Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ја искрено се надевам дека ќе продолжат да бидат бастион на репрезентацијата, и преку нивниот клуб ќе го остварат она за што ни мрчат на нас годиниве назад додека ја дрмаме Европа:D. Еве им шанса преку Еурофарм Пелистер да им дадат шанса на македонските ракометари која ја заслужуваат. Искрено посакувам да се вратат старите времиња, да имаат тежина победите во Битола:kafence:
I jas se nadevam deka ke ispadni se kako sto treba i konecno ke imame pravo derbi kako nekogas... A za pobedite, nasite ke imaat pogolema tezina vo sk, deka se protiv evropski sampion... Minatata sezona da bese eden jsk tim vo Bt, vardar ja gubese domasnata titula... 9 gola raxlika na pol i podrska od tribini, samo na 15 plus mozese da zsmine a nikako presvrt...

I jas se nadevam deka ke ispadni se kako sto treba i konecno ke imame pravo derbi kako nekogas... A za pobedite, nasite ke imaat pogolema tezina vo sk, deka se protiv evropski sampion... Minatata sezona da bese eden jsk tim vo Bt, vardar ja gubese domasnata titula... 9 gola raxlika na pol i podrska od tribini, samo na 15 plus mozese da zsmine a nikako presvrt...

Ајде баш ми е драго што има ваков оптимизам, и се надевам дека ќе има можност да се вратат старите добро времиња:) Toa ќе биде одлично за македонската лига. А за минатата сезона и јак тим од Битола, само ќе те потсетам дека на тие натпревари не игравме ни со 50% од силите:). Мислам и ти сам знаеш ама ок:) Ете го изгубивме и купот од факинг Металург ( таков каков што беше) па сите сме сведоци што следуваше после. Така да немој премногу да судиш од тие натпревари. Ако се случат овие најави, и ако скоцкате ок тим, верувај дека друга песна ќе пее Вардар и во македонско првенство, посебно против Пелистер;) Ама ајде прво да видиме како ќе заврши сето ова, јас лично ви посакувам стабилизација, па да ги вкрстиме копјата како што доликува. Ама има ли подобро нешто во Битола да гостува двократниот европски шампион во последните три години:)? Секако дека не. Поздрав

Ајде баш ми е драго што има ваков оптимизам, и се надевам дека ќе има можност да се вратат старите добро времиња:) Toa ќе биде одлично за македонската лига. А за минатата сезона и јак тим од Битола, само ќе те потсетам дека на тие натпревари не игравме ни со 50% од силите:). Мислам и ти сам знаеш ама ок:) Ете го изгубивме и купот од факинг Металург ( таков каков што беше) па сите сме сведоци што следуваше после. Така да немој премногу да судиш од тие натпревари. Ако се случат овие најави, и ако скоцкате ок тим, верувај дека друга песна ќе пее Вардар и во македонско првенство, посебно против Пелистер;) Ама ајде прво да видиме како ќе заврши сето ова, јас лично ви посакувам стабилизација, па да ги вкрстиме копјата како што доликува. Ама има ли подобро нешто во Битола да гостува двократниот европски шампион во последните три години:)? Секако дека не. Поздрав
Znam deka ne igraa so 100% , ama 9 razlika na pol so dobar sostav i popna sala, so ckembari so se.... ne mi se veruva deka ovoj vardar sto stana sampion bi ja svrtil tekmata. A ovaj vardar bas me interesira kako ke igra na polna sala i publika kakva sto e Bitolskata... Osven vo Seged i Vesprem, ne pametam jas deka imaat igrano vo nekoja zeska atmosfer, taka da ima mnogu faktori koi ne gi isprobale i ne gi osetile strancite vovardar.... Da, nema poubavo da gostuva sampion na evropa vo Bitola i da go pobedis... ;)

Znam deka ne igraa so 100% , ama 9 razlika na pol so dobar sostav i popna sala, so ckembari so se.... ne mi se veruva deka ovoj vardar sto stana sampion bi ja svrtil tekmata. A ovaj vardar bas me interesira kako ke igra na polna sala i publika kakva sto e Bitolskata... Osven vo Seged i Vesprem, ne pametam jas deka imaat igrano vo nekoja zeska atmosfer, taka da ima mnogu faktori koi ne gi isprobale i ne gi osetile strancite vovardar.... Da, nema poubavo da gostuva sampion na evropa vo Bitola i da go pobedis... ;)

Па тоа ти викам, пристапот би бил различен и никогаш не би било 9 разлика, конташ:)? Се се тоа професионалци, не се секирај.. Тие 2 атмосфери се доволен доказ дека и тоа како можат да се носат со секаква атмосфера. Иначе да се согласувам дека секој сонува да го победи европскиот шампион, и дека нема подобар филинг од тоа, само треба и да се победи:)) Ќе биде интересно у секој случај.

Си ги извлегоја во групите, си потпишаја играч, си врват денојте, се надевам нема допрва да прат циркузи за спојвање, нека си терат свој филм тие, ние друг филм и мирна капа. Сигурно и Циле не е до толку :D
Се сложвам и јас дека беше медиумска хајка, да кренат малку врева за ништо....

I jas ne vervam vo fuzijata ama ajde ke pocekame uste nekoj den. Ako ostanime samostojno kako RK Pelister greojte nema da ni se gledat ova sezona. Pa eden Butel uspeva da go potpisi Daskalovski nie ke donesime nekoe dete od vtora liga Srbija I ke cekame da se povaperi na golot...
Site rabotat poarno od nas ova mizerija dosega ne e videna !!!

нема фузија, како ќе крадат лешинарчињата пари од општина понатаму ??

спичкаја годинава убаЈ париња, нека им е на чест

Opstinata odvaj ceka da se kurtuli od klubot...
Ne mu treba pelister za kradenje pari. I taka vo klubot se pretstaveni so treta postava.
Tie procenti se tolku mali so mozat da popalat samo nekoj lokalni sankurinja od dvete partii, rakomet e ova ne e fudbal...
A i ocigledno majtap si igrat so nas aber nema od fuzija, ovie si se spremat za sezonata...
Veke si se prijaveni segde kako rabotnik.
E sega tocno e deka ima mokni luge na koi ne mu e seedno sto ke se sluci so pelister, i tie ni se poslednata nadez...
No jas iskreno ne gledam resenie...

Од следната сезона ЛШ се крати на 16 екипи и секоја сала ќе мора да има трибини од сите 4 страни и најмалку 4.000 столчиња. Оваа фузија може да е последна шанса Пелистер да види елитен ракомет, а исто и Битола. Зошто и да се направи некој супер тим во иднина, ќе мора да се гради нова сала, а прашање е и како би се влегло во ЛШ, доколку Вардар уште постои.

Не е така едноставно да се изведи таква работа на сред лето во буквално еден месец. То доколку би се случило, можи да се најави за наредна сезона а до крајот на оваа календарска година да се дефинираат тие деѕали околу печати, пререгустрација дефинарење на бузет и сл.
Мада сметам дека нема ни најмала шанса за таква работа. Овде Циле не се замара, зет му ја води цела приказна и клубот го оформи за да му биди играчка на син му.
Не е ваљда будала ко стигнаја до ЛШ и Сеха да прифати партијата да му се вмеша во нешто шо го градел неколки години и потрошил милион евра.
Сеа очекувајте некоја мала помош евентуално ако ги притиснат од партија да ни ги пуштат битолчаните на позајмица од кај нив шо џабе фаќат место, ккао пример Пинки, Пецак, Чурле....
А за салата, вака или онака ќе му ја дат него под концеаија посекако. Нив ова му е шанса некој да му го тргни тој товар од нив, пошо ќе мора тие кај дае да ја поправат ради то шо капи од секаде и е за никаде.

Не си прајте филмој, никаква фузија нема да има.
Еурофарм си терат по нивни пат, зет му на Циле си ги влечи конците.
Циле не се меша таму и не замара со тој клуб, се појавува чат пат на некоја утакмица заради имиџ на фирмата и фамилијата то е то.
Ова сезона ќе ја истерат во салата во Битола, ќе ја закрпат малце и то е, за наредна сезона ќе си ги играт утакмиците во Скопје и чиста сметка.
Тие ќе бидат во зијан сега ако се фузират со нас, а ние ќе бидиме во уште поголем зијан, ќе се изгуби единственото нешто шо остана од клубот, то е ИМЕТО, ништо друго.
И тие вистински навивачи шо останаа, хард кор, не од оние кои ги менват клубојте ко партиите. То е она по шо остана препознатлив Пелистер, ВИСТИНСКИТЕ ЧКЕМБАРИ ( ги има сеуште ) и вистинските навивачи и симпатизери, и то ако ни го одземат тури му :kuracc: на клубот, подобро стечај.
До пред некоја година пола Битола за Металург навиваше, се закреваја за Скопје на утакмица, па за Вардар се преорентираа, селфиА фрчат в сала, во меѓувреме од ко се појави Еурофарм се напраја локал патриоти преку ноќ и хард кор навивачи на Работник. уствари паралелно навиват, за Еурофарм и Вардар.:pos:
Таман в година нашите вљубеници во ракометот ќе си имат исполнети викенди, сабота во Скопје за Вардар ќе навиват, в недела за Работник.:cool:
Каква фузија, какви бакрачи. Не смеј ни да се помисли на то. СИКТЕР.
Од Општина гледат да се отарасат од Пелистер, па го терат Циле да вложи во замена за тендер( и ) во РЕК.
Сегде ќе ги кинат буџетите, во фудбало минималец, во кошарката исто, најпојќе пари лани одеа за ракометот, и шо ако одеа? ДЕБАКЛ НА СИТЕ ПОЛИЊА.
Изгледа и од Елем ќе ги секнат парињата, и од ситните спонзорчиња.
Уствари, не беше проблемот лани во парите, колку во тоталната конфузија во сите структури на клубот.
И тие неколку играчи шо ги погодија си заминаја, и то каде? Во Металург,:pos:
Ете и Кобетиќ изгледа таму ќе оди, ако не се лажам и тој и Поповиќ имаа 2 годишни договори, ама шо ако имаа, кој ги гледа годините кај нас.
Ние илјадници евра народни пари дадовме за предвремен раскин на договори на незналици ко Зејак, Вук Перовиќ, Иранецо и уште цела сурија среќници кои пари накладоја без да се замарат.
Ене го Зејак, се рекламира на ФБ, клипчиња вади од утакмица со Барселона од пред 10 години, уште нема клуб најдено:pos:Кај ќе најди, не се улај сите ко нашите скаути, од клипчиња на интернет да се решават да потпишват договори. со играчи шо последна добра утакмица дале пред 5 години:pipi:
До кај се стигнати со преговорите со Циле никој не знај, само се знај дека се тегнат подолго време, ама Циле не е будала, ќе си скини милионски тендерчиња, за да фрли максимум 200 илјади трошки во Пелистер, и пак зијан клубот, уствари градот.
На сметка на градот, на загадувањето, некој си прај милионски бизниси, општината си има ќар, а граѓаните на Битола голтат прашина, а спортот?
Па, кој го :kuracc: спортот.
Уште долго време нема Пелистер да биди клуб. Ќе си живурка во мизерната супер лига, на граница на дното од плејоф или врвот во плеј аут лигата:pos:.
Бутел стигна онде да го договори Даскаловски, ние 10 години го бараме и никако да го најдиме.
Дотогаш МУК во Пелистер, скриени се в дупка, ни директори, ни функционери, ни социјални медиуми, ни слики нема на Инстаграм, нема ни клипчиња.
Ништо нема:popce:

Иако низ медиумите долго време се појавуваат информации за фузија на двата битолски тимови, Пелистер и Еурофарм Работник, сепак претстојната сезона со сигурност нема да има такво нешто. Двата тима го испочитуваа рокот на Ракометната федерација на Македонија, 30 јуни, и се пријавија за учество во Супер лигата во сезоната 2019/2020.

http://24rakomet.mk/нема-фузија-и-пелистер-и-еурофарм-рабо/

Mora da se prijavi klubot bez razlika dali ke ima fuzija ili ne denes, utre i za toa ke se znae dali ke se dogovorat ili se ke bidi po staro

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom