Фан Клуб: РК Макс Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
Вечерва, ракометарите на Зомимак заминуваат за Франција каде во недела го играат играат првиот натпревар од ЕХФ купот против ракометниот гигант Монпеље. На денешната прес конференција Марјан Андонов, асистент тренер на клубот, скромно изјави дека ќе го дадат својот максимум иако се работи за игра со гиганти, истотака најави дека поради повреди составот ќе биде променет и нема да настапуваат дел од првотимците.
„Во екипата имаме мал хендикеп и поради повреди нема да настапуваат, Везенковски, Караиванов, Кукоски и најверојатно Младеновски и Терзиќ. Првите тројца нема да патуваат за Франција, додека Младеновски и Терзиќ ќе одат па нивниот настап таму дополнително ќе се знае. Целта ни е да ја чуваме силата за второто коло, играме со еден голем гигант, меѓутоа имаме домашен жежок терен. Не е неуспех ако не победиме, ние не се предаваме меѓутоа сме реални, спортски е да се надеваш, а не е срамно да губиш“ – изјави Андонов.
Капитенот и голман на тимот Кирил Колев е оптимист дека можат да дојдат до добар резултат.
„Ги знаеме играчите, знаеме со кој се соочуваме, меѓутоа не треба да го преценуваме толку противникот, туку да изиграме со ладни глави и да извадиме добар резултат. За домашен терен може да ветиме и повеќе“ – вели Колев.
Вечерва ракометарите заминуваат за Франција, утревечер го имаат единствениот тернинг на гостински терен, а натпреварот се игра во недела во 17 часот, снимката ќе се пренесува на Собранискиот Канал на Македонската Радио Телевизија.

Зомимак заминува за Франција без Везенковски, Караиванов и Кукоски

07.02.2014 | 15:27

Вечерва, ракометарите на Зомимак заминуваат за Франција каде во недела го играат играат првиот натпревар од ЕХФ купот против ракометниот гигант Монпеље. На денешната прес конференција Марјан Андонов, асистент тренер на клубот, скромно изјави дека ќе го дадат својот максимум иако се работи за игра со гиганти, истотака најави дека поради повреди составот ќе биде променет и нема да настапуваат дел од првотимците.

„Во екипата имаме мал хендикеп и поради повреди нема да настапуваат, Везенковски, Караиванов, Кукоски и најверојатно Младеновски и Терзиќ. Првите тројца нема да патуваат за Франција, додека Младеновски и Терзиќ ќе одат па нивниот настап таму дополнително ќе се знае. Целта ни е да ја чуваме силата за второто коло, играме со еден голем гигант, меѓутоа имаме домашен жежок терен. Не е неуспех ако не победиме, ние не се предаваме меѓутоа сме реални, спортски е да се надеваш, а не е срамно да губиш“ – изјави Андонов.
Капитенот и голман на тимот Кирил Колев е оптимист дека можат да дојдат до добар резултат.
„Ги знаеме играчите, знаеме со кој се соочуваме, меѓутоа не треба да го преценуваме толку противникот, туку да изиграме со ладни глави и да извадиме добар резултат. За домашен терен може да ветиме и повеќе“ – вели Колев.

Вечерва ракометарите заминуваат за Франција, утревечер го имаат единствениот тернинг на гостински терен, а натпреварот се игра во недела во 17 часот, снимката ќе се пренесува на Собранискиот Канал на Македонската Радио Телевизија.

http://strumicadenes.mk/zomimak-zaminuva-za-francija-bez-vezenkovski-karaivanov-kukoski/

Мамицата им ја ебаваат на струмичаниве

Слаб притисок од тренерите наши врз судиите и делегатот , секоја топка во напад ни ја свират фаул , безврска пенали .. и онака ќе изгубевме , немора толку да ја тупат судиите

Im fali iskustvo ocigledno,ama pa tolku da se sutira od nikakvi situacii i da soliraat nerazbirlivo.
Izigraa nekolku pati timski i dadoa golovi od izgradeni pozicii.

Jasno mi e deka sakaat da go probaat Omeyer ama so udari od 10 metri so brzina od 40-50km/h ne biva.

Neseriozno deluvaat a mozat podobro.

Golmanov soliden mi izgleda.

Odbrana smeski. :pos:

Kraj kraeva,igraat desetkuvani pa tolku e silata.

Брука :facepalm: 20 разлика а можеле и повеќе.. изгледа ќе бидеме екипа за правење гол разлика во групата.... Порто изненадил во Скјерн , така да и со Порто не гледам шанси за бодови како што се зборуваше...

како играја денес изгледа ќе се продават ... секој за себе си играше али тое кога ќе немаш добар тренер(и)

Нешто малку гледав, комплетно изгубено делуваа, крајно неуиграно особено во одбрана. Во секој случај мислам дека има до некаде играчки кадар со кој може да се освои некој бод во ЕХФ купот не се до толку лоши, ама ќе мора да поработат на уигрување и на тактичка подготовка. Ова не е македонска лига. Како и да е со оглед дека тие играчи кои им фалеа се баш клучните играчи во аспектите каде имаа огромни проблеми очекувам да бидат многу подобри натаму...

П.С. Младеновски колку години има?

Брука :facepalm: 20 разлика а можеле и повеќе.. изгледа ќе бидеме екипа за правење гол разлика во групата.... Порто изненадил во Скјерн , така да и со Порто не гледам шанси за бодови како што се зборуваше...
Спортинг,не Порто...

Добро бе шо га тупате толко не мее јасно, таа се знааше оти ќе га изгубат па исто как Металург со Барса исто и наште така зшо да форсират да се повреде некој ка има побитни утакмици на домашен терен...Плус не е срамно да изгубаш 20 разлика од Монпеље се знаа шо значе тва има у европскио ракомет...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom