Фан клуб - РК Вардар

Не ни треба он. Доволно е да си седи на трибина и ќе немаме потешкотии во следните два меча. (пу пу да не урочам) :)

Али играч како него не сум баш сигурен дека може добро да му донесе на клубот... премногу е нестабилен.

Пази да не биде играч на вардар

Се диви што му дава голови на Станиќ,егоистот не може да поднесе дека публиката во Македонија го сака Станиќ.

Ќе видиме на вас колку ќе ви шибне. ;)

Нека има backup изјавава бидејќи земајќи ја во обзир моменталнава ситуација, ќе ги фати Велешани колективна амнезија и ќе излегуваат со изјави како Наркоманиќ одсекогаш бил говедо и неблагодарник и никогаш не ни бил сакан од публиката и не бил нешто заслужен за успесите.

Disclaimer до модераторите: Разговарам со екипа на Вардарови навивачи во фан клуб Вардар, за потенцијален трансфер на Нарко-станиќ во нашата екипа.

ДајДаВидам го фати паника целава ситуација со Станиќ наркоманот, панично само нешто пишува од нигде никаде...

На која основа Барселона би го пуштиле Штербик за да брани во Вардар,а и има и четири годишен договор со Барселона.Ова е можеби најголемата глупост што ја имам прочитано.

Дај подобро нека фрлат некое евро тренерот од Нексе нека го донесат и еден лев бек кој би можел да игра во двете насоки. место да се зафркаваат со прескапи голмани кои веќе имаат договори или Самсоненко планира он да биде тренер до крај на сезоната.

Тимот игра се подобро али организацијата која беше врвна пред почетокот на сезоната сега драстично опаѓа.

На која основа Барселона би го пуштиле Штербик за да брани во Вардар,а и има и четири годишен договор со Барселона.Ова е можеби најголемата глупост што ја имам прочитано.

Дај подобро нека фрлат некое евро тренерот од Нексе нека го донесат и еден лев бек кој би можел да игра во двете насоки. место да се зафркаваат со прескапи голмани кои веќе имаат договори или Самсоненко планира он да биде тренер до крај на сезоната.

Тимот игра се подобро али организацијата која беше врвна пред почетокот на сезоната сега драстично опаѓа.

Види, за тоа колкав договор има Штербик, не би знаел да кажам.. ама факт е дека Вардар доколку сака да оствари резултати во ЛШ, МОРА да пазари топ класа голман. Не се сложувам со тебе дека трансфер на таков голман би бил најголема глупост.

Позицијата лев бек, можеш некако и да ја скрпиш, ама на голманска позиција нема импровизации.

Види, за тоа колкав договор има Штербик, не би знаел да кажам.. ама факт е дека Вардар доколку сака да оствари резултати во ЛШ, МОРА да пазари топ класа голман. Не се сложувам со тебе дека трансфер на таков голман би бил најголема глупост.

Позицијата лев бек, можеш некако и да ја скрпиш, ама на голманска позиција нема импровизации.

Концентрирање на барање на голман а сеуште да немаш тренер е најголема можна глупост.Прво наоѓаш тренер а после му викаш имаш толку и толку пари кажи кој сакаш да донесеш и евентуално кој се твоите мислења за кој треба да биде донесен,а не си купуваш играчи а после бараш тренери кој ќе сакаат да го водат ТВОЈОТ тим,нешто што ниеден сериозен тренер нема да го прифати.

А да бркаш врвни голмани по тимови како Барселона и да влагаш во финансиско надавање со нив е исто така уште една огромна глупост,како прво секој голман ќе ја одбере Барса прво дури и со помала плата само за да има шанса да иде на титули и да живее нормално во Барселона.Во секој случај Штербик нема да ја напушти Барселона на сред сезона и да се приклучи на Вардар,така да помош при оваа сезона на ЛШ не станува збор.Зошто тогаш воопшто и се троши време ( ако ова е воопшто вистина,а се сомневам дека е ) кога има толку работи кои не се средени.

А Диви и Миличич не се до толку лоши за тоа што е потребно оваа сезона,поминување на група во ЛШ,СЕХА и домашен шампионат.

Mislam deka pogolema glupost beshe koga rekoa deka Jota, trenerot na Naturhaus La rioja, koja igra vo LS kje bide noviot trener na Vardar. So koj pamet ne znam. A deka takov igrach kako Shterbik nekoj (bilo koj) bi i go zel na Barcelona samo za pari, toa malce potehsko. Ungarcite si go zemaa Nagy so mnoooogu pari, vetuvanja za mesta vo federacija i trener posle zavrshetok na kariera i koj znae kakvi beneficii i toa vo momentot koga trebashe da zeme spansko drzhavjanstvo. Se angazhirashe znachi cela ungarska federacija samo za da sprechi da igra za Spanija. Patem Sterbik si otide od Ateltico zoshto vide porano od drugite kolku e saat i zoshto- kako shto izjavi- ne sakal da mu pomine ushte edna godina bez titula vo LS . A lichno jas i ne znam zoshto bi se vrakjal pak tuka po tolku napori za integriranje vo spanija. Ne veruvam deka bi go interesiralo takov transfer... ova e chisto kolku neshto da se napishe.
--- надополнето: 22 октомври 2013 во 22:13 ---
patem kakov samo idiotski tekst e ovoj...svashta

Луѓе, дај не се зезајте, повеќе од јасно е дека целиов текст на екипа е измислен. Прво, кој луд би ја напуштил Барселона за Скопје; второ, Барселона не е луда да го пушти и трето, Самс не е луд да троши толкави пари за голман што има валиден договор со тим како Барселона. Има и посоодветни алтернативи. Од каде Oleg Ribarcuk си добил впечаток дека Вардар има каков било проблем во организациска смисла? Баш напротив, мене ми делува како одлично организиран клуб во административна и играчка смисла. Ова се имплицира и врз играта - тимот игра се подобро, почна да добива на полетност и свежина, игра разноврсен и убав ракомет. Доне солидно си ја врши работата (како и што очекував), а Самс му е одлична поддршка. Влакно во јајце може секогаш да се бара, ама нема потреба да бидеме претенциозни.

Мешате две работи. Има разлика од тоа што се прави за оваа сезона и што се прави за идната. Вие изгледа заборавате дека јаките играчи договараат трансфери за идната сезона на зима а не на лето. За оваа сезона приказната е веќе горе долу позната: постоечкиот состав + можеби Дисингер + евентуално привремен тренер (макар што и Доне може да ја добие таа титула).

Од идната сезона тимот ќе има нов тренер, и ќе донеси нови играчи кои ќе бидат потпишани во следните 2 месеци во пресрет на европското, или непосредно по него.

П.С. Огромна е веројатноста Штербик и Рутенка да освојат титула во ЛШ уште оваа сезона ако им е до тоа. Не дека мислам дека е реално на Барса да и се крадат играчи туку едноставно ако им беше до титулата веќе ќе ја имаат. За Рутенка додуша и не би бил изненаден после доаѓањето на Карабатич, ама Штербик е повеќе од сензација без разлика што реално вреди да биде и најплатен играч во светот.

Јас Станиќ го сакам во тим! Класа голман е, без разлика на неговото друго лице.

Вака гледам на работите. Ако Станиќ после сите овие работи замине од Металург и дојде во Вардар, ќе нема право на кикс и да продолжи со исто однесување како претходно. Затоа што ако продолжи по старо и во Вардар, по некое време, тогаш ќе го шутнат и ќе нема тим што ќе сака да го ангажира. Вардар, зборуваме хипотетички, би му бил последна станица.

Ние реално имаме просеци од голмани. Чекаме да имаат свој ден, да имаат по пет минути добри. Голман како него и здрав Дисинџер ( или друг квалитетен лев бек ) и тимот ќе биде скокцкан.
Јас би сакал и среден бек, да се собере Ненадиќ на пример, ама тоа е потешко изводливо.

Ја уште од почеток на сезона зборам за Станиќ. 2 класи подобар од тоа моментно што го имаме.
Многу полесно ќе се игра, и уште повеќе до израз ќе дојдат крилата. Знаеме сите какви контри фрла, а не оние на Диви против ПСЖ кога 2 пати им ја подаде топката.
Е сеа јебига, ќе мора да прејдеме преку сите срања, средни прсти и остали провокации спрема Комити.

Ја уште од почеток на сезона зборам за Станиќ. 2 класи подобар од тоа моментно што го имаме.
Многу полесно ќе се игра, и уште повеќе до израз ќе дојдат крилата. Знаеме сите какви контри фрла, а не оние на Диви против ПСЖ кога 2 пати им ја подаде топката.
Е сеа јебига, ќе мора да прејдеме преку сите срања, средни прсти и остали провокации спрема Комити.

Јас лично не можам....

Пешиќ од Марибор е одличен голман и млад, Шмал е станат втор голман во Киелце, Шариќ полесно е да се довлечка него Штербик, Миклер од Пик Сегет е доста добар, Борко може да се врати,Штохл (Чехот од Запорожје пред тоа у Фуксе),Бојтлер,Шулц аргентинецот......Станиќ ко да е једини голман на планетава....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom