката, направи неспортски фаул на Тасовски, по што следуваше инцидент.
Домашните навивачи, разочарани поради испуштената шанса, ја бараа вината во судиите, по што следуваше прекин.
По прекинот Струмичани само ја заверија победата. И покрај многуте промашени слободни фрлања, тие постигнаа 35 поени во последната четвртина, и на крајот, сосема заслужено и се радуваа на победата и на вратениот “брејк“ во финалната серија.

пишува на баскетбал.орг

Уште еден мит извадивте, никој не маваше по нашите играчи, шишињата беа наменети за вашите играчи, а втората серија беше за судиите :)

Пак ќе кажам, нит сум мавал нит сум ги свиркал нашите играчи...
Можеби не мавале ама свиркале по нив укале.. наместо аплауз да им дадат :tapp:

Абе ај кој ќе чека у сабота имајќи у Петок ! Нај убавио ден !

Можеби не мавале ама свиркале по нив укале.. наместо аплауз да им дадат :tapp:
Абе што се замарате со Кавадарчани гледате дека немаат 2 грама култура,до некни кога и зборев дека Миодраг е подбоар од нивниот Емил ми се смееа,а вчера му пееа оди си ЕМИЛ :nesvest: ...До вчера збореа го давале срцето за Фени и слично а вчера кога изгубија нивните играчи кога и беше најтешко наместо да и дадат аплауз и да ги расположат малку тие ги исвиркаа...Тоа е тоа јас како што паметам и кога изгубивме овде од Фени,им аплаудиравме,и кога изгубивме у Струмица од Мзт со на Тачи тројката пак им аплаудиравме за разлика од вас:helou: :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom