Фан клуб - РК Вардар

Кога би ги споредувал со Вардар :
На гол голманите се на исто ниво,а Ивиќ има тек 21 години и потенцијал да расте...денеска Ивиќ имаше добра партија.
На десно крило Хорват е баш права класа играч.....да не му е играта во одбрана Брумен нема да е ништо посебно како играч.Тука е Загреб во предност.Хорват е многу брз играч и страшен реализатор.
Мандалиниќ е напаѓачки подобар од било кој бек на Вардар.Степанчиќ е друг тип на играч од Душебаев,но генерално гледано во моментов е нешто пред него (што не значи дека ќе е така и во иднина) и игра во двата правци.
На лево крило се послаби дефинитивно,но ако некој има потенцијал да биде нов Дибиров тоа е Михиќ.
На пикер е Вардар осетно појак,но и онака во Загреб пикерот е тука само да отвори простор за двата бомбардери.
И на среден бек е Вардар појак и тоа доста појак.Кога би ги споредувал првите постави имаш 3 места каде што е Вардар подобар, 3 Загреб и 1 израмнета.

Dobra sporedba, ama ako se proshiri na celiot tim koj broi 16 igrachi rezultatot kje bide ubedliv vo korist na Vardar. A toa pravi ralzika. I toa golema.

Inaku so site sporedbi se soglasuvam osven so Stepancic -Dujshebaev. Ako e za igra napred nazad, Dujshebaev igra mnogu dobra , t.e. dobra (za negovi godini mnogu dobra) odbrana, iako tuka ne sme go videle vo takvo izdanie. Vo Logronjo igrashe nekogash isturen napred vo 5-1 (neshto shto sega go igra Dibirov), nekogash na krilo (kaj shto pak igra Brumen). Stilot na igra im e sosema ralzichen i neumesno e bash da se sporeduvaat, iako na profilot na pozicijata Stepancic se chini podobro odgovara.

Kje bide golema broba za drugite dve mesta vo grupata na Zagreb. Petrsburg se sekako off the road, ama megju Zaporozhje, Zagreb i Celje kje gledame mnogu dobri dueli. Zaporozhje imashe golem bod od RNL, koj go zagubi od Celje doma. KJe treba Zagreb da se vnimava na niv, ako saka plasman dalje. Lani glavno ispadnaa zaradi porazot od gore dole istiot tim so istiot trener. Dodusha ushte prethodno so Szeged ja zeznaa, ama porazot od dinamo beshe kapak. KJe bide interesna ovaa grupa, iako po kvalitet e pod nashata i pod B.

A da Mihich e mnogu dobro krilo so ogromen potencijal, no mislam deka od cela generacija Shebetich e najperspektiven. Kje mu treba vreme da se vrati, posle povredata, no veruvam deka kje igraa se podobro i podobro do krajot na sezonava. Mozhno e i da mu go zeme mestoto na Stepancic . Ima odlichen skok shut so zadrshka, dobri predispozicii, podobro brani...se na mesto...

Слабо изигравме денес у пм. Ама и тимов некако.. не личеше на ништо. Кога во една акција бевме поставени со Карачиќ на лев бек, Брумен на среден бек и Фичо на десен бек беше јасно колку сме очајни денеска.

Џамбо солиден, непотребно беше уфрлен во игра Малумбрес. Пикерите далеку од нивното ниво кое го покажуваа до сега. Прибак и Карачиќ просечни. Фичо и Тимур, абе што напраивте?? 2/8 и 11/18. Да, Дибиров е играч каков што не сме имале до сега, ама факт е дека си зема преголема слобода. Очигледно дека никој не смее да му писне. Лука Раковиќ одличен!

Се надевам дека повредава нема да го одалечи Алекс долго од терените.

Многу лоша одбрана игравме. Ако Абутовиќ не е повреден, не знам зошто не беше во Загреб. Памтам на минатиот дуел со Загреб во Кале - Степанчиќ не мрдна, Илија го стаи во џеб, дечково не можеше шут да упати.

Тоа и јас пишав, не може Столе да оди на него :) го отепа 7 гола во прво даде само.
Загреб да е малце финансиски повеќе стабилен има голем потенцијал во вие дечки, добри таленти имаат Мандалинич и Стјепанчич газат само да не ги лапнат големите екипи уште одма..Ивич добар голман иако приби некој голови невозможни од Дибиров.

^ Цццц неинформирани. Против Борац нема да игра, со Ловќен игравме пред ова коло -.-

Јас овдека искрено не ни гледам некаква желба да се донесе нов тренер.

-Прво беше одма после ПСЖ ќе има нов тренер
-Па ај Доне ќе биде привремен тренер
-Па ај Самсоненко ќе се врти околу клупа
-И на крај Самсоненко е во моментов главен тренер додека Доне си седи на клупа.

Единственото решение кое го гледам е Доне да му каже на Самсоненко или да носи тренер или да го стави него за тренер или ќе го напушти клубот он.Можеби тогаш би му дошло од гз во глава али и тоа е тешко малце.Вака се движи Вардар во многу лоша насока.

А колку подолго е ваква ситуацијата толку потешко ќе биде да се најде тренер.Чисто се сомневам и дека Дисинџер ќе дојде во Вардар во ваква ситуација.

Непрофесионално и неозбилно е ова што се случува. Претендираме да бидеме некаков фактор во ракометна Европа.
Нека берат памет.

I sakav use ova da dodadam. Sekoja mu cest na Dibirov klasa e, ama ke mora da se simne od oblaci i da g iskljuci filmot deka e NBA igrac. Da klasa e, ama za da bides use pogolema klasa mora da prcocenis coece koga vlagas na shut a koga ne. Ako sakas da mu pomognes na svojot tim. Ti mozes da dades u 10 atraktivni gola dzabe se, ako mi vlagas od mrtov agol koga mi treba pobeda ili bod. I neka igra na negova pozicija, zaso od pocetok na sezona si gi ima tie idenja na centralen pa probue da naprai nekoj pas do piker i najcesto vo takvi slucai ni gi secat i ide kontra. Koa ne te biva za takva igra sedi si na krilo i kraj. Inace utakmicava ne e nikakvo merilo, realno Aleks samo da ostanese ke pobedevme. Nema veza najvazno e da go imame za natprevarive so Met. Za ova so Samsonenko kako trener nemam komentar. Bruka nevidena.

Moze nekoj da mi kaze dali ima nekakva moznost da se kupi dres od vardar no isto kako onie sto gi nosat? fala odnapred

До пред неколку дена бев со став Доне да остане за тренер до крај. Сега сакам што е можно побрзо да се донесе тренер. Самсоненко нека си го лади во ложа со црнките од од ЖРК, вака работава не ја бива. Се маскира тоа со добри резултати али ваков концепт по мене ич не е добар.

П.С.

Вардар пионери - Металург пионери 20:7

Ич не ми чуе дали играле со помлади или постари деца. Испеглани си беа фино и поштено. А па тие „јаките постарите“ гледам колку се јаки, од Овче Поле им ја лапаат павлаката со 10 гола разлика. :tapp:

Академијата на Металург заедно со Iphone 4s се двете најиспувани и пренадувани работи во последниве неколку години.

До пред неколку дена бев со став Доне да остане за тренер до крај. Сега сакам што е можно побрзо да се донесе тренер. Самсоненко нека си го лади во ложа со црнките од од ЖРК, вака работава не ја бива. Се маскира тоа со добри резултати али ваков концепт по мене ич не е добар.

П.С.

Вардар пионери - Металург пионери 20:7

Ич не ми чуе дали играле со помлади или постари деца. Испеглани си беа фино и поштено. А па тие „јаките постарите“ гледам колку се јаки, од Овче Поле им ја лапаат павлаката со 10 гола разлика. :tapp:

Академијата на Металург заедно со Iphone 4s се двете најиспувани и пренадувани работи во последниве неколку години.

И јас бев до скоро со истиот став и не ми пречеше мешањето на Самс, ама ова веќе не е мешање, туку целосна контрола.. Генијалната стратегија „сега одиме 5 минути споро, па после одиме 5 минути брзо“... :facepalm: ми звучеше како обраќање на свадбарски бенд пред да почне со ората.
А за играта на пионерите, да додадеме и дека во прво полувреме децата од Металург дале цели 3 гола :pos:.. инаку цело време не трујат со муабетот за нивната неверојатна академија координирана лично од доктор Лино :P.

Де бе дечки....помали биле како прво,како второ 3 гола во едно полувреме кои се играат по 10-15 минути и не е така чудно за деца од 12-14 години.
Како трето работата на Металург се гледа покасно.Вака така собираат деца од Велес,Струга и други градови, им играат од 16-16 години во Металург Јуниор,а веќе им добиваат шанса и во првата екипа.
Кај и да е ќе избацат бар 3-4 играчи за прва постава во наредните неколку години.

Ние што правиме е прашањето ? Еден,ама баш еден нема добиено никаква шанса да заигра за Вардар од школата. За ниту еден не сме ни чуле,а се демек слушаме како го пеглаат редовно Металург. Кај се тие деца да играат,ако ништо друго бар во некоја втора екипа редовно сениорски ракомет ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom