Фан клуб - РК Вардар

Честитки дечки, заслужена и голема победа денеска, и доказ дека, воопшто не касниме многу со светскиот ракомет (во клупски натпреварувања секако).

Секогаш е така кога фали клучен играч, играта се растеретува, и други играчи ги земаат тие шутеви, нападот е поразновиден (алудирам на отсуството на Дибиров). Нападот перфектен, иако Вардар нема некој изразит бек-шутер, ама со подвижните Карачиќ, Прибак и Душебаев (кој е единствен изразит шутер од овие 3јца, да си кажам пред да ме нападните :D) ја размрдаа одбраната на Хамбург. Диви како Диви, ако му тргни може се и сешто да фати.

Честит пласман денеска одличен спортски ден (барем за мене- Ливерпул, Металург, Вардар), и чувствувам гордост што ќе гледам 2 Македонски претставника на завршница на вакво натпреварување.

10155821_10152429169365348_2068018437_n.jpg

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Добро, што е тешко да се покаже лична карта?
Не е тешко да се покаже, тешко е да му ја дадеш на некој за да ги запише податоците од неа.
Плус тешко е што има и дечки под 18 години што немаат лична карта...
И најтешко е што законот се применува само врз Комити, и никој друг.
Највеќе боли тоа што управата на клубот за кој живеме те дупи у здрав мозок.

Да почнам со лошите вести :)
Имаше состанок со управа пред некое време, не само што не се решени работите, туку пробуваат одново да си наметнат свои луѓе од Комити со кои ќе си преговараат, а кои се блиски на владеачката партија.
Истотака веќе 4-ти меч на фудбал ни е забранет влез, т.е. се бараат лични карти. Повеќе не е рабоатата за мечеви од висок ризик, туку за било какви мечеви, како што беше и денешниот Вардар-Напредок :)

Пишав сабајле дека ќе победиме :D
Кога го проследив тренингот во средата, стварно ги променив песимистичките дотогашни гледишта, пошто се гледаше некоја хемија во тимот. Многу добар тренинг имаа, баш се испробуваше онаа акцијата кога Карачиќ се извлече сам (скоро на крило) и откако даде гол покажуваше кон Гонзалес.
Мите Стоилов, Куковски, Козлина и Абутовиќ ја имитираа одбраната на Хамбург, и постојано се испробуваа некои акции, па затоа денес едноставно ги направивме швајцарско сирење во одбраната.
Особено клучна карика е и Дејвис, откако дојде он имаме големо подобрување, и Гонзалес е бајаги растеретен на тренинзи, откако го има и Дејвис како помошник. Типот е цар!:icon_mrgr:
Ако ни беше Растврцев во составот за да не дозволиме влезови на пикер, кај ќе ни беше крајот :icon_mrgr:
Реков дека без Дибиров играме подобра во одбрана и сосема е непотрбно неговото излегување во одбраната, премногу место остава, нешто што денес го немаше.
Марковиќ изигра добар меч иако нормално во нападот немаше ист придонес како и Дибиров.
Сите беа перфекција.
Не можам да не тргнам од играчот на натпреварот - ДИВИ!
Браво мајсторе, денес изигра перфектна утакмица :drk:
Едноставно знаев дека ќе го фати последниот пенал. Му викам на татко ми гледај сега и АЈДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ :icon_mrgr:
Во напад ги растртевме, и уште еднаш се покажува дека ако им оди шутот на бековите, им нема спас на противниците.
Фичо со маестрален меч, два гола од крило од мртви агли, 6/6 од поле :cuc:
Карачиќ истотака одличен, светскиот бек во најава, само да добива полно време, да не се донесат некои старци па да закржлави. Добро ги изведуваше и пеналите, ептен уткава на крајот малце му ја расипа статистиката. Истотака имаше и еден одличен пробив во кој за жал биеше до стативата.
Хамбург беа Швајцарско сирење во одбрана, или Раул ја имаше премногу добро поставено играта во напад.
Тимов беше како создаден за пробивите на Прибак и Карачиќ. Прибак ѕвер, со одлични пробиви и асистенции во прави моменти. Човек на одлука, не за џабе ми е омилен ракометар :D
И Брумен без грешен, стварно одлична партија.
Душебаев :cuc:
Се знаеше дека он мора да распали. Мило ми е што после очајната форма во која се врати по повредата, се врати на правата патека и го реши двобојот.
Кој оргазам го доживеав после неговиот гол, ауууууууу :D
И татко ми се распеа АЈДЕ АЈДЕ АЈДЕ ВАРДАРЕЕЕЕЕ, откако претходно испушти цела кутија цигари :pos:
Чипурин is fucking THIS IS SPARTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:D

http://www.youtube.com/watch?v=-qR0Uke2XNI

Vardar, storia di un grande amore
Rosso che abbraccia il nero
Coro che si alza davvero, per te

KONECNO I MIE DA SE IZRADVAME NA POBEDA NA MAKEDONSKI UCESNIK VO LIGATA NA SAMPIONITE NEKA DOJDAT PSG BARCA KOJ SAKA NIKO NEMOZE DA GO POBEDI VARDAR OD GOSPOT DAREN KLUP MAKEDONIJA VO SRCATA, MIE TUKA VO AUSTREJLIJA GO SLEDEVME NATPREVAROT NA SKUPE I NAVIVAME OD SESRCE, MAKEDONIJA NA MAKEDONCITE POZZZZ OK

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom