Фан клуб - РК Вардар

Од денеска
10417474_1495295237382105_4262158792156763596_n.jpg

Абе таков сум ја, запамнувам си многу имиња у глобала. Само што јас не реагирам пошо знам дека не ти се сите овци на број.
Не е дотоа...премногу сум присутен тука бидејќи Вардар многу губи...неможе да не ме запамната скоро секоја утакмица ви гледам сеир.

Не е дотоа...премногу сум присутен тука бидејќи Вардар многу губи...неможе да не ме запамната скоро секоја утакмица ви гледам сеир.
Добро бе и јас невивам за Металург, не го сакам Вардар и мило ми е шо изгубија ама дај не замарај и не провоцирај без врска.

Што да се каже... С-Р-А-М-О-Т-А

Играа ко да е финале, а изгубија од комбинираниот тим на Металург. Толку само.

Абе јака муда, изгубиле на небитен турнир. На истиот турнир Минчовци изгубија од француски второлигаш па ништо. Ќе го јадат ко поп сарма кога ќе почне натпреварувачкиот дел.

Јас не знам како може да се воздржат нашиве да ќутат на такви провокации, замисли оној старецон Вугринец упатува јавно закани овие нашиве ќутат, абе фати скини му главата и фрли го у езеро.
Тоа па судиите уште од почеток се виде дека ќе направат гомнарии и за кого ќе свират сакав да искоментирам тука, кога не свирнаа две чисти порбивања и не досудија исклучување за еден од сељаците, ама ај викам нема смисла ваљда згрешиле почеток е а и срамота да се жалиме од судии на приајтелски турнир, ама веќе претераа кога цмиздриќ прави прекршок од пзоади и спречува контра, а овие педерите даваат две минути на Прибак за приговор, а на тоа копилето ништо.
Едно знам ќе се прелие чашата со такво оденсување нивно, можда некој ќе лежиме затвор, ама дефинтивно некој од тие сељаците ќе го јаде подебелиот крај.

Она што најмногу ме загрижува е тоа што некои грешки од минатата сезона не се корегирани иако имаа цело лето за тоа.Ќе почнам од лошото изведување на седмерците.Тимур Дибиров е играч кој што од невозможното знае да направи возможно,но истовремено е и играч кој што НЕ ЗНАЕ ДА ИЗВЕДУВА ПЕНАЛИ.Колку и да е добар како ракометар,колку и да има техника во неговите раце џабе е тоа кога не знае да шутне пенал.Денес ако добро памтам Вардар промаши дури 7 пенали,но она што е најтрагично е тоа што не ги промаши сите еден играч т.е и на другиве не им оди баш најдобро тој дел од играта.Мора тука Вардар да се поправи за 500% и да ја поправи реализациајта на пеналите затоа што во ЛШ со силни противници секој промашен пенал може да значи и елиминација.Нека ги форсираат Брумен,Карачиќ и Фичо за пенали затоа што тие се играчите кои што според мене најдобро ги изведуваат и со малку повеќе работа би требало да се подобриме во тој дел,а на Тимурчо да му се забрани да се доближи до линијата од 7м.Да не испадне дека многу го критикувам него ама на моменти стварно претерува со некои егзибицуу.Излетите од одбранта за да пресече топка и на турниров во Струга ги правеше и со тоа им остава простор на нивните крила за чиста реализација,а и во напад оние влезови од мртов агол не му се потребни кога тимот нема закана од пасивен напад.Друго што ми падна во очи е лошата одбрана.Во поголем дел од натпреварот Вардар едноставно не игра никаква одбрана.Ги гледаат противничките играчи како да се во кино сала.Наместо да играат жестоко во одбрана и да прават фаули на 9м тие ги оставаат противниците да прават чисти влезови,а на спортивната страна јадат ќотек како магариња (поготово со минчовци).Ни Свети Арпад Штербик не не спасува ако има толкави дупки во одбраната.Мора малку да се научат да тепаат зошто маф ни е работа со екипи што играат груб ракомет.

Засилувањава имаа солиден турнир со исклучок на Лацковиќ.Сепак мислам дека е сеуште рано да се коментира нивната игра затоа што за нив ова беа први натпревари во дресот на Вардар и со тек на време очекувам само подобрување во нивната игра и воигрување на највисоко ниво со играчите што и лани беа во тимот.

Никола Марковски и Јоновски напаѓаат играчи,Вугринец пцуе и се заканува на играчи и судии и нема една статија нигде за истото.Мора од Вардар уште од сега да си припремат сценарија за вакви ситуации инаку вака ќе секој натпревар ќе тече.После СЕХА финалето во Загреб каде Вујовиќ им се измоча у душа они секој натпревар прават инциденти.Еден натпревар нема да помине без инцидент исцениран од страна на Металург.

Абе после црвените повлечи ја екипата од терен едно 30 минути остави ги нив нека седат надвор на терен и нека гувеат малце ,додека во соблекувална играчите не ги напумпаш со агресивност ,како што би рекол Заев живи луѓе не јадат.А не нервозни да ги оставиш да играат, и така прават глупи грешки од брзање и неконцетрација.

Последно уредено:
Никола Марковски и Јоновски напаѓаат играчи,Вугринец пцуе и се заканува на играчи и судии и нема една статија нигде за истото.Мора од Вардар уште од сега да си припремат сценарија за вакви ситуации инаку вака ќе секој натпревар ќе тече.После СЕХА финалето во Загреб каде Вујовиќ им се измоча у душа они секој натпревар прават инциденти.Еден натпревар нема да помине без инцидент исцениран од страна на Металург.

Абе после црвените повлечи ја екипата од терен едно 30 минути остави ги нив нека седат надвор на терен и нека гувеат малце ,додека во соблекувална играчите не ги напумпаш со агресивност ,како што би рекол Заев живи луѓе не јадат.А не нервозни да ги оставиш да играат, и така прават глупи грешки од брзање и неконцетрација.
Се сложувам со твоево мислење. Дури на пријателски натпревар овие изгледаат толку селски. На лице место се уверив во тоа. Затоа за во иднина нашиве ако сакаат да ги добиваат мора по нивниот метод, притисок по судиите, кој патем беа очајни и самите незнаеа што судат на моменти. При еден наш напад кренаа рака, топката се одби во аут а нашиве од кај голман ја вратија нападнаа и постиганаа гол а кутрите судии незнаеа дека впрочем беше аут.
А тој Станич колку гнасен човек е тоа не е можно.

Ako Vardar proba so takvo scenario, odma ke se aktiviraat Mincovite mediumi. Sportmedia malce ja levelira rabotata ama bezglasna bukva se.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom