Фан клуб - РК Вардар

Само едно ќе кажем грота е на ваква игра да не си у ф4,20 после утакмица висев у сала со погледот игубен пак ни се деси Магдебург:(:(

Убава анализа на Balkan-Handball...

И секако, делот за кој говорев погоре, ама не бев сигурен дали одлуката за шут била на играчите или на тренерот. Мило ми е што сепак тренерот исто сакал да оди на „дрвење“ до крај наместо на шут. Можеби да го послушаа, сега ќе пишувавме од плоштад, а не од дома:

„IGRAMO DO KRAJA, IMAMO 50 SEKUNDI“

Reče Talant Dušebajev na čistom srpskom, ako nas uši nisu prevarile na poslednjem tajm-autu koji je zatražio Raul Gonzales. Šansa se stvorila posle 20 sekundi, lepa pozicija sa levog krila, ali je posle odbrane golmana gostiju, Nemcima ostalo još velika pola minuta da mirno grade napad…

Убава анализа на Balkan-Handball...

И секако, делот за кој говорев погоре, ама не бев сигурен дали одлуката за шут била на играчите или на тренерот. Мило ми е што сепак тренерот исто сакал да оди на „дрвење“ до крај наместо на шут. Можеби да го послушаа, сега ќе пишувавме од плоштад, а не од дома:

„IGRAMO DO KRAJA, IMAMO 50 SEKUNDI“

Reče Talant Dušebajev na čistom srpskom, ako nas uši nisu prevarile na poslednjem tajm-autu koji je zatražio Raul Gonzales. Šansa se stvorila posle 20 sekundi, lepa pozicija sa levog krila, ali je posle odbrane golmana gostiju, Nemcima ostalo još velika pola minuta da mirno grade napad…
И сега прашање е дали они свесно ни оставија малку простор на крили,колку да не навлечат на шут.Затоа што и они знаеа дека ние ќе ја држимо до крај.Ако е ова тогаш убаво не насамарија.

Чувството кога играчите поведени со нашата песна постигнуваа голови, и кога противниците неможеа да се концентрират заради нашите свирежи и кога за секој даден гол ерупција се создава и за секоја одбрана на Страхиња и Диви се радувавме како да освоивме ЛШ. Ете тоа е за жал, Македонска несреќа е судиите се да направат за да не влеземе, друг да кривам во моментот ниту сакам ниту имам право. Играчите сите одиграа со срце, буквално срце оставија на терен, штета за последниот напад во првиот натпревар кога можевме да сме на -1 и за претпоследниот напад денеска кој ако го дадовме се ќе беше решено... Штета и за прекрасните +4 што ги имавме на неколку минути до крај, и за балоните што останаа непуштени и за 7000 навивачи што заслужија да се израдуваат како никогаш до сега.

На трибина беше лудило. Како што предвидов пак имаше марсовци, и пак имаше луѓе што влагаа со фалшови или со искинати карти. Добра работа беше ова со звучников и микрофонов, на нашиот Вардар цела сала му беше потребна, подршка од цела сала, која и ја доби. Имаше и тепачка, пак меѓу себе се тепаа, и денес за жал... Како и да е да не очајуваме, докажавме дека можеме да играме и да се носиме( т.е. да ги носиме) многу моќни Европски екипи. Падна Хамбург, падна и Фленсбург. Следна година одиме посилни, со нови засилувања и со поголемо искуство кон фајнл фор ;) Имавме суфицит на лудило, а дефицит на кислород :D

10289934_455325834569870_2347860496013044283_n.jpg

Ова беше трагедија невидена до сеа. Поголема Од Ромео и Џулиета, од Македонска крвава свадба.
Истата трагедија се има случено во Битола во КПК денешна Лига на шампиони Пелистер лемго таму загубивме со 2 разлика а тука тепавме со 2 само со подобра гол разлика во гости лемго ојде понатаму. Како денес се сеќавам +3 имавме и 8 секунди до крај и со брз центар крилото на лемго огно да го изгори ни даде гол , и Пелистер не успеа да се пласира во финалето во тогашниот најак клубски куп во европа

Uuuuuf boli, premnogu boli ova. Se plasev od nivnata odbrana i prvo poluvreme se ispostavi deka sum bil u pravo... No... vtoro poluvreme sto se desi? Znaev i veruvav deka ke se sluci cudo da gi stigneme onie minus dva, pa i povedovme +4 imavme dva napada za +5 i nisto nekese i nekese. Krajot prikazna za sebe, bez naocari ne gleam ubavo nemozam da zboram za sudiite ali predposledniot napad morase da se ide do kraj brz razlika na pasiven da se sutne no se izbrza i tolku bese se znaese so ke se sledi.

Ubava sansa imavme no ete toa e, neame sreka vo vakvi mecevi ista slika kako so Magdeburg toa e toa, zdravje naredna godina ke naplatime duplo

Eden e Vardar!!! Fala ti za se moj Vardaree(y)

Боли многу у пм. Не можам да опишам колку сум разочаран.
Како и да е, секоја чест за играта на играчите. Работа која мора да ја направите пред да умрете е да присуствувате на натпревар на РкВардар во сала. :)

2 минути исклучувањето беше клучно за крајот.Навистина разочарувачки,голем дел од публиката посебно горните редови уште 10-15 минути одкако заврши не си идеа никој не ни сакаше да си иде

Подобро да изгубевме 10 разлика, отколку вака :confused:
На трибина лудница, буквално немаше место да се мрдне, на простор за 1 човек имаше во просек по 2-3ца :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom