Фан клуб - РК Металург

[DOUBLEPOST=1415836329][/DOUBLEPOST]
Ти мени вадиш ВАН ?
Саркастично му се обраќа на Лино кој го вади од игра......

на Лино :D

зашо тресите зелени :) видеово е од полуфиналето на олимписките игри 2012 во Лондон :) не беше Червар тогаш селектор Голужа беше... баш се сеќавам ја гледав таа утакмица...

[DOUBLEPOST=1415836329][/DOUBLEPOST]

на Лино :D

зашо тресите зелени :) видеово е од полуфиналето на олимписките игри 2012 во Лондон :) не беше Червар тогаш селектор Голужа беше... баш се сеќавам ја гледав таа утакмица...
Е јегиба мај бед... претпоставка ми беше дека бил Лино... беше бааги време...

Па го извадил од игра, на 2 и пол минути до крај, кога губат 4 разлика... или па motherf*cker-ов од Вецлар ќе даде пет гола за 200 секунди?

Па го извадил од игра, на 2 и пол минути до крај, кога губат 4 разлика... или па motherf*cker-ов од Вецлар ќе даде пет гола за 200 секунди?

25 : 22 заврши утакмицата, одбрана играше Балиќ се мењаше со Лацковиќ кога беше Хрватска во напад.... ги искина Омејер оваа утакмица мислам дека имаше дваесет и нешто одбрани..

25 : 22 заврши утакмицата, одбрана играше Балиќ се мењаше со Лацковиќ кога беше Хрватска во напад.... ги искина Омејер оваа утакмица мислам дека имаше дваесет и нешто одбрани..
како заврши 25-22 , да не зборуваш за некоја друга утакмица, види го уште еднаш видеото, ова е од некоја друга утакмица ФР- ХР,

едит. моја гршка

Може и ќе дадеше, незначи дека ако игра во слаб тим дека не го бива...упс заборавив бе и он е стар како и Наумче :oops:
[DOUBLEPOST=1415839106][/DOUBLEPOST]
Друже пред ебени 5 години е тоа бе.. треба да напредуваме а не да се чукаме во гради што сме постигнале во минатото.
Епа две последни сезони по ред игравме во четвртфинале во ЛШ со истите тие македонски играчи, така ли беше или небеше? Падна ли Вардар со нивните прескапо платени странци, падна. Паднаа тимови како што се ПСЖ, Колдинг, Барселона, што сакаш повеќе како доказ за квалитетот? Покажаа момците дека и сами а уште повеќе потпомогнати со двајца квалитетни странци(Ренато и Станиќ) може да играат и победат секого. Можеа да направат еден македонски тим-репрезентација со уште неколку екстра квалитетни странци. Да се донесеа Кире, Столе, Темелков, Раде, Лацковиќ и Штербик во Металург например (или у Вардар сеедно) ќе се имаше одличен тим. Немаше потреба да се носат руски платеници со просечен квалитет а да се плаќаат како кујзнае какви ѕвезди. Тимот ќе беше цела македонска репрезентација плус само 4 екстра квалитетни странци. Сигурен сум дека овој тим би можел да игра во фајнлфор.
Која само тешка глупост ја направија у Вардар, купија се странско и сранско и исфрлија се што е македонско. Јас разбирам да се работи за некои екстра квалитетни играчи како Штербик на пример али да се исфрла Ојлески, Столе да неможе да игра покрај еден Тоскиќ и Чипурин е луда работа. Зошто кога имаат веќе толку многу пари не им ги купија играчите на Металург како што претходно тоа го правеше Металург. Немаше да изгубат на квалитет а македонската репрезентација многу ќе добиеше, само очигледно дека на нивната управа и на нивните навивачи уопште не им чуе за македонија. Повештачки клуб немало никогаш кај нас.

Последно уредено:
Толку од ова приказна Металург нема ништо од нив повеке ги пуштија едни од најталентираните млади играчи на Балканов кои требаа да им бидат движечка сила во наредниов период шо доага сега со овој тим комотно нека се пукаат со Војводина,Раднички и остали тимови од тој ранг.

Толку од ова приказна Металург нема ништо од нив повеке ги пуштија едни од најталентираните млади играчи на Балканов кои требаа да им бидат движечка сила во наредниов период шо доага сега со овој тим комотно нека се пукаат со Војводина,Раднички и остали тимови од тој ранг.
У право си, кујзнае дали оваа година и четврто место ќе освојат во нашава лига. Јас мислам дека ни Пелистер ни Зомимак нема да може да ги победат.

Успешен бунт на македонските ракометари. Странците си одат.

Позитивна работа: можеби сега ќе заиграат Талевски, Нелоски, Пешевски, Мартин Манасков... барем во СЕХА.

Негативна работа: даваат лош пример за другите клубови. Замислете македонците во Јане Сандански да дигнат бунт? Па кој ќе зборува на прес конференциите?

Негативна работа: даваат лош пример за другите клубови. Замислете македонците во Јане Сандански да дигнат бунт? Па кој ќе зборува на прес конференциите?

Немај гајле, Раул, Алекс и Дибиров зборат подобар македонски од пола Македонци. :noze:

Лоша порака до сите странци, дојдете во МК ама ако се побунат домашните играчи може ќе летате. Металург имаше доста перспективна екипа еве и да се средат финансиите за овие млади играчи што сега ги изгубија за година две ќе треба да платат дупло. Може еве ќе добијат шанса некои наши ама сигурно за некоја позиција пак ќе фалат странци. А и нашиве ракометари што не одат да се пробаат на страна. Како може србски, хрватски и словенечки играчи да има во секој втор клуб во европа? Значи нешто и до менталитетот е и до желбата за докажување

Мене едно не ми е јасно, зошто странските играчи застанаа позди нашите играчи. Червар ги донесе од многу помали клубови и сакаше со нив да градат екипа која за едно две три години ќе биде фактор во ЛШ. Најголем кривец што им успеа бунтот на нашите не е Червар туку Минчо кој не им исплатил платите инаку да беа исплатени не верувам дека ќе се дигнеа.

У право си, кујзнае дали оваа година и четврто место ќе освојат во нашава лига. Јас мислам дека ни Пелистер ни Зомимак нема да може да ги победат.
Eве ти на пример знаеш све поголем експерт не сум сретнал а ако се споредуваш со Пелистер и Зомимак може годинава не ама како тргнале ништо чудно .Да не си случајно вработен таму т.е. оваа маскотава да не си слонов Металко

Мене едно не ми е јасно, зошто странските играчи застанаа позди нашите играчи. Червар ги донесе од многу помали клубови и сакаше со нив да градат екипа која за едно две три години ќе биде фактор во ЛШ.Најголем кривец што им успеа бунтот на нашите не е Червар туку Минчо кој не им исплатил платите инаку да беа исплатени не верувам дека ќе се дигнеа.

Што неблагодарни и леви луѓе биле странците. Замисли, се побунија зашто не им биле исплатени платите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom