Фан клуб - РК Вардар

Катастрофа човече, вакво криминално бранење у живот не сум видел. Милич подитно да се врати на кафанскиот режим,не го бива овака.

Дај не заебавај друже. И да нема блок ни одбрана мора да има повеке одбрани. Ниту еден зицер одбранет. Е за тоа можам и јас да сум голман во Вардар. Дај нека ме земат и мене во тимов па можда на некоја утакмица и јас ке имам 3 одбрани.
абе лесно е од кревет да збориме не ги оправдувам голманите но најголем кривец е одбраната и лошата тактика не памтам колдиг да изиграл ваков напат у лига на шампиони со толку удари од 9 и таква реализација реално многу на 6 играа одбрана вардар и стално каснење на блок и успорување на нивниот напад со добра подвижност и чести фаули а тоа го немаше и тоа е резултатот каков е премногу слободно се шетаа во 9 и се утепаа од шутирање

10 пари на 5-1 одбрана им утрчаа позади грб и ништо не сменија, можеби и Дејвис на клупа фалеше.

абе лесно е од кревет да збориме не ги оправдувам голманите но најголем кривец е одбраната и лошата тактика не памтам колдиг да изиграл ваков напат у лига на шампиони со толку удари од 9 и таква реализација реално многу на 6 играа одбрана вардар и стално каснење на блок и успорување на нивниот напад со добра подвижност и чести фаули а тоа го немаше и тоа е резултатот каков е премногу слободно се шетаа во 9 и се утепаа од шутирање
По живот ти се кладам дека за 60 минути на терен јас ке имав повеке од 3 одбрани.

Полошо голманско издание немам видено никогаш.
Нема везе, не е проблем и да загубиме, проблем е што губиме од еден играч. Колдинг ги немам гледано сезонава, ама од она што го видов до сега може да кажам дека ќе ги тепаме 20 разлика у Јане и дека не се ништо посебно. Само тој бекот Андерсен им е добар и ништо друго, да им ебам тоа хобитската екипа. Дозволивме еден играч да не тепа, и тоа 15 и више минути играат без својот најдобар играч во одбрана.

Бо Спелеберг имаше 13 асистенции и 6 гола, а и тоа левото крило не им беше лошо.

Предосеќав дека Колдинг ќе плесне некој дома ама не верував дека тоа ќе бидеме ние.
Кога идеме без Штербик знаеме дека ќе биде тешко. Голманите ништо не фатија. Капак на се најбитната карика во одбрана (Тоскиќ) се повреди, и тоа беше тоа кога одбраната се распадна.
Напад бевме ок али ни фалеа голови од лев бек.
Тие две работи беа клучни за поразот.

По живот ти се кладам дека за 60 минути на терен јас ке имав повеке од 3 одбрани.
ти си знаеш :) сепак моето мислење е во лошата тактика премногу лесно играа колдинг со нашата одбрана

Добро видов на крајот 0% одбрани во прво полувреме или очи ме варају?:eek:

Иначе и Колдинг слично на Вардар процент на голмани 19 со 15 беше вкупно.Негде и на друго место затаиле.Изгубени топки, технички, блок во одбрана, 5-1?
А Македа и судиите ептен се заимаа на утакмицава.Или од претходно нешто...

Сега со киелце може и Вардар Јуниор цела постава да ја стават пошто сите со вируси и повреди, чекај да видиме уште колку ги има после утакмицава.

Бо Спелеберг имаше 13 асистенции и 6 гола, а и тоа левото крило не им беше лошо.
се израшутираа ко нездрави, од секоја позиција... всушност и немаа што да изгубат..[DOUBLEPOST=1445186956][/DOUBLEPOST]
Сега со киелце може и Вардар Јуниор цела постава да ја стават пошто сите со вируси и повреди, чекај да видиме уште колку ги има после утакмицава.
има и утре утакмица, на таа може јуниорите..

Не е само до голманите..
Голем дел од ударите беа чисти,без блок,и тешко се бранеа....
Недозволиво е за една одбрана да ги остава онака да шутираат..
Срамота е,да го оставиш играчот да ти се мести пред да шутира,и тоа играчи кои се по 30 и кусур години..
Овај Андресен е единствен помлад играч во бековската линија,класичен шутер,и со време да не му стегниш фластер е па шо да се коментира,сам си го бараше Раул..
Ако оставиш таков бек,со добар шут да ти се шета по простор од 9 и да шутира од кај сака и Штербик не те вади,макар шо да те беше стариот сигурно немаше да има 3 мизерни одбрани...
Како и да е,одбраната беше недозволиво слаба,очајна,срамота е со Ларс Јоргенсен во напад да ти игра противникот и да не можиш да најдиш решение...
Кога еден Бо Спелеберг,со 785 години ќе ти напрај 13 асистенции навистина е се кажано...:ban:
Со 3 играчи во напад,без десен бек и 33 гола чукнаа...:ban:
Не знам зошто не влезе до крај Тоскиќ?
Ако не се лажам беше скината аркада,можеше да продолжи со завојот да игра...
Шо бараше Абутовиќ на пикер?
Или зошто не се врати до крај Горбок?Добри прашања...
Лацковиќ нема играно во напад од сезоната кога освоија ЛШ,и сеа го игра во напад пред Горбок...:pos:
Раул како да сакаше намерно да изгуби,нејасно...:eek:
Без разлика на се,овај пораз ви дојде во најнезгодно време,кога еден куп резулати во групата ви одеа во прилог,и со побед против Барса и Киелце дома и првото место беше доста реално...
Не смееш да си дозволиш да изгубиш од екипа шо има 50 годишен голман,шо има просек од 30 и кусур години...
Без десен бек во тимот,најмалку да примиш дури 33 гола..
Овај пораз оди на душа на целата одбрана и голманите...
Сигурно ни на сон Колдинг не се надеаа дека ќе дадат над 25 гола,камоли 33,е па со примени 33 гола нема победа на гости против ниеден тим во ЛШ,.камоли против Данска екипа...
Со Колдинг се игра агресивно од почеток,ги фаќаш салам во одбрана со агресивна одбрана,и правиш разлика на почеток,па после полесно играш..
Така ги реши Сегед,така ги реши и РНЛ,а ако ги оставиш тие да диктираат темпо,плус да немаш ни 5 одбрани на голманите во цел меч,не е ни чудо шо е резултатот ваков...
Сомнителен меч во секој случај,нетипичен(не ја играв в кладилница двојка,не е коцкарско мислење ова,напротив Т2+ го играв Вардар 27.5 и ја фатив):icon_mrgr:

Не смееа тука да изгубат. Беа во добра ситуација да се одлепат малце над двата главни конкуренти ( Киелце и Барса ) во период кога веќе следуваат тешки утакмици дома гости. Шанси постојат но со поразов се враќаат многу назад.

Навистина сомнително делуваше натпреварот, не можам да сфатам од каде толку неразумни потези на Раул :toe:
1.Повредата на Тоскиќ не беше фатална, па да не може да се врати во игра. Пукање на аркада, нешто што одма се реши со завој над окото, комотно можеше Алем да се врати во игра. Играње со Абутовиќ на пикер? WTF?

2. Диви конечно фати две топки, го извади од игра.

3. ЛАЦКОВИЌ ВО НАПАДОТ??? Горбок играше сосема солидно во прво полувреме, немаше причина да биде изваден од игра. Лазаров влезе, даде гол и изнуди пенал во вториот негов напад. Одма го вади од игра и го става Блаженко. Единствена разумна причина е дека игра во два правци, па помалку имавме за менување, ама во случај кога одбраната и онака не играше ништо, немаше причина да го мачи Лацковиќ да игра напред, кога во 3-4 напади му испаѓаше топката од раце при тапкање :popce:

4. Не поставување на фластер врз Андерсен :popce: Па Пепи Манасков да беше тренер, три фластера ќе му ставеше на детето :toe: Колку што беа криви катастрофално лошите голмани, толку беше виновна и криминално лошата одбрана.

Изоставувањето на Душеваев и Штербик е истотака сомнително, можеа бар на список да бидат, јака муда ако имале настинка. Додека го гледав мечот, си викам како намерно да сакаме да изгубиме :facepalm:
Не сум љубител на теории на заговор, верувам дека беше многу лош ден за нашите ракометари и пред се за нашиот голман и тренерот, ама стварно од страна изгледа како со намера да не се залагвме доволно...
Карачиќ и Македа беа добри, Дибиров во првото полувреме, Шишкарев во второто...

Овој Дивиов секој пат кога нема да фати топка, гледа да падне што поатрактивно, у стилот он многу се труди, ама јбг, они се мн јаки...

Со татко ми го гледавме натпреварот и он вика, што е со голманов (Милиќ) вика како намерно да бега од топката :D
Да не калкулираа и Вардар како Рејн Некар со цел да не одат директно во четвр финале туку да одат прво на 1/8 финале па подобро да темпираат форма за Ф4

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom