Фан клуб - РК Металург

E ајде де таа иднина нека дојде веќе еднаш, две сезони се чека на играчиве :)
Јасно ми е мене дека некои од нив се и премногу млади сеуште, ама па за кој кур ги најавуваше толку Лино, си зима млади од Хрватска, ич не му чуе за овие :)

Грешката е повеќе во тоа што премногу рано почнаа да ги форсираат и зборуваат за нив, отколку што не ги играат во првиот тим. Повеќето од тие главните таленти се стварно многу млади.

Очигледно дека и на Металург полека им се ''трошат'' македонските репрезентативци со кои толку се фалеа и се поистоветуваа со репрезентацијата, јасно им е дека ке мора да купуваат странци, па сега мора некако да се вадат со младиве.

Kosteski so topkata ne moze da se sostavi.Vrska si nema i ne e veke tolku mlad ili pak late bloomer ke bide? :icon_mrgr:

Prestapot da go trgnat, Goce i ovoj tamam ke bide.Sekako od ovie dvajca e podobar.

Borozan i Cindric zamena za Mojso.Dobro si rabotat momentalno.
Uste da uspeat tie talenti koi se dolgonajavuvani imaat odlicna idnina.Gi plakaat so semki sto bi se reklo,a kvaliteten kadar.

Костески е камен. Ни во јуниор немаат добро десно крило. Костески го форсираа ама видоа дека не го бива човекот и тоа е тоа. Слаб е за позиционен напад, брз е на контри ама па и нив ги промашува често, одбрана не е ништо посебно. Го најавуваа како јак талент ама изгледа само остана талент. Од јуниор ако извадат 3-4 играчи за во прв тим за следна сезона треба да бидат среќни. Според мене се уште не се за во прв тим, освен можда Нелоски ама човекот се повреди и уште ни за јуниор не игра оваа година.

Костески е камен. Ни во јуниор немаат добро десно крило. Костески го форсираа ама видоа дека не го бива човекот и тоа е тоа. Слаб е за позиционен напад, брз е на контри ама па и нив ги промашува често, одбрана не е ништо посебно. Го најавуваа како јак талент ама изгледа само остана талент. Од јуниор ако извадат 3-4 играчи за во прв тим за следна сезона треба да бидат среќни. Според мене се уште не се за во прв тим, освен можда Нелоски ама човекот се повреди и уште ни за јуниор не игра оваа година.
Не биди смешен, нема ништо ново да извадат. Евентуално на Манасков во Сеха ако му дадат шанса, и уште еден-двајца во небитна сеха утакмица. Сигурно носат пикер другата сезона, па и Никола Маркоски ќе си пропадне како што и прогнозиравме.

Не биди смешен, нема ништо ново да извадат. Евентуално на Манасков во Сеха ако му дадат шанса, и уште еден-двајца во небитна сеха утакмица. Сигурно носат пикер другата сезона, па и Никола Маркоски ќе си пропадне како што и прогнозиравме.
Абе ова да го напишеше некој фан на Струмица, Пелистер, па еве и јас како фан на РК Прилеп, ај како ми како. Ама да го напиши фан на Вардар, екипа која нема ниеден играч изваено во последните 10-15 години и кој уништи 90% од Македонските играчи, стварно е глупо во најмала рака. :facepalm:

Не дека Металург си отстои на зборот и им даде шанса на младите и избрза со изјави за Македонски клуб, ама Вардарци да зборуваат за некој играч Македонец да пропадни во друг клуб, незнам...

Ова ти иди исто ко онаа, слонот на зајакот му рекол-колкави уши имаш.

Џабе се расправате, на сите му е јасно дека со македонски играчи ни едните ни другите не можат да дојдат до ф4. Ниту сега ниту пак во блиска иднина.

Реално, има играчи кои заслужуваат да пропаднат и не смеат да се одржуваат вештачки само затоа што се Македонци. Никола Марковски е еден од нив. Типот реално е за во македонска супер лига по квалитет. Ни одбрана не игра ко што може и ко што треба. И сеха лига е премногу за него, посебно па ако влезат словенците и унгарците...

Дечко 80% од Македонците во Металург играле за Вардар и си заминале за поголеми плати
Како може да речиш дека Вардар ги уништил???
Не тропај глупости ќе ти се смее народот
Оф мори мјко, најде кој да зборува, па и ќе ми се смееле :facepalm: Ако моите постови се за смеење, твоите се за плачење, па дури и лајкој ти ставиле, гревота :facepalm: Ама со овој образовен систем -толку. Класичен пример.

Ај ко за таков пример, одново.
Прво, јас како неутрален ни ме боли за Металург, ни за Вардар. Ме боли за мак рамометот.
Второ-ко се објави веста дека Металург ги зел Борозан и ова крилово шо треба да дојди, јас бев прв кој тука критикуваше за таа политика, ама некој треба да прочита, неколку поста поназад е. Знајш шо е прочита, така?
Трето-сите сте се фатиле за играчите кои од Вардар заминаа во Металург. Зошто сите заборавате дека имаше и МРК Вардар и дека таму имаше играчи кои НИКОГАШ не добија шанса во Вардар, туку наместо нив се носеа Срби од 2 и 3 лига, кои беа барем 1-2 класи послаби од тие играчи? Кај е сега МРК?
Четврто-ако овие играчи заминале од Вардар во Металург за ПОГОЛЕМИ плати, значи дека некој го препознал и ЦЕНЕЛ нивниот квалитет и решил конечно да им даде шанса да бидат носители на играта на тој клуб, за разлика од оној другиот кој повеќе ценеше Срби од 2 и 3 лига, па истите тие играчи ја делеа минутажата со нив? Крај краева, им платиле на МАКЕДОНСКИ играчи, не на странци. Истите тие играчи, во периодот кој го минаа во Металург напреднаа 10 пати него дур беа во Вардар.
Петто-еве сега Вардар е многу побогат од Маталург. Зошто еве сега не ги врати назад ко има пари за побогати договори? Или побитно е да се собери целиот шкарт од Медведи со исклучок на Дибиров?
Некои работи не се за зборување- треба прво да се согледа реалноста, после да се лупа на тастаура без везе.
Позз

Го отековте курот со Медведи, а уствари само Дибиров, Чипурин и Растворцев се од тој тим дојдени. Човек ќе помисли дека 30 играчи сме купиле.
Металург кога ги купи играчите од Вардар ние имаме финансии колку сегашен Пелистер, а во моментов тие земаат астрономски суми во Автокоманда и сигурно не би го смениле тимот. Друга работа што КРАДЕЊЕ играчи на конкурентот е најпедерска работа.

Си кажал многу точни работи дека многу младинци од Вардар не добиле шанса во тимот на сметка на третокласни Срби, ама најважното си го заборавил.
НИКОЈ НЕ ГО НЕГИРА ТОА И НИКОЈ НЕ ГЛУМИ ДЕКА РАБОТАТА НА КЛУБОТ НИ СЕ БАЗИРА НА РАЗВОЈ НА МАКЕДОНСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА...

Ај да прашам јас нешто, после пак расправајте се :LOL: Слушнав муабети дека сите карти речиси ќе нема утре кога ќе се пуштат во продажба, точно е!?

Го отековте курот со Медведи, а уствари само Дибиров, Чипурин и Растворцев се од тој тим дојдени. Човек ќе помисли дека 30 играчи сме купиле.
Металург кога ги купи играчите од Вардар ние имаме финансии колку сегашен Пелистер, а во моментов тие земаат астрономски суми во Автокоманда и сигурно не би го смениле тимот. Друга работа што КРАДЕЊЕ играчи на конкурентот е најпедерска работа.

Си кажал многу точни работи дека многу младинци од Вардар не добиле шанса во тимот на сметка на третокласни Срби, ама најважното си го заборавил.
НИКОЈ НЕ ГО НЕГИРА ТОА И НИКОЈ НЕ ГЛУМИ ДЕКА РАБОТАТА НА КЛУБОТ НИ СЕ БАЗИРА НА РАЗВОЈ НА МАКЕДОНСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА...
Не си ме прочитал добро во претходните постови, незнам точно кој... Прв бев кога реагирав за работата на Металург и земањето на странци наместо наши деца :) Посебно после доаѓањето на Борозан и сега на ова крилово.
Ама можи админот да ми го избришал тој пост, не сум сигурен.
Позз

Не си ме прочитал добро во претходните постови, незнам точно кој... Прв бев кога реагирав за работата на Металург и земањето на странци наместо наши деца :) Посебно после доаѓањето на Борозан и сега на ова крилово.
Ама можи админот да ми го избришал тој пост, не сум сигурен.
Позз
Пријателе, да ги бидуваше нашите деца сигурно немаше Лино да доведува странци, Металург се стреми на успеси а тие успеси најверојатно неможат да ги донесат нашите деца и затоа спасот го бара во странски играчи.
Еве чист пример ти е Никола Маркоски.. Лино му дава шанса во ЛШ, во Сеха стално го игра избор број 1 на пикерската позиција и кој му е крив на него кога не сака да си го испоти дебелото газенце?
Во одбрана игра лошо а и во нападот не е корисен за ништо, промашува празни голови..

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom