Фан Клуб: РК Макс Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
Но не и за остатокот од Македонската лига, а и од Балканот... Тоа не го негирам... Јас стварно незнам што сакаш да кажеш... Моментално на балканот ретко која екипа може да се рамни со Вардар и Металург... Ловчен кој игра во СЕХА лигата загуби од Макаби, од Балканот само уште две три екипи можат да се рамнат со Вардар и Металург, а гледаме дека и во Европа не се многу екипите кој можат да се рамнат со Вардар и Металург... А за Раде за квалитетот негов може само да се инатеме до утре сабајле... Раде е најдобар лев бек во Македонија... Ке кажеш Наумче е подобар од него, но Мојсо игра среден бек, а по потреба лев... Тоа е... Моментално може само Пецаковски да е со приближен квалитет на Раде, но никако подобар од Раде...

Сакам да кажам дека само против нив и во групата во ЕХФ ќе покажеше дали оправдано е изоставен од репрезентацијата и игнориран од Металург и Вардар.Бидејќи реално ниту Вардар ниту Металург немаат вистински лев бек,Филип е во Вардар и не верувам дека зема помала плата од Раде во Драмен.Вардар го зедоа Козлина ама не и Раде уверен си дека е поради неможност да му платат колку Драмен?Не е можно сите да го мразат.

Сакам да кажам дека само против нив и во групата во ЕХФ ќе покажеше дали оправдано е изоставен од репрезентацијата и игнориран од Металург и Вардар.Бидејќи реално ниту Вардар ниту Металург немаат вистински лев бек,Филип е во Вардар и не верувам дека зема помала плата од Раде во Драмен.Вардар го зедоа Козлина ама не и Раде уверен си дека е поради неможност да му платат колку Драмен?Не е можно сите да го мразат.

Не верувам навистина дека Раде и Филип земаат иста плата навистина... Филип е далеку од Раде... Ти си единствен во моментов на кој му и текнало да ги споредува Филип и Раде... Вардар на лев бек ги имаат Растворцев и Абутовиќ, а Филип е трета опција... Козлина е земен повеке за одбрана него ли за напад колку што знам јас... Металург пак на лев бек ги имаат Пецаковски 7-8 години помлад од Раде и не добива шанса бидејки таму игра Мојсовски, а го имаат и Атман кој може да игра и како лев бек... Што ке им е жити се Раде... За плата можеа ако оценеа дека имат потреба да го земат... Но ти реков за истите пари кој моментално ги зима Раде тие можат да најдат некој талент од кој подоцна би ќариле... Но да не зборуваме повеке за Раде... Мислам дека ти си единствениот кој мисли дека не вреди, но ајде... Раде си отиде од Струмица за 3 пати може и повеке повисока плата... Струмица има буџет од 200-300к... Таа плата неможеше да ја добие во Струмица и то је то... Исто така пред дерби мислам дека се работеше за Додер си отиде од Вардар и потпиша за Металург за три пати повисока плата, па никој од Комитите не му замераше на Додер зошто си отиде...

Ај ќе ги замолам тие што не се од Струмица т.е. што не се наши навивачи да не бистрат многу политика тука кој од кој појак послаб кој колку зимал колку давал гледајте си ги вашите клубови. Фала, чао пријатно. :)ПС и дај кажејте за некој трансфер нешто бе ќе доо ли уше некој или на тии ќе си останаме...

„РИСОВИТЕ“ ВЕЧЕРВА ЗАМИНУВААТ НА ТУРНИР ВО СЛОВАЧКА
20140116202633_barca4.jpg

Ракометарите на Зомимак-М вечерва заминуваат за Хлоховец, Словачка каде ќе настапат на турнирот „Мајнет Куп“. Освен екипата на Зомимак-М на турнирот уште учестуваат и домаќинот Спорта Хлоховец, чешки Зубри и Миелец од Полска.

„Припремите досега одат според замисленото. Најважно е дека сите играчи се здрави. Учеството на турнирот е одлична можност за новите играчи подобро да се вклопат во тимот, мислам дека тоа ќе биде и најголемата добивка од овој турнир.“ - изјави тренерот Димитар Пандев.

Првиот меч ,,рисовите’’ го играат во сабота со почеток од 12 часот против екипата на Зубри, истиот ден Зомимак игра уште еден меч и тоа со почеток 19 часот против организаторот на овој турнир Спорта. Турнирот завршува наредниот ден во недела, а последниот натпревар Зомимак го игра во 10 часот.

Струмичките ракометари во понеделник ќе одиграат уште еден пријателски натпревар и тоа во Ниш, против екипата на Железничар.

http://rkstrumica.mk/view_vest.php?id=143

Не верувам навистина дека Раде и Филип земаат иста плата навистина... Филип е далеку од Раде... Ти си единствен во моментов на кој му и текнало да ги споредува Филип и Раде... Вардар на лев бек ги имаат Растворцев и Абутовиќ, а Филип е трета опција... Козлина е земен повеке за одбрана него ли за напад колку што знам јас... Металург пак на лев бек ги имаат Пецаковски 7-8 години помлад од Раде и не добива шанса бидејки таму игра Мојсовски, а го имаат и Атман кој може да игра и како лев бек... Што ке им е жити се Раде... За плата можеа ако оценеа дека имат потреба да го земат... Но ти реков за истите пари кој моментално ги зима Раде тие можат да најдат некој талент од кој подоцна би ќариле... Но да не зборуваме повеке за Раде... Мислам дека ти си единствениот кој мисли дека не вреди, но ајде... Раде си отиде од Струмица за 3 пати може и повеке повисока плата... Струмица има буџет од 200-300к... Таа плата неможеше да ја добие во Струмица и то је то... Исто така пред дерби мислам дека се работеше за Додер си отиде од Вардар и потпиша за Металург за три пати повисока плата, па никој од Комитите не му замераше на Додер зошто си отиде...

Што плата земаше Раде кај вас? И другиве отприлика колку земаат(подобрите играчи), ме интересира чисто онака :)

Што плата земаше Раде кај вас? И другиве отприлика колку земаат(подобрите играчи), ме интересира чисто онака :)

Раде од прва рака беше договорен за 3 000 евра колку што знам јас :D
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 12:29 ---

Раде од прва рака беше договорен за 3 000 евра колку што знам јас :D

Фичо зема 3000 евра во Вардар

Раде зима моментално 2-3 пати повеке... Тоа го кажував и јас... Моментално ниту една Македонска екипа не би му понудила повеке од Драмен...
--- надополнето: 18 јануари 2014 во 01:36 ---

Да не шпекулирам незнам како стојат со платите, но не се преплатени... Најплатен беше Раде, другите се сигурно под 1000-1500 евра преку сила... Не верувам да земат повеке...

Да не шпекулирам незнам како стојат со платите, но не се преплатени... Најплатен беше Раде, другите се сигурно под 1000-1500 евра преку сила... Не верувам да земат повеке...

Кукоски 2000 земаше во Вардар

Кукоски 2000 земаше во Вардар

Мислам дека позајмените играчи уште си се на платен список на Вардар... Од Струмица добиваат само дел мислам...

laze spirovski igrajse uf pelister pa kosovo?!? pa utide avstralija mislam. a kak so gledm n slikte ima igraano uf slovacka a dali e potpisal ili na proba koj znae :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom