Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
И мене не ми е јасно што би добил Еурофарм од се ова? Освен нормално салата. Што има Пелистер да понуди? Со што ќе се фузира освен со името?

Publikata druze. Ke dobijat podrska sho nemozat da ja zamislat pod imeto Eurofarm Rabotnik. Jas licno ne bi stapnal na nivna utakmica ni vo Seha ni LS. I veruvajme vo Bitola ima stotici sho go mislat ova istoto I to tie stotici ne se bilo koj tuku se onie najvatrenite.

Не знам, ја да сум навивач на Пелистер не знам дали би можел да го поддржам ова. Некој друг изградил клуб, успех некој скор, се пласирал во СЕХА и ЛШ, и сега се ќе биде нивно само ќе му закачиме име Пелистер и ќе се преправаме дека тоа е Пелистер.

Шо се губите улај едни, знајте шо е фузија? Фузија е спојување на двата клуба и земање на најдоброто од нив, а не лепење на име ко шо кажвате. Самиот Пелистер е продукт на фузија, ракометот во Битола се игра од 45',ама на грбо пиши 55' е оти така, оти тогаш се случила фузијата. Со ова можи сите само да добијат никој не можи да изгуби. Пелистер ќе добие стабилност, успех, ќе му парира на најдобрите, за разлика ако остани под капата на општината кај шо можи да згасни за која година. Еурофарм ќе добие пред се публика, оти да бидиме реални колку и да одат луѓе на утакмица пак изгледа ко да се на театар - Скопје. Плус добива историја оти рековме го земаме најдоброто од двата клуба и концесија на салата, за тендери да не зборам, то нема да излези во јавноста. Можам да пишам уште за името, идентитето ама...

Пелистер ќе добие стабилност, успех, ќе му парира на најдобрите, за разлика ако остани под капата на општината кај шо можи да згасни за која година.

Еурофарм си е стабилен и успешен, гради тим да парира во СЕХА. При фузија, тоа нема да биде Пелистер. Тоа ќе биде Еурофарм Работник, со Пелистер шминка. Фузија е фузија, но ова не е рамноправна фузија, едниот клуб фактички си останува ист, само името му се менува. Што има Пелистер да му понуди на Еурофарм? Им остана некој врвен играч? Имаат подобар тренер да го води он тимот? Подобра управа?

Ако Еурофарм има врвни успеси, што, празна ќе биде салата? Кога ќе дојде да се игра Веспрем - Еурофарм, нема да има публика? Ако Еурофарм расне, а Пелистер паѓа, публиката ќе го напушти и заборави Пелистер со години, деца ќе бидат израснати со успесите на Еурофарм и гајле ќе им е за традицијата на Пелистер. Скопје се палеше на Металург, кај е таа публика денес?

Не знам, ја да сум навивач на Пелистер не знам дали би можел да го поддржам ова. Некој друг изградил клуб, успех некој скор, се пласирал во СЕХА и ЛШ, и сега се ќе биде нивно само ќе му закачиме име Пелистер и ќе се преправаме дека тоа е Пелистер.
во времето на Циле Пелистер беше најсилен и најдобро организиран, скоро секоја сезона фрла по некој денар спонзорство од тендерите, пред да го направи Работник јак се зафати со Пелистер , но структурата во клубот бараше пари само тие да трошат,а овај да финансира,па после неоправданиот минус се зафати со свој клуб и води до кај стигна без никој да не се меша........Пелистер е на терет на општината како и многу други клубови од разни спортови,па зошто кога се гледа лимитот под капа на општината да не му го даде на друг сигурен инвеститор да го работи кој е во можност и спортската сала да ја модернизира или да изгради нова. ......живееме во материјален свет нема бегање

Еурофарм си е стабилен и успешен, гради тим да парира во СЕХА. При фузија, тоа нема да биде Пелистер. Тоа ќе биде Еурофарм Работник, со Пелистер шминка. Фузија е фузија, но ова не е рамноправна фузија, едниот клуб фактички си останува ист, само името му се менува. Што има Пелистер да му понуди на Еурофарм? Им остана некој врвен играч? Имаат подобар тренер да го води он тимот? Подобра управа?

Ако Еурофарм има врвни успеси, што, празна ќе биде салата? Кога ќе дојде да се игра Веспрем - Еурофарм, нема да има публика? Ако Еурофарм расне, а Пелистер паѓа, публиката ќе го напушти и заборави Пелистер со години, деца ќе бидат израснати со успесите на Еурофарм и гајле ќе им е за традицијата на Пелистер. Скопје се палеше на Металург, кај е таа публика денес?
Пелистер можи не можи да понуди играчи, тренери ама за публиката не си во право. Ова е Битола, а не Скопје. Децата учат од татковци, дедовци и пак на прво место секогаш ќе им биди Пелистер, ќе има луѓе на утакмица, не велам не, ама нема да е ко пред 20 год. Плус Еурофарм никогаш нема да има навивачи ко Чкембари, проба Металург со Пирати ама кај се денес, нигде ги нема. Ако не се фузира Еурофарм ќе биди од редо на клубој ко Псж вештачки, а вака можи да стани вечен ко Пик Сегед, ко Вардар кај шо навивачите се душата на екипата. То му е главна придобивка плус концесија, тендери...

во времето на Циле Пелистер беше најсилен и најдобро организиран, скоро секоја сезона фрла по некој денар спонзорство од тендерите, пред да го направи Работник јак се зафати со Пелистер , но структурата во клубот бараше пари само тие да трошат,а овај да финансира,па после неоправданиот минус се зафати со свој клуб и води до кај стигна без никој да не се меша........Пелистер е на терет на општината како и многу други клубови од разни спортови,па зошто кога се гледа лимитот под капа на општината да не му го даде на друг сигурен инвеститор да го работи кој е во можност и спортската сала да ја модернизира или да изгради нова. ......живееме во материјален свет нема бегање
Апсолутно. Се согласувам со тебе, но, различна е ситуацијата да земе инвеститор и да го дигне клубот, од инвеститорот да дигне друг клуб и после да го спои, при што од првиот нема ништо освен некој бренд.

И јас како скопјанец сакам искрено Битола да има јак клуб. Ама, факт е дека при фузија, основата е скоро цела на Еурофарм, и да би бил јас навивач на Пелистер, не би можел при ваква фузија да навивам за тој клуб и да го викам Пелистер, зошто до вчера сум ги викал овие комшиите, фармацевтите, гајле ми било за нив, и сега со 95% нивна основа ја навивам и славам успеси, се радувам на овој нов Пелистер. Тоа е лицемерно.

Испаѓа, ја сакам јак Пелистер, не ми е гајле како ќе се случи тоа, ќе замижам и ќе уживам.

Не негирам дека оваа ситуација е може поволна за градот, зошто таа сала треба да се реновира, реално за неколку години, ќе мора да се прави нова, зошто нема да може ништо интернационално да се игра таму.

KosetM гледам не ти се јасни некој работи дебелиот кај нас циле е исто како михајло кај вас дебелиот да не речам и повеќе е нашиот оти тој беше во управа на клубот односно прецедател ако не се лажам од 1980 до 2000 година а потоа се откажа од ракометот па по пауза од дестина години неговите најблиски ќеркаму и зетот односно еуро фарм влегоа во работник шо значи леси се враќа дома со овај потег и реков горе ќе повторам сите добиваат со овај потег и добиваат традиција и успеси како и навивачи а не само внучето да чука со тапанот [emoji16] и пак да се повторам што имаат тие да понудат освен пари и сега влезот во сеха и лш вогдина може да го немаат аледната сезона шо се вика зборот ете гледаме како заврши минчолург ќе беше и слично со другиот клуб ако не се смешаше политиката и помошта од преку милион евра шо значи добро е да се добие и силен клуб во Битола
Само не е јасно како мислат да останат двата клуба а да нема фузија кој ќе биди со малдинци а кој во лш и сеха дали мислат само да го купат името или како ќе биди ќе видиме...

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Апсолутно. Се согласувам со тебе, но, различна е ситуацијата да земе инвеститор и да го дигне клубот, од инвеститорот да дигне друг клуб и после да го спои, при што од првиот нема ништо освен некој бренд.

И јас како скопјанец сакам искрено Битола да има јак клуб. Ама, факт е дека при фузија, основата е скоро цела на Еурофарм, и да би бил јас навивач на Пелистер, не би можел при ваква фузија да навивам за тој клуб и да го викам Пелистер, зошто до вчера сум ги викал овие комшиите, фармацевтите, гајле ми било за нив, и сега со 95% нивна основа ја навивам и славам успеси, се радувам на овој нов Пелистер. Тоа е лицемерно.

Испаѓа, ја сакам јак Пелистер, не ми е гајле како ќе се случи тоа, ќе замижам и ќе уживам.

Не негирам дека оваа ситуација е може поволна за градот, зошто таа сала треба да се реновира, реално за неколку години, ќе мора да се прави нова, зошто нема да може ништо интернационално да се игра таму.
Kostem ... mi se bendisva to so e tvoeto mislenje kulturno i e za pozdrav...
Ako si od skopje ne mozis da ja razberis nasata realnost... nie so se sela prasanje e dali sme 100 000 so iseluvanjata i kaj nas sekoja podelba e iluzorna...
Gazdata na eurofarm cile 15 godini rakovodese so rk pelister...
Najdobriot igrac na eurofarm lani kuzmanovski e dete na pelister i bitolcanec nepravedno ukraden od pelister od metalurg (vo ista situacija sega metalurg placi za tankoski, a go kradea sekoe dete so ke prknese kaj nas)...
Nema kadar na eurofarm so ne bil vo pelister...
Eurofarm e grupa na nezadovolnici od pelister skrieni zad parite na cile (so pravo bile takvi posto pelister bese katastrofa nevidena)...
Taka da nema tvoe moe nie pred se sme komsii ziveeme eden do drug i se gledame sekoj den :)

Eurofarm e grupa na nezadovolnici od pelister skrieni zad parite na cile (so pravo bile takvi posto pelister bese katastrofa nevidena)...
Taka da nema tvoe moe nie pred se sme komsii ziveeme eden do drug i se gledame sekoj den :)
Ок, ама доколку вака размислувате повеќето, зошто толку негативна енергија и тука на форумов и од битолчани што ги знам за Еурофарм. Претходно кога ќе се пишеше за Еурофарм тука, се реагираше - не ме интересира за нив, - не е оваа тема за нив. Некој ќе ги спомне "комшиите" - одма реакција. Оди страници назад, многу споредби како они идат напред, а Пелистер назад. И фрустрации за истото. Сега, ќе се качиме на нивен грб ниво погоре, и они се ок, сепак ни се комшии.

Ок, ама доколку вака размислувате повеќето, зошто толку негативна енергија и тука на форумов и од битолчани што ги знам за Еурофарм. Претходно кога ќе се пишеше за Еурофарм тука, се реагираше - не ме интересира за нив, - не е оваа тема за нив. Некој ќе ги спомне "комшиите" - одма реакција. Оди страници назад, многу споредби како они идат напред, а Пелистер назад. И фрустрации за истото. Сега, ќе се качиме на нивен грб ниво погоре, и они се ок, сепак ни се комшии.
To e isto kako mihajlo da napraj nov klub vo skopje od tuka bese frustracijata...
Ova e posledna sansa da se vratat na praviot pat, ako prodolzat so eurofarm uste pojke site ke gi zamrazat..
Toa e realnosta kaj nas...

Циле не го ни направи клубот, основан е Заре и Иван, легенди на Пелистер од кои едниот е тренер на младинците.

Циле не го ни направи клубот, основан е Заре и Иван, легенди на Пелистер од кои едниот е тренер на младинците.
Беше. Иве е тренер во Франција, а Заре е тренер на младинците во Пелистер.

Беше. Иве е тренер во Франција, а Заре е тренер на младинците во Пелистер.
На младинците на Пелистер мислев, многу се испреплетени двата клуба, тоа сакав да го кажам.

Сакаш да кажиш дека клубот се играчите? Вардар овие ако ги остави да си заминат и други ако донеси, нема да навиваш за Вардар? Или пак можеби спонзорот да не е клубот? Самсоненко ако целосно си замини ќе прекинеш да навиваш за Вардар?

Тезата дека само Работник нуди нешто е смешна. Оти се што нуди Работник е играчи и тренер. Играчите се минлива работа. Исто и тренерот. Традицијата, поттикнувањето на младината да се бави со ракомет, реновираната сала, навивачите... тоа е тоа што останува како долгорочна вредност. Работник додека ги изгради темелите ќе поминат 10-15 години најмалку. Не дека нема да има публика во ЛШ - ќе има. Ќе има и некакво навивање, можеби и успеси. Ама ќе бидат потребни долги години на такви успеси, заедно со тотален крах на Пелистер за сето тоа да фати тајни цврсти корени. Не дека не е можно, можно е и и јас сум пишувал за тие ризици повеќе пати. Ама далеку од тоа дека ништо не добива Работник со ова. Го добива најважното - да бидат комплетно прифатени во градот. Најбрзо и најефективно е преку концептот Пелистер!

П.С. Концептот на клуб не е едноставна работа. Тука се вклучуваат име, традиција, инфраструктура, организација, тренери, школи, навивачки групи, па на крај и моменталните играчи и тренер. Сите имаат свое влијание во комплетната слика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom