Фан клуб - РК Вардар

Јас навивам долги години за Вардар, и скоро секој викенд оставам глас за Вардар, сум одел на ФК низ скоро сите македонски градови да го гледам, на свој трошок и до Нови Сад бев РК да ги гледам, сум давал доста пари за клубот, за кои воопшто не жалам, сум одел и на дожд и на снег и на 40 C на гостување во автобус кој бил дупло повеќе полн од што требало, сум се откажувал од многу работи за да можам Вардар да го гледам на гости, ако ништо друго јас и денес дадов 100 денари кои ќе отидат во клубот, не се многу, но нешто значат. Јас како навивач на Вардар сигурно имам поголемо право да плукам некој играч што не сакам да игра во тимот за кого навивам, за разлика од Столе да се меша кај навивачите за кои и нема нешто посебно направено реално освен она на школка ,,Еби се'' за клубот кој ќе му ја расипеше кариерата.

Ако не се лажам навиваш за МЗТ, баш ме интересира како ќе реагираше ако пред некоја сезона ви го вратеа Симиќ, а јас да ве замарав во фан клубот како Симиќ е екстра играч за во наша лига :)
Сето ова е во ред и јас го почитувам пошо и јас сум фан на Вардар, ама од гледна точка на Столе ни ти не си го оставал срцето на терен како што тоа го правел Столе. :)
И јас инаку навивам од мал за Вардар, но да напоменам не сум Комита.

За Симиќ секако немаше да се согласам да дојде, ама ако дојдеше ќе беше лајф гоус он. Јане Петровски како отиде во Работнички?

Муабетот ми е дека мора да се помирите со фактот дека Манасков е играч на Вардар. Тоа што се десило порано јебига, и вие сте му ебеле стомајки кога играше за Металург, во афект секако дека и он ќе ве испцуе или ќе изгестикулира нешто кон трибина... Еве слушај ме што ти кажувам, дека само лошо ќе донесе ова инаетење од страна на Комитите, ништо повеќе, освен секако ако не се смират страстите.

Сето ова е во ред и јас го почитувам пошо и јас сум фан на Вардар, ама од гледна точка на Столе ни ти не си го оставал срцето на терен како што тоа го правел Столе. :)

За Симиќ секако немаше да се согласам да дојде, ама ако дојдеше ќе беше лајф гоус он. Јане Петровски како отиде во Работнички?

Муабетот ми е дека мора да се помирите со фактот дека Манасков е играч на Вардар. Тоа што се десило порано јебига, и вие сте му ебеле стомајки кога играше за Металург, во афект секако дека и он ќе ве испцуе или ќе изгестикулира нешто кон трибина... Еве слушај ме што ти кажувам, дека само лошо ќе донесе ова инаетење од страна на Комитите, ништо повеќе, освен секако ако не се смират страстите.
Колку што ми текнува Јане никаде не им покажуваше курови на CPB, ниту правеше селфиња каде што викаше дека не се купува ова со руски рубљи, ниту на инстаграм ставал слики и пишувал коментари како никад во Работнички (т.е Вардар) хехе...Убаво ја ставија сликата горе, од кол на кол, се е објаснето со неа.

Некој не сфаќа дека луѓе емотивно го доживуваат клубот за кој што навиваат па зимаат за право да кажуваат од неутрална гледна точка гачки. Ако си неутрален а сакаш да те има на ТВ како мафташ за време на тајмаут на некоја европска утакмица ок, никој не го брани тоа. Ама да се дрзнуваш и на луѓе што јаделе пендраци ќутеци пријави, делеле од џепарац за карти и гостувања, да им објаснуваш капитализам у спорт и као ја имам кеш ја ке идам да глеам а тебе кој те ебе, затоа на времето и ќутек се јадело по улици.

Јас не сум навијач на Вардар, ама го ценам секој оној за било кој тим што давал дел од свето време пари и буквално живот. А било кој друг да дојде да се праи паметен и да се насере на се тоа, е за тоа нема толеранција. На крајот на краиштата незнам дали бил Столе или кој сака друг, на гостовање многу повеќе му значат тие 10 души со аутостоп што стигнале до вукојебината да му дадат до знаење дека не е сам, отколку класичното педерче кое глас не му се слуша а дошол у сала само за селфи и фб профилна слика и да стави статус една љубов едно незнам што...

Do tolku e los i mizeren Manaskov pa da go sporedis so simic?? :D

Типот имаше коментари ,,Никогаш во Вардар", ,,Подобро во Пелистер отколку во Вардар" плус покажувањето кур спрема вардаровата публика, каде што имаше и деца на кои треба да им биде идол и ред други работи па ти види сега...Чисто направив споредба на најомразен играч, за вас ако е Симиќ, за нас во ракомет дефинитивно се Мојсо и остали курчатори како Манасков, Станиќ, Миркуловски...

Типот имаше коментари ,,Никогаш во Вардар", ,,Подобро во Пелистер отколку во Вардар" плус покажувањето кур спрема вардаровата публика, каде што имаше и деца на кои треба да им биде идол и ред други работи па ти види сега...Чисто направив споредба на најомразен играч, за вас ако е Симиќ, за нас во ракомет дефинитивно се Мојсо и остали курчатори како Манасков, Станиќ, Миркуловски...
Ок ти е споредбата, исти курац се и Симиќ и Манасков во конкретнава ситуација, ама чисто ме занима што мислиш ти дека ќе постигнете со ова однесување? Да го избркате од тим сигурно нема, во тоа сум сигурен.

Нит сум навивач, нит сум квази навивач. Не се декларирам како навивач на домашен клуб. Јас сум од оние што сакате да ги кажете како „антички“ кои одат на европски утакмици. Вадар и Работнички играа европски утакмици, бев да ги гледам. РК Вардар и РК Металург одеа, бев да ги гледам, одам да ги гледам. Не навивам за тимовите, затоа не се ставам пред нивните навивачи. Никаде немам кажано дека моето мислење е поголемо, нити еднакво со мислењето и ставот на Комити (во случајов).

Пробуваш да ме навредиш, во ред, само не можам да сфатам зошто го правиш тоа?

П.С. Сакаш да правиме муабет колку КВАЗИ навивачи има во Комити? Колку квази навивачи одат само на дерби утакмици? Колку дерби навивачи има во Комити? Ќе се отвори тука некој од Комити, за да го правиме муабетот?

Ти, како навивач на МЗТ, ќе ми потврдиш дека иста е/беше посетеноста кога немавте титула пред да ве земе вмро и сега? Иста беше посетенота во тоа време кога игравте против Водњански Лисици и против ривалот (не знам под кој основ ривал) Работнички?

Не сум јас квази навивач што одам зошто го сакам спортот. Квази навивач е оној кој се декларира како дел од навивачка група а оди на дерби дуели, односно е дерби навивач.

Навивачи моментално во државава нема.Има разлика меѓу мене и тебе(обичната публика).ТИ не си фан ни на Вардар,ни на Металург,ни на Работнички.Ти си фан на квалитетен ракомет, квалитетен фудбал.Затоа ти си идеш на такви утакмици.Како таков ти немаш право да се објаснуваш ви било кој клуб од претходно споменатите за тоа кој и како треба да игра.Иди си пријателе гледај си ракометче ксни си семчиња изеди си говна кажи си некоја шега, запали си колата и дојди си дома.Ама ти во ниеден случај не смееш да доеш тука и да им кажуваш на Сајбер и Just do it дека Манасков не треба да се пцуе кога веќе потпишал и треба да се прифати тоа како да не било ништо.

За МЗТ можеш да ми се обратиш во порака , не оди офтопик. :D

Ок ти е споредбата, исти курац се и Симиќ и Манасков во конкретнава ситуација, ама чисто ме занима што мислиш ти дека ќе постигнете со ова однесување? Да го избркате од тим сигурно нема, во тоа сум сигурен.
Едно кратко извинување. Нешто вака би било океј: Сакам да се извинам за недоличното однесување кон најголемиот Македонски бренд Вардар, се надевам дека ќе најдеме заеднички јазик со нашите навивачи. Толку.

Колку што ми текнува Јане никаде не им покажуваше курови на CPB, ниту правеше селфиња каде што викаше дека не се купува ова со руски рубљи, ниту на инстаграм ставал слики и пишувал коментари како никад во Работнички (т.е Вардар) хехе...Убаво ја ставија сликата горе, од кол на кол, се е објаснето со неа.

Јане Петровски летото пред да потпише за педерите имаше изјавено во емисија дека никогаш нема да игра за КК Работнички.

За тоа Никад во Вардар & Подобро во Пелистер него во Вардар ни Столе не го брани, да се разбереме само, и тој вели дека си е сам крив. Е за тоа треба смрдлето да се извини. Што го кошташе да каже, мал бев, зелен бев, глуп бев, па секој со завршено трето одделение без врски ќе знаеше да скоцка некој параграф и да го каже пред медиуми. Ама не, циркуси нека се дешаваат во сала, тројца фанови на Сегед нека ечат.

Дибиров го свиреа бе, човекот што одбри три пати појаки финансиски пакети од други клубови за да игра тука :гомце: она што го пиша Дим4е дека им помагал на Комити не го знаев, браво за гестот.

Тотално необразована ракометна нација сме...:facepalm:
Не нарекуваат ракометна"земја",ама според мене не сме воопшто ракометна земја,зошто?
Ниту вадиме некои таленти па да ги промовираме во Европа(одвај по некој последната година,пред се заради егзодусот на тимот на чика Минчо,иначе ни Европа ќе видеа ни ништо:pos:),ниту имаме услови да сме ракометна земја,посебно не во младинските категории..
Да се вратам на суштината...
На ракометната култура кај тие шо идат на утакмици..
Ете гледајте кај Металург,вчера едвај 2000 дали имаше,а лани се тепаа како гладни усти на појадокот на Камен Мост на Коце Трајановски...:drk:
Уште еден доказ какви"љубители на ракометот"има во Македонија,грото шминкери,позери,и вип-богати татини синови,и дунди-ња:цицки: кои идат само за чекирање(со секоја чест на исклучоците):bravobe:
Исто и денес,навистина се изненадив кога видов толку мртва атмосфера во салата,и толку малку публика...:ban:
Тотално мртвило беше.....одраз каква култура има кај просечниот македонски љубител на ракомет....
Ниту знае кога треба да направи притисок,да свири на противинички напад,да држи ритам на навивање,под навивање мислам на било шо,не мора глас,нека штракаат со оние птракалата како во Германија,нека земат тапани како во Германските сали и нека тропаат десетина луѓе нон-стоп..
Колку поубаво делува атмосферата во Германија,и тоа на секој меч,без разлика дали е ЛШ.БУНДЕСЛИГА,ГЕРМАНСКИ КУП,ПРИЈАТЕЛСКИ ТУРНИР.,секој меч почна сала,секој си има сезонска влезница,си седат,си навиваат,си пијат пиво,и си одат дома,никакви проблеми,знаат зошто плаќаат и добиваат максимум за парите,а тие враќаат со тоа шо се секогаш со клубот,без разлика каде игра....
Колку убаво звучи,тапани,штракала,ритам ист во текот на цел меч...
Ама имаат култура бре таму,не чекаат да дојди РНЛ,Барса,или да имале во тимот играчи како Станиќ,Вугринец кај комшиите ваши,па да полнат сали...
Се прајме дека имаме некои "ракометни вулкани,пекол,котли":gjavol:ама уствари без навивачките групи кои го диригираат навивањето очајна е атмосферата..
Така се научени сите овде,не знае обичната публика да преземи иницијатива и да знае кога да награди потез,добра игра,залагање на екипата,играчите,да ги заплашат малце противичничките играчи со некој притисок,свирење,се се чека од навивачките групи,и се зависи од тоа како е органзиирана групата и колкава е нивната бројка..
Затоа се чудат Европјаните кога ќе идат во Македонија,идеа на времето во Битола класа екипи како Киелце,Лемго,Фленсбург,па после Псж,Скерјн итн,и гледаат организирана навивачка група од 1000+ која навива цело време како на фудбал,атмосфера достоја за секаква навивачка почит,нешто несвојствено за другите делови од Европа и за ракометни мечеви..
Исто и Комити,и лани во Јане,и пред тоа на секој меч во БТ 1000 и кусур Комити,навивање во сала,акустичност,нормално дека ќе грми во салата.
Е ова го нема(ше)кај другите и тоа беше предноста на Македонските екипи,ете и за другите Балкански земји,едно време и БББ се активираа,идеа на некои утакмици на Загреб,Гробари ама само инцидентно,кај нас континуирано се навиваше и затоа создадовме некој мит дека имаме којзнае каква публика..
Ама уствари без навивачите имаме :kuracc:(од подебелите)...:X3:
Значи кај сите екипи од екс СФРЈ,иста слика..класична позерка ракометна јавност,која се пали само на дерби утакмици..
На времето и Цеље имаше одлична публика,полни сали,ама паднаа во квалитет и сега играат пред едвај 2000 гледчаи(преку сила)...
Загреб да не прајме муабет,толкав град,се чека да добијат гратиси од ППД,или од АРЕНАТА да дојдат,и да пополнат простор,за атмоферата да не прајме муабет...
Од Балканото единствено Маџарите(шо би рекол Мојсо Гробарот):giggle:имаат стандард солидна и константно добра ракометна публика,и Веспрем и Сегед...:bravobe:
А кај нас шо гледаме?Шминкерај колку сакаш...:pipi:
Шо да чекаш од луѓе кои не и знаат ни ракометните правила,сигурен сум дека пола од овие новопечени "ракометни фанатици",тешко знаат да направат разлика кога се чекори,дупла,пробивање и слични основни ракометни правила...
Башка шо еден куп има за чекирање,селфи,тие тн ВИП личности...
Викате на Дибириов му свиреле,ако знаат грото шо му свиреа денес зошто свиреа јас од утре уметничко лизгање почнувам да следам....
Вакви луѓе само држат непотребно место во салата,и освен тоа шо имаат вишок кеш појма немаат шо се случувало минатите сезони..
Апсолутно се во право тие шо му свират на ушлинчето...
Синот на другиот Ушко,Пепи се по список да му ебам,не само свирење треба и ќотече да му удрите...
Ист сељак беше и тој стариот негов,колку пати ни има покажувано :kuracc:во Битола,ама неколку пати добро си го доби,само и ние сме глупи шо кога се врати една сезона(кога имаше пари нормално)не го отеравме у курац и да го избркаме како партал од Битола,чорапи немаше кога дојде во Пелистер и ќе плука по истите луѓе кој го напрајле играч:tapp:...
Заедно со тој другар му,среброљубецот Аљушо,се по список и него,ако е од Битола то ѓубре,гнаса невидена,кај и да ги видам овие двајца лигуши ќе ги пцујам,не легенди биле,ако сака и богови нека се,се по список за такви сељаци..
П немаат од професионализам...
Ако си ја гледаше својата работа малиот ушко Дејанче,да не покажува :kuracc:кон Комити никој немаше да му свири,ама тој мислеше дека Минчо цел живот ќе го држи во екипа...
Ама мала земја сме,пред се со затуцани спортисти,кои не знаат шо треба да прај професионален спортист во и надвор од теренот,и да изигрвааат мангупи ќе се изглупираат и после се чудат кога ќе ги пцујат,зошто с еврти тркалото,ништо не е сигурно овде,освен тоа дека ВМРО ќе владее уште сто години..:pos:...
Ракометни проекти никнуваат на секој чекор,и ситите играчи се вртеа од клуб во клуб...:pos:
Ама и јавноста,онаа пошироката не ни знае дали покажувал некогаш Деки:kuracc:,или дека се однесувал непристојно,нормално дека нема да знаат кога грото следат ракомет од 2012 некаде,од подемот на Металург во ЛШ и ЕП во Ниш...:гик:
Секаде е така,ете вчера во Битола,грото од тие шо дојдоа в сала појма немаа ни со кој игра Пелистер,ни кои играчи ги иаме,ништо,како во друг град да дојдоа..:tapp:
Ама дојдоа оти се напрај еуфорија малце по локалните телевизии,и на социјалните мрежи...:tapp:
А со овај потег шо полека си ја брка "вистинската публика"и управата на Вардар си ја бара бељата,зошто со Барса,РНЛ ќе треба далеку подобра атмсофера од оваа монотонија денес...
Зошто секој притисок врз гостите од трибините,свиреж,подршка за Вардар е подршка за екипата...
А со шминкери кои идат колку да бидат видени не се прај "ракометен вулкан"...
Секаде во светот управите на клубовите гледаат да привлечат што повеќе навивачи,во Македонија обратно...
Ама остаток од свет и Македонија,сосема различни светови,овде како ќе диктира партијата така ќе играш,и Самс си легна на брашното..
Далеку сме од некоја спортска култура,или да прераснеме во вистинска ракометна земја,прво луѓето не чинат,не е толку до условите кои ги немаме или имаме,или до играчите...
Треба една култура да се напрај кај луѓето шо идат на утакмици,да идат за тимот,и да идат и на СЕХА,ДОМАШНА ЛИГА,а не дека било ИН да одат на ракомет,само на ЛШ,,или дека овај дошол-тој заминал..
А задача на управите е да ги натераат луѓето да идат на утакмици и да знаат зошто идат и зошто плаќаат карти....
И да има ред,и во организација и во се,а не да те дупат,карти морало тогаш да се купат,па ќе сменат после,да паркираш ваму,таму не,вратите се отворале,па не се отворале,да се знае каде седат тие ВИП-сурати,и се по ред....:icon_mrgr:
Зошто да е просто кога сложено е најдобро,сепак Македонија е ова?:pos:
Како и да е,подршка за анти-деки кампањата...(y)
Ако не се пласираме во плеј оф,барем кога ќе дојди Пепи во Битола со МРК и јас се ќе му искарам и него и на Мартинче Манасков...:kuracc:

Јане Петровски летото пред да потпише за педерите имаше изјавено во емисија дека никогаш нема да игра за КК Работнички.
Затоа и реков колку што ми текнува. Ова го кажав под претпоставка дека сум грешка. Иначе за другите работи сигурно не ги праел, кои се далеку повеќе навредливи кон навивачите на клубот него ли изјавата :)

Едно кратко извинување. Нешто вака би било океј: Сакам да се извинам за недоличното однесување кон најголемиот Македонски бренд Вардар, се надевам дека ќе најдеме заеднички јазик со нашите навивачи. Толку.
Во ред, тоа можеби стварно треба, али не може ли некако јавно да му се обратите, сигурен сум дека ќе го направи тоа. Али не у стилот: Копиле, да умреш мајката да ти ја ебам, лепра да фатиш, извини се или оди си...., него онака официјално да му се обратите. Јас му имам прочитано изјава каде вика дека ќе се потрудам да се докажам и да ме засакаат Комитите.

Навивачи моментално во државава нема.Има разлика меѓу мене и тебе(обичната публика).ТИ не си фан ни на Вардар,ни на Металург,ни на Работнички.Ти си фан на квалитетен ракомет, квалитетен фудбал.Затоа ти си идеш на такви утакмици.Како таков ти немаш право да се објаснуваш ви било кој клуб од претходно споменатите за тоа кој и како треба да игра.Иди си пријателе гледај си ракометче ксни си семчиња изеди си говна кажи си некоја шега, запали си колата и дојди си дома.Ама ти во ниеден случај не смееш да доеш тука и да им кажуваш на Сајбер и Just do it дека Манасков не треба да се пцуе кога веќе потпишал и треба да се прифати тоа како да не било ништо.

За МЗТ можеш да ми се обратиш во порака , не оди офтопик. :D

А јас каде се декларирав како навивач/фан?
Ти си тој што ме нарече КВАЗИ НАВИВАЧ.
Како сега не сум?

Избркани ти се поимите 100на100. Квази навивач е оној кој на форумов/улица/сала се појавува на дерби и се удира во гради како е Комита а на рандом текми никаде го нема. Едно 2000 пати пишав дека нит се ставам на исто рамниште, па уште помалку над Комити, оние кои на дожд и сонце, на свој трошок оделе да го бодрат Вардар, без разлика дали било тоа РК, КК, ФК....

Ќе треба да отвараме болна тема ама да се навраќаме и 3-4 години наназад кога Комити (условно кажано) се откажаа од РК зошто се навивачка група пред се на ФК и немаат време да присуствуваат на утакмиците на РК Вардар?

Квази навивач е оној кој тука (ги има пар такви членови, барем јас колку што знам ама нема да ги потенцирам) кои зборат во име на Комити а немаат присуствувано на утакмица како дел од навивачката група. Не мислиш дека тоа е малку смешно?

Уште еднаш, не можам да бидам квази навивач, кога не сум ни навивач.

Да не бидам погрешно разбран уште имам почит спрема Столе, но, Комити се долги години зад Вардар и имаат право јавно да кажат што им смета, а Столе не е никаков фактор на трибина кај нас па да кажува што смее а што не смее да се скандира, згора на тоа па уште и да се заканува, подобро за него, а не би сакал ни јас да се меша со Комити и да си ја загуби почитта што ја има кај нив. Не знам како поинаку да ти објаснам.

Не можеш да ме убедиш дека да дојдеше Симиќ во МЗТ немаше да го свирите, типот и кога игра за друг тим вие му пеете директно на него, му свирите и што уште не, не па уште кај вас да дојде...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom