Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Поише ме боли Рамос ако си иде него Икер :unsure:
Нормално дека ќе боли, играч кој повеќе ни значи моментално,во неговиот прајм, настрана заслуги и други булшитс.

Си заминува човекот поради кој почнав да навивам за Реал Мадрид. Фала ти за се царе, иако последните две сезони беше на ниво на Томе Пачовски за мене секогаш ќе си еден од најголемите што застанал меѓу стативите.

tumblr_n6w76dqsm71rt0n6no1_500.gif

Се надевам само дека ќе бидеш испратен како што заслужува една легенда како тебе. Среќно. :place:

АС и Марка са бетер Зоки Фаци, тоа никој сеуште не го негира. Ама тоа не значи дека секоја вест им е таква. Не смо мали више па да не знаемо што е нарачана шпекулациј а што не е. Они настрана поозбилните (Кадена, Ел Конфиденсиал, Копе) исто пишаја коај се деси тоа со Мурињо.

После дојде Карло, пак исто, неговиот тренер на голмани не бил задоволен од Икер. Доволно е да видиш 2-3 слике од тренинг и да изглеаш утакмица за да видиш дека капитенот си го ладеше. Пази требаше да дојде Диего факинг Лопез, за да увидимо дека Икер не бил на ниво минативе години. Ама тоа не го глеавмо пошто немаше конкуренција и пошто увек му простуавмо, макар напраел и клучен кикс. Зашто, дека е Касиљас и дека напраел многу за клубот до тогаш.

Тоа шо го напраел за клубот никој нема да му го забрае а ни да му префрли. Ама тоа шо си го напраел, моеш да го стаеш у втор план, самиот. Таке и он напрае, со глумењето миротворец со другар му Чави и ладењето коа не треба. Икер никад не беше капитен за каков што имаше услови да биде. Имаше почит од свите ама ретко коај ја искористи да бенифитира тимот од него. Рамос е можда без мозок, ама е капитен, ќе изгине за соиграчите.

Реал има мизерен однос кон играчи што заслужиле да имаат божествен третман во минатото, ама Икер не е тоа дефинитивно. Ако има легенда на клубот на која и било толерирано све и секој испад, тоа е Касиљас. Мурињо летна најмногу ради него, да не се лжемо. После со Карло пак успеа да го притисне Перез да му укаже на Карло да не мрси многу и да го игра Касиљас. А у меѓувреме, си кокетира со други клубови, да си има резерва ако на Перез му пукне филмот.

Не знам, мене ми е више рамнодушен односот кон Касиљас. Сеуште би ми било мило да остане до крај на кариера у клубот, да биде втор голман барем. Уште помило да си ја врати формата. Ама очигледно тој самиот не ги сака тие две работи, ни сака да биде втор голман а од друга страна не сака да запне и да си ја врати формата. Реално, штом више има одлучено да не седи до крај на кариера у клубот, лани можеше да замине на најдобар начин, ко европски шампион. Ама зашто просто кој може сложена шпанска сапуница да биде, ко што е увек со Реал Мадрид.[DOUBLEPOST=1436308609][/DOUBLEPOST]п.с.

Задња шпекулација е дека ќе го враќаат Кико од Еспањол, ако Икер замине а со Де Геа не биде ништо.
Дека Икер не е истиот Икер од пред 3-4 године, факт. Дека не е више за прв голман, и тоа факт.
Али заради лоша форма никад еден играч од легенда не може да стане ѓубре, што ќе добие свирежи од сопствените навивачи. 11/12 године го носеше Реал на свој грб, не ваѓаше од невидени гомна. Не е малку и не можем да кажем дека сум рамнодушен на неговото заминуење. 15 године навијам за Реал, 15 године он е на гол. Едноставно не можем да го замислим клубов без него.
Искрено очекуев дека исто како и Раул, и Икер нема да ја заврши кариерата у Реал. Али Раул барем беше испратен ко што треба, за разлика од Касиљас. Ако ја како навивач сум разочаран од све тоа што го доживеа последниве године, можем да замислим што му се вртело/врти на него низ глава.

Ама тоа е тоа. Нека му е со среќа и среќен сум што имав можност да го гледам од првата до последната сезона у дресот на Реал.
fec18789c85575ed578caaa0a599357a.jpg

Кој к*ац ?!?!?! Официјално чекајте... :confused:

CJdwihdUcAAQgKR.jpg

Ќе биде чудно да седнеш да го глеаш Реал а да не слушнеш Касиљас од коментаторот али тоа е.
Страшен пад у форма имаше задњниве пар сезони и поише му штети на Реал у моментов искрено.

Ваљда ќе го официјализирате Де Геа наскоро или ќе го чекате free agent да е?

@Клипче по последните информации ќе го чекаме фри доколку во последен момент не се смени нешто. Али ако веќе се прави простор од страна на Икер ваљда нема да брани рандом голман туку Де Геа :D

@Клипче по последните информации ќе го чекаме фри доколку во последен момент не се смени нешто. Али ако веќе се прави простор од страна на Икер ваљда нема да брани рандом голман туку Де Геа :D
Пошто Кејлор е некој рандом голман, еве информација сега дека МУ го сакале Кејлор...и така кур ташак ќе си играме.

Пошто Кејлор е некој рандом голман, еве информација сега дека МУ го сакале Кејлор...и така кур ташак ќе си играме.
Демек не е рандом, Де Геа е погалактико голман :D :D :D

Многу ретро е фонтов на бројкеве. Чак што више и на шорцот има број.
3a4b7d608a02fa549c02e00678e5549c.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom