Фан клуб - РК Вардар

Затоа они се играчи не ние, они треба да бидат присебни , а наше е да се надеваме а по нека и да летаме со паметот.

Најјак коментар денес на фејзбукот.
-Само Bobby Bushay е бољи waterboy од Манаскоф!

:D :D :D

Каки курац Рајн Некар Левен каке пичке материне.
Бреј Кањељас ама ја здува таа под пречка брррррррррррррррриииииииииииииијјјјјјјјјј.
Многу лагана утакмица, овие РНЛ пишав еднаш ќе пишам и пак се едни од попреценетите екипи во ЛШ, кур ме боли дали играат со втора постава со пола сили, чао, лаганица јадат ќутек. Не знам ни како освоиле Бундес лига.

Циндриќ искина денеска покрај Кањељас, Стек експертиза на дело, најслаб играч у историјата на ракометот. :D

Југо па умрениот, за не знам кој играч од РНЛ вика овој ви личи ли на исланѓанец (не е Валур) хехе мене искрено не, ама роден е во Литванија мислам, не знам, роден е негде...
Не Југо вепару не е роден нигде. хк пу.

Југо и Видич каков тандем ццц па се прашуваат меѓу себе, Југо исправи ме ако грешам Кањелас до сеа 7 гола на досегашните натпревари а денеска 9 за 45 минути. И Југо одма потврдува пошто секако поима нема дали е точно или не, да да па затоа и Јакобсон се чуди еве сеа го спомна на тајм-аут.
:pos:

Коа сме кај југо и видич.. според википедија талевски и кузмановски за рајн некар потпишале :pos:
Ептен ме мрзи да упалам википедија и да ги ставам во ростер на рајн некар и нив двајца. ај нека се најде некој херој.

Nego kolku gola dadovme od penal nieden mozda:D? zasto ko vodevme vrtev kanal na kratko.

Ако Вардар евентуално е прв во група, со кој вкрстува во 1/4 финале?

Ако Вардар евентуално е прв во група, со кој вкрстува во 1/4 финале?
Така ќе го скокне 1/8 финалето и ќе игра со победникот од 4тиот или 5тиот кои ќе вкрстат во 1/8 финале. Е сега не сум сигурен дали со четвртиот од своја група или од другата.

Последно уредено:
^
Четвртиот од другата група и петтиот од нашата, победникот од тој дуел би бил нашиот евентуален противник во 1/4 финале.

^
Четвртиот од другата група и петтиот од нашата, победникот од тој дуел би бил нашиот евентуален противник во 1/4 финале.

Значи доколку сме први најверојатно некој од тројката Веспрем, Кил и Фленсбург би ни бил во 1/4 финале. Али ајде има уште доста утакмици, како и да е ќе треба да се игра како денес па и боље.

Рано е многу за да се прават калкулации за места уште сега, тек прв круг помина. Посебно што има натпревари кои слично како и натпреварот против Загреб можат да бидат нагазни мини. На пример гостувањето кај Мешков кои и те како знаат добро да ни се спротистават на нас, а Киелце веќе си ја заврши работата кај нив. За почеток доволно е на преостанатите два натпревара оваа година, да ги добиеме Левен дома и да изгубиме под 6 разлика кај Киелце.

^Истово сакав да го пишам. Не смее да се лета во облаци, утакмицата дома со Рајн-Некар у никој случај нема да биде лесна, и не смее да се смета за добиена затоа што сме ги добиле во гости. Можда е олеснителна околност домашниот терен и публиката, ама сигурно нема да биде лесен меч. Многу ќе значи победа и на домашен терен, затоа што во тој случај со Рајн-Некар расчистуваме и сме сигурно пред нив на табела, па ќе остане да се решаваме со Киелце. И кај нив ќе биде многу тешко гостувањето, пораз со под 6 разлика ќе биде доста значаен, во тој случај би биле изедначени, и судбината ќе биде во наши раце. Е сеа, Мешков Брест и Пик Сегед ќе бидат незгодни гостувања сигурно, а Киелце ги пројде и нив и Загреб, и им останува Рајн-Некар во гости, каде постојат големи шанси да изгубат бодови, што би ни дало можност за кикс на едно од 2-те гостувања. Имаме големи шанси за прво место, ама има уште доста за играње..

Od site samo seged me plasi, niv ke gi podcenime a imaat i atmosfera pa i motivacija protiv nas, tamu ke bide gusto. Kielce ke bide tesna pobeda za nekoj, nisto cudno da gi lupneme i tamu, ocekuvam inatot da proraboti, ko sto seged ke igra protiv nas taka o plus a drugive bi trebalo da gi dobieme.

Далеку е првото место сеуште, муабетот беше што би било кога би било. Заебани се и Мешков и Сегед. Има уште многу за играње, но првото место ни е неопходно ако сакаме да се надеваме за Ф4, под услов во 1/4 финале да ги избегнеме Веспрем а да ги пречекаме некој од швабите Фленс/Кил. И според најдоброто сценарио за нас пак ќе биде многу тешко да се стигне до Келн, затоа да се приземјиме малце и чекор по чекор, па ќе видиме...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom