Фан клуб - РК Вардар

И тоа или глупата управа ќе истопори некој поатрактивен наместо него.

Познато е дека на хрватските ракометари Бундеслигата им била омилено место, али ќе видиме. Има уште две сезони кај нас а многу може да се случи во тоа време. Ја мислам дека станува веќе еден од топ светски бекови и се надевам дека ќе го задржиме.

После два дена еуфорија и јас да пишам за дуелот со Висла , со еден збор Раул го збуни неговиот колега Каденес со тактиката Горбок во прво , а во второ со тактика Душебаев ..
Јасно е дека сите играчи се заслужни за победата , али во прво полувреме кога беше најтешко да се отвори резултатот одлуката била на Горбок кој има страшен шут , со оглед дека крилата и пикерите беа одлично чувани од Висла , во второтот полувреме Раул расупука со Душебаев а Горбок ако не се лажам не постигна ни еден погодок , по мене се тоа беше одлична тактика на Раул.
Секако да не го заборавам и Штербик , за мене голманот е 70 посто од екипа , он буквално ги откажа Полјаците со неговите 12 одбрани ..
За крај за атмосферата , одличен притисок од цела сала при нападите на Висла , едноставно при таков притисок нема теорија да дадеш многу голови , Висла во второ полувреме буквално изгоре во Скопскиот пекол.
На трибина кај нас бидејки беше само едниот дел достапен , немаше игла кај да падне , имаше 500 - 600 души сигурно ..
По мене атмосфера за паметење , јасно е дека нема нигде ваква публика на ракометните терени , го кажа тоа и коментаторот од EHF кој беше на трибините во Јане Сандански , секоја чест за сите што гласот го оставивме , мене 2 дена уште ме држи со оглед дека и вчера навивав на фудбал !!

Ракометот му е во малиот прст на Раул, уште малце поквалитетен ростер и пехарот стига во Скопје

Јасно е дека ќе го бараат најјаките клубови..

Јасно е и дека Вардар е меѓу тие најјаки клубови, две години веќе. Али Бундес си е Бундес јебига. Не е ова Деки Манасков па да не го сфати тоа. :D

Миркуловски има договор со Вецлар на 2 години. Коинциденција? :gjavol:

Староседелци што сте им ја препуштиле темата на чемпионс фановите :icon_lol:

Реваншот од четвртфинале го играме на гости, дали се наговестува пак пречек на Аеродром? :oleee:

Воопшто не ни лежат како тим и стил на игра. Плус во Унгарија како од шала по 6-7 гола не плескаат.

Киелце најдобра опција, а втора би одел со Кил.

Воопшто не ни лежат како тим и стил на игра. Плус во Унгарија како од шала по 6-7 гола не плескаат.

Киелце најдобра опција, а втора би одел со Кил.

Абе да сме паметни па во унгарија да им се истовариме 300 души па 2 пати да играат у гости?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom