Фан клуб - РК Вардар

Ρеално Душебаев сезонава беше пρилично κатастρофа,но сепаκ не би знаел κој би бил идеална замена за таа позиција.Се надевам само деκа деда Κиρо ќе го одминат.
И уште едно моρа да сватиме деκа финансисκи не можеме да се таκмичиме со Κиелце,Веспρем,Κил,Баρса,ПСЖ...едноставно ваκво нешто се очеκуваше.Затоа сеκој еден наш тρансфеρ тρеба да биде паметен.

Последно уредено:
Амбициите што ги најавуваат некако не се усогласени со потезите што се прават. Екипа што сака да се бори за Ф4 не може да си дозволи да ги губи најдобрите играчи....

Абе и они ги губат ама доведуваат асални замени. :D

Најдобриот исход > да се собере некој десен бек во својот прајмтајм.
Најреалниот исход >>> Кире.
Најлошиот исход >>> Кире + цимерот :shook:

Колку само ќе биде последново, пошто не е чудо Штербик да оди во пензија/Катар после нареднва сезона... :icon_mrgr:

Абе со хокеарски промени на играчи и на цели постави успех не се постигнува. Цела прва постава скоро ни отиде. Уште Карачич ако си отиде ќе биде весело... Место да се гради тим врз основа на тие играчи што ги имаме ние ги менуваме.
Али ај да не зборам пред време, да видиме што потези ќе повлечат нашиве у следниот период.

Видете дечки против 2 проблеми Вардар нема да може туку така да прескокне па каква сака нека има стратегија и пари:

- Играчите секогаш ќе сакаат да одат во најдобрите клубови. А факт е дека ПСЖ, Веспрем, Киелце, Кил, Барселона се екипи кои доста повисоко рангираат од Вардар, имаат поголеми буџети кои Вардар тешко ќе ги достигне и сл.
- Не можеш со сила да задржиш играч ако сака да си оди. Ако некој мисли дека беше возможно да се спречи трансфер на Душебаев кај татко му од идната сезона длабоко се излажал. Тоа е одамна веќе испланирано кај Талант како да биде. Во меѓувреме Алекс ќе комплетира 4 сезони во Вардар. Тоа и не е баш мала бројка.

Надежта на Вардар да фати прилучок се знаеше дека е во собирање на млади таленти од кои некои ќе се развијат во ѕвезди. Има одредени потези во оваа насока (Деревен, Душебаев, Марсениќ, Циндриќ, Манасков, Борозан) но треба уште. А и не е едноставно сите овие да ги задржиш во екипата.

Околу Горбок и Карачиќ не би кревал многу паника. Одлични играчи но не и "стартери на фајнл 4" калибар на играчи. Душебаев исто во моментов не е тој калибар иако еден ден можеби и ќе биде. Единствен за кој се на место поплаките и стравовите како ќе биде заменет според мене е Тоскиќ.

Уште порано имаше ваква вест дека од наредната година ќе оди Алекс во Киелце. За очекување беше ова, во Вардар беше како на "калење", за пред да оди во некој поголем клуб. А и нормално е, млад шпански бек кој допрва ќе го има врвот во својата кариера сигурно ќе бара поголем клуб за да може да оди на Ф4, нешто што Вардар овие години не можеше да го понуди.

Сепак не е проблемот Душебаев, проблемот на Вардар е што се носат добри играчи, но не доволно добри за Ф4. Не е исто да ги споредуваш, еве во моментов Борозан, Карачиќ и Душебаев со Илиќ, Наџ, Палмарсон, Дувњак, Вујин, Јурецки, Хансен, Карабатиќ итн. Се додека не се пазари подобро, а и поскапо Вардар секогаш ќе биде во врвот на европскиот ракомет, но зад овие 5-6 тимови кои конкурираат за Ф4.

Летово според мене мора да земат пикер, замена за Тоскиќ. Ако останат на триото Марсениќ, Столе и Фереира, ништо не прават. Десен бек не ми се верува да земат, со оглед што се одлучија на Борозан, тешко дека ќе тргнат на уште еден десен бек, само нека се молат да останат и Борозан и Деревен здрави цела сезона, колку толку и Канељас ќе покрива таму. Карачиќ мора да го зачуваат, ако си замине, обавезно треба да носат замена, само не гледам кој среден бек би го донеле. Домагој Павлович, Скубе, Зарабец ми се вака први на ум од балканов, ама за нив ќе треба убаво да го отворат ќесето. Обавезно им фали и еден одбранбен играч, премногу товар паѓа на Абутович. За голман добро е да се размислува за некоја опција, иако мислам ќе турне Штербик уште оваа сезона.

Abe za Vuko Borozan ne e uste oficijalno se uste e samo spekulacija..

Abe za Vuko Borozan ne e uste oficijalno se uste e samo spekulacija..
Не е официјално сеуште али колку што јас знам и имам информации се чекаше да заврши сезоната во Германија и неговата екипа да испадне од лигата. Имал договор на 2 сезони, а сега откако испаднаа тој е слободен играч и нема договор за наредна сезона.

Не е официјално сеуште али колку што јас знам и имам информации се чекаше да заврши сезоната во Германија и неговата екипа да испадне од лигата. Имал договор на 2 сезони, а сега откако испаднаа тој е слободен играч и нема договор за наредна сезона.[DOUBLEPOST=1464783450][/DOUBLEPOST]
Не е официјално сеуште али колку што јас знам и имам информации се чекаше да заврши сезоната во Германија и неговата екипа да испадне од лигата. Имал договор на 2 сезони, а сега откако испаднаа тој е слободен играч и нема договор за наредна сезона.
Znam za toa taka imaa najaveno CCS, samo nashive ako bea tolku zagreani za Borozan ke go dogovorea ushte zimata, ko sho napraja so Canellas.. vaka toj kako sloboden igrach vo trka ke se vklucat i drugi kvalitetni ekipi so nekoi ponudi.. mozhda i ke ostani vo bundes nisto cudno.

Znam za toa taka imaa najaveno CCS, samo nashive ako bea tolku zagreani za Borozan ke go dogovorea ushte zimata, ko sho napraja so Canellas.. vaka toj kako sloboden igrach vo trka ke se vklucat i drugi kvalitetni ekipi so nekoi ponudi.. mozhda i ke ostani vo bundes nisto cudno.
Тоа што уште немаат објавено на официјалниот сајт дека е наш играч немора да значи дека не е договорен веќе. Еве пример ти е Чупич. Клубов абер си нема да објави за него, а тој самиот си кажува дека е нов играч на Вардар.

Тоа што уште немаат објавено на официјалниот сајт дека е наш играч немора да значи дека не е договорен веќе. Еве пример ти е Чупич. Клубов абер си нема да објави за него, а тој самиот си кажува дека е нов играч на Вардар.
Problemot e sho Borozan go pratam i na FB i na Instagram i nema nisto objaveno vo vrska so to deka toj ima nekakvi pregovori so Vardar, vo sporedba so Cupic. Nashava uprava mozhda go ima naterano da ja drzhi rabotava vo tajnost, mada ne gledam pricina za toa.

Problemot e sho Borozan go pratam i na FB i na Instagram i nema nisto objaveno vo vrska so to deka toj ima nekakvi pregovori so Vardar, vo sporedba so Cupic. Nashava uprava mozhda go ima naterano da ja drzhi rabotava vo tajnost, mada ne gledam pricina za toa.
За брзо време ке се знае се. Ние само ке си чекаме.

Во Македонска лига и во сеха без Веспрем со овој тим, не е проблем нај :kezec: добри сме :) но ако се сака Ф4 во Келн не може секоја сезона да се менува пола тим и да се носат играчи кој реално не се подобри од тие што заминуваат.
Едноставно сме тим кој е во најдобри 8 но не и во 4-5 подобри сме од тимови како Висла, Сегед но сме и послаби од Веспрем, Барса , Киелце...ние можеме да ги победиме како Келце дома што го растуривме но без носење на екстра засилувања едноставно ќе го задржиме ова ниво.
А прашање е дали и таков калибар на играчи ќе дојдат кај нас?
La decima :cujte:
13321735_1482494721776027_3271821128477435347_n.jpg

3 години поминаа од овој неповторлив ден.... Како ни се кренаа амбициите од тогаш наваму, незнам дали повторно ќе се радуваме вака на нешто. :)

Пред 3 години пеевме лига шампиони, а сега се објаснуваме во што е проблемот што не можеме до Ф4 :icon_lol: Златни времиња :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom