Фан клуб - РК Вардар

Пиво од мене за Сабја ако тепа Вардар у Унгарија! :pipi:[DOUBLEPOST=1416450853][/DOUBLEPOST]Пиво од мене за Сабја ако тепа Вардар у Унгарија! :pipi:

И по кои натпревари ти го памтиш Македа? Спореди го со играчи како Ренато, Кире, Андерсон, Наџ на пример.

Ова наброениве бекови ми делува како: Ојлески, Дибиров, Гансхајмер, Сигурдсон.

Колку што е Ренато во класата на тие тројца толку е и Ојлески во класата на овие тројца ;)

Македа просек? Ќе видите просек до Јануари, не тие горилата од Веспрем мајтап да си играат со бековите на Вардар. Сега нека се брка 2ро место, а со Македа ќе биде интересно :D

@Tomasino Cekam post od tebe za Makeda da si znaes. I baska toa sto treba da soberes lajkovi :)
Vo idnina ke ja izbegnuvam vasata tema.:гик:
Vo interes na "mirot i redot na forumot",podobro ke e da ve ostavam na raat.
I taka sobrav dovolno lajkovi od vas,mnogu ke mi se soberat:pos:

За утакмицата во Унгарија не се земени Столе и Горбок поради повреди.

Пуста среќа единствениот шутер што може да ја разбие зоната на Веспрем со шут од 9 метри ќе го немаме на располагање :facepalm:

Незнам шо чаре да бараме... ако ни постават цврста 6-0 одбрана, голот нема да го видиме.

За вакви утакмици треба да го активираат Фичо. Он знае одлично да изигра со пикер и крило, па преку тоа да пробаме да се разбие повеќе нивната одбрана.

Видоа дека тешко ќе биде само со Алекс па мораа да го одврзат ќесето на полусезона.

Одлична работа завршија со нeго. Игра во двата правци, ако не се лажам на олимписките игри беше најдобар стелец за Шпанија и во топ 3 асистенти. Од 2012 навака е важна алка во шпанската репрезентација и еден од лидерите на новата шпанска ракометна генерација. Главни карактеристики му се тоа што дава голови, има добра соработка со крило и пикер, и не се плаши да преземе одговорност кога е потребно.
Верувам дека одлично ќе се вклопи со Алекс, и водени од Раул кој одлично знае како да работи со вакви играчи ќе бидат страшен тандем.

Ова е веќе сериозно засилување на бековска линија какво што сакам (y)

Да ги кажеме и недостатоците. Како што кажа и Kasabian, нема убавина во играта на Македа и често знае и да исфорсира шутеви од 9 метри како Лацковиќ, а притоа да има подобри опции. Во секој случај лесно знае да се пробие на 6 метри, има два пара муда, има силен шут, а ми се чини дека и една сезона заврши и како прв асистент во Асобал. Мене највеќе ме радува тоа што негова главна позитивна карактеристика е тоа што е прејак во одбрана. Буквално машина, таков играч ни треба за да можеме во иднина да парираме на Бундеслигаши, Барса, Веспрем.

Целосно се согласувам. Таа негова самоувереност некогаш резултира со непотребни шутеви или пробиви. Али дечкото не се плаши како камиказа да влезе на 6 метри, што е многу добро за утакмици како тие со Веспрем. Добро не е камиказа со оглед на тоа што е како бик и неможат лесно да го запрат но сепак :D

Истото се сложувам и заборавив да спомнам дека за одбрана ќе заврши многу голема работа бидејќи ќе биде наш најдобар бек во одбрана (минус Абутовиќ), така да не би ме чудело ако го игра на 3ка или 4ка во тандем со Абутовиќ.
Е веќе одбрана со Тоскиќ, Абутовиќ, Македа, Лацковиќ и Брумен е многу многу добра комбинација. Дибиров ќе може и да прилегне таму позади Штербик. :D

СРЕЌЕН РОДЕНДЕН АРПАД ШТЕРБИК

0001-arpad-sterbik.jpg

Ракометарот на Вардар, Арпад Штербик, денеска го прославува својот роденден.РК Вардар му посакува многу здравје, среќа и успех.Среќен роденден Арпад Штербик !!!

http://rkvardar.com.mk/mk/news/vardar/1743-2014-11-20-11-00-42

Ајде здравје со Веспрем едно дваесеттина одбрани да има не барам повеќе :icon_mrgr:

Се собраа 4 десни бека сеа во Вардар. :) Најдобра варијанта ќе биде уште во јануари да се ослободат од Петрич кој има договор до крајот на оваа сезона а Терзич да остане во тимот.
Може засега не е некој квалитет Терзич ама дечкото има само 20години. Во Македонија нема ниеден играч до 20години што е поквалитетен од Терзич, Талески и Нелоски имаат по 18години и се единствените од кои мислам ќе биде нешто ама треба минутажа вака џабе е се.
Во Терзич дефинитивно има потенцијал е сеа како ќе се развива во иднина то е друго и незнам како му се седи на клупа нон стоп. Во Хамбург дремеше на клупа, тука иста прича.
Незнам зошто не си најде некој послаб клуб каде што ќе игра. Изгледа зема добра плата па затоа не му се мрда никаде.
Сепак за 3 избор на десен бек е одличен, да добива солидна минутажа во СЕХА и да ги игра натпреварите во домашното првенство.

Буквално машина, таков играч ни треба за да можеме во иднина да парираме на ***Бундеслигаши, Барса, Веспрем.

Не верувам офанзивно да има значително поголем ефект против Веспрем, Барса, ПСЖ, КИФ, Металург (под нив мислам на тоа што дефанзивно беа до крахот), отколку што има Душебаев. Ја лично не глеам многу голема разлика меѓу него и Алекс во нападот, иако тоа што е 7-8цм повисок само по себе му дава предност, ама технички е па ептен понеталентиран.

Едноставно е нешто измеѓу, ем нема значителна скочност и јак скок-шут ем не е технички врвен. Може лесно да се направи паралела дека е нешто слично на тоа што е Брумен на крило. Просечен напаѓач али одличен дефанзивец.

Ко што и пишавте сите, баш дефанзивата е она во кое Вардар ќе добие многу со него.

Но сепак, имајќи ја во превид и неконстантноста која ја има Вардар на лев бек и покрај Горбок и Лацковиќ, мислам дека подобро ќе легнеше инвестиција во офанзивно оружје на десен бек, т.е. Кире.

*** Не е потребно ништо посебно за Бундеслигашите, покажа Раул веќе дека го има у џеб нивниот стил. Единствено Кил е малку поразличен затоа би правел проблеми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom