Фан клуб - РК Вардар

Ако е само исчашен лакт, дали тоа значи дека би се вратил ако евентуално Вардар се пласира на ф4?

Честито нова титула во СЕХА..(y)

Ah be kolku sakam pak da bideme sampioni i da go osetam ona cuvstvo na splotenost. Lani koga vlegovme na f4 bev skoro pa siguren deka osvojuvame, ali ete ni se desi Monpelje.Sega so gospod napred ideme po nova Ls

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Ah be kolku sakam pak da bideme sampioni i da go osetam ona cuvstvo na splotenost. Lani koga vlegovme na f4 bev skoro pa siguren deka osvojuvame, ali ete ni se desi Monpelje.Sega so gospod napred ideme po nova Ls

Лани тој натпревар може беше најлош натпревар на Вардар. Ништо не функционираше. Штербик повреден играше и излезе по 30 мин, со ПСЖ не беше ни на клупа. Ништо не фати цело полувреме, Милиќ 4-5 одбрани мислам имаше. Абутовиќ исто повреден играше и не играше со ПСЖ. И пак изгубивме еден разлика, а имавме и напад за изедначување за Борозан да промаши. Да ги решевме ние, најверојатно ќе го решевме Нант, со оглед дека они се истрошија со ПСЖ.

Штета што се деси ова со Дисингер, кој вчера не играше добро, но денес добро изгледаше.

Игор блед и вчера и денес. Во Горбок изгледа се нема доверба уште, и вчера и денес дали 5-6 мин играше.

Лани тој натпревар може беше најлош натпревар на Вардар. Ништо не функционираше. Штербик повреден играше и излезе по 30 мин, со ПСЖ не беше ни на клупа. Ништо не фати цело полувреме, Милиќ 4-5 одбрани мислам имаше. Абутовиќ исто повреден играше и не играше со ПСЖ. И пак изгубивме еден разлика, а имавме и напад за изедначување за Борозан да промаши. Да ги решевме ние, најверојатно ќе го решевме Нант, со оглед дека они се истрошија со ПСЖ.

Штета што се деси ова со Дисингер, кој вчера не играше добро, но денес добро изгледаше.

Игор блед и вчера и денес. Во Горбок изгледа се нема доверба уште, и вчера и денес дали 5-6 мин играше.
Samo da se vleze na f4, tamu resava bukvalno koj ima pogolema zelba edna topka moze da resi sve

Карачиќ можда најнестабилен сезонава.

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Од фејсбукот на РК Вардар,

" Кристијан Дисингер се чувствува добро. Извршени се лекарски прегледи во болницата во Брест. Првичните информации се дека нема скршеница туку само дислокација. По враќањето во Скопје следуваат дополнителни испитувања. "

Ke se odi na terapija so hiperbaricna komora za da zazdravi pobrzo, sum bila i jas ednas, kako nov si posle edna sesija.

Нека ни е честита уште една титула во нашата ризница. Трета година по ред доминација во Сеха, а посебно е импресивен рутинскиот начин на освојување на истата. И покрај очигледната деконцентрација во одредени моменти од натпреварите, фактот дека на некои наши ракометари воопшто не им беше денот, очигледните судиски глупости кои идеа на наша штета ( не би рекол дека се тенденциозни, поише ми изгледаше дека судиските парови си беа тапа, толку знаат) успеавме на прилично мирен и сигурен начин да освоиме нова титула, на начин на кој тоа го прават најголемите. Со оглед на големите турбуленции во екипата, заминувањето на голем број од ракометарите минатата сезона, како и лошата финансиска ситуација, сето ова што до овој момент го направија нашиве вардарци е херојско дело, бајка која не сакаме да престане дефинитивно. Муабетот ми е, дека што и да се случи на двомечот против Пик Сегед ( се надеваме, веруваме и навиваме со цело срце и душа за пласман на Ф4 во Келн), ние мораме со најголем аплауз, респект и љубов да им возвратиме на нашиве момци кои го оставаат срцето на терен. Таквото залагање и сите овие успеси во досегашниот дел од сезоната мораат да бидат максимално наградени од вистинскиот вардарец ( БЕЗ РАЗЛИКА НА ИСХОДОТ ОД ДВОМЕЧОТ СО ПИК СЕГЕД!!). Начинот на кој овие ракометари преку светото име не прават горди насекаде низ светот, не може да се опише со зборови, само вистинскиот вардарец знае за што зборувам. Ако некој од клубот или ракометарите чита, НАЈГОЛЕМ наклон до под момци! Години наназад чуствуваме со каква жар го носите светиот дрес, а на 25 април на трибините во Јане ќе ја почуствувате љубовта од сите нас! ЕДЕН ЖИВОТ ЕДНА ЉУБОВ! СЕКОГАШ И СЕКАДЕ! НАЈГОЛЕМАТА ГОРДОСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО СЕКОЈ ДЕЛ ОД СВЕТОТ!

Ахх бе зошто баш дисингер. Огромен напредок имаше сезонава, квалитетот секогаш го имал ама му требаше самодоверба после сите тие повреди.. таман ја врати и пак.
Огромен минус ќе биде ако го изгубиме, се надевам ќе го оспособат.
И ја како коњаникот сигурен бев дека некој ќе се повреди.
Дисингер го следи некоја клетва
Ахх бе зошто баш дисингер. Огромен напредок имаше сезонава, квалитетот секогаш го имал ама му требаше самодоверба после сите тие повреди.. таман ја врати и пак.
Огромен минус ќе биде ако го изгубиме, се надевам ќе го оспособат.
И ја како коњаникот сигурен бев дека некој ќе се повреди.
Мислма Десингер го следи некоја клетва ја мислам да го однесеме на Бајачка некоја :masa:

Мислма Десингер го следи некоја клетва ја мислам да го однесеме на Бајачка некоја :masa:
12314509_10207003235192434_4622547192565565124_o-75905.jpg

Дај петиција да направиме ХАХАХАХАХА:motorce::motorce:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom