Фан клуб - РК Вардар

Шпелиќ во Металург, Пешиќ во Мешков Брест

Топ,а ние ќе носиме класа играчи како Растворцев......:confused:

Ај негови се парите,ама русинов подобро во бунар да ги фрлеше......10 години сакал да инвестира,а сите донесени играчи му се од 30-35 години.......

Топ,а ние ќе носиме класа играчи како Растворцев......:confused:

Ај негови се парите,ама русинов подобро во бунар да ги фрлеше......10 години сакал да инвестира,а сите донесени играчи му се од 30-35 години.......
Па 10 години, ама изјави дека негова цел е за 3 години Вардар да има пола состав кој ќе бидат играчи од неговата школа.

На темава Вардар вс Металург само сакам да се убацам во дискусијава и да кажам дека се надевам дека на натпреварите на РК Вардар во ракометната сала ќе има само навивачи што прв тим за кој што навивале во животот е РК Вардар. Не тие што почнале за ФК Вардар па пошто има исто име и за РК Вардар.Не тие што ќе отидат во салата бидејќи сакаат да навиваат за македонскиот претставник во ракометната ЛШ. Не тие што уживаат во ракометот како независни навивачи.Не тие што одат на натпреварот само пошто другар/дечко/девојка ќе оди.
Исклучиво хардкор навивачи на РК Вардар сакам да бидат дел од натпреварите во ЛШ сезонава.

Ова пошто лани "комитиве" се бунеа што Борис Трајковски бил полн со не-навивачи на Металург и што се бунат што навивачите на Металург имале причина за навивање за Металург а тоа била што имале богат газда со големи очекувања од играчите и тоа што тимот имал добар маркетинг ? :eek:

Иначе за разлика од Стиви Џи и другиве што постираат во темава не се сметам за навивач на Металург.
Ај и јас тука да те цитирам...

Вардар е спортско друштво, секој тим е важен од тоа спортско друштво, самото име Вардар означува нешто, не е само име на река, Вардар е многу повеќе.

И секој има свој прв спорт, мене никогаш не ме интерсирало многу одбојка, затоа не одам на одбојка, но не можам да кажам дека навивам за Струмица против Вардар во одбојка. За мене прв спорт е фудбалот, го разбирам фудбалот повеќе од 99% од експертскиве форумџии, али следам и ракомет, но не значи дека не смеам да отидам според твоето пишување на Вардар.

Некој оди на подобри натпревари, некој оди на сите. Јас идев со Слога мога во СЕХА кај што имаше многу повеќе навивачи отколку што имаше големиот Металург во својата штала против Вардар во најбитниот натпревар за нив. Не е ништо чудно да на некои натпревари има повеќе, на некои помалце навивачи, али најбитно е што (скоро) секогаш кога биле потребни навивачите биле тука, за разлика од позерите на Металург.

Комити викаат дека сите се за Вардар само не признаваат, јас има другар што признава дека е за Вардар ако направи подобар тим од Металург и дека моментални ги бодри бидејќи се македонски клуб... Додади на тоа она што го напиша Сајбер за стиви џ и пјупјаупјууу, плус бекстејџ цурите и разгласот во салата и ја добиваш сликата...

И дај бе дојди еднаш на утакмица, на најнебитната да видиш како е :)

beneamata Е вака на гостински терен ме цитираш :P

А бе јасно ми е се тоа. Тоа што го пишав знам дека ми нема врска ама намерно го пишав за да кажам дека е малце глупо да се хејтаат луѓето што лани отишле на натпревар на Металург. Од кај знаеш дали се стварно за Металург, и ако се зошто се за Металург.
Вардар го имаат името и историјата и затоа имаат многу навивачи. За 50 години ако продолжи вака да се развива Металург ќе има многу повеќе навивачи, затоа што се родиле во ера кога Металург играл/победувал во Европа.
Исто како што сега Вардар има сега навивачи затоа што навивачите на Вардар растеле во ера кога вардар растурал во Југославија/Македонија. Поентата ми беше глупо е да се збори за навивачите на Металург, и за луѓето што ги посетуваат нивните натпревари. Не може вечно Вардар да биде единствена екипа.
И Шкендија на пр. кога Вардар растурал во Југословенска лига немала екипа или навивачи па никој не вика дека се позери на пр.

Јасен ми е се тоа муабетот, те сфаќам што сакаш да кажеш :)

RMCF_Vide Ајде пошто многу се правиш паметен да ти вратам тука пошто не можам во твој фан клуб.
1.Прво уште чекаме од тебе да кажеш нешто за Мак фудбалот како голем познавач. Уште ти памтам дека викаше за мене си бил професор за Македонски фудбал :icon_lol:

2.Второ како можеш да браниш мнекој што на 20 и кусур години не знае кој е РАДЕ СТОЈАНОВИЌ?
Алоооо типот ни држи како бајаги ракометни лекции, а испаѓа дека не го знае РАДЕ СТОЈАНОВИЌ?????????????
Селските фори тешко дека ќе ти успеат.

3.Имало фаци кај нас што не ја знаеле екипата :pos:
А извини како се напишале 500 страни во темава?
Од пред година дена сме гледале ракомет :pos:
Тоа што групата една година не одела ОРГАНИЗИРАНО, не значи дека од сега сме почнале да гледаме :tapp:
Запрашај се какви глупости трескаш пред да напишеш нешто.

4.Навива за Работнички во фудбал и Металург во ракомет (нормлно за Работнички е откако го победија Анортозис, а за Металург од лани), а годишно гледа во просек 0 утакмици на стадион.

Да има саглам модератори да ве испобанираат сите вакви експерти, најубаво ќе биде.

5.Може да лажете колку сакате и да глумите професори, се гледа од вашата дискусија колкаво познавање имате од ракомет.
Типична багра на фанови, едниот до вчера беше за Вардар, другиот најголемиот експерт не знае кој е Раде Стојановиќ, третиот навива пошто до сега беа најаки, четвртиот дека мрзел Срби, петиот анти Комити, сите знаат ракомет колку и јас за АНТРОПОЛОГИЈА, само не сакаат да пишуваат пошто сепак испод чест им е со ликови како нас да муабетат :icon_mrgr:

Тек сеа го видов ова :icon_mrgr:

1. Ти кажав за ова кај мене на профил. Од тебе сигурно не знам повеќе, затоа што не е возможно да се знае повеќе од тебе за состојбите во мак фудбалот почнувајќи од прва лига, па се до состојбата на петлињата во некоја екипа што се натпреварува на општинско ниво. Али на повеќето фаци што ми се прават експерти во секоја област слободно можам да им предавам.

2. Не го бранам типот, туку само преку глава ми е од вас што го ругате и го нарекувате пластичен навивач секој нов фан, во било кој спорт, кој навива за некој друг клуб освен Вардар.

3.Сакаш да ми кажеш дека сите овие што киснеа сезонава на трибини минатите години кога не беше организирано си одеа своеволно, неорганизирано и чисто од љубов да го пратат РК Вардар? Од лично искуство знам дека нема вистина во тоа.

4. За Работнички навивам од кога почанв да тренирам во клубот, 2000 година ако точно те интересира, пред 13 години, кога имав 7. Во ред е така? Не сум фејк навивач? И од кога тоа се гледа колку познаваш некој спорт по бројот на утакмици на кои си присуствувал на стадион? Кој е тој ретардиран критериум жити се? Тоа единствено покажува колку одиш на стадион.
Ајде може имаме различна дефиниција за навивач. Ако за тебе навивач е некој што цело време е на трибини и навива, тогаш јас не сум навивач. Тогаш сум симпатизер, но тоа не значи дека помалце го пратам спортот од тој што бил на трибини, тоа не е критериум кој колку го познава спортот и колку е компетентен да зборува за истиот. Барем јас знам доста души што одат на стадион да го гледаат Вардар колку да речат само бев на стадион, а си немаат поима од фудбал, дури не ги ни знаат играчите на "клубот кој го сакаат и го даваат животот за него"

5. По која дискусија се гледа жити се, кога на форумов дискутирам само кога некој ептен ќе ме напне со некој пост како што беше денес случајот. За тоа кој колку знае и се разбира во нешто, сигурно нема да се докажеме на кајгана.

И еднаш да расчистам со тебе. Не сум анти Вардар навивач туку сум анти Комити и сите останати "ултраси" што целта кога ќе отидат на стадион е да се истепаат а не да навиват за клубот. Идиотска работа ми е тоа и можеби затоа и малце го хејтам Вардар како клуб. (Да живеев во Битола, истото ќе беше и со Пелистер и чкембарите). Може и затоа сум повеќе наклонет кон Металург и Работнички(фудбал) како клубови, но тоа не значи дека сум анти Вардар. Сум одел и на натпревари и на Вардар (ракомет, фудбал, одбојка) и на Работнички (фудбал, одбојка) и сум бил да поддржувам и многу други македонски клубови кои биле во борба за излез во Европа или некое друго позначајно натпреварување. На стадион или во сала одам само на репрезентација или на важна утакмица за клубот. Ги пратам сите спортови и сум човек што сака спорт али преку к*р ми е од идиотите на трибини што дркаат на грин стрит хулиганс. Не викам дека сите се такви, али 80% од нив одат само за тоа. Во тоа никој не може да ме разубеди

Баш ради тоа што не одиш на стадион имаш сосема погрешна слика за навивачките групи.
Сликата ја правиш по оние утакмици нан кои веројатно си бил, а спаѓаат во категоријата на утакмици на кои оди и шуто и сакато.
Па нормално е дека од 1 000 души на дерби, 20% не знаат зошто дошле, и дошле од причините кои ги наведе. Сегде низ светот е така.
Дојди на сите останаи утакмици да видиш дали има такви фаци :icon_mrgr:
Ми судиш таму по некои дрклиња што се палат на ФБ, А НЕ ОДАТ НА УТАКМИЦИ.
Ти си тој што во моментов збори од памет, пошто конкретно збориш за тие што сме од форумов, а далеку сме од дерби фанови ;)
Како нема врска одењето на стадион? Не сме толку софистицирани ние па да дознаваш информации за мечевите, освен ако не одиш на стадион. Пренос нема, асален преносител на вестите нема. Ако читаш едно пасусче од весник и тоа те прави поинформиран ондак океј :icon_mrgr:

Нема да ти се мешам, гледам таква слика си зацртал и тоа е тоа.

А за дечкото, прво нека размисли колку знае за ракомет, после нека збори. Па човекот со километарфски постови објаснуваше колку биле поквалитетни, како немало теорија да освоиме, и на крај испадна не го знае Стојановиќ и почнал да иде на утакмици пошто живеел до сала и слушал врева од таму :icon_lol:

Кој е бе модератор на ракомет подфорумот?

945655_657094367638584_1957539259_n.jpg

:D

Шо ќе беше уста бе овај Сабјата,на смеа на шала упали:pos: .ги спакова куферчињата Нарко Манич...:гик:
Јебига не е ефтин шеќерот(во прав)...:Dмора од нешто да се живее....
0511-0902-1116-2821_Teen_Boy_Snorting_Cocaine_clipart_image.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom