Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Ајмо дечки атмосфера малце пред класиково !! Противник за 1/4финале јас најмногу ги сакам Јувентус а може и Монако ! Во Ел класико ја тепаме барса 2-0 !

за класикото сЕ,освен над 3 гола во мрежата на Икер би било изненадување .
Не си прајте филмови дечки,не си давајте лажна надеж... ;)

Со таа никаква форма во 2015,требаше да се испотат малку,и да размислат,за коа ќе гостуваат да имаат минимум 3 бодови предност...а не балерините наши во 6 дена изгубија предност што ја имаа 2-3 месеци.

Пак ќе кажам,сЕ освен дебакл на Реал би било изненадување..тоа е реалнста ,јбг :)
А гледам некои статии по фб тие страните,као демек лигата ќе се решавала во барса..брее мајката.они ја изгубија лигата во билбао и виљареал дома,сега само може пезите да си ги зголемат..

ДА се надевааат да им се падне Монако/ПСЖ/Порто за да не им е уште поголем срамот :D

Последно уредено:
Ел Класико е натпревар каде што формата не игра речиси никаква улога. Еден спринт како оној на Бејл лани во купот може да го промени целиот натпревар.

Или нејмар да се фрли како лани како покосен

Единствено што ме плаши е страшната форма на Меси. Све друго зависи од мотивација и слично.

И јас сакам Јувентус, читам нешто поголеми фаворити и од Реал биле :pos::pos::pos:

Не се губете. Во нашиов случај надобро е да добиеме што е можно полесен противник надевајќи се дека за 1/2 финале ќе кренат форма.

За Барса сум скептик од едноставна причина што нивното трио напред за разлика од нашево не само што гризат у напад туку гризат и во одбрана. Вршат ненормален притисок и одземаат топки на ниво на врвен дефанзивец. За формата на Меси несакам ни да зборувам, влезен е во суперсајонска форма. А како сме му ние омилен противник тешко да не даде гол против нас.

За да оствариме позитивен резултат(нерешено/победа) првин мора:

- Роналдо да престане да се пичкари кога нема да даде гол или кога ќе изгуби посед на топка, него да почне да го поти дресот за тимот не за статистика.
- Пепе и Рамос да изиграат барем 60% од ланската одбрана што ја играа.
- Икер да има повеќе одбранети од примени :)
- Бензема и Бејл да придонесуваат за одбраната кога веќе знаеме дека Роналдо нема да го прави тоа.

Мора јака одбрана да се игра. Ќе имаат Барса 70% посед на топка, мора да се браниме јако и да ги кидаме на ланските контри иначе тешко нешто дека ќе се направи позитивно.

Лани со 4-3-3 бевме средно жалосни така да немам некоја голема надеж.
Накратко Бејл ќе биде клучот во недела. Ако го мрне газот во дефанзива па макар и изгубил безброј топки напред ќе бидеме конкурентни. Во споротивно :popce:

Последно уредено:
Дане подречам ама Барса не се Баерн па да се плашиме хахахахх :D

Моментално сум песимист ама постои мал оптимизам, да речеме 10%. :pipi:

Треба да изиграат перфектно бидејќи Барса се моментално тимот со најдобра форма во светот така да ќе биде тешко, али може да се среди. Се зависи со каков пристап ќе настапат играчите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom