Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имаш грешна информација , Доне ке биди тренер во екипата на Лазаров КЛ7 што ја формира во Скопје и ќе игра во прва лига .Nema nisto od fuzija i slicno... Samo obicna spekulacija na portalite.
Ovie dena treba da go naznacat trenerot za novata sezona. Se zbora deka se vo pregovori so Done debeliot.
Многу наопаку и буквалистички го сфаќате зборот фузија.
Прво, никаква историја не се бриши, туку се спојува.
Второ, ова не би бил ни прв ни последен пат спортски екипи да се спојат. Се случува постојано. Особено во ракометот. Еве неколку примери:
- Рајн Некар Левен е создаден со спојување на на 2 претходни клуба
- Колдинг се спои со Копенхаген по што се викаше Колдинг Копенхаген (сега е КИФ Колдинг)
Трето, џабе си правиме бајрам со паметот, мислам дека минатите 2 лета се пропушти златна шанса за вакво нешто. Дај боже да има некој визија како да истурка еден ваков процес кој би бил и тоа како од корист за ракометот во Битола (па и единството во градот воопшто), ама за жал ми личи дека е веќе касно.
Но пак ке кажам најбитно е да има такмичење, ривалство.Нема вистина во текстот од спортмедиа за наводно спојување на управите на двата клуба.
Имам инфо дека овие дена ќе го официјализираат новиот тренер а веќе имале договорено и 2 играчи.
Работник си терат по својот пат за брзо заминват маврово на подготовки а веќе имат договорено учество на неколку турнири летово.
Пелистер Еврокар --- Пелистер Еурофарм

Шала на страна и те како е добро ваква работа да се сличи. Прво Битола мора да ја вратат на мапава за ракомет. После Лемго мора да дојде некој посериозен тим, да се врати ривалството во МКД, она правото, друга работа е корист за репрезетанцијата добро и освен политика мора да има нешто друго за што ке се збор. Тоа што ке има заебанции ке си има јбгНо пак ке кажам најбитно е да има такмичење, ривалство.
. Еве им шанса преку Еурофарм Пелистер да им дадат шанса на македонските ракометари која ја заслужуваат. Искрено посакувам да се вратат старите времиња, да имаат тежина победите во Битола