Фан клуб - РК Вардар

На ваква атмосфера, на ваква одбрана и на овој напад, надополнети со уште еден добар среден бек ќе бидеме проблем за секоја екипа не само во Скопје туку и надвор.. За пофалба сите денес, изненади многу и Диало со играта во одбрана изгази дечкото 60 минути не го остави Скубе да дише…

Да си приспомнеме кој жали уште по Аљуш? @Saber Rider :kuracc:
Тоа беше пред да станеме блек лајф метерс, црнчугите газат :D Плус лани немаше публика, што за огромен процент ја крева атмосферата во тимот.
Ви тргнаа гага карти и нигде ве нема ебате анти Аљушите :D

Газење партијава, сите изиграа на ниво, а пред се црнчугиве. Газат и напад и одбрана. Њокасите се ептен бесни. На секој гол иста прослава, ќе биде смеење. Пајакот во квалитет е Гедбан двојка, ама ќе се пали публика на него. Кловнот Бозо, Ињаки Малумбрес. Со каква елегенција го даде голот само, три минути умирав од смеење.
За среќа одлучено е да се навива во ЛШ, така што ако зголемат капацитет, ќе бидеме тврд орев во лигава. Да не се повторувам, ама како фали среден бек како Кара, по, по, по...
Треба принцот од Кувајт да одврзе кесето...

Hello, who this? :D

Малку публика и повампирување на терен. :cool: Не успеав до сам крај да ја изгледам, ама до 50-та минута Вардар беше тенк. Го наполнија дебелконо што не знае да брани и на крај 35 гола! Врв! Секоја чест за играта за сите, а посебно на браќава Њокас. Едниот од браќава го гледав во живо прв пат кога Нант дојде да гостува во Скопје, негде 2017 септември, и тогаш беше опасен како појава, со движења, со шут, со се. Metalurg, eat your heart out!

Оди Гурби, кој те ебе - може Вардар и без тебе! :cool:
Одлична победа, многу значајна за стекнување самодоверба. Особено што следен ни доаѓа Алборг кој некако најмногу покажа до сега во нашава група.
Одбраната денес, ко од најдобрите денови. Скубе еднаш не успеа да им "скрши кичма" и да им продаде некоја финта. Дури и со тие неговите шутеви од место, мислам само еднаш му пројде такво нешто. Подвижни, покривавме на сите страни. Оној стапот Кашпарек какви блокови изеде. Кога ќе помислам дека во одбраната ни играле Векиќ, Сикошек Пелко. До кај сме паднале у пм.
Симпатичен е тимов, многу ми се допаѓа енергијата. Некој фино кажа, насмевката на Столе на крај кажува се. А богами и заушката што му ја здрви Вујо. :D

Тоа беше пред да станеме блек лајф метерс, црнчугите газат :D Плус лани немаше публика, што за огромен процент ја крева атмосферата во тимот.
Ви тргнаа гага карти и нигде ве нема ебате анти Аљушите :D

Газење партијава, сите изиграа на ниво, а пред се црнчугиве. Газат и напад и одбрана. Њокасите се ептен бесни. На секој гол иста прослава, ќе биде смеење. Пајакот во квалитет е Гедбан двојка, ама ќе се пали публика на него. Кловнот Бозо, Ињаки Малумбрес. Со каква елегенција го даде голот само, три минути умирав од смеење.
За среќа одлучено е да се навива во ЛШ, така што ако зголемат капацитет, ќе бидеме тврд орев во лигава. Да не се повторувам, ама како фали среден бек како Кара, по, по, по...
Треба принцот од Кувајт да одврзе кесето...
Море Њокас куро да ти го вади, цел живот се шлепаш на групата за муфте карти, еднаш платил и ќе го отечеш сега. Шанкуре пржинско

Сепак да не заборавиме дека Брест Мешков играше без неколку играчи. Нема да е толку лесно со посаглам одбрани и екипи. Сепак, нашиве треба да зголемат капацитет на публика, ол ин да одиме. Од луѓево во сала, голем дел се роднини на играчите, Борко ги имаше донесено цело вмро, така што сигурни ни 700 карти не дошле до раце на обични гледачи/навивачи.

И уште нешто заборавив, Томовски е најдобра инвестиција направена низ годиниве. Само да не ни го украде некој... Или ко што би рекле Чкембоси, тука некаде се Томовски и Кизиќ, дури може и подобар да е Кизо :D

Последно уредено:
Во најдобри времиња не сме ги тепале Мешков со 8 разлика :D
Го повлекувам секој лош збор за Кевин Њокас, каква партија човече.
Како му го закаче фушерски Али Сафар од гол на гол ко за крај :love:
Sestra mu sedese edno stolce do mene da znaete kogo da pcuete vredi :D mi bese glupo da ja sliknam

Sent from my SM-A325F using Tapatalk

Не знам шурите дали се спремни за тоа што ги чека во недела, ама ако не се спремни, подобро да почнат да се спремаат зошто не им бега резултатот од лани…

@Saber Rider земете тапан не се курчете :)
Браќава какви асови ќе излезат, само да ги служи среќата од повреди. Оливие Њокас играше топ за Нант, а и не за џабе на 30 и кусур години беше зиман за Франција, али брат му не знаев дека вака си гази. Ептед добро излезе ситуацијава за Вардар со Гурбиндо и браќава. Добар е ростеров, уште среден бек само и може да испадне интересна сезона.
Моралес исто супер одигра, а и овој Тото ептен ми прави мерак, доста е солиден во напад а во обрана гази дечкото. Колку само добро и навремено излага буквално мува не можеше да му прелета.
Тале два добри гола у прво, ајде ок беше у тој дел, али колку само касни у одбрана дечкото, у споредба со црнциве е успорен снимак, ништо нема научено у РНЛ.

Колку луд клуб сме не е возможно ова,ќе цркнат побогативе екипи од нас,имаат милионски буџети,фрлаат пари по некои ѕвезди,секое лето ни собираат играчи,градат тим по неколку години и на крај доаѓа Вардар со Њокас што имал неколку тренинга со екипата и поради сплет на околности му се укажала шанса да игра во ЛШ,тотално небитен и отпишан лик во ракометниот свет,на крај дава 8 гола и ја решава утакмицата. :ojeaa:
Какви компекси им набивме на сите последниве години,доволно е само да ги читате коментарите по ракометниве страници и ќе ви стане јасно,трн во око сме на сите,неможат да не смислат.
Не бев некој оптимист на почеток ама се гледа уште сега дека ќе бидеме хит во ЛШ сезонава,се познава кај многу од играчите дека имаат голема желба да се покажат,посебно на домашен терен пред публика кога играат.
Само да се среди уште малку ситуацијава да може да се наполни салата,тогаш може да очекуваме многу чуда,зошто да не и некоја од големиве екипи пак да падне во Скопје.

Колку луд клуб сме не е возможно ова,ќе цркнат побогативе екипи од нас,имаат милионски буџети,фрлаат пари по некои ѕвезди,секое лето ни собираат играчи,градат тим по неколку години и на крај доаѓа Вардар со Њокас што имал неколку тренинга со екипата и поради сплет на околности му се укажала шанса да игра во ЛШ,тотално небитен и отпишан лик во ракометниот свет,на крај дава 8 гола и ја решава утакмицата. :ojeaa:
Какви компекси им набивме на сите последниве години,доволно е само да ги читате коментарите по ракометниве страници и ќе ви стане јасно,трн во око сме на сите,неможат да не смислат.
Не бев некој оптимист на почеток ама се гледа уште сега дека ќе бидеме хит во ЛШ сезонава,се познава кај многу од играчите дека имаат голема желба да се покажат,посебно на домашен терен пред публика кога играат.
Само да се среди уште малку ситуацијава да може да се наполни салата,тогаш може да очекуваме многу чуда,зошто да не и некоја од големиве екипи пак да падне во Скопје.

toa e toa, njokasi imaat use sezona dve da izigraat na visoko nivo pogotovo ako se fokusiraat samo na ls. posledna sansa im e vardar. stole i dibirov isto pa i goce. tomovski, dzukic i kuduz imaat prilika da se dokazat... fali eden sreden, nekoj anonimus da izvadat od nekade plus imame cel kup igraci sto mozat da se nezgodni ako im se pogodi denot pocni od borko pa cuvara, volcek eve i toto...

so publika i malku sreka keln ne e daleku.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom