- Член од
- 21 март 2012
- Мислења
- 3.277
- Поени од реакции
- 3.055
Луѓе, дај не се зезајте, повеќе од јасно е дека целиов текст на екипа е измислен. Прво, кој луд би ја напуштил Барселона за Скопје; второ, Барселона не е луда да го пушти и трето, Самс не е луд да троши толкави пари за голман што има валиден договор со тим како Барселона. Има и посоодветни алтернативи. Од каде Oleg Ribarcuk си добил впечаток дека Вардар има каков било проблем во организациска смисла? Баш напротив, мене ми делува како одлично организиран клуб во административна и играчка смисла. Ова се имплицира и врз играта - тимот игра се подобро, почна да добива на полетност и свежина, игра разноврсен и убав ракомет. Доне солидно си ја врши работата (како и што очекував), а Самс му е одлична поддршка. Влакно во јајце може секогаш да се бара, ама нема потреба да бидеме претенциозни.
Како можеш да кажеш дека се нема проблем во организација кога тимот нема тренер ,а сопственикот си седи на клупа за време на натпревари и збори на тајм-аути.Давање сугестии од клупа или ложа е едно али да пробуваш да водиш тајм-аут е сосема друга категорија на мешање.
Јас лично не можам....
Пешиќ од Марибор е одличен голман и млад, Шмал е станат втор голман во Киелце, Шариќ полесно е да се довлечка него Штербик, Миклер од Пик Сегет е доста добар, Борко може да се врати,Штохл (Чехот од Запорожје пред тоа у Фуксе),Бојтлер,Шулц аргентинецот......Станиќ ко да е једини голман на планетава....
Нe знаев дека до толку не играл,ги имав гледано само нивните натпревари против Висла.Шмал ете е комплетно реална цел со што би се добил екстра константен квалитет на гол без никаква драма.
Он секако во Киелце нема воопшто мала плата,а и секако не би сакал да седи на клупа.Него кога би го донеле,домашна титула и СЕХА се веќе освоени а со појачување на лев и десен бек следна година напаѓаме и на второ и прво место во група независно од групата.