Фан клуб - РК Вардар

Дали знае некој каква е моменталната ситуација во ростерот на Пик Сегед? Повредени, под знак прашалник против Вардар? Ќе биде јак двомеч, мерак за гледање и навивање.

Дали знае некој каква е моменталната ситуација во ростерот на Пик Сегед? Повредени, под знак прашалник против Вардар? Ќе биде јак двомеч, мерак за гледање и навивање.
Па сега е ЕХФ недела, пола тим е на репрезентативни обврски. Русија мислам дека игра со Унгарија, пола тим ни е руси. Горбок е во составот и се очекува да игра. Има потенцијал да се повреди некој. Пу-пу да не урочиме. Ние со Исланд играме.

Од најави, само Борозан е повреден. Ама ете сомнежи и на тоа се фрла, колку стравно е повреден.

Ќе видиме како ќе биде. Може на Сегед ќе им се повреди некој.

Ехф недела :confused:
Ај бе не се нормални овие од ехф. Кој им курац со репрезентативниве мечеви? Гледам конечно почнаа да се активираат играчиве за намалување на бројот на утакмици. Не мора на две години да се играат првенствата. Нема никаква логика секоја зима цел тим да си оди на репрезентативна пауза и да се сјебува цел концепт на темпирање на форма.

Вардар изгледа добро со овој состав што го има но мене ме плаши тоа што скоро сите играчи ке си идат од тимот.
Чипич, мораеш, Карачич и криштопанс,
после ова незнам што би правеле која би била идеалната замена за нив:cuc::cuc::kruna:

I sto ako si idat? Si otide i dusebaev, i cindric i sterbek i eve pak sme na cekor od F4.

Na F4 ko sto nekoj kaza bitna e momentalna inspiracija, site tamu imaat tim sto moze site da gi tepa i da izgubi.

Vardar si e vecen, site drugi se prolazni, koga togas ke si odat.

И да си идаат важно е да остане атмосферата во тимот, и со 5пати послаб тим у Скопје пред таква публика ќе сме тежок противник.
Затоа полека нека се скаутираат уште сега играчи за замена, кој остане остане, кој не ќе градиме нов моќен Вардар.

И да си идаат важно е да остане атмосферата во тимот, и со 5пати послаб тим у Скопје пред таква публика ќе сме тежок противник.
Затоа полека нека се скаутираат уште сега играчи за замена, кој остане остане, кој не ќе градиме нов моќен Вардар.
Da imash pravo.
Neznam so kakov budzet raspolaga vardarm

Sent from my BBB100-2 using Tapatalk

I sto ako si idat? Si otide i dusebaev, i cindric i sterbek i eve pak sme na cekor od F4.

Na F4 ko sto nekoj kaza bitna e momentalna inspiracija, site tamu imaat tim sto moze site da gi tepa i da izgubi.

Vardar si e vecen, site drugi se prolazni, koga togas ke si odat.

Отиде Душебаев, ама дојде Кристопанс. Кој е 2.15см играч што игра во два правци за разлика од Алекс. Се гледа сега дека и уигруваат некои комбинации со високи топки за него на 6м. Други димензии се отвараат со него. Отиде Циндирќ, ама дојде Скубе. Кој може не е на ниво на Лука, ама е компетентен играч. Отиде Штербик, ама дојде Милосављев, кој има подобра сезона од Арпад.

Ако се носат квалитетни замени или замени со потенцијал, ок е. Нас многу трансфери и ни се погодија. Имаше и некои утки. Се на се во плус сме. Да не беше Милосављев, наместо него некој слаб голман да дојдеше кој знае како ќе изгледаше оваа сезона.

Разбирам зошто носат руси. Некој квалитет имаат, лесно е да ги убедат да дојдат, најверојатно не ни чинат многу. Затоа не им замерувам. Ама нема толку квалитетни руси да имаше екипа од европски врв. Со некој млад хрват, србин, може ќе се скрпиме нешто за топ 8, топ 16. Ама ја неверувам дека квалитетни шпанци ќе почнат скоро да доаѓаат пак.

Факт е дека ние собираме играчи што или не играат или се враќаат од повреди. Сме го дискутирале ова порано. Не дека е лошо тоа, ќе ти се погоди некој. Но, проблем е дека кажува дека играчи во врв на кариера или близу врв, не сакаат да дојдат тука. Срби, белоруси, руси, хрвати го одбиваат Вардар. Тоа кажува нешто за перцепцијата на клубот.

Отиде Душебаев, ама дојде Кристопанс. Кој е 2.15см играч што игра во два правци за разлика од Алекс. Се гледа сега дека и уигруваат некои комбинации со високи топки за него на 6м. Други димензии се отвараат со него. Отиде Циндирќ, ама дојде Скубе. Кој може не е на ниво на Лука, ама е компетентен играч. Отиде Штербик, ама дојде Милосављев, кој има подобра сезона од Арпад.

Ако се носат квалитетни замени или замени со потенцијал, ок е. Нас многу трансфери и ни се погодија. Имаше и некои утки. Се на се во плус сме. Да не беше Милосављев, наместо него некој слаб голман да дојдеше кој знае како ќе изгледаше оваа сезона.

Разбирам зошто носат руси. Некој квалитет имаат, лесно е да ги убедат да дојдат, најверојатно не ни чинат многу. Затоа не им замерувам. Ама нема толку квалитетни руси да имаше екипа од европски врв. Со некој млад хрват, србин, може ќе се скрпиме нешто за топ 8, топ 16. Ама ја неверувам дека квалитетни шпанци ќе почнат скоро да доаѓаат пак.

Факт е дека ние собираме играчи што или не играат или се враќаат од повреди. Сме го дискутирале ова порано. Не дека е лошо тоа, ќе ти се погоди некој. Но, проблем е дека кажува дека играчи во врв на кариера или близу врв, не сакаат да дојдат тука. Срби, белоруси, руси, хрвати го одбиваат Вардар. Тоа кажува нешто за перцепцијата на клубот.

па не игра улога само клубот туку о државата а богами и лигата која е преслаба
нормално е кога некој има прилика да бира дека Вардар ке му е последна опција реално

Sent from my iPhone using Tapatalk

па не игра улога само клубот туку о државата а богами и лигата која е преслаба
нормално е кога некој има прилика да бира дека Вардар ке му е последна опција реално
Поентата ми беше, порано не им беше проблем на играчи како Кањелас, Македа од Франција, Германија да дојдат тука. Сега кога пресушија парите, играчи како Павловиќ, Пешиќ, Симиќ и други, не сакаат ни да чујат. Дека сменета е перцепцијата за клубот, најверојатно за финансиите. Па и балканциве се пазат. А, како да правиш врвна екипа кога и солидни ех-ју играчи не сакаат да дојдат тука?

Поентата ми беше, порано не им беше проблем на играчи како Кањелас, Македа од Франција, Германија да дојдат тука. Сега кога пресушија парите, играчи како Павловиќ, Пешиќ, Симиќ и други, не сакаат ни да чујат. Дека сменета е перцепцијата за клубот, најверојатно за финансиите. Па и балканциве се пазат. А, како да правиш врвна екипа кога и солидни ех-ју играчи не сакаат да дојдат тука?

и погоре се спомна за тоа дека Вардар привлекува некои шо се у втор план у екипите или некои од тешка повреда што се враќаат и се ван форма
а балканциве чекаат прва прилика да киднат од вукојебинава незнам шо ти е чудно
ти пишав веќе доколку имаат интерес од подобри земји сигурно нема Вардар да го одберат, не е само Вардар шо фрла пари или па да ги преплатува мн повеќе па да мислиш дека дошле само за тоа

Денес од 15:00 Веспрем против Пик Сегед во финале на унгарскиот куп. Одлична шанса на дело да се види Пик Сегед пред четвртфиналните натпревари против нас. Најавено е дека ќе ја даваат овде https://www.mediaklikk.hu/m4-elo/

Szeged vodi 7 na poluvreme so Veszprem. Dajboze deneska da go potrosat dobriot den.

Комплетна доминација на Пик Сегед на денешното финале против Веспрем. Иако конечниот резултат е само +1 за Сегед, сепак на паркетот беше сосема поинаку. Во прво полувреме Сегед така го мелеше Веспрем, да момците на Дејвис не знаеа кај се наоѓаат. Прво заврши 17-10, а како капак на агонијата на Веспрем во првото полувреме беше голот на Бобмач во последната секунда кога му ја закова на Миклер. Во второ за нијанса боља игра на Веспрем, но Пик контролираше се на теренот, не дозволи Веспрем да се симне под 5, се до 55.минута. Е во последните пет минути што со поклон од судии( искључувања, и смешни чекори) Веспрем успеа да стигне на -1, ама тоа беше максимумот. Од тоа што го видов денес, ќе имаме доста тешка задача во четвртфиналето. Треба пред се да бидеме подготвени за тесни средби и не треба да ни влијае лошо и изненадувачки чак и евентуално водство на Сегед. Мора да бидеме максимално фокусирани и да се трудиме да издвојуваме пред се победа во Скопје, и со одредена предност да патуваме во Сегед. Мора притисокот да биде на нивна страна коа ќе играат дома. Доколку се отвори можност за поголема разлика нормално дека треба да ја зграбиме. Треба многу јака анализа на слабите страни на Пик. Од тоа што го видов денес овој Бомбач игра како препороден, индивидуално многу јак, а во случај на превземање секогаш спремен на луцидна ен-би-еј асистенција:). Исто така секогаш се подготвени за игра со пикер, знаат да наметнат темпо. Во одбрана исто така солидни, но некако денес можеби целокупниот впечаток се базира и на лошата игра на Веспрем. Стварно не знам, ама некако очајно делуваа Веспрем на моменти. Со маторчено Илиќ, и останатиот дел од екипата кои слабо се видоа денес, освен Наѓ и уше неколкумина. Не знам, во секој случај не очекуваат два екстремно тешки дуели со Пик Сегед. Сепак верувам во нашиот тим и се надевам дека Парондо ќе ја пронајде вистинската формула да му се спротистави на стариот лисец Пастор.Многу важно е каква ќе биде и ситуацијата со нашиот ростер до 25 април. Моментот со Борозан, па спремноста на Горбок, и дали ќе има некоја шанса за Дисинџер да се врати (бар за одбрана да помогне). Ако сме 95 % у фул ростер, имаме и тоа какви шанси да одиграме одличен двомеч против Пик, иако ќе се повторам од еден мој пост од претходно. И да не успееме, момците мора да добијат респект за тоа што го постигнаа годинава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom