Фан клуб - РК Вардар

Стоилов зошто му е модро окото?

Кафанска туча :icon_mrgr: Се зезам....

Делуваме многу лошо како екипа, воопшто не ми се свиѓа што Дибиров има преголема слобода. Секоја чест играчиште е али на моменти претерува. Прво полувреме не избушија по страната кај што бранеа Столе и Филип. Второ пак од спротивната страна. Нејасно ми е зашто го извади Страхиња, оној Малумбрес е месечар невиден.... Цело второ го игравме како без десен бек. Брумен служеше само за додавање до централниот бек ( иако имаше 2 добри топки до Раковиќ ). Раковиќ :cuc: Карачиќ после Барселона е непрепознатлив. Прибак онака, Филипчо..... Ќе одигра неколку напади добро, па ќе усере 10 пак неколку добри па ќе усере.... Очајно ни треба лев бек. Чипурин солиден, незнам зашто Тоскиќ не доби шанса у напад.
И најважно, нека прекине Сергеј да си игра курот нека донесе тренер, или нека го остави Доне да работи !

зошто само Дибиров и Брумен мора секоја утакмица цела да ја играат, па извади ги малце комбинирај не се машини луѓево.
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 18:57 ---

30:28 за Загреб

Душебаев изгледа се повреди па да не ризикуваат уште толку Брумен играше на десен бек, а Раковиќ влезе на десно крило.
Каква крпеница од тим имавме денес цццц...Голманиве повторно слабо, Џамбо ќе фати неколку топки и толку.Го стави Малумбрес овој една одбрана немаше :facepalm:
Искинав живци со Тоскиќ во одбрана.Толку ли бе Доне неможе да види дека треба да стави малце побрз ракометар да го чува Степанчиќ а не овој тромавиов :facepalm:
Можевме да стигнеме до бод, судиите ни овозможија со исклучувањето ама Карачиќ ја усра на крај пак со тие негови пробивања.
Денес и Терзиќ влезе во игра постигна еден гол ама некако слабо се разбира со екипата ќе му треба време да се ухода.
Добро е барем видовме по некој цепелин и договорена акција.Самсоненко научил и македонски цепа нема гајле, легенда е човеков :pos:
Ајде ништо страшно дома овие ги плескаме со повеќе од 3 гола.Наредна играме дома со Борац М:тел

Кафанска туча :icon_mrgr: Се зезам....

Делуваме многу лошо како екипа, воопшто не ми се свиѓа што Дибиров има преголема слобода. Секоја чест играчиште е али на моменти претерува. Прво полувреме не избушија по страната кај што бранеа Столе и Филип. Второ пак од спротивната страна. Нејасно ми е зашто го извади Страхиња, оној Малумбрес е месечар невиден.... Цело второ го игравме како без десен бек. Брумен служеше само за додавање до централниот бек ( иако имаше 2 добри топки до Раковиќ ). Раковиќ :cuc: Карачиќ после Барселона е непрепознатлив. Прибак онака, Филипчо..... Ќе одигра неколку напади добро, па ќе усере 10 пак неколку добри па ќе усере.... Очајно ни треба лев бек. Чипурин солиден, незнам зашто Тоскиќ не доби шанса у напад.
И најважно, нека прекине Сергеј да си игра курот нека донесе тренер, или нека го остави Доне да работи !

Добар беше Карачич изигра добро заедно со Дибиров и Душебаев беа солидни, одбраната беше преслаба какви голови примаа ептен лесно.
Да имаа некој тренер мислам ќе ја победеа оваа утакмица, Душебаев лоша повреда ако е нешто сериозно доста лошо за Вардар.

Da se nadevame deka nishto seriozno ne e so Dujshebaev, bidejkji na mechevite vo LS kje bide mnoogu losho. Terzich mozhe slobodno da im go vratime na HSV, a vo znak na srdechna blagodarnost ne e losho da im go pratime i Filip Lazarov. Barem kje znaeme i relano kolku levi beka imame. Ne znam shto planira Obrvan za januari, ama jas rado bi go zemal maliot od Metalurg namesto nego. Ako nishto drugo barem se slusha "tup" koga kje ja otera pozadi gol.Filip vekje ne se tolerira.

Inaku, shteta za utakmicata. Ochigledno fokusot e na neshto drugo, pa sega mozhe i so zeleni utakmici vo koi edino se igra neshto od tipot " pet miuti sporo", pa "brzo" da se pomine vo SEHA. Ovaa utakmica mislam deka so pola sili i poseriozen pristap vo odbrana trebashe da ja dobieme.

Ali ne mislam da se nerviram povekje. Ne mislam da gi gledam povekje ovie SEHA mechevi. Ochigledno tuka zamislata e "da se trenira", a na toa ne bi si go troshel vremeto. KJe se koncentriram kako navivach na "seriozni" mechevi. Edinstveno e shteta shto na vakvi smejurii od utakmici mozhe nekoj da se povredi, kako denes. Ama da se nadevame deka ne e nishto strashano.

Da se nadevame deka nishto seriozno ne e so Dujshebaev, bidejkji na mechevite vo LS kje bide mnoogu losho. Terzich mozhe slobodno da im go vratime na HSV, a vo znak na srdechna blagodarnost ne e losho da im go pratime i Filip Lazarov. Barem kje znaeme i relano kolku levi beka imame. Ne znam shto planira Obrvan za januari, ama jas rado bi go zemal maliot od Metalurg namesto nego. Ako nishto drugo barem se slusha "tup" koga kje ja otera pozadi gol.Filip vekje ne se tolerira.

Inaku, shteta za utakmicata. Ochigledno fokusot e na neshto drugo, pa sega mozhe i so zeleni utakmici vo koi edino se igra neshto od tipot " pet miuti sporo", pa "brzo" da se pomine vo SEHA. Ovaa utakmica mislam deka so pola sili i poseriozen pristap vo odbrana trebashe da ja dobieme.

Ali ne mislam da se nerviram povekje. Ne mislam da gi gledam povekje ovie SEHA mechevi. Ochigledno tuka zamislata e "da se trenira", a na toa ne bi si go troshel vremeto. KJe se koncentriram kako navivach na "seriozni" mechevi. Edinstveno e shteta shto na vakvi smejurii od utakmici mozhe nekoj da se povredi, kako denes. Ama da se nadevame deka ne e nishto strashano.

Де бе....у Загреб од маало екипа игра ебате беља.... :confused:

Bez vrska nekako so znam taka pomina utakmicava. Mi izgledaa deka ne igraat so puna snaga i malce neseriozno. Ne e tolku strasno ali trebase da se pobedi za samodoverba ali jbg ne izigraa kako sto treba

Карачиќ лош....не му одговараше оваква игра.

Душебаев дур не се сјеба одличен.

За Лазаров не знам што да мислам.Заеба 4-5 ситуации,али затоа и пола голови он ги намести....да ми ебеш се ако овој не е убедливо најбољи разигрувач у цела лига.

Дибиров е ѕвека знаеме тоа,али брате колку тој солира....да беше бек немаше топка да подаде. Кога Ивиќ му скина 2 по ред намерно уште 2 пати од инат му влезе на шут.

Пикерите тапа....во напад и не беа лоши,во одбрана имаа доста жути минути.

Милиќ одличен за џабе го ставија тој циркузантот тие 5-10 минути.

Прилично неорганизирана игра,иако се гледаат доста воиграни акции.
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 19:47 ---
taman rabota, da mu trebaat pola sili da tepa od maalo ekipa...

Па така де....они аматери се,па ќе ги победиш тек така.
Вардар ги остави да се разработат Мандалиниќ и Степанчиќ....и онака е речиси невозможно да се одбранат од тие двајца,ама можат до некаде и да се лимитираат.
Вардар не успеа во тоа,одбраната цело време испомешана беше, овие убаво правеа простор за нив двајца и тоа е тоа.

Башка и Ивиќ тука малце подзатвори ролетна на моменти и ете тесна утакмица.

Па така де....они аматери се,па ќе ги победиш тек така.
Вардар ги остави да се разработат Мандалиниќ и Степанчиќ....и онака е речиси невозможно да се одбранат од тие двајца,ама можат до некаде и да се лимитираат.
Вардар не успеа во тоа,одбраната цело време испомешана беше, овие убаво правеа простор за нив двајца и тоа е тоа.

Башка и Ивиќ тука малце подзатвори ролетна на моменти и ете тесна утакмица.

Sepak, bez ralzika shto od ovie bekovski velichni e nevozmoshno i onaka Vardar da se odbrani, mojot vpechatok e spored prikazhanoto vo LS deka so polovina od taa odbrana, Vardar trebashe da pobedi. Vardar ne e Veszprem da tepa vo Zagreb 17 ili 20 razlika kolku i da beshe, no sepak kako fizichki posuperiorni moravme da odigrame poagresivno i da pobedime. Najverojatno kako shto rekov pristapot e mnogu poinakov vo SEHA pa nervozava se trudam lesno da mi pomine so pomislata deka i na niv im e seedno...

Sepak, bez ralzika shto od ovie bekovski velichni e nevozmoshno i onaka Vardar da se odbrani, mojot vpechatok e spored prikazhanoto vo LS deka so polovina od taa odbrana, Vardar trebashe da pobedi. Vardar ne e Veszprem da tepa vo Zagreb 17 ili 20 razlika kolku i da beshe, no sepak kako fizichki posuperiorni moravme da odigrame poagresivno i da pobedime. Najverojatno kako shto rekov pristapot e mnogu poinakov vo SEHA pa nervozava se trudam lesno da mi pomine so pomislata deka i na niv im e seedno...

10 разлика,а Алиловиќ имаше 50% одбрани....скоро сите зицери и седмерци им ги собра. 17 разлика Запорожје ги растурија.
А верувај Веспрем е со Барса според мене прв кандидат за Ф4.

Сепак не е ова некоја екипа која тек така ќе се победи.2 пати Берлин го држеа за јајца, со Барса 15 минути до крај и 3 разлика водеа,а оваа сезона се едно 10-20% појаки од лани.....
А и секако дека не е исто да играш СЕХА лига со Згреб и ЛШ пред 7000 души со Барса и ПСЖ,ама дека си го ладеле и дека со пола сила и сериозен престап ќе тепале без проблеми мало сутра.

10 разлика,а Алиловиќ имаше 50% одбрани....скоро сите зицери и седмерци им ги собра. 17 разлика Запорожје ги растурија.
А верувај Веспрем е со Барса според мене прв кандидат за Ф4.

Сепак не е ова некоја екипа која тек така ќе се победи.2 пати Берлин го држеа за јајца, со Барса 15 минути до крај и 3 разлика водеа,а оваа сезона се едно 10-20% појаки од лани.....
А и секако дека не е исто да играш СЕХА лига со Згреб и ЛШ пред 7000 души со Барса и ПСЖ,ама дека си го ладеле и дека со пола сила и сериозен престап ќе тепале без проблеми мало сутра.

Da da taka beshe 11 ralzika izgubija doma a zaporozhje 17 vo gosti zagubi. Zagreb ima generalno mlada ekipa, koja sekako e dobra, no mislam deka vo momentov e poslaba od ovoj Vardar, barem individualno na rechisi site pozicii. kako tim se dobro sredeni povekje igraat zaedno i toa im e nekakva prednost iako na krajot presudija individualnite kvaliteti na nivnite najdobri igrachi koi bea ochajno chuvani ili koi ne bea chuvani.

Prterav koga kazhav "so pola sila" no sepak mislam deka ne trebashe da bide problem ova da se dobie. Zagreb bez razlika na ova shto go kazha so Barca i Fuchse, e nesporedlivo poslab so ona shto beshe pred 3-4 godini. Toa shto duri i ja tepaa barca vo palau blaugrana, sekako ne e argument deka ovaa generacija e podobra na primer od onaa vo 90 tite koja za zhal nikogash ne uspea da ja pobedi Barcelona a se iznaigraa finalinja. Imeto e edno, no relnosta e druga. A taa veli deka najverojatno i kje ispadnat ushte vo grupa vo LS i toa vo prilichno labava. Taka da timot na Zagreb ima potencijal (i toa ogromen), no vo momentov mislam deka e mnogu poslab od Vardar, shto i ochekuvam da se vidi na mechot vo Skopje.

Za Veszprem, inaku se slozhuvam. Mislam deka ako ne se sretnat prethodno finaleto ovaa godina bi bilo Barcelona- Veszprem.

ај бе што толку се замарате со лигава...
коа ке биде завршницата ке биде сосема друга игра :)

Слабо изигравме денес у пм. Ама и тимов некако.. не личеше на ништо. Кога во една акција бевме поставени со Карачиќ на лев бек, Брумен на среден бек и Фичо на десен бек беше јасно колку сме очајни денеска.

Џамбо солиден, непотребно беше уфрлен во игра Малумбрес. Пикерите далеку од нивното ниво кое го покажуваа до сега. Прибак и Карачиќ просечни. Фичо и Тимур, абе што напраивте?? 2/8 и 11/18. Да, Дибиров е играч каков што не сме имале до сега, ама факт е дека си зема преголема слобода. Очигледно дека никој не смее да му писне. Лука Раковиќ одличен!

Се надевам дека повредава нема да го одалечи Алекс долго од терените.

Многу лоша одбрана игравме. Ако Абутовиќ не е повреден, не знам зошто не беше во Загреб. Памтам на минатиот дуел со Загреб во Кале - Степанчиќ не мрдна, Илија го стаи во џеб, дечково не можеше шут да упати.

So ogled na toa deka igravme bez bekovi, ova e i super rezultat. Samo da moze Aleks da se vrati pobrzo, zaso mnogu tesko bez nego.

Da da taka beshe 11 ralzika izgubija doma a zaporozhje 17 vo gosti zagubi. Zagreb ima generalno mlada ekipa, koja sekako e dobra, no mislam deka vo momentov e poslaba od ovoj Vardar, barem individualno na rechisi site pozicii. kako tim se dobro sredeni povekje igraat zaedno i toa im e nekakva prednost iako na krajot presudija individualnite kvaliteti na nivnite najdobri igrachi koi bea ochajno chuvani ili koi ne bea chuvani.

Prterav koga kazhav "so pola sila" no sepak mislam deka ne trebashe da bide problem ova da se dobie. Zagreb bez razlika na ova shto go kazha so Barca i Fuchse, e nesporedlivo poslab so ona shto beshe pred 3-4 godini. Toa shto duri i ja tepaa barca vo palau blaugrana, sekako ne e argument deka ovaa generacija e podobra na primer od onaa vo 90 tite koja za zhal nikogash ne uspea da ja pobedi Barcelona a se iznaigraa finalinja. Imeto e edno, no relnosta e druga. A taa veli deka najverojatno i kje ispadnat ushte vo grupa vo LS i toa vo prilichno labava. Taka da timot na Zagreb ima potencijal (i toa ogromen), no vo momentov mislam deka e mnogu poslab od Vardar, shto i ochekuvam da se vidi na mechot vo Skopje.

Za Veszprem, inaku se slozhuvam. Mislam deka ako ne se sretnat prethodno finaleto ovaa godina bi bilo Barcelona- Veszprem.

Па не би рекол дека индивидуално Вардар е нешто премногу појак и дека ќе испадат уште во групи и овој пат.....
Групата е потешка од лани,но веќе оваа екипа има 2 победи и уште 1 сигурна. Башка дома им доаѓа и Запорожје....ако ги тепаат повеќе од 1 разлика проаѓаат понатаму.

Загреб нема ширина и искуство. Имаш неколку добри,а неискусни играчи и се друго што е едвај и за во оваа сеха лига. Ради тоа што се многу млади играат и многу променливо.За нив е многу важно што не се плашат од Вардар.Го знаат Вардар веќе од лани и му земаа титула во Скопје и му изиграа егал утакмици.За една екипа од копиљаци доста значи да не ги наполнат гаките уште пред утакмица. Плус Вардар нема публика да ја носи позади.
Со Веспрем се гледаше одма дека се ко посрани и делуваа баш како деца (што и се реално добар дел од нив) покрај екипа од мажишта.

Кога би ги споредувал со Вардар :
На гол голманите се на исто ниво,а Ивиќ има тек 21 години и потенцијал да расте...денеска Ивиќ имаше добра партија.
На десно крило Хорват е баш права класа играч.....да не му е играта во одбрана Брумен нема да е ништо посебно како играч.Тука е Загреб во предност.Хорват е многу брз играч и страшен реализатор.
Мандалиниќ е напаѓачки подобар од било кој бек на Вардар.Степанчиќ е друг тип на играч од Душебаев,но генерално гледано во моментов е нешто пред него (што не значи дека ќе е така и во иднина) и игра во двата правци.
На лево крило се послаби дефинитивно,но ако некој има потенцијал да биде нов Дибиров тоа е Михиќ.
На пикер е Вардар осетно појак,но и онака во Загреб пикерот е тука само да отвори простор за двата бомбардери.
И на среден бек е Вардар појак и тоа доста појак.Кога би ги споредувал првите постави имаш 3 места каде што е Вардар подобар, 3 Загреб и 1 израмнета.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom