Фан клуб - РК Металург

Vo sport citav denes i statistikata ko ke ja vidi coek prosto da ostani bez zborovi :D. Samo 5 igraci imat sutnato na golot. Ne znam drugite 11 so pravea!! Zabraneto mu bese da sutnat?:eek:
Radva toa sto site osven Naumce imaja preku 75% realizacija (Naum 13/7) i Stanic so 18 odbraneti, taman za plasman vo Liga sampioni. Ke mora da mu dade pogolema sloboda, povekje da rotira zatoa sto ne ke moze so 5 igraci da igra cela sezona:)

Ништо од ЛШ за женскиот тим на Металург...
Пораз од бјасен со 20-17...

Слабо денес Металург со Металопластика иако беше рутинска победа. Добро сепак тимот без Мојсо и Козлина не е тој шо ќе се бори во Европа.

Дејан Манасков и Гоце Георгиевски:cuc: ..иднината на Македонскиот ракомет..
Можеше и многу убедливо да ја совладаат Металопластика, а можеа и да го однесат натпреварот во неповрат, но на крај се битни трите бода.
п.с ефтини билети за ЛШ, за сите натпревари на домашен терен картата е само 350 денари, а одделно е само 60 денари.

Дејан Манасков и Гоце Георгиевски:cuc: ..иднината на Македонскиот ракомет..
Можеше и многу убедливо да ја совладаат Металопластика, а можеа и да го однесат натпреварот во неповрат, но на крај се битни трите бода.
п.с ефтини билети за ЛШ, за сите натпревари на домашен терен картата е само 350 денари, а одделно е само 60 денари.
Секоја чест за ова, али и така ќе идев на сите мечеви кои ќе ги играме дома. Значи Лига на Шампиони за 1 евро, мислам тоа го нема нигде :)

Секоја чест за ова, али и така ќе идев на сите мечеви кои ќе ги играме дома. Значи Лига на Шампиони за 1 евро, мислам тоа го нема нигде :)
Го има на фудбал во Загреб:)
Динамо летово на утакмиците во квалификациите за ЛШ,наплаќаше ако не се лажам по само 1 куна...во денари тоа ти е 8 денари:D
Упали-Максимир беше полн....
Добар потег на Металург во секој случај....

Браво за Металург ама за нив претежно и тоа е проблем кај нив и кога е без пари нема многу публика немаат нивна публика претежно тоа се роднини на играчите и играчите од нивните останати клубови. Што се однесува до екипата Манасков и дефинитивно е замената на Алушевски која ја чекавме толку многу години и заслужено и максимално си ја искористува својата минутажа , исто така и Георгиевски ( кај ракометните познавачи познат и како Џомбе ) е одличен играч само малце треба да влегва посилно во дуелите за да може да ги добие . Ете ги и првите успеси на Металург од инвестирањето во школата создаваат свои играчи .

Добро, сепак Георгиевски беше одличен и пред поголемите инвестиции, добро е што конечно добива шанса пред оној шупакон, брат му на Наумче. И Левов е одличен на таа позиција, а доброто кај него е што може одлично да игра и на десен бек. Се надевам дека конечно ќе им се исплати ангажирањето на Червар :)

Добро, сепак Георгиевски беше одличен и пред поголемите инвестиции, добро е што конечно добива шанса пред оној шупакон, брат му на Наумче. И Левов е одличен на таа позиција, а доброто кај него е што може одлично да игра и на десен бек. Се надевам дека конечно ќе им се исплати ангажирањето на Червар :)
Левов не е некој посебен играч ама сепак за наши услови добар е . Замена за Лазаров една и единствена моментално .

Денеска Металург во салата “Автокоманда“ со почеток во 18:00 часот ќе игра против моментно лидерот во регионалната СЕХА лига, хрватскиот тим на Нексе. Според информациите од веб сајтот на РК Металург, влезот е слободен за сите заинтересирани што сакаат да присуствуваат и да го бодрат нашиот тим. Директен пренос од мечот ќе има на МТВ1.

За време на натпреварот ќе работи фан шопот:
Маици со имиња на ракометари 300 денари,
Шалови 150 денари,
Чаши 100 денари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom