Фан клуб - РК Вардар

Сите играчи во било кој клуб играат за пари. Особено додека се помлади. Тоа дека Вардар има играчи кои играат со срце само за Вардар и дека во друг клуб кој би им платил повеќе би играле поинаку е во најмала рака смешно. Супер е тоа што во Вардар има одлична хемија и Вујо има голема заслуга за тоа ама да се разбереме, тоа не е затоа што играчите сакаат само за Вардар да играат. Ниту пак треба да се обвинуваат оние кои за пари заминаа во Металург. Да не зборувам што не беше ни само за пари со оглед дека во изминатите неколку години Металург имаше многу поголеми успеси. Сега со појак спонзор во Вардар, некои од нив можеби ќе одат во спротивна насока.

Одлично е тоа што како навивачи сте блиски и си ги сакате играчите и тренерот ама мислам дека малку ја претерувате субјективно реагирате.

Па добро не зобриме ние дека би играле само за Вардар, кога викаме дека играат од срце, туку мислиме кога искачаат на терен е тогаш дека играат од срце и дека гинат за клубот што се вика.
Може тебе ти е сеедно кога ќе премине некој од Вардар во Металруг пошо си неутрален ама мене и на остантите сигурно не ни е, Наумче кидна одкога станавме шампиони значи пропушти таа сеозна во лш, и отиде во Металруг значи не е само до успесите.

А таа казна сите знаеме дека не е заслужена намерно исценирана дека е ;) Башка важи за во МАКЕДОНСКА лига, а не СЕХА, и ЛШ..

Абе како не е заслужена не зезајте, и повеќе од заслужена е, сакаше да го тепа судијата трчаше по него низ цел терен. Знам дека го обожавате Вујо, ама ова си е заслужено. Сам е крив.

Ако е исценирана, тогаш е исценирана од самиот Вујовиќ, или ако фураме конспираси теори па некој му рекол „исценирај фрка, да ти залепат казна па да те шитнеме оправдано“.

Инаку, според мене сеа па штета што го зематве Токсиќ „пребрзо“. Ракчевиќ е подобра опција од него, би имале супер 2 пикери, дефинитивно најдобриот напаѓачки тандем на балканот.

Ако е исценирана, тогаш е исценирана од самиот Вујовиќ, или ако фураме конспираси теори па некој му рекол „исценирај фрка, да ти залепат казна па да те шитнеме оправдано“.

Вујо нервозен, ваков, таков, сепак е авторитет и не е гомно да прави вакви работи верувај!
Вујо никогаш не би ризикувал титула и никогаш не би ги оставил играчите сами поготово кога играат за титула! Работеше со срце за Вардар и не можеше да остане рамнодушен јбг, таков му е темпераментот на човекот, на некого не му се допаѓа, а за некој е легенда, но важно Вујо не е таков лик па да направи такво нешто како што си напишал другар, стварно не ти е на место затоа што ниту е нечија марионета, ниту играше валкани игри на решавачкиот натпревар, тоа може да се очекува само од вештачките.;)

Вујо нервозен, ваков, таков, сепак е авторитет и не е гомно да прави вакви работи верувај!
Вујо никогаш не би ризикувал титула и никогаш не би ги оставил играчите сами поготово кога играат за титула! Работеше со срце за Вардар и не можеше да остане рамнодушен јбг, таков му е темпераментот на човекот, на некого не му се допаѓа, а за некој е легенда, но важно Вујо не е таков лик па да направи такво нешто како што си напишал другар, стварно не ти е на место затоа што ниту е нечија марионета, ниту играше валкани игри на решавачкиот натпревар, тоа може да се очекува само од вештачките.;)

Не ти го напишав тоа, дека ја верувам у тоа, туку според постот кој го цитирав, во кој пишуваше исценирано е. Затоа пишав ако фураме заговори...

Знам каков е темпераментот на Вујо, тоа е единственото нешто што го кочи да стане еден од најдобрите тренери во историјата, како што е еден од најдобрите играчи во историјата.

Сам си е крив за испадот. Можеби лани немаше да добие ваква казна, можеби лани и Наумче заради ваквото исто понашање заслужи голема казна, но ете сегашниве решиле да делат, и заслужено е. Секаде во Европа би попил толкава суспензија. Сеа ако не важи оваа за СЕХА и ЛШ, супер, ма да Русинот има други планови...

Вие да вложувавте од ваш џеб милиони евра ќе ве видев дали ќе го ангажиравте Вујо. Толку е непредвилив што може од старт да ја сјебе цела сезона. Околу играњето со срце, не би рекол дека играа постојано така, можеби единствено со Металург сакаа да покажат дека можат да се носат со „македонската” репрезентација.

Вие да вложувавте од ваш џеб милиони евра ќе ве видев дали ќе го ангажиравте Вујо. Толку е непредвилив што може од старт да ја сјебе цела сезона. Околу играњето со срце, не би рекол дека играа постојано така, можеби единствено со Металург сакаа да покажат дека можат да се носат со „македонската” репрезентација.

:facepalm:

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
АРМИЈА ОД :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Вујовиќ е поважен од парите! Подобра замена за него нема во моментов! Он од просечни играчи направи играчишта и им ја зема титулата на тимот со двојно поголем буџет! Зошто да си оди кога има успеси?

И која е таа репрезентација? Освен Мојсовски кој друг играше? Лингурот Миркуловски кој прв започна со инцидентите или пак Златко Мојсовски - Мистер Престап ???

Вујо е незаменлив тоа е факт. Кој и да дојде ние на тренерската позиција сме видно ослабени за наредната година.

Вујо нема појма од тренер, тоа што вие го обожавате е хемијата која се створи помеѓу вас и него со неговите постапки бранејќи ги навивачите. Кога ќе ми текне само колку мечеви изггуби во минатото од неговото тренерско незнаење. Ја уништи репрезентацијата на Србија, му подари 2 титули на Металург и сега освои титула со Вардар, а беше исклучен и тимот го водеше од трибина :pos:. Не ја освои Вујо титулата, туку играчите кои беа мотивирани до небо и ја искористија слабоста на Металург поради повредените играчи. И Шундовски да беше тренер на Вардар во ваква ситуација ќе го победеше Металург. Паметен е Русинот се надевам дека ќе одбере вистински тренер.

Другар не ме разбра:) Ја не го негирам тоа што го кажуваш, тоа е нормално. Мене ми е смешно што ете се наоѓаат да кажуваат Вардар таков Вардар онаков ги нема Македонците, види го Металург прав мак. клуб. Тоа се живи смешки и елементарно непознавање на клубски ракомет.

Мислам дека и повеќето тука се свесни дека парите решаваат многу работи и дека коа се купува се бара квалитет без разлика од кај ни доаѓа играчот.

Ја го коментирам тоа зашто има луѓе од другиот фан клуб што убедени се дека они се правиот Македонски клуб оти поседувале Македонци во тимот и Македонците едноставно се тепаат да играт за најмакедонскиот клуб кој се бори за македонската кауза и они се репрезентација и репрезентацијата е во нив, едно тело еден дух со татковината се и тако дајље:) Оти Вардар нели ги брка ние не сакаме Македонци (барем така вика Бекстејџ:cool:).

А за тоа дека некои од нив ќе одат во спортивна насока... не сме баш ојле-дојле фанови тука па незнам ни како би биле прифатени тие што би се вратиле, ја не им забележувам што си отидоа за пари, али не ми ни требаат назад.. ипак треба малце некогаш и лојалност да се покаже:)

Она што јас сум го коментирал е ако може меѓу двајца кои би ја завршиле истата работа, да се задржи македонецот. Не мислам ниту дека Металург се бори за македонската кауза ниту пак дека Вардар е продаден и не ги сака македонците.

Што се однесува до причината зошто Металург се форсира како помакедонски клуб, таа е премногу едноставна и не знам зошто се расправате за тоа. Не се работи за тоа кој има повеќе македонски играчи. Ниту пак кој вложува повеќе во македонските играчи, школите и сл. Се работи за тоа што Металург има 4 македонци во прва постава (Мојсовски, Миркуловски, Манасков, Георгиевски), а идната сезона ќе бидат и 5 како што ми изгледа. Вардар од друга страна има 2 (Стоилов и Лазаров). Истовремено тие 4ца од Металург се и клучни играчи за репрезентацијата. Затоа се тие коментари. Македонците од Вардар се од помал профил.

Вујо нема појма од тренер, тоа што вие го обожавате е хемијата која се створи помеѓу вас и него со неговите постапки бранејќи ги навивачите. Кога ќе ми текне само колку мечеви изггуби во минатото од неговото тренерско незнаење. Ја уништи репрезентацијата на Србија, му подари 2 титули на Металург и сега освои титула со Вардар, а беше исклучен и тимот го водеше од трибина :pos:. Не ја освои Вујо титулата, туку играчите кои беа мотивирани до небо и ја искористија слабоста на Металург поради повредените играчи. И Шундовски да беше тренер на Вардар во ваква ситуација ќе го победеше Металург. Паметен е Русинот се надевам дека ќе одбере вистински тренер.

За добар тренер потребни се 4 работи-
1. Селекција на играчи - Вујо го победи металург со 1/3 буџет. Фактот дека Металург ни ги крадеше играчите покажува дека Вујо и те како знае да намириса играч
2. Тренинзи и припремање на екипата - Лино ти е најдобар пример што може да се деси ако не знаеш да спремиш и одржиш екипа. Вујо овде е добар
3. Мотивација и хемија - ЦАР.
4. Тактика - овде не е баш најдобар, некогаш се губи ама пак е солиден и практикува модерен ракомет. Се на се само ова и темпераметнот да ги смири и би бил бог, не дека и сега не е...

Русинот знае што прави не се сомневам во тоа, ама од спортски аспект ова со Вујо му е утка. Немој да ми кажеш Кастратович е подобар тренер...
--- надополнето: 19 јуни 2013 во 09:26 ---
Она што јас сум го коментирал е ако може меѓу двајца кои би ја завршиле истата работа, да се задржи македонецот. Не мислам ниту дека Металург се бори за македонската кауза ниту пак дека Вардар е продаден и не ги сака македонците.

Што се однесува до причината зошто Металург се форсира како помакедонски клуб, таа е премногу едноставна и не знам зошто се расправате за тоа. Не се работи за тоа кој има повеќе македонски играчи. Ниту пак кој вложува повеќе во македонските играчи, школите и сл. Се работи за тоа што Металург има 4 македонци во прва постава (Мојсовски, Миркуловски, Манасков, Георгиевски), а идната сезона ќе бидат и 5 како што ми изгледа. Вардар од друга страна има 2 (Стоилов и Лазаров). Истовремено тие 4ца од Металург се и клучни играчи за репрезентацијата. Затоа се тие коментари. Македонците од Вардар се од помал профил.

ЗОШТО? Јас ко газда би го задржал поевтиниот. Како тренер помладиот и понадежниот како навивач на Вардар подобриот и полојалниот тек како македонски ракометен фан македонецот. Дајте бре гонете се ова е КЛУБ не РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА. Сакаме успех, нека изигра Вардар неколку добри сезони па ќе имаме 2 преставника и се надевам дека и вториот МАК клуб ќе има иста стратегија ко нас а не да изиграва репрезентација. И како репрезентација подобро е да имаме уште 2-3 играчи кој играат на високо ниво ко Кире Лазаров него 12 македонци во составот кој играат незабележителна улога и на крај пак се крстиш на странци наркоман и пензионер да те вадат од говна секоја утакмица. Реално во цела МКД освен Столе, ушко и мрсулот никој не може да изгира повеќе од 10-15 мин во ЛШ на соодветно темпо за да играме завршница.

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
АРМИЈА ОД :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Вујовиќ е поважен од парите! Подобра замена за него нема во моментов! Он од просечни играчи направи играчишта и им ја зема титулата на тимот со двојно поголем буџет! Зошто да си оди кога има успеси?

И која е таа репрезентација? Освен Мојсовски кој друг играше? Лингурот Миркуловски кој прв започна со инцидентите или пак Златко Мојсовски - Мистер Престап ???
Она што го направи Вујо во финалето, да го направи во ЛШ, можно е и тимот да добие добра казна (парична/поени). Facepalm-ови може со денови да ставате, може и со глава од ѕид да се мавате, јас ако вложувам 5 милиони евра во екипа не би сакал на истата тренер да биде човек со слаб/нестабилен карактер. Околу болдот, македонската беше во наводници, ама може оти било многу рано па не си видел.

Она што го направи Вујо во финалето, да го направи во ЛШ, можно е и тимот да добие добра казна (парична/поени). Facepalm-ови може со денови да ставате, може и со глава од ѕид да се мавате, јас ако вложувам 5 милиони евра во екипа не би сакал на истата тренер да биде човек со слаб/нестабилен карактер. Околу болдот, македонската беше во наводници, ама може оти било многу рано па не си видел.
Тоа што го прави на утакмици со вашиот тим е ради тоа што Ацо конкретно на купот изиграваше обезбеџење па скокаше на секој примен гол и сакаше да се буни нешто и стандард вашата управа што врши притисок од клупите. Тоа што вашиот тим го прави го нема во ЛШ, а тоа што го може Вујо не го може секој ;) Не секој тренер се треска од земја и се нервира на примени голови и никој по страсно од него не води утакмици :)

Тоа што го прави на утакмици со вашиот тим е ради тоа што Ацо конкретно на купот изиграваше обезбеџење па скокаше на секој примен гол и сакаше да се буни нешто и стандард вашата управа што врши притисок од клупите. Тоа што вашиот тим го прави го нема во ЛШ, а тоа што го може Вујо не го може секој ;) Не секој тренер се треска од земја и се нервира на примени голови и никој по страсно од него не води утакмици :)

Вашиот тим :pos: Да беше Металург мој тим немаше што да барам тука.
А Вујо е мајмун, кој што сака нека каже... да не барам сега по Google, колку пати е казнуван, колку пати се тепал... и како играч, а и како тренер. Истово му се случувало и во европски купови така да не ти држи вода тоа што си напишал. Сигурно не бев јас тој што имаше забрана од една година да води екипа во Европа.

Вашиот тим :pos: Да беше Металург мој тим немаше што да барам тука.
А Вујо е мајмун, кој што сака нека каже... да не барам сега по Google, колку пати е казнуван, колку пати се тепал... и како играч, а и како тренер. Истово му се случувало и во европски купови така да не ти држи вода тоа што си напишал. Сигурно не бев јас тој што имаше забрана од една година да води екипа во Европа.
Да де не е ваш, на цела Македонија е за сите симпатизери и љубители на ракометот, Металург е брендот :D

Збори колку сакаш мајмун, лудак, сељак и што ти ја знам али истиот тој мајмун со буџет 10 пати помал од на Металург и со 10 пати помалку звучни имиња од тие на Металург стигна до ЛШ и ве посрамоти на неколку наврати :)

Тој мајмун го сака Вардар со срце и беше еден од ретките што ја ценеше публиката т.е. Комити. Сигурен сум дека Червар ќе трга лисици на Пиратите од Карибите т.е. Автокоманда де. Никогаш нема да разбере некој што е разликата од срце и пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom