Фан клуб - РК Вардар

Ми се скрши срцето, не за мене или за било кого друг, туку за момците.
Кога ги видов толку разочарани, со главите надоле, онака баш почувствував како ми се крши срцето.
Прекрасни момци, прекрасни! Срце големо ко планина, атмосфера пеколна, се тресеше Борис.
Мислам дека овакви лоши 2 минути никогаш не сум имала.
Нема ни да ја коментирам играта, ниту да зборам за играчите, нема ни потреба, а и емотивно сум премногу истрошена и празна.
Само ќе кажам дека сум горда на овие момци, златни момци, прекрасни суштества од секој можен аспект!
Наместо главата надолу во паркет, истата треба секогаш да им е гордо подигната нагоре!

Таман се смирив малце од инфарткниов меч и сеа ете го од негде Коњаникот Сабја ти ги враќа моментите од цела утакмица :D

Вардар е ракометен клуб што годинава тотално ме изненади со својата игра и борбеност да се постигне нешто повеќе и да се биде со најдобрите во Европа. Тоа го докажаа со самото тоа што играат во Лигата на шампионите но и со победи над многу постари, појаки и побогати клубови од Европа. Она што денеска Вардар го приреди јас од кога паметам за себе не се случило во Европскиот ракомет. Од 5 разлика во првото полувреме успеаа во второто полувреме да ја стигнат разликата и да ја надминат, па дури имаа и божја шанса да постигнат уште еден поен и покрај се да влезат во Ф4, но ете среќата не ги следеше ниту нив ниту нас како Македонци и навивачи на Вардар. Според мене, најголемата вина за овој пораз го имаат судиите кои и на претходниот натпревар беа повеќе на страната на Фленсбург отколку на Вардар. Мака ми е за момците бидејќи во второто полувреме покажаа се што знаат и умеат и докажаа дека може да се носат со посилни противници и покрај се, но го оставија срцето на теренор и ако ништо друго треба да се гордееме со нив за она што го направија и што го оставија срцето на терен за да ја направат Македонија горда на нив. Очекувам догодина со нови сили и појака мотивација да стигнат до повеќе и поголеми успеси.

Ааа боли, многу, многу боли, ама колку боли толку сум и горд на играчиве! Секој тим би посакал вакви навивачи, но и секој навивач би посакал ваков тим! Одлична сезона во Лигата на шампионите, јасно е дека градиме супер тим, јасно е дека нашето допрва доаѓа, момците гинеа сезонава за црвено-црниот дрес, играа со срце играа за нас...Јас мислам дека само @Коњаникот Сабја веруваше дека можеме да се вратиме во второ полувреме, далеку од песимист беше денес...:) Направивме чудо, штета што не направивме чудо за славје до сабајле...Во сала лудило, цела сала на нозе навиваше за Вардар, непроценливо чувство, на трибина се мрднаа луѓево вклучувајчи ме и мене, кој се тресе, кој легнал на земја, кој гледа преку стакло надвор...Тие минути кога имавме водство за пласман во Ф4 не се опишува со зборови...На крајот како цел свет да ни се сруши, цела екипа од Кајгана плачевме :place: ама заеби и Ф4 и титули, докажавме уште еднаш дека сме клуб со срце и душа, дека Вардар е поголем од сите, Вардар тоа сме ние! Пеевме за Вардар уште едно "полувреме" играчите уште еднаш се појавија :cuc: ежење до максимум, приврзаноста што ја имаме со играчите е подобра и од титула! Фала ти Вардаре, фала ви момци за се што направивте во оваа сезона каде што се вративме после паузата, што го претставивте нашиот Вардар на најдобар начин, фала ви за секоја победа и радост, сега сакаме одбрана на титулата во домашното првенство и да доминирмае наредниве години!

ВО СРЦЕВО ЕДИНСТВЕН СИ ТИ, НЕМА СИЛА ШТО ЌЕ НЕ РАЗДЕЛИ, ТИ ЉУБОВ СИ НЕПРОЦЕНЛИВА ЗА ТЕБЕ ВАРДАРЕ ДО СМРТ ЌЕ НАВИВАМ!

Неам сила да пишувам нишо ама ќе пишам затоа што момците денес изгинаа и ни приредија фантастично второ полувреме каде скоро цела сала ги стоеше тие пеколни минути каде што Вардар беше на работ до пишување на историја! ЕДНА НАША УБАВА ИСТОРИЈА!

Шансата е прокоцката и колку и да звучи смешно според мене кривицата е кај судиите и критериумите што ги наметнаа над швабиве и им дозволуваа да прават што сакаат. СРАМОТА БЕШЕ!

Фала за лудилото денес до ракометарите и до Комити па се надевам на ФФ во блиска иднина или пак уште во наредната сезона!

#СоСрцеЗаВардар

Ауу колку лошо чувство сеуште у пм, пече гадно...

п.с. Озбилно коментаторон Момировски на 2 минути пред крај повторно кобел како утакмицата веќе е добиена за Вардар ?

п.с. Озбилно коментаторон Момировски на 2 минути пред крај повторно кобел како утакмицата веќе е добиена за Вардар ?
Абе ви реков дека овој јадел гомна? :mad: Дека заради него ја изгубивме утакмицава, се да му ебам Момировско :mad:

Пробав во претходниот пост нешто да ремизирам али неможам. Дефинитивно ќе ми треба некој ден малце да се средам после ова па да напишам нешто за тоа што се случи денес. Мене премногу тешко ми падна, и ќе треба некој ден да го прифатам и да анализирам што се случило, оти сеа неможам ни да мислам на утакмицата. Само ќе кажам дека вакво навивање и бодрење од цела сала на нозе од 40та минута не е запамтено и видено кај нас до сега.

Не знам дали го приметивте копилето судиско у прво полувреме кога аплаудираше кога скандиравме ЕХФ МАФИЈА... сестрата да му ја изнаебам фашистичка!!!

Не знам више дали да глеам ракомет, поглуп спорт нема, правила си измислуваат судиите тоа ехф фашистите си праат што сакаат, нека си играат сами ебате.

Шта речи...
Се уште сум во шок, како уште да сум во сала грицкајќи ги ноктите во последни 5 минути.. Човече, каква борба на Вардарци, каква трансформација од прво во второ полувреме. Иако Ф4 беше силно посакуван, мене дечкиве не ме разочараа. Покажаа борбеност, жар, играа со срце за Вардар. Иако ми се скрши срцето и си пролеав солзи кога ги видов тотално разочарани како лежат на терен, мислам дека уште еднаш им докажавме дека, без разлика каков е исходот од утакмицата, навивачите на Вардар секогаш ќе бидат тука и ќе им пеат и ќе ги бодрат. Одличен тим е склопен, верувам дека наредна сезона уште повеќе ќе заблеска.
За играта се' е сума сумарум кажано, се очекува Коњаникот да даде завршна и детална анализа во негов стил :).

Само напред Вардаре!

Врањеш: Ова што го имате овде – го нема никаде!
-„Вие овде имате неверојатна публика, македонскиот ракомет има перспектива да оди уште повисоко, можете да бидете горди“,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom