Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
нема фузија, како ќе крадат лешинарчињата пари од општина понатаму ??

спичкаја годинава убаЈ париња, нека им е на чест

Opstinata odvaj ceka da se kurtuli od klubot...
Ne mu treba pelister za kradenje pari. I taka vo klubot se pretstaveni so treta postava.
Tie procenti se tolku mali so mozat da popalat samo nekoj lokalni sankurinja od dvete partii, rakomet e ova ne e fudbal...
A i ocigledno majtap si igrat so nas aber nema od fuzija, ovie si se spremat za sezonata...
Veke si se prijaveni segde kako rabotnik.
E sega tocno e deka ima mokni luge na koi ne mu e seedno sto ke se sluci so pelister, i tie ni se poslednata nadez...
No jas iskreno ne gledam resenie...

Од следната сезона ЛШ се крати на 16 екипи и секоја сала ќе мора да има трибини од сите 4 страни и најмалку 4.000 столчиња. Оваа фузија може да е последна шанса Пелистер да види елитен ракомет, а исто и Битола. Зошто и да се направи некој супер тим во иднина, ќе мора да се гради нова сала, а прашање е и како би се влегло во ЛШ, доколку Вардар уште постои.

Не е така едноставно да се изведи таква работа на сред лето во буквално еден месец. То доколку би се случило, можи да се најави за наредна сезона а до крајот на оваа календарска година да се дефинираат тие деѕали околу печати, пререгустрација дефинарење на бузет и сл.
Мада сметам дека нема ни најмала шанса за таква работа. Овде Циле не се замара, зет му ја води цела приказна и клубот го оформи за да му биди играчка на син му.
Не е ваљда будала ко стигнаја до ЛШ и Сеха да прифати партијата да му се вмеша во нешто шо го градел неколки години и потрошил милион евра.
Сеа очекувајте некоја мала помош евентуално ако ги притиснат од партија да ни ги пуштат битолчаните на позајмица од кај нив шо џабе фаќат место, ккао пример Пинки, Пецак, Чурле....
А за салата, вака или онака ќе му ја дат него под концеаија посекако. Нив ова му е шанса некој да му го тргни тој товар од нив, пошо ќе мора тие кај дае да ја поправат ради то шо капи од секаде и е за никаде.

Не си прајте филмој, никаква фузија нема да има.
Еурофарм си терат по нивни пат, зет му на Циле си ги влечи конците.
Циле не се меша таму и не замара со тој клуб, се појавува чат пат на некоја утакмица заради имиџ на фирмата и фамилијата то е то.
Ова сезона ќе ја истерат во салата во Битола, ќе ја закрпат малце и то е, за наредна сезона ќе си ги играт утакмиците во Скопје и чиста сметка.
Тие ќе бидат во зијан сега ако се фузират со нас, а ние ќе бидиме во уште поголем зијан, ќе се изгуби единственото нешто шо остана од клубот, то е ИМЕТО, ништо друго.
И тие вистински навивачи шо останаа, хард кор, не од оние кои ги менват клубојте ко партиите. То е она по шо остана препознатлив Пелистер, ВИСТИНСКИТЕ ЧКЕМБАРИ ( ги има сеуште ) и вистинските навивачи и симпатизери, и то ако ни го одземат тури му :kuracc: на клубот, подобро стечај.
До пред некоја година пола Битола за Металург навиваше, се закреваја за Скопје на утакмица, па за Вардар се преорентираа, селфиА фрчат в сала, во меѓувреме од ко се појави Еурофарм се напраја локал патриоти преку ноќ и хард кор навивачи на Работник. уствари паралелно навиват, за Еурофарм и Вардар.:pos:
Таман в година нашите вљубеници во ракометот ќе си имат исполнети викенди, сабота во Скопје за Вардар ќе навиват, в недела за Работник.:cool:
Каква фузија, какви бакрачи. Не смеј ни да се помисли на то. СИКТЕР.
Од Општина гледат да се отарасат од Пелистер, па го терат Циле да вложи во замена за тендер( и ) во РЕК.
Сегде ќе ги кинат буџетите, во фудбало минималец, во кошарката исто, најпојќе пари лани одеа за ракометот, и шо ако одеа? ДЕБАКЛ НА СИТЕ ПОЛИЊА.
Изгледа и од Елем ќе ги секнат парињата, и од ситните спонзорчиња.
Уствари, не беше проблемот лани во парите, колку во тоталната конфузија во сите структури на клубот.
И тие неколку играчи шо ги погодија си заминаја, и то каде? Во Металург,:pos:
Ете и Кобетиќ изгледа таму ќе оди, ако не се лажам и тој и Поповиќ имаа 2 годишни договори, ама шо ако имаа, кој ги гледа годините кај нас.
Ние илјадници евра народни пари дадовме за предвремен раскин на договори на незналици ко Зејак, Вук Перовиќ, Иранецо и уште цела сурија среќници кои пари накладоја без да се замарат.
Ене го Зејак, се рекламира на ФБ, клипчиња вади од утакмица со Барселона од пред 10 години, уште нема клуб најдено:pos:Кај ќе најди, не се улај сите ко нашите скаути, од клипчиња на интернет да се решават да потпишват договори. со играчи шо последна добра утакмица дале пред 5 години:pipi:
До кај се стигнати со преговорите со Циле никој не знај, само се знај дека се тегнат подолго време, ама Циле не е будала, ќе си скини милионски тендерчиња, за да фрли максимум 200 илјади трошки во Пелистер, и пак зијан клубот, уствари градот.
На сметка на градот, на загадувањето, некој си прај милионски бизниси, општината си има ќар, а граѓаните на Битола голтат прашина, а спортот?
Па, кој го :kuracc: спортот.
Уште долго време нема Пелистер да биди клуб. Ќе си живурка во мизерната супер лига, на граница на дното од плејоф или врвот во плеј аут лигата:pos:.
Бутел стигна онде да го договори Даскаловски, ние 10 години го бараме и никако да го најдиме.
Дотогаш МУК во Пелистер, скриени се в дупка, ни директори, ни функционери, ни социјални медиуми, ни слики нема на Инстаграм, нема ни клипчиња.
Ништо нема:popce:

Иако низ медиумите долго време се појавуваат информации за фузија на двата битолски тимови, Пелистер и Еурофарм Работник, сепак претстојната сезона со сигурност нема да има такво нешто. Двата тима го испочитуваа рокот на Ракометната федерација на Македонија, 30 јуни, и се пријавија за учество во Супер лигата во сезоната 2019/2020.

http://24rakomet.mk/нема-фузија-и-пелистер-и-еурофарм-рабо/

Mora da se prijavi klubot bez razlika dali ke ima fuzija ili ne denes, utre i za toa ke se znae dali ke se dogovorat ili se ke bidi po staro

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Nema nishto od fuzija. Ochekuvajte ova godina da bidi edna od najmizernite i najbednite vo klubot i najverojatno play out i ochobol. Ahhh Pelistere ti ebaja majkata stanavme na nivoto na radovish za zhal.

Нема ништо од та работа, ви кажав. То беше сано лажна вест шо ја објави битолски весник а спортмедиа само ја копираше од нив.
Имат договорено 2 играчи а незнам зошто уште не ги официјализираат во јавноста, или пак можеби чекат да договорат тренер па после да ги објават играчите.
Не очекувајте ништо спектакуларно ова сезона од клубот.
Првата постава си замина комплетно, највероватно ќе биди заменета со некој анонимци од регионот како и досега.
Се збора дека Корлето бил тргнат од клубот. Ќе има изглеа нова постава и во управата.

Нема ништо од та работа, ви кажав. То беше сано лажна вест шо ја објави битолски весник а спортмедиа само ја копираше од нив.
Имат договорено 2 играчи а незнам зошто уште не ги официјализираат во јавноста, или пак можеби чекат да договорат тренер па после да ги објават играчите.
Не очекувајте ништо спектакуларно ова сезона од клубот.
Првата постава си замина комплетно, највероватно ќе биди заменета со некој анонимци од регионот како и досега.
Се збора дека Корлето бил тргнат од клубот. Ќе има изглеа нова постава и во управата.

Koj igrachi se dogovoreni imash informacija?

Изгледа падна договорот.
Даена му е на Циле салата под концесија, на 20 години.
Општината и Циле ќе го раководат Пелистер.
Е сега, дали ќе има фузија или не, то видеќемо.

Ova ke bidi nuklearna fisija ala chernobyl ... :)
Mene mi lici deka rabotnik ke si igra liga sampioni, a nie ke si bidime metalurg 2 za rabotnik...
Arno so ke igrame so sporting prvo kolo, barem tie ke igrat vo dresot na pelister...
Mozi i tamara da ja viknime na otvoranjeto na ligata na sampioni da pej za slavjeto da bidi kompletno... :)))
Gradot mozi da se obedini samo pod ime pelister eurofarm... se drugo ke bidi ogromna farsa...
Naredno ke ostani uste sat kulata da mu ja dajme na cile na koncesija.... :)

Па не гледам јас причина зошто да не ја земи салата под концесија, барем ќе ја среди и ќе заличи на нешто и ќе ги исполнува условите за СЕХА, сепак е за доброто на градот.....
И така Циле пола Македонија ја дрма, сега вие за салата се фативте :pos:

Друга работа е шо Општината се откажва од клубот, по секоја цена сака да се ослободи и највероватно акциите од општината, ќе ги земи Циле и ќе спонзорира во Пелистер, се збора за некои 300.000 кркачи годишно, плус сегашните спонзори Елем и остали барги наредени на дресојте (испаќа како повеќе спонзори од Веспрем да имаме ) :pos: би стигнале негде од околу 400-450 илјади евра годишен буџет, сума сумарум ист од ланската година.
Е сега тие имаат буџет од милион евра, ние ни половина од нив и после оти не газеле :pos:

Двата клуба ќе си играт посебно, тие ЛШ и СЕХА како Еурофарм Работник, а Пелистер за скоро време како нивна втора екипа, тоа што беше Вардар Јуниор и Металург 2 на првите екипи, односно Еурофарм Работник 2, во случајот КАЈ Е ПЕЛИСТЕР !?!?
РК Пелистер како помал брат на Еурофарм Работник :masa::sekc::sekc:

Ова ни лудило не е повеќе, само земјотрес како оние во Чиле и да не срамни сите до земја !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom