Фан клуб - РК Вардар

У второ полувреме почнаа да јадат гомна судииве ама среќа заврши поволно за нас утакмицава.

Може и да е подобро вака со +2 да дојдемме дома него со +6 зашо ме плаши пристапот на нашиве у некоја таква утакмица.

Вака мораат стегнато и мотивирано да влезат зашо подобра прилика за ф4 не верувам дека ќе има, домашен терен, +2 од Германија.

Одамна волку возбуден не сум бил пред утакмица.. нека доаѓа четврток ! :vozbud:

Судењето у глобала ок беше, немаше претерани поклони али несмееше да замижи кога Циндрич чинам доби удар во глава, моментот кога дадоа судииве исклучување за двете екипи, чоече судијата позади гол убаво виде и уште ги шири рачињата се да му ебам
Дибиров ама гол даде папапа како само ја сврте упм

Sent from my iPhone using Tapatalk

Судењето според мене како што гледав на ТВ беше ОК во рамки на дозволеното со некој процент на страна на домаќините, мада бразилецон коа го лупна од земја оној од фленсбург ми се чинеше ко да е и за директен црвен а не доби ни 2 мин така да у глобала ОК. Атмосферата е за смеење ама таква ќе биде и во Скопје без Комити на трибина, значи нема да биде ко пред 3 години пекол и адреналин до максимум.

Судењето според мене како што гледав на ТВ беше ОК во рамки на дозволеното со некој процент на страна на домаќините, мада бразилецон коа го лупна од земја оној од фленсбург ми се чинеше ко да е и за директен црвен а не доби ни 2 мин така да у глобала ОК. Атмосферата е за смеење ама таква ќе биде и во Скопје без Комити на трибина, значи нема да биде ко пред 3 години пекол и адреналин до максимум.
Чекај бидејки гледам блоков од Комити е на продажба картиве. Сериозно нема да има организирано навивање?

Мора да најдат некој заеднички јазик Комити и управата, ваква можност кој знае кога пак ќе има Вардар.
Комити очигледно не можат да си се средат, ама на ваков меч да не се стегне заби, да се намали егото и да се биде на трибина, епа не знам...

Би сакал Комити да бидат присутни за цела атмосфера да ја дигнат.. По нив верувам и ние останатите ќе грмиме.. Мора салата пекол да биде да врие, зашто пак ќе речам Фленсбург не го дал последниот збор..
Ајде Вардаре да испишеме историја!!!

Мора да им се покаже на Фленсбург како е во Скопје, да ги потсетиме на претходниот пат кога беа тука. Штета Комити нема да има, затоа нема седење цела утакмица. И друга работа е лоша што ќе има позери многу кои, нив би ги враќал назад ама тоа е.

Доволно пати ви пишаа дечки од форумов дека Комити како група повеќе не постојат, за да не мора на секоја побитна утакмица да ги барате да се врателе во сала, како да нешто може да се промени. Моментално не можат атмосфера на маалски турнир да кренат, не па на официјален натпревар.
Инаку, да не урочам, ама мислам дека почнувајќи од фајнл форот на Сеха ја играме можеби и најдобрата игра во одбрана моментално во Европа, какви касапи се станати, скоро на нивото на Веспрем до ланска сезона. Токму тоа мислам дека ни ги носи трофејот во Сеха и победава на гости со Фленсбург. Радува и будењето на Бразилецот, денеска ја изигра првата утакмица со која покажува дека вреди да го носи дресот на овој тим.
Шансава не се пропушта, во четврток пишуваме историја сигурно.

Македонска работа, кога ќе дојдат гости сите расфрлани работи на купче и во некоја соба кај што нема да влезат гостиве. Арно сма собава се преполни со проблеми на комити.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Значи точно дека Комити како и сите групи во Скопје сме распаднати , но групата организираше претходно најава како за ФК така и за РК во група да се навива , е сеа на некоја имаше 30 луѓе на појака утакмица имаше 300 (Со Рајн Некар и Киелце)

Јас немам таква информација дека немало да се навива за со Фленсбург , Комити одеа на гостување во Загреб и Сегед во соработка со управа , дали нешто е заебано во односи сега јас појма неам бидејки тоа бркаа само 2-3 луѓе од групата и они само знаат што како ..

Тоа дерби навијачи во Мкд никој неможе да збори бидејки ниедна група не функционира како што треба , еве ги денес CPB се собрале на дерби и тоа е тоа ...

Така да поддршка во четврток треба да се даде бидејки ова е најбитен натпревар , и другите биле битни али кога бевме асална група идевме 1,000 луѓе и со Тун сега таква е ситуацијата јбг све отиде у курац ..
Да не се навиваше цела сезона ок да сфатев , ама дел од Комити идеа и на гостувања за РК(пишав погоре) и сеа од еднаш пу пу не важу ..
А за во Келн ако идеме демек карти од управа нема да земеме ?

Јас знам дека немаме г од група ама и знам дека може да се собереме прави навијачи 400 луѓе во четврток и да му помогнеме на Вардар за историја , добра ноќ :)

А мора Комити ОРГАНИЗИРАНО ДА СЕ ПРИСУТНИ за да се навива во поголем дел од мечот?
Ама тоа е,Македончето секогаш чека некој друг да го води,се е спонтано,култура и константност на навивање нема,а и не е можно да има зошто барем 50% не се редовни на мечевите на Вардар,доаѓаат само на важните мечеви,и нормално е шо нема континуитет во атмосферата.
Не е само АБЕ КОМИТИ ГИ НЕМА ШТАМА Е,ама пак има начини да се напрај една спорстка атмосфера.
Ај разбирам шо барем 30% од тие 6 К пер дерби меч одат за сликање,чекирање и да се гледаат на дисплеј на мобилен дали имаат добра фризура,или дали карминот им е во боите на Вардар,ама најмалку 3000 народ треба да си ја заврши работата.
Јас не знам зошто на тие вашите од управа не им текнува да следат пример од Германските сали,подели преку ТЕЛЕКОМ од тие ВЕШТАЧКИ АПЛАУДИРАЧИ и завршена работа,нека вежбаат подлактици луѓето,или како во Унгарските сали,Веспрем,Сегед,земи 10 тапани и тропај,кај нив цела публика нон стоп ист рефрен има ХАЈРА(напред) ВЕСПРЕМ, а во сегед се дерат само Пик Сегед и имаш добитна комбинација.
Ама треба некој да преслика пример и да копира нешто.
П.С.
Околу играта,заслужено победа,честито,апсолутна доминација од 1-60 минута.
Посебно одбраната беше на нивоУ,според мене клучен момент беше тоа шо не играше Карачич во одбрана,овде Вардар доби многу,иако од таа 5ка примија 8гола,но повеќето беа во немоќ,шутеви од 10,11 метри,тука ниедна одбрана и голман не е семоќен,во очај беа сите тие шутеви на Фленсбург,кога немаа никаква идеја шо да играат,вака со Рожерио кој искина вчера се затна целосно таа конекција на десниот бек со пикерите,а посебно тие влезови на Гландорф кој обожува да игра еден на еден меѓу 4и5 и да наоѓа простор за влез на 6 или пак да шутира од некоја блиска далечина меѓу зона од 9и6.
Со Борозан,па потоа и Рожерио се изгуби таа течност во играта на Фленсбург,пикерот не мрдна,а и тие топки шо ги доби ги промаши:icon_mrgr:,плус одбраната 5-1 си заврши работа,посебно со Кањелас ДЕДОТО,искина стариот,не мрдна Годфридсон,а и Мае играше рандом,без идеја,малку во второ попушти таа одбрана,посебно во последните 15 минути,ама ова се должи на слабата игра во напад,инаку да задржеше Вардар ритам од почеток на второ ќе тепавНЕ најмалку 5 разлика,но и вака е добро.
Нападот одличен,посебно Циндриќ,прерасна Хобитот во топ играч,партали прај,едноставно главен играч во напад,не е склон на технички грешки,добра комуникација има со Алекс,едноставно ја носи екипата,секоја чест.
Само треба претпазливо,Германците се најопасни кога се отпишани,сезонава Фленсбург е многу непредвидлив,тепаа во Кил 10 разлика во група,тепаа со РНЛ во Манхајм,ама ова беше во есента кога имаа добра серија резултати,сега паднаа во форма,и со Мешков беа на жица,за малку ќе испаднеа,малку фалеше Мешков да ги тепа во Германија.
Нерешено со Магдебург во гости,пораз од Фуше во Берлин,го сркнаа машки во финалето на купот од Кил,не им оди во дерби мечевите,освен шо тепаа во полуфинале со шалабајзерите РНЛ.
Треба чудо да се случи да победи Фленсбург во Скопје,реално ептен многу треба за да се победи овај Вардар во Скопје.
Но со Шваби никогаш не си на чисто,посебно со тренер како Врањеш,знае да извади максимум од секоја ситуација.
Опасен ростер има,има играчи за секој стил на игра,само таа голема ротација на Врањеш некогаш дава а некогаш и не дава резултат,и вчера си ја задржа својата тактика сезонава,мечевите од ЛШ да ги почнува со комбиниран тим,па почна со Радивијевиќ,Мелер на гол,Хрчакот(Егерт)веќе не е ни бледа сенка од времето.
Целосен ремонт ќе претрпи Фленсбург за наредна сезона,ќе има доста новитети.
Нема кај Фленсбург прва-втора постава,сите можат да распалат во секој момент,затоа се толку опасни и квалтетни и мора сериозно да се сфатат.
Но не би требало да има проблеми,максимум шо Вардар би изиграл слабо е некојси тесен резултат,или реми,пораз од два разлика ми се гледа како научна фантастика,посебно со влоговите кои се во игра.:zloo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom